Şimdi Ara

samsung bd-c5500 blue-ray oynatıcı (usb'den mkv) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
31.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Mccarthy, sağol inceleme için. Beni almaktan vazgeçirdin diyebilirim

Senden veya bu ürün kullanıcı olan bir arkadaştan ricam, HDD bağlayınca .mkv filmlerin nasıl gözüktüğünü merak ediyorum. Klasör, film afişleri şeklindeki görüntüyü. Bir fotoğrafla paylaşmanız mümkün müdür?
  • Bu arada ben iade ettim bugun itibariyle...
    Eklemeyi unuttugum bir şey vardı. Mesela HDD bagladık , zaten ana ekranın alt kısmında 5 simge beliriyor. bunlar büyük simge tabii. Başta tarafta internet + Videolar + Müzikler + Resimler + ayarlar.
    Mesela videolara girdiginizde klasörler var diyelim bunlarin içindeki müzik veya resim dosyalarini görmüyor. sadece videolari görüyor. aynı şekilde ana ekrandan müzik bölümüne girince sadece müzikler gözüküyor. böylede bi özelliği vardı. artık olumlu mu değil mi ben karar veremedim buna.
    Cihazın desteklemediği format türleri kesinlikle gözükmüyor.

@charnel , DEdiğim gibi Hdd bağladık Videolara girdik. orda karşımıza HDD içindeki Tüm klasörler gözüküyor. Bildigimiz Klasör işareti
     samsung bd-c5500 blue-ray oynatıcı (usb'den mkv)
    diyelim filmlerimiz bu klasörün içinde buna da girince filmler karşımıza çıkıyor. öyle film afişi filan yok. sadece filmin adı gözükor yanındada yanılmıyorsam yine klasör işareti vardı.

İşte Ana menü.
     samsung bd-c5500 blue-ray oynatıcı (usb'den mkv)

• selam
    5500 ün bir üst modeli bdp c6900 ile arasında farklar var mıdır?
    6900 ü kullanan var mı buradan bilgilerini paylaşabilir mi?
    yani 5500 deki eksik olan taraflar acaba 6900 de giderilmiş midir?
  • Ben onuda araştırdım.
    3D destegi var ve Dahili wifi var. extra başka bişey göremedim.
    Ebay'de çok uygun fiyattan satıyorlar. ama türkiyeye gönderim yapmıyorlar. yapan kişilerde en az 90 dolar istiyor kargo için.
  • hımm anladım
    teknosa da bu hafta uygun fiyata gördüm 400 tl 8 taksit
    bence alınır gibi bu fiyata 3d blu ray player zor
    ama ben usb üzerinden hdd yi de sorunsuz okusun istiyorum.
  • HDD'yi okuyor zaten sorunsuz. ama yukarda veya diger arkadaşlarin söyledigi formatları okumuyor. sadece divx , mkv okusun diyorsan güzel alet. bu arada 400 TL gercekten iyimiş. normalde 600den yukarda onun fiyatı.
  • Arkadaşlar netten indirdiğimiz 720p ve 1080p'li filmlerin DTS 5.1 sesli olanlarının sesini 5+1 olarak alabiliyor muyuz bu cihazla?
  • kopya DVD film cd seçermi,yani açamadığı kopya dvd olurmu,elimde çokça kopya dvd film var onlarıda izlemek isterim
  • @kaspii , Evet alıyorsunuz DTS ses. destegi var.

@bosmann , benımde elimde önceden indirip dvdlere yazdırmış oldugum filmler vardi bazılarını oynatmadı , aslında tam hatırlayamıyorum kopya olarak yazılanları oynatmamişti. zaten harddiskinizde klasör şeklinde açık olarak dvd dosyalarınız varsada bunlarıda oynatmiyor , iso şeklinde kalıp dvd dosyanız varsada yine oynatmıyor.

Tavsiyem şudur , eğer bu tarz cihaz arıyorsanız almak istiyorsanız bunun yerine Teknosada 400TL ye bu cihazın üst versiyonu stılıyor , BD-6900 3d bluray oynatıcı + dahili wifi
    ama yukarda yazıklarımı veya diger arkadaşların yazdıklarını iyi okuyun. sonra pişman olmayın lütfen :)
  • 250 tl ye aldım şimdiye kadar elimdeki kopya dvd leri okudu ben memnunum,zaten amacımda cd,dvd,bluray,dinlemek ve izlemekti tamam,fiyatta uygun teşekkürler
  • Benim arkadaşta geçen bu modelden aldığını söyledi ve pek memnun gözüküyordu daha tam olarak görmedim ama anlata anlata bitiremiyordu...
  • evet yazılımı düzelttim. sorunsuz olarak hdd i görüyor.
    normal ev için kullanışlı. zaten profesyonel bir alet kullanacak bilgim yok. 1-2 tb hdd leri bile okuyor. alt yazı ve görüntü doyurucu. mkv-avi-dvix benzeri formatları sorunsuz açıyor. geçerli formatlarda kayıt yapılmış ise sorun yok. zaten hdd lere film-video-foto-müzik kayıtını blu-ray ve yeni nesil lcd-led tvlerdeki usb bağlantısından yaparak seyredeceğim diye yaparsanız hiç bir sorun yaşamazsınız.

benim için medya player in yerini tutuyor. korktuğum gibi olmadı. paranın hakkını veriyor. yeni yazılımlar çıkınca dahada gelişebilir.
  • Türkçe altyazı sorununu nasıl hallettiniz arkadaşlar?
  • Benim de Samsung BD-C5500 kullanan birisi olarak ilave edeceğim şeyler var McCarty ;)
    + sına ilave:
    + DTS desteği (ki bu çok önemli, bilgisayarda codec çevirmek zorunda kalmıyoruz)
    + Hızlı denebilecek dosya dolaşımı. Açma, gezinme, başlatma gibi...
    + Ses ve video ayarlamaları bence çok iyi. Bir anfi receiver ınız varsa faydasını görüyorsunuz bu ayarların. Örneğin 24p aç/kapa (anfinizde yahut tv nizde bu özellik varsa kapatın), sesi doğrudan receiver çözsün-çözmesin, görüntü upscalling yapılsın-yapılmasın gibi. Bunun faydası şu; örneğin 24p hem tv hem player hem de receiver da açıksa görüntüde bozulmalar yaşanabilir tahminimce..
    + Upscalling den bahsetmemişsin ;)
    + 24p sinema modu (Çok severim)
    + Wireless adaptörü 802.11/bgn 300mbps! (bu protokolü destekleyen bir modeminiz varsa HD filmleri takılmadan izlersiniz.
    + Çift sesli (dual audio) filmlerde ses seçebildim.
    + NTFS, Fat32 okuyor.

- Film sardırma DVD ve Bluray de sorunsuz fakat dosya formatlı filmlerde işkence olabiliyor. Diyelim ki bir filmi 55.dk sında yarım bıraktınız bilahere seyredeceksiniz; 15dk ileri (3x ile) sardırınca "öööfff üleenn" dedirtiyor!
    Bununla ilgili Samsung ile görüştüm kısaca "böyle yapacak bir şey yok" anlamına gelen bir cevap aldım.
    - Filmlerde en azından kaldığı yerden başlama özelliği olsaydı bunu sorun etmezdim.
    - Samsung PC Sharing windows 7 ile çalışmıyor (bir kere görebildim) ya da ben beceremedim. Samsung ile görüştüğümde Win7 desteğinin olmadığını söylediler. Mesleğim IT yöneticiliği o yüzden becerememiş saymıyorum kendimi ;p
    - Bendeki bir çok .mkv filmi oynatamadı (%95'i 720p).
    - Altyazı desteği yetersiz. Bazen beyaz zemine gelen yazıları okumak kesinlikle işkence! Renk bile seçemiyoruz. 3 büyüklük var ve farkları çok az.
    - Kitapçığında resimlerde bile bahsi geçen Youtube store da yok! Vimeo ve DailyMotion var.
    - Ana ekrandaki üstte yer alan uygulamaları değiştiremiyoruz! Samsung baba neyi istiyorsa onu görüyoruz..
    - "McCarty" Torrent desteğinin olmamasını - hanesine neden yazdığını anlayamadım? Cihazda dahili HDD filan yok ki torrent yapılsın? Bağladığın HDD e yapılması da bayağı bir kastırır çünkü web konsolu yok.. :)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Daha gelirse ilave ederim..
    Saygılar..

quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

Evet şöyle bir inceleme yaptim bundan sonraki alacaklara ufak bir inceleme olur.
    Kullanmış olduğum ürünler şöyle.
    +Samsung Bd C5500 Bluray Disc Player
    +Samsung Xl2370 Led Monitor
    +Z5500 Logitech Ses Sistemi
    +Ttaf 24k altın uçlu Hdmi kablo kablo linki
    +Carrefour'dan alınmış 10 TL'lik optik kablo

OLUMLU YÖNLERİ - ARTI TARAFLARI - AVANTAJLARI
    + İlk Bakışta Renklerin Çok canlı olduğunu gördüm. Daha önce Pc'de izledigim filmleri bu cihazla baktığımda arada çok fark var. Canlı ve parlak renkler Hoşuma gitti.
    + Kumandasını Beğendim. ileri-Geri-durdur ve başlat tuşları Fosfor kullanılmış. Akıllıca düşünülmüş bi olay.
    + Wd 2 Tb ve Wd 1 Tb disklerimi sorunsuz gördü.
    + 1 Gb markasız Usb flash belleğimi ve usb kart okuyucumuda sorunsuz şekilde gördü.
    + internet özelliğinde Facebook , Twitter desteği vermesi güzel.
    + Takmış olduğum Dvd'leri Veri diski olarak yazdımama rağmen bunları sorunsuz gördü ve içindekileri oynattı. Tıpkı Harddisk Görür gibi.
    + Mp3 Formatlı müzikleri kendi playlist'inde oynatiyor. ileri - geri yapabiliyorsunuz.
    + 2 saatlik çalışma süresince hiç ısınması.

OLUMSUZ TARAFLARI - EKSİ YÖNLERİ - DEZAVANTAJLARI
    - Kablosuz bağlantı için Kendisinin Samsung lan adaptör ürününü istiyor. Bunun fiyatı : 110 TL ile 135 TL arası.
    - Bana ait olan UsRobotic usb adaptörü taktim ve görmedi normal olarak.
    - Harddisk içindeki Açık Dvd dosyaları Görmüyor. yani *vob dosyalarını okumuyor.
    - kalıp içindeki (*iso) film dosyalarınıda görmüyor.
    - Flac Müzik Türünü okuyamiyor/Görmüyor.
    - Filmlerde Gömülü Altyazıları görmüyor. Altyazı uygunsuz/uyumsuz diyor
    - İnternet özelliği yetersiz. Youtube yok ve bir çok gereksiz oyun ve uygulama mevcut.
    - Torrent Desteği yok.
    - Takmış oldugum bazı Dvd filmleri okuyamadi. (dvd ve cd markaları Verbatım)
    - Avi , Divx tarzı filmlerde ileri - Geri atlatamiyorsunuz.
    - Hd filmlerde ise ileri - Geri sarma tuşu oldukça vasat. 1-2-3 kademeli görünsede 3.cü kademeye getirdiginizde 15-25 Saniye zıplama yapıyor.

Kendi Yorumum ise şöyle; Evet isteğimiz bir ürün dvd cd hatta bluray oynatiyor aynı zamandada Harddiskteki filmlerimizi görüp oynatıyor. fakat altyazı olayı cidden sıkıntı. bu tarzdaki bir ürün neden *m2ts, *ts , *vob , *iso dosyalarına destek vermez anlamıyorum. internet özelliği tam kelimeyle fiyasko. 9 tane filan uyduruktan oyun eklemişler. bunun yerine bir tane video sitesi koysalar iyi olmazmıydı düşünüyorum. Wd live bile bunu yapabiliyordu.
    cihazın kendisi baya büyük dvd player gibi. tek usb girişi var buda eksiklik bence.
    Genel olarak iyi olumlu gözüksede eksiklikleri bana göre var. alınır mı %51 ile alınmaz diyorum ben.
    Ama 200-300 TL arası bu işleri yapan cihaz pek piyasada yok. %49 ile alınır bu fiyata bu özellikler.
    keşke yukarda saydığım özelliklerden bazılarını desteklere 10 üzerinden 10 puan alırdı benden.

sormak istediğiniz veya denememi istediğiniz şeyler olursa söylerseniz deneyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bucoskun -- 30 Mayıs 2011; 23:21:06 >

• BD-C5500 almayı düşünüyordum ancak bu fiyat aralığında performans açısından tavsiye edebileceğiniz başka marka/model ürün varmı? Samsung lcd ile kullanmayı düşündüğümden zaten bu markada sadece 2 model olması beni üzdü. PANASONIC Dmp-bd75 (260Tl) bu cihazla kıyaslandığında daha mı iyidir?
  • Ben 3 gün inceleme fırsatim oldu. kısaca ve kabaca görebildiklerim bu şekildeydi
  • Var denmiş ama sormadan edemeyeceğim vatanda 200tl ye satılınca ilgimi çekti.
    Bende samsung b651 lcd tv var mkv ok ama dts ve dual filmlerde ses geçişi yok.Epeydir komplike bir çözüm arıyordum hem bluray playere hem mkv oynatıcısına boşa para vermek istemem.

Şimdi bende logitech 5.1 x530 ses ssitemi var.(gerekirse creative t6060 da var.)
    Bu aleti lcd tvye bağlayıp usb girişinden mkv izleyebileceğim ok.
    1-mkv kodeği dts ise ben logitech 5.1 den sorunsuz ses alacakmıyım Lcd tvnin ses kodeğiyle bir alakası yok değilmi ? Tamamen player kendisi dts çözüp 5.1 e gönderiyor doğrumu algılamışım ?
    2-hem ingilizce hem tr ses varısa bunları seçebilme şansım varmı ?

Eğer bunları varsa kesin alınası bir üründür benim için.
  • Bu gün DARTY den 129 TL ye aldım. Aldığım bilgiye göre her mağazada sadece 1 adet teşhir cihazı var ve bu fiyata satılıyor. İhtiyacı olan kaçırmasın. İzmir Balçovadaki ben aldım. MAvişehirdeki duruyor. bilginize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dost1968

Bu gün DARTY den 129 TL ye aldım. Aldığım bilgiye göre her mağazada sadece 1 adet teşhir cihazı var ve bu fiyata satılıyor. İhtiyacı olan kaçırmasın. İzmir Balçovadaki ben aldım. MAvişehirdeki duruyor. bilginize..

Üstad sana ne kadar teşekkür etsem azdır sayende iyi bir ürün alabildim.

Dartyi aradım istanbulda birkaç mağazada teşhirde var dediler.Merter migros darty bana yakın olan şubeydi oraya gittim c5500 üst kısmında iyi bir çizik vardı sonra dikkatimi c6900 3d bluray player çekti üst jelatini dahi açılmamış oda teşhir ürünüymüş herşeyi tastamam içinde usb wireless adaptörüde var.Fiyat 159 TL denedim baktım inceledim ve hemen aldım.İki yıl samsung garantili daha ne olsun.Akşam mkv film izledim usb üzerinden dts çözüyor çift sesli filmleri ses değişimi yapıyor 7.1 bağlama özelliği var.lan girişi var.Fakat wireless adaptörü 300 mb hızında değil galiba tam deneme şansım olmadı taşındığımdan modem vs kurulu değil.daha önceleri mkvleri pc üzerinden izliyordum yalnız dikkatimi çeken bu aletten izlemek çok fark ediyor görüntü çok canlı ve çok detayları farkedebiliyorsunuz şaşırdım doğrusu pc nasıl bu görüntüyü veremedi ekran kartım hd4850 hdmi üzerinden izliyordum.Bluray okuma hızı gayet iyi görüntü çok canlı.
    Tek eksisi bana göre usb girişinin önde ve bir girişi olması bu giriş çoğaltılamıyormu bilgisi olan varmıdır? İşin ilginci wireles adaptörünüde öne takacağız bu sefer usbden hdd takılamıyor saçma bir durum yani bu usb giriş çoğaltılabilirse çok iyi olurdu.

Sanırım samsung bunun için bir ürün üretmiş.
    Samsung Four-port USB Hub/Adapter PUH7000X
    Üretici: Samsung
    Üretici Parça Numarası: PUH-7000X
    Üretici Web sitesi Adres:www.samsungusa.com
    Marka: Samsung
    Ürün Adı: 4-Port USB 2.0 Hub
    Ürün Tipi: USB Hub
    Sunucu Arayüzü: USB
    Veri Transfer Hızı: 480 Mbps'ye kadar USB 2.0
    Portlar: 1 x 4-pin USB 2.0 - USB Upstream, 4 x 4-pin USB 2.0 - USB Downstream
    Form Faktörü: Harici Sıcak takılabilir
    Boyutlar: 5.35 "Yükseklik x 6.69" Genişlik x 3.03 "Derinlik
    Ağırlık (Yaklaşık): 8.48 oz

http://www.overstock.com/Electronics/Samsung-Four-port-USB-Hub-Adapter-PUH7000X/2071344/product.html

burda ürün satılıyor fakat nasıl alınır bilmiyorum türk sitelerinde bulamadım nerede satılır bilen varmı ?

Edit:ilaveler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CallOfTheWild -- 20 Temmuz 2011; 9:50:20 >

• Arkadaslar sorum var kullananlara. Kumandasiyla sorun yasayan var mi? Kesinlikle kumanda azicik yukaridan tutarsam gormuyor kontrol etmiyor aleti. Sorun nedir anlamadim. Ayni kumandadan tvyi gayet guzel kontrol ediyorum. Player televizyona gore biraz daha asagi duzlemde kaliyor ama kesinlikle kontrol edemiyorum tam onune gecmeden. Fikri olan var mi?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.