Şimdi Ara

Samsung 250 GB 850 Evo Bağlantı Sorunu (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Samsung Np550p5c s02tr model diz üstü bilgisayarıma buradaki arkadaşların yorum ve tavsiyelerini gözeterek başlıktaki SSD'yi internet üzerinde Samsung garantisi ile satan bir firmadan satın aldım. SSD bu gün elime geçti. Bir heyecanla uğraşmaya başladım fakat hiç bir şekilde SSD'yi çalıştıramadım. Arızalı ürün olduğunu düşünüyorum, ancak yine de yaptığım işlemleri size sorarak bana ait bir hata olup olmadığını anlamak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

SSD'yi usb 3.0 bir harici harddsik kutusuna takarak bilgisayara bağladım. Donanımın bağlandığına işaret eden ses geliyor, ancak bir bağlantı olmuyor. Bir seferinde aygıt yükleme başladı ancak tamamlanmadı. Hard disk kutusu sağlam, başka harddiskleri bilgisayar görüyor. Daha sonra kardeşimin bilgisayarında denedik, o da görmedi. Son olarak bilgisayarda harddiski söküp, SSD'yi taktık ve flash üzerinden Windows kuralım dedik, onda da hiç harddisk yokmuş gibi boot yerini seçin diye bir hata alıyorum. O şekilde de görmedi anladığım kadarı ile. Satın aldığım firmanın müşteri himetleri arıza raporu olmadan iade almayacaklarını söylüyor. Bu hususta SSD diskin bozuk olduğundan emin olmak için ne yapabilirim? Bilen arkadaşlaın yardımını bekliyorum.

Not: Arkadaşlar yukarıdaki bağlantıları yapıp, ssd diski çalıştıramamıştım. Farklı bir bilgisayarda hdd yerine takıp çalıştırdık ve o bilgisayar tanıdıktan sonra benim bilgisayarım da tanıdı. Daha sonra ayrı bir bağlantı kablosu alarak klon yaptım. Sonuç itibarı ile sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yolgezer_7k -- 20 Mart 2015; 11:09:16 >

• Sorunumu çözdüm arkadaşlar.
  • nasıl çözdün ?
  • Çözümü yazda başka arkadaşlardan yararlansin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sata to usb kablosu (bir tarafi ssdye diger tarafi usbye baglanan) bir kablo alarak çözdüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: brtkwq

quote:

Orijinalden alıntı: Yolgezer_7k

Sorunumu çözdüm arkadaşlar.

Aferin, şimdi yaylan buradan.

Yaklasimini anlamadim. Bir sikintin varsa özelden adres gondereyim delikanliligini yuz yuze gorelim.

• Başlığa düzeltildi yazarsan iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sadtneverdie kullanıcısına yanıt
    Hayırlı geceler arkadaşlar, sorunu yeniden yaratmak istemiyorum lakin karşılaştığım bir durum ile ilgili görüşlerinizi almak isterim.

Bende bu gün itibari ile EVO 850 250 gb ssd aldım. Kutudan çıkardığım gibi gerekli yazılımları kurup, usb ile bağladım. Lakin bir türlü masa üstünde sürücüyü elde edemedim. Disk denetimden uğraşmama rağmen mbr ve gpt çevirmem yönünde uyarı çıktı her ikisini de denedim. partation yok uyarısı aldım. Daha sonra direkt bilgisayarın hardiskini çıkarıp SATA çıkışına bağlayıp sistem kurdum. Sağlıklı çalışıyor.

Tekrar harici olarak bağladım fakat yine ssd'ye ulaşamadım. bu nasıl bir mantık ben çözemedim. Harici hiç bir şekilde erişim sağlayamadım. Bir sorun olduğunu düşünüyor musunuz değerli arkadaşlar?

Yardımlarınız için teşşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.