Bildirim
Samsung 55d8000 aldim clouding sorunu inanilmaz daha once kullanan var mi ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Geçmiş olsun. Sadece clouding varsa bence dua edin, millet banding, ışık süzmesi, bleeding, ölü piksel ile uğraşıyor. Vallahi kaç gündür tv bakıyorum, vallahi sorunsuz tv yok. Ama samsung da bu sorunlar olağandan fazla -
dh forum samsung sorunlar forummu olmuş -
simdiye kadar hep sony kullandim su andan itibaren tovbe dedim..
bursa servis muduru ersin le konustum eleman kontrastti ve arka isigi sifirla oyle cikmaz dedi boyle piskinlik warmi ...
yarin tuketici mahkemesine basvuruyorum... -
Internetten aldıysan 1 hafta içinde sorgusuz iade hakkın vardı. Yine servis kuruluma geldiğinde deneyip rapor tutturabilirdin. Biraz uğraşırsan bir ihtimal değiştirebilirsin aynı TV ile. -
nasıl ya?Haftaya samsung 40D8000 alacaktım :/
Bunu almadan gözlemleme gibi bir ihtimal var mı acaba? Yani yanımda bikaç m2ts video götürcem denemek için yeterli olur mu?
Videonun özelliği nasıl olmalı sizce? -
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Internetten aldıysan 1 hafta içinde sorgusuz iade hakkın vardı. Yine servis kuruluma geldiğinde deneyip rapor tutturabilirdin. Biraz uğraşırsan bir ihtimal değiştirebilirsin aynı TV ile.
İade hakkı ne zaman başlıyor?Kargonun getirdiği tarih mi yoksa alışveriş yapılan tarih mi? -
Videonun bir özelliği olmasına gerek yok hatta bir video olmasına da gerek yok. Olabildiğince karanlık bir ortamda düz siyah bir ekran açtır ve arka ışığı en yüksek hale getir, bulutlanmaları görürsün bu şekilde ne olduğunu anlarsın. Sonra yanında video götürürsen ideal görüntü ayarlarında bir de onu izle, sorun olup olmadığını anlarsın izlerken. Özellikle siyah şeritli filmlerde bulutlanmalar seçilebiliyorsa hoş olmaz.
İade hakkı mantıken senin ürünün açıldığı an başlaması lazım, garanti belgesinin kaşelendiği zaman yani. -
quote:
Orijinalden alıntı: Archelot
simdiye kadar hep sony kullandim su andan itibaren tovbe dedim..
bursa servis muduru ersin le konustum eleman kontrastti ve arka isigi sifirla oyle cikmaz dedi boyle piskinlik warmi ...
yarin tuketici mahkemesine basvuruyorum...
sonuç ne oldu arkadaşıım??
ya bu senee samsung lar bu konuda rezil lg ise
ona yakin bunlarrin tv leri kadar sorun
konuşşulan bir başka marka varmıı arkadaşlar
sen yinne sony kulllan
ne işin var samsungta macara arramakla -
quote:
Videonun bir özelliği olmasına gerek yok hatta bir video olmasına da gerek yok. Olabildiğince karanlık bir ortamda düz siyah bir ekran açtır ve arka ışığı en yüksek hale getir, bulutlanmaları görürsün bu şekilde ne olduğunu anlarsın. Sonra yanında video götürürsen ideal görüntü ayarlarında bir de onu izle, sorun olup olmadığını anlarsın izlerken. Özellikle siyah şeritli filmlerde bulutlanmalar seçilebiliyorsa hoş olmaz.
İade hakkı mantıken senin ürünün açıldığı an başlaması lazım, garanti belgesinin kaşelendiği zaman yani.
cevabın için teşeşkkürler, olabildiğine karanlık bir ortam yaratamayabilirim mağazada fakat olayın temelini anladım.
Peki bu bulutlanmaların bir çaresi yok sanırım öyle midir? Yani sadece samsung mu bu durumdan muzdarip yoksa diğer markalarda da bu sıkıntıyla karşılaşılıyor mu acaba
-
Çaresi yok maalesef, özellikle Edge LED aydınlatmalı TV lerin tümünde az ya da çok vardır. Ne kadar olduğu biraz şansa kalmış, üretim aşamasında panelin düzgün oturtulmaması backlight bleeding in asıl nedeni. O belki giderilebilir daha sonra müdahale ile ancak clouding geçmez. Ama asıl olarak panelin durumunu evde, karanlık ortamda makul bir backlight seviyesinde siyah şeritli bir film izlerken anlarsın. Bundan sonra sorun çıkarsa işin tamamen şansa kalıyor, servis ters çıkarsa sorun olarak yazmıyor bunu rapora ve değiştiremiyorsun. -
quote:
Çaresi yok maalesef, özellikle Edge LED aydınlatmalı TV lerin tümünde az ya da çok vardır. Ne kadar olduğu biraz şansa kalmış, üretim aşamasında panelin düzgün oturtulmaması backlight bleeding in asıl nedeni. O belki giderilebilir daha sonra müdahale ile ancak clouding geçmez. Ama asıl olarak panelin durumunu evde, karanlık ortamda makul bir backlight seviyesinde siyah şeritli bir film izlerken anlarsın. Bundan sonra sorun çıkarsa işin tamamen şansa kalıyor, servis ters çıkarsa sorun olarak yazmıyor bunu rapora ve değiştiremiyorsun.
teşekkürler.
demek ki bu durum, cihazın modeli yani teknolojisi arttıkça optimize edilebilen bir olay değil.
Yani D5000 serisinde ki bulutlanma olayının aynısıyla D8000'de de karşılaşabiliriz.
Ölü pikselin random çıkma ihtimali gibi..
Umarım buna yazılım güncellemeleriyle çare bulurlar.
-
Yok yazılım ile olacak iş değil o, tamamen donanımsal bir olay. İnternette bastırarak geçtiğini iddia eden kişiler var yabancı forumlarda (iPhone a screen protector takınca baloncuklar oluşur ya, onları iteleme gibi düşünülebilir) ama denemek kullanıcının tercihidir. Bu arada genelde TV ilk açıldığında belli olmaz bu clouding, TV ısındıkça kendini gösterir. -
quote:
Çaresi yok maalesef, özellikle Edge LED aydınlatmalı TV lerin tümünde az ya da çok vardır. Ne kadar olduğu biraz şansa kalmış, üretim aşamasında panelin düzgün oturtulmaması backlight bleeding in asıl nedeni. O belki giderilebilir daha sonra müdahale ile ancak clouding geçmez. Ama asıl olarak panelin durumunu evde, karanlık ortamda makul bir backlight seviyesinde siyah şeritli bir film izlerken anlarsın. Bundan sonra sorun çıkarsa işin tamamen şansa kalıyor, servis ters çıkarsa sorun olarak yazmıyor bunu rapora ve değiştiremiyorsun.
LG LW serisinde de bu sorun var mı? -
Backlight bleeding panelin düzgün oturtulamamasından kaynaklanıyor, bu her Edge LED panelde olabilir. Paneli sıkıştıran vidaları gevşetmek gibi çözüm yolları var bunun. İyi bir servisin elinde giderilebilecek bir sorun. Clouding e gelirsek bu sorun IPS panellerde (LG, Philips) PVA ya nazaran (Sony, Samsung, Toshiba) daha az görülen bir sorun (IPS in piksel dizilimi farkından kaynaklandığı söyleniyor) zaten LW konusuna bakarsak tek tük şikayetler var bununla ilgili ki bu seriyi kullanan çok insan var forumda. Ama clouding in bundan başka birçok nedeni olabiliyor bu nedenle kesin birşey söylemek çok zor. Edge LED alıyorsanız bunun olabileceğini kabul etmelisiniz, yapıcak pek birşey yok. Full LED TV lerde panel arka aydınlatması sıra sıra LED lambalara dağıtıldığı için kenardaki LED ışıklar çok fazla açılmıyor, bu da panelin uniformity sini korumasını sağlıyor ve bu tür sorunları bir nebze azaltıyor. -
biz öönce ilk 3d için fpr diye lw aaldik
3 defa değişiim çıktı
ya hepsimi sorunlu olurr bunların
980nano aldik o da ayynen iade
resimlerinni veremedim
rezslet ışık kaçırrma vardı ölüü pixelde çıktı
can abinin dediğine katiliyorum bunlar çakma full led
sd ler kötü üstelikk humax icord ile
lg den sonra ben vt30 aldim rahatladim
yiğende nano yeriine philips 7626 aldi o da memmnun
ben toshiba sv full led kullaniyorum bu iş için alman forumlarına
çok batim bir tek sv ler bu konuda enn iyisi ve başarıli olamı
ben haala lg nin nasıl biir fullled olduğunu çözemeddim
artık öğrenmekte istemiyorum dostlar
ama ucuz diye lw alın 3dfpr için başşaka bir işe yaramaz
sony hx900 alacaktim hem pahali hem fullled ama o da sorunlu ya
-
Arkadaşlar ,
Işık sızması ve bulutlanma donanım ( üretim , montaj) sorunudur. Sorunun daha kolay anlaşılması için :
1. Odanızda yan yana duran 3 tane pencere olduğunu düşünün.
2. Odaya dışardan giren güneş ışığının kontrol etmek için panjur yaptırıyorsunuz.
3. Panjurları kolay açıp kapamak için motorlu bir sistem taktırdığınız da düşünün.
4. Pencerelere kırmızı, yeşil ve mavi renkli perde taktığınızı düşünün
Siz panjurları kapattığınızda odanın tamamen karanlık olması gerekir. Daha doğrusu bu hedefleyerek bu sistemi evinize yaptırdınız. Ama ne yazik ki bu sistemi kuran usta becerikli değildi ve panjurları pencere kasasına tam oturtamadı ve kenarlardan içeri ışık giriyor ( Işık sızması) . Panjurlar da fabrikasında iyi üretilmemişler ve kapanınca tam olarak ışığı kesemiyorlar. Bazı panjur kanatları tam kapansa bile yine de loş bir ışık işerde oluşuyor ama her panjur kanadında bu olmuyor . Bölge bölge bu ışık sızması oluşuyor ama her yerde eşit ve çok az olsa sizi rahatsız etmeyecek (bulutlanma). Birkaç tane panjur kanadı ise motordan hiç kumanda almıyor veya biraz açık kalmış ama kesinlikle açılıp kapanmıyor( Ölü veya Yanık-Takılı Kalmış Piksel)
Yukardaki örnekteki 3 pencere lcd tvdeki 1 piksele karşılık geliyor. Tvde bunlardan 1920x1080 = 2 milyon tane var. Lcd tvler floresan lamba veya ledler ile aydınlatılırlar. 2 milyon tane minik nokta 3 adet alt noktadan (Sub Pixel - Alt Piksel). Bunlara elektrik verilince kararırlar ve arkalarındaki ışığı geçirmezler. Bu piksel tabakasının önünde Kırmızı , Yeşil ve Mavi renkli filtre denilen renkli levhalar olur. Eger 3 alt piksele de elektrik verilirse hiç ışık geçirmeyecekleri için ekranda siyah resim oluşturulur. Sadece kırmızı alt piksele elektrik verilmezse , yeşil ve mavi arkadan ışık geçirmeyince ekranda kırmızı nokta olarak belirir.
Bu işlemler her sahne değiştikçe defalarca yapılır. Biz tabiki bu işlemleri tek tek gömeyiz sonucu yani 2 milyon pikselin açılıp kapanmasını ekranda oluşan resim olarak görürüz. Yine yukardaki panjur sistemi örneğindeki gibi bu piksellerin de siyah resim verirken arkadan hiç ışık geçirmesi gerekir ama malesef böyle olmaz. Ekranda bazı bölgeler daha koyu bazı bölgeler alacalı kalır. Eşit bir tonda olsa o zaman sadece çok belirsiz bir girleşme var deyip geçerdik.
Işık sızması tv montajından kaynaklı bir sorun olduğu için kesinlikle yazılımla düzelmez. Vidaları çeyrek tur durma göre sıkma veya gevşetmenin işe yaradığı yöneünde yabancı forumlarda çok fazla mesaj okudum. Deneme yanılma ile durumu daha da berbat edebiliriz ,veya şanşlı oluruz tek vidada kasıntılı montajın yükünü alırız ve sorun çözülür.
Bulutlanma da yazılım ile çözülemez ama eğer tv üreticisi firma isterse daha fazla gizleyebilir , görünürlüğünü azaltabilir. Ekrana siyah ağırlıklı sahne gelince kenardaki ledleri kısabilir , görüntünün kontrastını azaltabilir ( Contrast Dimming - Kontrast Karartması-Kısması). Örneğin bir gece sahnesinde adam evden sokağa çıkıyor olsun kapyı açar açmaz , aydınlık evden karanlık sokağa geçişiyle birlikte ekran kararacaktır . Bunun bize faydasından çok zararı olacaktır. Öncelikle tvde siyah seviyesinin yüksek olması demek her türlü siyah-gri tonlarını siyah olarak ekrana vermesi demek değildir. Eğer tv böyle yaparsa görüntüdeki detaylar kaybolur.
D7000 ve D8000 serisi ilk çıktığı günlerde (11 ay kadar önce) yabancı forumları birkaç ay takip ettim ve 100 sayfaya yakın kullanıcı yorumuna dikkat etmiştim. Tv alan kişiler o kadar memnunlardı ki anlatılamaz. 2010 C serisindeki bulutlanma ve 3D kusurları tamamen giderilmiş diye fikir birliği vardı. Tvyi bulutlanma , ışık sızması veya ölü piksel için değiştiren kişi pek hatırlamıyorum. Kaldı ki Amerikada tvleri mağazadan alıyorlar ve mağaların 1-2 hatfa sorgusuz sualsiz iade hakkı ile satın alıyorlar.
Ülkemizde ise durum tamamen farklı. Samsung tv başlıklarında tvlerinde şikayet eden arkadaşlarımız var. Bunlar çoğunluğu teşkil etmiyor ama kötü tvye denk gelmiş bir iki kişi de değiller. Kalite kontrol açısından bir eksiklik var. Bir de tv alıp sorunla karşılaşmadığı için mesaj yazmayanlar veya sorunun ne olduğunu bilmediği için haberdar olmayanlar da olabilir.
Tv üreticileri için dünya ikiye ayrılır Kuzey Amerika ( ABD ve Kanada) ve diğerleri. Ana pazarları Amerika kıtasıdır. Avrupa üvey evlattır, en sevilen üvey evlatları ise İngilteredir. Ülkemizin yerini varın siz tahmin edin.
Samsung tvlerinde kullandığı pikseller dik , çavuş rütbesi gibi iç içe V şeklinde, Lg firması ise yatay >>> şeklinde üretiyor. Panjurlar hep yatay olur ama bir firmanın dikey panjur yapması gibi düşünebilirsiniz. Bu piksel dizilimine piksel matrisi deniliyor. Her panel tipinin kendine göre artısı veya eksisi var. Arada iyileştirme adına bu dizilimlerde ufak tefek değişim yapıyorlar.
Samsung
...
LG
...
-
Servisle muhatap olup canınızı sıkmak istemiyorsanız plazma en mantıklısı
-
Plazmalar da servis gelip kurduğu zaman tek test edeceğiniz ölü piksel testi. Işık sızdırma, bulutlanma, vs. olmaz plazmada
-Plazma da ne olur hepinizin bildiği gibi burn in sorunu olur. Yani 2 saat den fazla sabit kalan görüntü ekrana yapışır. Ekranda gölgesi kalır. Buda zaten plazmaların garanti kapsamında olmadığı için insan tv yi açık unutup kanal logosu ekrana yapışınca kendi kendine benim hatam der içine sindirir.
-Ama led tv lerde daha kurulur kurulmaz hatalar çıkabiliyor ve hiç biri kişinin kendinden kaynaklı olmayan fabrikasyon sorunlar. Bunları servis çalışanlara anlatmak çok can sıkıcı ve stresli bir dönem. Şansınız varsa tv niz değişir gelen diğer led tv de bu sorunlar yine şansınız varsa çıkmayabilir.
-Fakat panasonic GW, GT ve VT serisi neo plazmalar da servisle sıkıntılardan dolayı muhatap olmazsınız. Tv niz kurulur ölü piksel testini yapar servisi gönderirsiniz. Bundan sonra olacak yanma sorunu tamamen sizden kaynaklıdır. Işık sızdırma, bulutlanma, çamurlanma, karelenme gibi sıkıntıları yoktur plazmaların
-Plazmalarda input lag çok düşüktür bunun için oyunculara daha çok uygundur. Oyunlar 2 saate yakın sabit görüntü kalmadığı arada loading süreci olduğu için ekran yanma sorunu az görülür. (GT5 dayanıklılık yarışları hariç)
-Plazmalar sd yayınlarda çok iyidir. Fakat 2 saate yakın aynı kanalı izlerseniz kanalın logosu yapışır kalır. Bunun için tv nin belli zaman geçtiğinde otomatik kapanma özelliği açık olmalı
-Plazmalar siyah renkleri simsiyah verir.
-Plazmalarda futbol maçı gibi akıncı görüntülerin ve hızlı sahnelerin olduğu filmler çok rahat takılmadan izlenir.
-Plazmalarda hızlı sahnelerde karelenme çamurlanma gibi sıkıntılar olmaz.
Ben normal de 3D si için LG LW sersinin uygun fiyata düşmesini bekliyorum. 2012 tv ler martta çıkmaya başlayacak şayet 2012 de panasonic veya her hangi bir plazma üreten firma fpr 3D teknolojisini tv sine entegre ederse bir oyuncu olarak hiç düşünmeden 3d fpr li plazma alırım.
Panasonic ve philips 2012 de oyunculara özel tv sunacaklarmış görelim bakalım. Neyin nesi aslı var mı?
Kısaca plazmalarda burn in sorunu stres yaratıyorsa led tv ler de de servisle muhatap olma süreci stres yaratıyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X