Şimdi Ara

Samsung 42Q7H plazmada digitürk??? Yardım lütfen!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar...
    2 gün önce Samsung 42Q7H plazma aldım.Tercih sebebim Panasonicle aralarında görüntü kalitesi farkı olmadığına inanmam ve de kasasınında gayet şık olmasıydı.Bağlantım digitürk ve 3 mt. mesafeden izliyorum.2 gecedir cihazı kurcalıyorum ama maalesef özellikle digitürkteki yerli kanallarda piksellenme tarzı şeyler görüyorum arkadaşlar.dün akşam tamda dizi saatiydi gerçi ama show tv deki, kanal D deki falan yerli dizilerde örneğin yakın çekimlerde konuşan insanın ağzına bakıldığında LCD dekine benzer piksellenmeler,tepkiler görüyorum ve bu hiç hoşuma gitmedi.Aynı şekilde futbol maçlarını izlerkende LCD deki kadar olmasada rahatsız edici olabilicek düzeyde bunları görüyorum.Birde PS2 performansınıda beğenmedim.ama onu hadi sadece sarı-kırmızı-beyaz kabloyla bağlamama yoralım.Ve sonuçta şu yargılara vardım;
    1-) Benim izleme mesafem 42 inch e göre fazla yakın (3metre) olabilir
    2-) Ayarları yapamıyorum (ki çeşitli denemeler yaptım.renk,kontrast,parlaklı gibi ayarları aşağılara çekince daha iyi oluyor ama bu seferde canlılık kayboluyor ve kötü oluyor)
    3-)Bu tv digital sinyallerde çok iyi olabilir (ki DVD testlerimde falan gayet iyiydi) ama şuanki digitürk sinyallerini işlemede başarılı olamayabilir.
    Şimdi bu durum bütün HD ready plazmalar için bu şekildemi arkadaşlar yoksa ben yanlış bir tercih yapmış olabilirmiyim?
    Lütfen Panasonic yada farklı marka kullanan arkadaşlarda özellikle DİGİTÜRK yayınlarında nasıl sonuç alıyorlar yazarlarsa sevinirim.
    birde TV yi kuran servis digitürkün scartını RGB olmayan scarttan girmiş.Bu birşey değiştirirmi?Bildiğim kadarıyla digitürk için scarttan farklı bir bağlantı yolu yok ama bağlantılarla ilgili önerilerinizide bekliyorum.Örneğin PS2 için S-video veya compenant kablo varmıdır ve bunlarla bağlandığı zaman daha iyi sonuç alınırmı?
    Herkese teşekkürler...







  • dostum pm i aldım,kusura bakma Samsung un bu modeli hakkında çok bilgi sahibi değilim,kullanan arkadaşlar veya fikri olan arkadaşlar yardım edeceklerdir.
    digitürk için dediğiniz gibi fazla bir seçenek yok,scart veya rca bağlantı dışında.
    scart kablonuzun rgb olması çok önemli değil çünkü digitürk scart çıkışı destekli değil.
    bir kez de şansınızı digitürkü compozit(sarı-kırmızı-beyaz) bağlantıyla deneyin bakalım durum ne olacak?
    başka bir ihtimal scart-rca olabilir.ben hem scart-scart,hem scart-rca bağlantı kullanıyorum.tuhaf bir durum ama bende scart-rca bağlantısı daha iyi sonuç verdi bence sizde deneyin.
    nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama en kötü ihtimalle teknosalarda orta düzey,iyi sayılabilecek kablolar bulabilirsiniz.
    daha iyisi içinwww.astech.com
    son olarak tavsiyem şu;
    paniğe gerek yok.dg ün yayın kalitesi ve sizin tv nuzun en iyi performansı ortaya koyması HD yayın kaynakları kullanmanızda orantılı.
    kabloluda,dg de ve çatı anteninde bu sorunları yaşamanız kaçınılmaz zaten




  • dandini2000 çok sağol dostum.
    bende bu tv nin digital sinyalde kesinlikle diğerlerinden daha kötü olduğuna inanmıyorum aslında.çünkü almadan öncede epey bir inceleme yaptım ve mağazalarda karşılaştırdım.tabi mağazalardaki sinyaller digital uydu sinyaliydi ve ben evde digitürk receiverına bağladığımda tvyi biraz hayal kırıklığı yaşadım açıkcası.ama bu sinyal ve bu izleme mesafesinden sanırım diğerleride farklı olmuycaktı.hatta bağlamaya gelen serviste bu piksellenmelerin en az olduğu tvlerden biri bu dedi ama adamlar bana çok bilgisiz gibi geldi.bazı sorularıma alakasız cevaplar aldım çünkü.o sebeple pek güvenemedim.ama hakkatende smooth motion driver diye piksellenme önleyici bir özellik var aslında bu plazmada.izmirde oturuyorum ve söylediğiniz bağlantı şekillerinide deniycem.




  • Onur bey,
    Öncelikle hayırlı olsun. Gökay Bey'den almışsınız, konuştum onunla, fiyat konusunda yardımcı olmuştur eminim, faydam olduysa çok sevindim.
    İzleme mesafesi konusunda tavsiye edilen mesafe ekran boyutunun 4.5-5 katı, yani 106 ekran için yaklaşık 5m.
    İkinci olarak duyduğum kadarıyla show tv'nin yayını en kötü yayın şu anda. CNBC-E, NTV gibi daha kaliteli yayınlarda görüntü nasıl...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi munans -- 29 Aralık 2006; 22:54:45 >
  • olayı çözdüm arkadaşlarkeyfim yerine geldi
    hemen nasıl olduğunu anlatayım ve daha sonra işin teknik yorumunu sizlere bırakayım çünkü işin teknik kısmından ben pek anlamıyorum açıkcası.bende şu gri digitürk receiverlardan var.arkasında iki adet scart çıkışı bulunuyor.bunlardan birinde TV diğerindeyse AUX/VCR yazıyor.cihazı kuran servis TV yazan scarttan çıkış yaparak yine scart olarak tv ye bağladı ve yukarıdada bahsettiğim gibi görüntüde rahatsız edici piksellenmeler vs. oluyordu.ve bunun normal olduğunu ve hatta başka plazmalarda bunun daha fazla yaşandığını söylemişlerdi.ama ben bu işte bir aksilik var deyip bağlantıları kurcaladım ve sonunda AUX/VCR yazan scart çıkışını kullanarak bağlantıyı yaptığımda görüntüm çok düzeldi.şuan görüntü kalitesi beni gayet mutlu etti.öbürüne göre çok çok iyi.şimdide digitürkün kumandasından sesi açıp kapayamıyorum ama varsın olsun.görüntü düzeldi ya hiç önemi yok.kanal değiştirirken digitürk kumandasını ses için tvnin kumandasını kullanıyorum.ayrıca bu konunda bir çözümü varsa tam süper olurdu.
    bir şey daha var, PS2 bağlantısınıda sarı-kırmızı-beyaz yerine RGBli olan scart girişinden denedim.o da çok farketti ve şuan PS2 performansıda gayet iyi.
    herkese teşekkürler,iyi bayramlar ve mutlu yıllar...




  • Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun...problemini çözmene de sevindim...biraz geç okudum yazını belki ama digiturk le ilgili yayında çok fazla problem yaşamaman gerektiğini söyleyecektim...(ben yaşamıyorum çünkü).Bir de cihazının belki görüntü iyileştirme ve parazit giderme özellikleri max. 'a ayarlıysa bunlar da az da olsa piksellenmelere sebebiyet verir.ayrıca 3 m de çok kısa bir mesafe değil...şimdiden iyi bayramlar ve mutlu seneler dilerim..
  • sağol zapatero.benim tvmde görüntü iyileştirici özellikler sadece açık ve kapalı olarak ayarlanıyor.sizde sanırım digitürk kullanıyorsunuz.sizde bağlantı nasıl?yani digitürk receiverının arkasındaki AUX/VCR scartından çıkış yapmakmıdır bu işin doğrusu? ben bu şekilde iyinetice aldım ama onlarca plazma-LCD bağlayan servis bu şekilde daha iyi netice alınacağını nasıl bilmez onu anlamıyorum?5milyar verip tv alıp kurulur kurulmaz hayal kırıklığı yaşamak hiçte hoş bişey değil gerçekten.ama şuan şükür ki gayet iyi .
  • sewindim sorunun çözüldüğüne hiç aklıma gelmedi yanlış scart bağlantısı...
    iyi günlerde kullan..
  • çok sağol doors.tavsiye ettiğin ayarlar gayet iyi netice verdi.sadece renk ayarı biraz fazla geldi bana onu düşürdüm.
  • ben tv te , tv yazan yerden bağlantılıyım...ama senin yaptığını da deniycem bayramda...bakiim ööle durum ne olucak

    quote:

    Orjinalden alıntı: onur218

    sağol zapatero.benim tvmde görüntü iyileştirici özellikler sadece açık ve kapalı olarak ayarlanıyor.sizde sanırım digitürk kullanıyorsunuz.sizde bağlantı nasıl?yani digitürk receiverının arkasındaki AUX/VCR scartından çıkış yapmakmıdır bu işin doğrusu? ben bu şekilde iyinetice aldım ama onlarca plazma-LCD bağlayan servis bu şekilde daha iyi netice alınacağını nasıl bilmez onu anlamıyorum?5milyar verip tv alıp kurulur kurulmaz hayal kırıklığı yaşamak hiçte hoş bişey değil gerçekten.ama şuan şükür ki gayet iyi .
  • onur durum şimdi daha ilginç bir hal aldı,neden?
    ben bahsettiğiniz scart aux\vcr çıkışını vhs kaydedici için kullanıyorum.
    iki scart arasında herhangi bir fark olmaması lazımdı aslında.
    ilginç bir durum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 30 Aralık 2006; 16:48:03 >
  • arkadaslar receiver'in TV Scart cikisi arizali (egik pin, oksitlenme vs) olmasin ?

    zapatero hocam sen de diger cikisi deneyecetin, var mi kayda deger bir gelisme ?
  • Denedim, bir değişiklik olmadı...(en azından ben bir şey farketmedim değişik olarak)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.