Şimdi Ara

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU] (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.842
Cevap
34
Favori
781.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tvyi optik girişi olmayan 2+1 veya 5+1 ses sistemlerine nasıl bağlarım diye sorular var. Bunun için elinizdeki sistemlere ve kablolarınıza göre aşağıdaki temsili resimdeki gibi bağlantıları yapabilirsiniz.

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]  SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]  SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

HD Audio Rush 5.1 Gear Sound Decoder
    http://forum.donanimhaber.com/m_36722442/tm.htm

başlığında 11 sayfalık anlatım ve kullanıcı yorumları var.

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: trakia_

quote:

Orijinalden alıntı: chivas33

Konunun uzmanı olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var;

Teknosa'dan aldığım 46D7000 model tv'nin optik ses çıkışının bozuk olması üzerine servisten rapor tutturup değişimini yaptırdım. Yeni televizyon gelmeden önce de philips marka olan 4-5 sene önce 1,5 mt'si 60-70 tl olan hdmi kablomu çıkartıp yerine 3 mt uzunluğunda eyeq marka 15 TL lık bir kablo taktım.

Neyse; yeni tv geldi ve ben iade ettiğim tv deki görüntü kalitesini yeni tv de bir türlü yakalayamadım. Okuduğum tüm forumlarda da hdmi kabloların hiçbir farkı olmadığı belirtildiği için direkt tvden soğudum.

Son olarak bugün yeni tv'nin 3d gözlüklerini pakettten çıkarttım, benim iade ettiğim ssg-3100 modeli iken yeni tvden çıkan ssg-3050 model garip bir gözlük olunca daha da nefret ettim. Acaba Teknosa'da satılan bütün 46D7000'ler aynı kalitede mi, seri numaralarına göre daha düşük kalitede ürünler var mı? Atıyorum içinden 3100 gözlük çıkanlar çinden ithal ve daha kaliteli, 3050 çıkanlar malezyadan gelien ve daha az kaliteli. Sonuçta hepsi samsung d serisi, her ne kadar sorduğuma kendim de inanmasam böyle bir durum olabilir mi?

Pekiyi, Sizce ne yapmalıyım?

Görüntüden şikayetim hd kanallarda bile kamera hareketinde gölge bırakması ve renklerin dağılması. Dsmart HD kullanıyorum bu arada. Problem daha çok Kanal D Hd 'de oluyor, atv hd nispeten çok daha iyi. Hdmi kabloyu değiştirsem problemi çözebilir miyim,marka öneriniz var mı? v 1.4 falan çıkmış, farkeder mi?

Birşeye ne kadar heves edip özenirsen böyle olur zaten...Gıcık oldum...

Ben Edirne'deki Teknosa mağzasında 46D7000'lerin hepsinin üretim yeri olarak Slovakia yazıyordu.Sanırım farklı farklı mağzalarda farklı üretim yerine göre tev'ler bulunuyor.Ayrıca kampanyalı olarak satılan tv'lerin Slovakya üretimi olduğunu biliyorum.Oradaki üretim maliyetleri daha ucuz olduğu için genelde Slovakya üretimli tv'ler kampanyaya konuluyormuş.Ancak bunların arasında kalite farkı veya görüntü farkı olarak bir durum mantıken söz konusu olmamalı.Tabi konunun uzmanı arkadaşlar daha iyi yorumlayacaktır.Ayrıca üretim yeri ile ilgili mi bilmiyorum ama turuncu indirim olmamasına rağmen fiyatları şöyleydi

46D7000 fiyat :3799 TL
    40d7000:2849TL

Çok teşekkürler.
    Arkadaşlar, yorumlarınızı bekliyorum.

• Next minix HD yi bağladım tvye tıkır tıkır çalışıyor server ile beraber görüntü kalitesi gayet güzel çok çok hoşuma gitti serverdede sorun yok donma kesilme vs.Yarın fotoları eklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

Tvyi optik girişi olmayan 2+1 veya 5+1 ses sistemlerine nasıl bağlarım diye sorular var. Bunun için elinizdeki sistemlere ve kablolarınıza göre aşağıdaki temsili resimdeki gibi bağlantıları yapabilirsiniz.

SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]  SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]  SAMSUNG 2011 D SERİSİ MODELLERİ; 3D LED TV [ANA KONU]

Benim 40d7000 tv ile logitech 5+1 x530 ses sistemim var. Ses sistemimi kullanarak tv den 5+1 ses alabilmem için Audio decoder mı almam lazım yani?

• Imac'ten usb'ye bir sürü foto ve video attım. 40d7000 e taktım. Videoları sorunsuz oynatırken fotoların hiç birisini açmadı. Fotolar jpeg. Imacten geldiği içinmidir başka bir nane mi vardır fikri olan var mı arkadaşlar?
  • İnternetten indirilen orjinal kopyası olan bluray filmi (filmin boyutu 30gb) , Samsung 46d7000 led tv'de harddiskten nasıl izlerim? Bluray player haricinde çözüm var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_v_p -- 3 Ocak 2012; 9:01:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanak

quote:

Arkadaşlar ,

Benim 40d7000 tv ile logitech 5+1 x530 ses sistemim var. Ses sistemimi kullanarak tv den 5+1 ses alabilmem için Audio decoder mı almam lazım yani?

Sisteminizde optik veya HDMI giriş yoksa böyle bir cihaz almanız gerekir.

• quote:

Aşağıdaki ses sistemi zaten Logitech 530 (analog 5+1 ses sistemi , optik(dijital) girişi olmayan) modeli ve ona ait temsili bağlantı şeklini gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: m_v_p
    İnternetten indirilen orjinal kopyası olan bluray filmi (filmin boyutu 30gb) , Samsung 46d7000 led tv'de harddiskten nasıl izlerim? Bluray player haricinde çözüm var mı?
    Samsung TV lerde PC den 3D iso görüntüsünü aktarma ve PC siz iso dosyası oynatabilme
    http://forum.donanimhaber.com/m_50068781/tm.htm

bu başlığa bakın.
  • Next MiniHd nin fotolarını çektim.
    Arka panel:

Uyduyu monte etmek için tv nin üzerine yapıştırılması gereken bir aparat çıkıyor.Bende Modül slotundan çıkarttığım yapışkan matalik kağıdı uydunun altına gelecek şekilde yapıştırıp çıkan aparatıda onun üzerine yapıştırdım.Tv nin direk üzerine yapıştırmadım yani.

Kumandası: İçinden iki tane çıkıyor.birisi bu şekilde profesyonel.Diğeri çocuklar ve yaşlılar için.

Menüsü:

Timer ayarı mevcut.İstenilen kanal istenilen saatte istenilen süre kadar kayıt edebiliyor.

ATV HD

Trt HD

Genel olarak şuanda beklentimi karşılıyor.Youtube rss ve hava durumu olmasada olurdu.Neticede zaten tv üzerinde var.Bana extrası Server desteğinin olması.Eve inen ikinci bir anten kablom daha var.Onuda tvnin uydu girişine bağlayacağım. Bir kanalı seyrederken diğer kanalı bu şekilde kayıt edebileceğim.Hemde sınırlama olmadan.Nextin üzerinde ve smartın üzerinde zaten bu özellik mevcut ama aynı tp deki kanallar üzerinde dolaşabiliyorsunuz kayıt yaparken.Ben bu sorunuda ortadan kaldırmış oldum bu şekilde.Cihaz üzerinde uydudan direk yazılım güncelleme ve kanal güncelleme yeri mevcut.Herhangi bir aparat usb takmadan uydu üzerinden güncel kanalları ve cihazın yazılımını alabiliyorsunuz. Ve şuan son yazılımda wifi desteğide mevcut olup.Şuanda piyasaya çıkmayan çok yakın bir zamanda çıkacak olan nextin yeni wifisini üzerine takıyorsunuz ve server için ethernet kullanmanıza gerek kalmıyor.Wifinin küçüklüğü yeni tip mauselerin alıcıları kadar.Ve ekstra güç istemiyor gücünü usb üzerinden alıyor.

• quote:

quote:

Aşağıdaki ses sistemi zaten Logitech 530 (analog 5+1 ses sistemi , optik(dijital) girişi olmayan) modeli ve ona ait temsili bağlantı şeklini gösteriyor.

Akşam ses sisteminin arkasına baktım birde foto çektim sanırım çeviriciye gerek kalmadan sadece optik ses kablo ile halledebileceğim doğrumudur?

• 1. Samsung ABD web sitesindeki interaktif Smart Tv tanıtımı burada
    2. Samsung Hindistan web sistesindeki tanıtım videoları burada. Tanıtımlar arasında;

a. Skype kurulumu ve kullanımı,
    b. Android cihazlarda kullanılan DLNA tabanlı uzaktan kumanda uygulamasının kurulumu,
    c. SmartHub'ın kullanımı,
    d. Ev sinema sistemlerinin kurulumu var.

İlgilenenlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 3 Ocak 2012; 15:36:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PLTMGNM

Next MiniHd nin fotolarını çektim.
    Arka panel:

Uyduyu monte etmek için tv nin üzerine yapıştırılması gereken bir aparat çıkıyor.Bende Modül slotundan çıkarttığım yapışkan matalik kağıdı uydunun altına gelecek şekilde yapıştırıp çıkan aparatıda onun üzerine yapıştırdım.Tv nin direk üzerine yapıştırmadım yani.

Kumandası: İçinden iki tane çıkıyor.birisi bu şekilde profesyonel.Diğeri çocuklar ve yaşlılar için.

Menüsü:

Timer ayarı mevcut.İstenilen kanal istenilen saatte istenilen süre kadar kayıt edebiliyor.

ATV HD

Trt HD

Genel olarak şuanda beklentimi karşılıyor.Youtube rss ve hava durumu olmasada olurdu.Neticede zaten tv üzerinde var.Bana extrası Server desteğinin olması.Eve inen ikinci bir anten kablom daha var.Onuda tvnin uydu girişine bağlayacağım. Bir kanalı seyrederken diğer kanalı bu şekilde kayıt edebileceğim.Hemde sınırlama olmadan.Nextin üzerinde ve smartın üzerinde zaten bu özellik mevcut ama aynı tp deki kanallar üzerinde dolaşabiliyorsunuz kayıt yaparken.Ben bu sorunuda ortadan kaldırmış oldum bu şekilde.Cihaz üzerinde uydudan direk yazılım güncelleme ve kanal güncelleme yeri mevcut.Herhangi bir aparat usb takmadan uydu üzerinden güncel kanalları ve cihazın yazılımını alabiliyorsunuz. Ve şuan son yazılımda wifi desteğide mevcut olup.Şuanda piyasaya çıkmayan çok yakın bir zamanda çıkacak olan nextin yeni wifisini üzerine takıyorsunuz ve server için ethernet kullanmanıza gerek kalmıyor.Wifinin küçüklüğü yeni tip mauselerin alıcıları kadar.Ve ekstra güç istemiyor gücünü usb üzerinden alıyor.

şunu merak ettim tv arkasındaki uyduyu koyduğun kanal (muhafaza) tv nin arkasında varmıydı.sen mi koydun yada vida yeri görünüyor tv ye nasıl monte ettin?birde acizhane tavsiyem tv arkasındaki tül yerine jaluzi koyarsan pencereden gelen ışığı bloke edersin.:)saygılarımla.

• Samsung TV de Clouding (Bulutlanma) olayının çözümü var mı? Bir de TV'de ilerde bulutlanma artar mı?
  • selam arkadaşlar bende 4 gun once vatan dan 55c7000 alaraktan aranıza katıldım benim sormak istedigin şimdi bende dreambox 800 hd var daha onceden bunu kullanıyordum ve server destegi vrdı şimdi tv tunerini kulanıyorum benim merak ettigim server desteginin haricinde dremabox la samsung kendi tv tuneri arasında görüntü kalite farkı varmı acaba veya + ile - olarak ne ler var kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi saygılar
  • Arkadaşlar merhaba hepinize..
    46d7000 almayı düşünüyorum
    Vatandan veya electroworldden alacağım sanırım..daha tam belli değil:)
    tvyi alırken mağazada açtırmam gerekiyor mu kutuyu ?orda yapmam gereken testler var mı ?
    ya da servisi mi bekleyeceğim evde hiç açmadan..

tavsiyeleriniz olursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aalo

quote:

[Simage]http://img823.imageshack.us/img823/8504/16536856.jpg[/Simage]

şunu merak ettim tv arkasındaki uyduyu koyduğun kanal (muhafaza) tv nin arkasında varmıydı.sen mi koydun yada vida yeri görünüyor tv ye nasıl monte ettin?birde acizhane tavsiyem tv arkasındaki tül yerine jaluzi koyarsan pencereden gelen ışığı bloke edersin.:)saygılarımla.

Sorunuzun cevabı zaten alıntıladığınız yerde vardı.Resimler arasında görmemişsiniz sanırım.Bizim evde gündüz tv seyredilmez genelde geceleri açık olur.Gündüz evde kimse olmaz.Marketimiz olduğu için evin tüm bireyleri markette olurlar gündüzleri.Oradaki tülün altında birde güneşlik perde var zaten.Kapattığım zaman güneş alma ihtimali yok.Jaluzi sistemi daha modern bizimki orta halli bir ev düzeni.Ayrıca annem jaluziyi silmek bela diyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

selam arkadaşlar bende 4 gun once vatan dan 55c7000 alaraktan aranıza katıldım benim sormak istedigin şimdi bende dreambox 800 hd var daha onceden bunu kullanıyordum ve server destegi vrdı şimdi tv tunerini kulanıyorum benim merak ettigim server desteginin haricinde dremabox la samsung kendi tv tuneri arasında görüntü kalite farkı varmı acaba veya + ile - olarak ne ler var kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi saygılar

Görüntü kavramı bana kalırsa kısmen görecelidir.Ancak bunu siz gözünüzle gördüğünüzda farkı anlarsınız.Bende bu kıyaslamayı siz yapın.Neticede sizin elinizde olan şeyler ikiside bağlayın ve görüntü kalitesini siz gözünüzle kıyaslayın.Ben hd olmayan bir cihaz bağladım.Aman allahım bukadar iğrenç bir görüntü olamaz dedim.Ama Hd cihaz taktığımda kalite gayet güzeldi.Yani gözüm hangisi iyi oranını ayrıştıramadı.O derece :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: badcrow

selam arkadaşlar bende 4 gun once vatan dan 55c7000 alaraktan aranıza katıldım benim sormak istedigin şimdi bende dreambox 800 hd var daha onceden bunu kullanıyordum ve server destegi vrdı şimdi tv tunerini kulanıyorum benim merak ettigim server desteginin haricinde dremabox la samsung kendi tv tuneri arasında görüntü kalite farkı varmı acaba veya + ile - olarak ne ler var kullanan arkadaşlar bilgi verebilirmi saygılar

Görüntü kavramı bana kalırsa kısmen görecelidir.Ancak bunu siz gözünüzle gördüğünüzda farkı anlarsınız.Bende bu kıyaslamayı siz yapın.Neticede sizin elinizde olan şeyler ikiside bağlayın ve görüntü kalitesini siz gözünüzle kıyaslayın.Ben hd olmayan bir cihaz bağladım.Aman allahım bukadar iğrenç bir görüntü olamaz dedim.Ama Hd cihaz taktığımda kalite gayet güzeldi.Yani gözüm hangisi iyi oranını ayrıştıramadı.O derece :)

cevap için tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur_tasar

quote:

quote:

Akşam ses sisteminin arkasına baktım birde foto çektim sanırım çeviriciye gerek kalmadan sadece optik ses kablo ile halledebileceğim doğrumudur?

Ses sistemini iyi
    Ses sisteminizin "Digital In" girişi ile TV'nin "Digital Out" girişlerini bağladınız mı, cillop gibi ses alırsınız

• 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.