Şimdi Ara

Samsung, Apple ile dalga geçmeye devam ediyor: iPhone'u bırakın! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yav dostum ne sacmaliyorsun. Verdiğin tüm bilgiler baştan sona yanlış.

14pm ekranı s22 ultra ekranından üst seri üretim. S22 ultra kullanımda 1hz e düşmüyorken 14pm ekranı düşüyor. S22 ultra ekranı 2000nit parlaklığa çıkamazsın 14pm ekranı çıkıyor.

Gsmarena testleri de dahil tüm testlerde s22 ultra ekranının 24hz altına düşmediği görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 8 Kasım 2022; 11:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Ne dediğinizi anlamakta zorlanıyorum gerçekten. Nokia videosunun 23-24. saniyelerine bakın, ekran geri çekildiğinde, sağ alt köşedeki konorometrenin donduğunu ve sonradan UI'yı güncellediğini görürsünüz. Yani arka planda o da duruyor, ui güncellenmiyor (ki bu da iyi birşey, görüntülenmiyorsa çizim yapmanın, boşa pil tüketmenin ne anlamı var).

Telefonumda kronometreyi açtım, arka plana attım, "arka planda servis devam ediyor" simgesi çıktı task barda. Uygulamayı tekrar ön plana aldım, kaldığı yerden devam ediyor. Sorun nerde burda??

Şunu demişsiniz:

> Ha teknik olarak sizin bahsettiğiniz şey de multitasking. Ben arka planda tutulan uygulamanın aktif olarak çalıştırılmasından bahsediyorum

Bir yandan telefonumun şarjı bitiyor diye şikayetçisiniz, diğer yandan uygulama arka plana atıldığınında neden pause edildiğini beğenmemektesiniz !??

Dex'ten bahsettim, "o Samsung" diye beğenmediniz. iOS'i Android açık kaynak kod projesiyle kıyaslayacak halimiz yok ya? (ki Xiaomi'nin de "Dex"'i var)

"neden kendi ekranımda yapamıyorum" dediniz, telefonumdan 4 uygulamanın aynı anda çalıştırdım, videosunu çektim gönderim, halen beğenmediniz. "O farklı multitasking bu farklı" demeye başladınız.

Ne dediğinizi anlamak zor??

Multitasking: the execution by a computer of more than one program or task simultaneously

Dex resmen Wifi üzerinden masaüstü, yani halen Android multitasking yapamıyor diyorsanız (ki diyorsunuz anladığım kadarı) bilemiyorum.

Edit: yazdığım teknik bir detayın %100 doğru olmadığını farkettim, çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msegmx -- 8 Kasım 2022; 13:26:42 >

• msegmx M kullanıcısına yanıt

sen haksizsin

• CyberXTR kullanıcısına yanıt

> Samsung Dex'i kaç kişi kullanıyor

Kullanmayanda kabahat :)

Gerçi şunu ekleyim, Dex, eski Galaxy telefonumda da vardı, yeni telefona geçtiğimde kullanmaya başladım.

Samsung, neden sonradan yüklenebilir bir hizmet olarak sunmadı, isteyen kursun istemeyen kurmasın, o eleştirilebilir, size katılıyorum. yani Dex bi nevi bloatware sayılabilir.

> Android hala multitasking yapamıyor bu arada, 8GB RAM ile uygulamaya geri döndüğünde tekrar yüklenme sayfası karışlayabiliyor seni.

Kullanıcı olarak, bir uygulamayı arka plana attığımızda o uygulamanın pil tasarrufu için durmasını isteriz.

Bu durumda Android'i değil, uygulamayı geliştiren yazılımcıya iş düşer. Android, yazılımcılar için çeşitli olanaklar sağlıyor. Tekrar ön plana alınan uygulamalar için "onResume" metodu var örneğin, adı üstüne. App için bu yeterli değilse, arka plan servisi oluşturabilir. Bunları kullanmak yazılımcının marifetine kalmış.

Tabi, yazılımcılar daha çok "nasıl reklam paneli ekleyebilirim"'in derdinde, o da ayrı konu. Hiç reklam görüntüleme konusunda sıkıntı yaşadınız mı, bir düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msegmx -- 8 Kasım 2022; 13:39:45 >

• msegmx M kullanıcısına yanıt

Bir uygulamada kaldığın yerden devam etmek için illaki çalıştırmaya gerek yok, pause edilip hafızada tutulabilir, hatta sanal belleğe de atılabilir. Android sisteminde bunu yapacak altyapı vardır bilemiyorum. Ama uygulama geliştiricileri çok özensiz dediğiniz gibi, bu noktada Android'in suçu çok fazla seçenek sunması olabilir.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.