Şimdi Ara

Samsung 3D S27A950D S23A950D S23A750D S23A700D Kullananlar (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
970
Cevap
9
Favori
63.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alitx3

quote:

Orijinalden alıntı: imtr

quote:

quote:

BenQ_XL2420T.inf deneyin birde 3d vision kitte takılı olacak şekilde deneyin
    http://3dvision-blog.com/forum/download/file.php?id=122

aslında hepsini indirin deneyin sıradan

Sizce bunlardan biri ile bilgisayar kasmadan çalışacak mı ?

biraz zor ama 3d vision 1 modellerle olur anca bende nvidia gözlük yok gözlük emülatör le vision 1 olanları denemiştim 285 drv üstüde kabuletmiyor emilatör kapanma sorunu olmuyordu kasmada yoktu sanki hepsini denemiştim benq du sanırım. yeni drv için vison 2 destekli mont drv kulanmak gerekiyor.

sen benq kini bir kur 3d vision gözlükle bir dene tabi yeni drv la birlikte tabi usb vision kitteki jakı monitöre tak gibi bir uyarı vermez çalışması lazım kasmada yapmaz heralde.

şu nvidia bizim mont destekverse birsorunumuz kalmayacak.

nvidia destek verse gidip alacam 3D Vision 2 Wireless Glasses Kit alsak şu vesa 3pin takacak yeryok bizim mont de bunu takmadan çalışıyormu birde bu vison 2 ninde camları küçük en iyisi SSG-M3750CR.

Benim NVidia 3D Vision 1 model, gözlük ve emitter. Ancak nvidia driver olarak 306.97 versyon yüklü. Yine de Benq'yu deneyeyim mi ? BenQ ile 285 veya altı bir driver mı bulmam lazım ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

biraz zor ama 3d vision 1 modellerle olur anca bende nvidia gözlük yok gözlük emülatör le vision 1 olanları denemiştim 285 drv üstüde kabuletmiyor emilatör kapanma sorunu olmuyordu kasmada yoktu sanki hepsini denemiştim benq du sanırım. yeni drv için vison 2 destekli mont drv kulanmak gerekiyor.

sen benq kini bir kur 3d vision gözlükle bir dene tabi yeni drv la birlikte tabi usb vision kitteki jakı monitöre tak gibi bir uyarı vermez çalışması lazım kasmada yapmaz heralde.

nvidia destek verse gidip alacam 3D Vision 2 Wireless Glasses Kit alsak şu vesa 3pin takacak yeryok bizim mont de bunu takmadan çalışıyormu birde bu vison 2 ninde camları küçük en iyisi SSG-M3750CR.

Benim NVidia 3D Vision 1 model, gözlük ve emitter. Ancak nvidia driver olarak 306.97 versyon yüklü. Yine de Benq'yu deneyeyim mi ? BenQ ile 285 veya altı bir driver mı bulmam lazım ?

sende NVidia 3D Vision 1 model, gözlük olduğu için gerekli değil benq birdene sadece .

odediğim gözlük olmayanlar için emitter emülötürü var pek kulanışlı değil birde eski drv istiyor. sana lazım değil yani samsumg gözlük kulananlar içinde 306.97 ve vision 2 mont dr benim renk ve zamanlamaları mobizim mon göre modifiye ettiğim enyisi eski sayfalarda vermiştim.

• http://uploaded.net/file/b2prg0yi

mont dr yük kolay yolu MonSetup çalıştırın istediğiniz modeli yükleyin.
     Samsung 3D S27A950D S23A950D S23A750D S23A700D Kullananlar

not Acer HN274H B DVI-D kendi modifiyem
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sende NVidia 3D Vision 1 model, gözlük olduğu için gerekli değil benq birdene sadece .

odediğim gözlük olmayanlar için emitter emülötürü var pek kulanışlı değil birde eski drv istiyor. sana lazım değil yani samsumg gözlük kulananlar içinde 306.97 ve vision 2 mont dr benim renk ve zamanlamaları mobizim mon göre modifiye ettiğim enyisi eski sayfalarda vermiştim.

Benq 'da sonuç vermedi. Kasmaya devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imtr -- 12 Ekim 2012; 1:22:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

quote:

Orijinalden alıntı: nvztdmr

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BLuRocK

max payne 3ü merak ediyordum anacak tridief içerisinde bu oyun için hazır profil maalesef yok ancak 2d -3d çevirme modu ile denedim fena değildi.

Arkadaşlar max payne 3 nvidia 3d visionla inanılmazın üstünde bir 3D performans sergiliyor. 3D oyun oynarken mermilerin sağınızdan solunuzdan geçişmesi hep bi hayaldi ama nvidia bunu başarmış. Gerçek anlamda mermiler sağınızdan solunuzdan geçiyor .
    quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Beyler Just Cause 2'yi 3d olarak deneyin, bu oyunda 3d efektleri çok hoşuma gitti. Görüntü derinliği çok iyi, hem içe hem de dışa doğru güzel ayarlanmış.

Bencede just cause 2 , batman ve max payne 3d ye diyecek yok .
    Aynı mükemmellik batman ve just cause 2 dede devam ediyor.

Gelelim nvidia 3D vision kullanan arkadaşlara bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Belki bilmeyen vardır .

Nvidia denetim masasına girince , stereoskopik 3d ayarı menüsünde klavye kısayollarını ayarla diye bir buton var , o butona tıkladığınızda gelişmiş oyun için ayarlarını göster diyip , gelişmiş oyun için ayarlarına izin ver kutucuğunu işaretledikten sonra , yakınsamayı arttır ve azalt seçeneklerine bir kısayol tuş atayıp , oyundaki derinliği 0 yapın ve atadığınız tuşla , yakınsamayı arttırın. Bu yakınsama denen olay ekrandan dışarı çıkmayı arttırıyor . Bildiğimiz ctrl+f4 ise derinliği. Tekrar ediyorum siz derinliği ctrl+f3 ile 0 yapıp , yakınsamayı , bozulma sınırına kadar getirin . Bütün oyunlar adeta burnunuzun ucunda oynuyor . Hep elleyesiniz geliyor o derece.

Bu arada max paynenin optimizasyonuda muhteşem. Resimdeki ayarlarda bile 60 70 fps yi bile görebiliyorum.

http://imageshack.us/a/img62/6313/maxpayne320121007044308.jpg

benim o ayarlar degısıtırılmıyor bı turlu aypaamdım tıklanmıyor sılık gozukuyor yardımcı olabılırmısınız ekran kartım ıse asus 670 gtx direct II

Arkadaşım aktifleşmiyor dediğin ayar stereokopik 3d yimi etkinleştiremiyorsun ? Yoksa gelişmiş oyun içi ayarlarını aktif et bölümünümü aktifleştiremiyorsun ? Eğer bahsettiğin stereoskopik 3d yi aktif et bölümü ise , inf dosyasını değiştirmeden aktif edemezsin. Benimde başıma gelmişti , inf dosyasını asus yapınca aktifleştirdim. Birde bağlantı türün ne ?

stereoskopik 3d ayarı var ya hani orada etkinleşmemiş cunku sanırım derinlik ayarlanmıyor 3d lazer gorunusu ve kalvye kısayolları falan ayarlama dugmelerı var onlara basılmıyor yanı

bırde bu erkanda ınternette tam sayfa acınca bazen sayfa gozukmuyor kucultunce gozukuyor yada yenıden enterlayınca o ekranla mı ılgılı yoksa norton falan vırus programı mı neden oluyor gecıkmesıne

baglantım hdmi

ama sanırım bugun ogrendım dvi d ile baglamam gerekıyormus :)

• quote:

http://uploaded.net/file/b2prg0yi

js uzantili bir dosya bu. Nasıl açılacak ki ?

• quote:

quote:

Beyler yukarıda arkadaşımızın da verdiği convergence ayarlarını nvidia control panel'dan aktif edin mutlaka. Set keyboard shortcuts kısmından kısayol tuşlarını atarken gelişmiş
    ayarları da tick koyarak aktif edin. Ctrl+F5 ile dışa çıkmayı azaltabilir, Ctrl+F6 ile artırabilirsiniz. Ctrl+F3/F4 ise derinliği artırıp azaltıyor bildiğiniz gibi. Ben derinliği yaklaşık %60-65 yaptım.
    Convergence ise bar olmadığı için tam rakam veremeyeceğim ama gözü rahatsız etmeyen en üst seviyeye kadar artırın. Ama çok artırırsanız dışa çıkma çok arttığı için göz yorabilir veya odaklanmayı zorlaştırabilir.
    Yukarıda dediğim ayarları yaparak Just Cause 2'yi deneyin(oyunun grafikleri de full olsun), oyunu oynamasanız bile sadece etrafta gezin, suya girin yüzün vs. 3d bu oyunda o kadar güzel ki, bf3 cod falan hikaye yani.
    Suya baktığınızda dibinin gözükmesi bile sanki önümde gerçekten bir su, deniz varmış gibi his yaratıyor, dalınca balıklar ekrandan dışarı taşıyor vs. :) Oyun zaten açılırken 3d vision logosuyla açılıyor sanırım epey optimize etmişler ondan.
    Bu monitörün gerçek olanaklarını görebilmek için bu şekilde 3d görüntüye optimize oyunlar bulmak lazım bence.

Gelişmiş ayar kısayollarını bu şekilde aktif edin :

İnan bana derinliği arttırmanın hiçbir anlamı yok. Çok oyunda denedim ve hepsinde en uygun ayarın 0 derinlik , bozulma sınırına kadar da ctrl+f6 diyorum :) 0 derinlikte görüntüyü çok rahat burnumun ucuna kadar getirebilirken , %1 derinlik açtığımda burnumun ucundaki görüntü anında bozuluyor.

Benim dediğim şey derinlik değil ki, ben convergence ayarını nasıl aktif edeceğinizi gösterdim. Bu ekrandan dışarı çıkma efektini artırıyor.

• quote:

samsung pakete gözlük olrak artık SSG-M3050GB le dağıtmaya başlamış.

SSG-M3750CR
    SSG-M3050GB

usb den şarj olurken aynı anda kulanabirmiyiz aceppp

şu iki model 120hz için optimize edilmiş m kodlu olacak gözlükler diğer tv ler için olnlar çok fazla ghosting oluşuyor. bu iki modeli samsung a baskı kursak veya dispiritör firmaya bunları tr ye getirse yoksa yurdışından getirtmekle kim uraşacak ...

gözlük test
    http://www.tridef.com/forum/download/file.php?id=1539&mode=view

burda konu var bir bakınhttp://www.tridef.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=1884&start=30

japon dayının konu açmış
    http://madakattemasuka.blog.so-net.ne.jp/2011-10-27

Aynen benim bahsettiğim sağ gözdeki ghosting olayını başkaları da yaşamış demekki genel bir sorun. Ama M3050GB modelinde de daha hafif de olsa varmış,
    acaba sıfır ghosting yapan başka bir model varmı araştırılanlardan ? Tv için olanlar alper abiden temin edip test ettiğim üzere çok daha fazla ghosting yaptı.
    İşte başka bir çözüm de diyorum direkt 3d vision 2 gözlüğü alıp mı denesek acaba...
    Orada da thirddimension nickiyle yazıyorum bakalım konuyu canlandıralım, belki 3d vision'ı olup deneyen çıkar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 12 Ekim 2012; 2:58:15 >

• quote:

quote:

http://uploaded.net/file/b2prg0yi

js uzantili bir dosya bu. Nasıl açılacak ki ?

yukledım oldu nvdia 3d ready yazıyor artık ayarlarda acıldı fakat sımdı test yapmay kalkıstıgımda nvdianın ordakı testi yavas acılıyor sonra acılınca gozluk acılmıyor o ekrandayken bu seferde :S ve uygulamadan cıkıncada erkan kapanıyor gec cıkıyor???

bu gozluk neden bu sefer bole oldu :D

dvi d kablosuyla bagladım onla alakası yok dımı tamamen acer olarak tanıdıgımız ıcın mı oldu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O durum monitör driver'ından değil de 3d vision aktifken oluyor ben de farkettim. 3d kullanmadığın zaman 3d vision'ı control panel'dan disable et.
    Nvidia'nın 3d vision driver'ının aktif-inaktif olması ile alakalı bir durum sanırım, bende son sürüm var tabi bilmiyorum farklı sürümlerde belki sıkıntı yoktur.
    Bu arada içinde farklı kişiler olan çoklu alıntıları tekrar alıntılama bence, sayfa çok karışıyor bana cevap yazarken sadece benim mesajı alırsan daha güzel görünür.

Başka driverlede denedim olmadı boşuna denemeyin. Çözümünü bulmaya bakalım. Nvidia vision 1 diriveriyle deneyecekmisin ? Birde bu monitördeki kulaklık girişi ne işe yarıyor ? Sesi monitöre hdmı den bağlarsakmı verebiliyoruz ?

Nvidia 3D Vision driver'ını kasma olayını çözebildiniz mi ? Aynı sorunu bende yaşıyorum. Hele blu-ray sürücüde bir blu-ray disc izlemeye kalkınca max düzeye çıkıyor.

Yok bee nerde. Ama nvidia 3d vision destekli monitörlerde bu sorun yok . Umarım en kısa sürede bir çözüm bulunur. Olmadı nvidia vision gözlük alırız . Bir deneyen olsada haber verse.

Halen Acer GD245HQ 3D monitorum ve Nvidia 3d Vision setim duruyor. Denemek için Samsung'dan Acer'e geçiyorum ve Nvidia 3D Vision şakır şakır takılmadan çalışırken. Samsung'a dönüyorum Nvidia 3D Vision driver 'ları ile insanı çileden çıkartacak kadar kasıyor. Bir mkv 3D filmi altyazıları ile ayarlamak için uğraşım durdum. Sonunda vazgeçtim seyretmekten. O kadar kastı. Samsung monitörü Nvidia vision gözlükle de denedim. Çalışıyor ama kasma konusunda bir iyileştirme yapmıyor. Zaten sorun NVidia Control panelde Steroscopic 3D'yi devreye sokunna başlıyor. Yoksa gözlükten değil. Bence samsung'un gözlüğü daha aydınlık ve derinlileri daha fazla gösteriyor.
    Dediğniz gibi NVidia'nın bu monitoru destekleyecek driver'ı çıkarması lazım yoksa açıkçası ben bu kasmadan dolayı çok memnun kalmadım.

Bendeki kasma çok farklı. Daha doğrusu bende hiç kasma olmuyor . Sadece yeni açtığım bi internet sayfası ilk açılışta takılıyor sonra bi sorun yok. Oyunları ilk açtığımda 2 saniye takılıyor sonra bir sorun yok. 3D 1080p mkv lerde ise takılmada yok kasmada yok. Mkv ler bende kasmıyor acaba bu neden olabilir ?

• @imtr

Ghosting olayı 3d vision gözlüklerle nasıl, monitörün kendi gözlüğüne göre daha bir netlik artması, çiftleme kaybolması gibi bir durum var mı ?
    Bana mantıken 3d vision 2'yi harici kit olarak destekleyebilen bir monitörün edid override driver'ını yüklersek üstüne usb 3d vision 2 vericisini takıp kurarak
    monitörü yeni 3d vision 2 gözlüklerle de kullanabiliriz gibime geliyor. Ayrıca monitör 3d vision görüntü modundayken backlight'ını kısmadığı için bir nevi doğal lightboost desteği de sunuyor.
    Yani monitörden 3d modu seçmeyeceğimiz için görüntü aynı parlaklığı ile kalacak ve çok daha iyi bir 3d görüntü sunacak gibime geliyor. Ah bir şu kitten olsa da deneyebilsek

Bu arada kasma olayı .cat dosyasını driver'a dahil etmediğimizden olabilir gibi, orada gördüyseniz your signed catalog file gibi bir satır var. Oraya catalog dosyası gelip kurulacak bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 12 Ekim 2012; 3:07:28 >

• ACER tanımlıyken nvdia 3d ayarları bölümünde hani 3D yi test et bölümü varya işte oraya basınca, otomatikman ekran 3D moduna geçmesi lazım fakat geçmiyor, dolayısıyla gözlük üzerindeki açma kapama tuşuna bi kere basınca on off oluyorya oda çalışmıyor (uzun süreli basınca yanım sönen kırmızı yesil ışıktan bahsetmiyorum)

fakat samsung tanımlıyken bu oluyor ama o zamanda derinlik vs ayarlarıyla oynayamıyoruz.... en güzeli nvdia'nın s27a950d için driver yayınlaması,

yalnız sızden sunu rıca edıcem dvi ile baglayınca acer tanımlılıgı devam edıyor bı turlu kaldıramıyorum su acerı nasıl kaldırcam

hdmi ye gecınce eskıye donuyor dvi da hdmi de ki özelligi yakalayamıyorum hep acer yazıp duruyor nvdia ayarlarında
  • quote:

@imtr

Ghosting olayı 3d vision gözlüklerle nasıl, monitörün kendi gözlüğüne göre daha bir netlik artması, çiftleme kaybolması gibi bir durum var mı ?
    Bana mantıken 3d vision 2'yi harici kit olarak destekleyebilen bir monitörün edid override driver'ını yüklersek üstüne usb 3d vision 2 vericisini takıp kurarak
    monitörü yeni 3d vision 2 gözlüklerle de kullanabiliriz gibime geliyor. Ayrıca monitör 3d vision görüntü modundayken backlight'ını kısmadığı için bir nevi doğal lightboost desteği de sunuyor.
    Yani monitörden 3d modu seçmeyeceğimiz için görüntü aynı parlaklığı ile kalacak ve çok daha iyi bir 3d görüntü sunacak gibime geliyor. Ah bir şu kitten olsa da deneyebilsek

Bu arada kasma olayı .cat dosyasını driver'a dahil etmediğimizden olabilir gibi, orada gördüyseniz your signed catalog file gibi bir satır var. Oraya catalog dosyası gelip kurulacak bence.

Haklısınız galiba ;
    Samsung'un S27A950D Model monitör'ünün driver cd'sinde 3 dosya yer alıyor :
    - SMS27A950.inf
    - SMS27A950.cat
    - SMS27A950.icm

Ama samsung'un driver'ı setup.exe ile kuruluyor yani bu dosyaları herhalde bir yerlere yüklüyor. Biz ise ASUS veya BENQ'nün sadece .inf dosyalarını yüklüyoruz. Bundan dolayı diğer dosyaları dahil edemiyoruz.

• Ya şu monitörlerdeki seçin zorluğu hiçbir parçada yok sanırım. Oyun monitörü olsun ama renklerde güzel olsun IPS 120hz çıksın dertler bitsin =P Yoksa alamadan kafayı kıracağım böyle giderse. S27A950DS bir IPS değil ama görüntü kalitesi nasıl acaba...
  • quote:

quote:

@imtr

Haklısınız galiba ;
    - SMS27A950.inf
    - SMS27A950.cat
    - SMS27A950.icm

Ama samsung'un driver'ı setup.exe ile kuruluyor yani bu dosyaları herhalde bir yerlere yüklüyor. Biz ise ASUS veya BENQ'nün sadece .inf dosyalarını yüklüyoruz. Bundan dolayı diğer dosyaları dahil edemiyoruz.

bunlardan kaynaklanmıyor okasma daha doğrusu 2-5sn gibi bir takılma olayı .cab yazan .if olanın imzalı sürücü olup olmadığını belirler. icm zaten renk profili bunu win dan renk ayarlarından profili yükleyebilirsiniz.

yada benim gibi yapın MonSetup calıştırın acer HN274H dvi-d olanı kurun restart atın dahasonra MonSetup çalıştırın samsungun orj SyncMaster SA950_LS27A950 (DVI) seçin kurun restart atın şimdi aygıt yöneticisinde LS27A950 (DVI) görünecek nvidia da ise acer.
    ama takılmaya devam kulanmadığınız zaman nvidia con panelden kapatın kulanacağınız zaman açın okadar sorun yaratmıyor filimlede filan ilk 2-5 sn bi takılmayapıyor sadece oyuna bir etkisiyok takır takır çalışıyor.

şu mot kapatma olayını bir haledebilseydik bence otomatik 3d geçme sinyalini devre dışı bırakıp manual kulanırsak sorun halolur ama nasıl kapatacaz...

winrar veya 7zip le çıkarabilirsiniz.
    http://uploaded.net/file/b2prg0yi 7zip
    http://uploaded.net/file/y5vx3ja8 rar
    http://netload.in/dateirSxQbHUdUu.htm
    http://vip-file.com/download/21029.2dcd4260550d60cbcbb5b55178a2/MonitorDriver.rar.html
    http://depositfiles.com/files/azum7k5mb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tx3 -- 12 Ekim 2012; 16:48:43 >

• quote:

SSG-M3750CR gözlğü denemeklazım çok daha iyi olduğunu yazmış birçok kişi, de pahalıyaw 88usd ebay.co.uk da ücretsiz kargo var gümrüğe takılmıyor heralde sınır 75euro du sanırım.
    daha ucuz güvelilir biyer bulan varsa bir eklesin . samsunga desek getirmezmi yada disp firmaya.

veya nvidia ya bir mail atsak yada yazı yazsak filan 3d vision 2 kit almak şartıyla bizim mon destek verse zaten çalışıyor uyumsuz diye bahane uyduramazlar, bizde 3dvis2 kit alsak 120usd civarıydı.

vision 1 dede vesa stero kaplo var mot takmadan imtr kulanabilmiş sanırım vision 2 dede bu kablo var usb vericiyle mont birbirine bağlıyor bunu takmadan çalışıyor heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tx3 -- 12 Ekim 2012; 14:18:14 >

• quote:

quote:

quote:

@imtr

Haklısınız galiba ;
    - SMS27A950.inf
    - SMS27A950.cat
    - SMS27A950.icm

bunlardan kaynaklanmıyor okasma daha doğrusu 2-5sn gibi bir takılma olayı .cab yazan .if olanın imzalı sürücü olup olmadığını belirler. icm zaten renk profili bunu win dan renk ayarlarından profili yükleyebilirsiniz.

yada benim gibi yapın MonSetup calıştırın acer HN274H dvi-d olanı kurun restart atın dahasonra MonSetup çalıştırın samsungun orj SyncMaster SA950_LS27A950 (DVI) seçin kurun restart atın şimdi aygıt yöneticisinde LS27A950 (DVI) görünecek nvidia da ise acer.
    ama takılmaya devam kulanmadığınız zaman nvidia con panelden kapatın kulanacağınız zaman açın okadar sorun yaratmıyor filimlede filan ilk 2-5 sn bi takılmayapıyor sadece oyuna bir etkisiyok takır takır çalışıyor.

şu mot kapatma olayını bir haledebilseydik bence otomatik 3d geçme sinyalini devre dışı bırakıp manual kulanırsak sorun halolur ama nasıl kapatacaz...

Dosyayı
    - netload veya vip-file veya letitbit veya turbobit ile göndermeniz mümkün mü ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

@imtr

Haklısınız galiba ;
    - SMS27A950.inf
    - SMS27A950.cat
    - SMS27A950.icm

http://netload.in/dateirSxQbHUdUu.htm
    http://vip-file.com/download/21029.2dcd4260550d60cbcbb5b55178a2/MonitorDriver.rar.html
    http://depositfiles.com/files/azum7k5mb

Dosyayı
    - netload veya vip-file veya letitbit veya turbobit ile göndermeniz mümkün mü ?

eklendi buyur

• vay bee 1.5 seneden fazla olmuş konu başlığını açalı , ama millet burda dalmış muhabbete. benimde hiç haberim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: korcekmez

vay bee 1.5 seneden fazla olmuş konu başlığını açalı , ama millet burda dalmış muhabbete. benimde hiç haberim yok.

tam ben diyecektim başlığı editlesek diye siz yapmışsınız Samsung 3D S27A950D S23A950D S23A750D S23A700D Kullananlar olarak tekrar editlesek nasılolur.

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.