Şimdi Ara

Samsung 1 TB HD103UJ (Chip Test Birincisi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
9.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ayki Chip dergisinde yüksek kapasiteli harddisklerin incelemesi vardı. 7 tane harddisk incelemişler. Bu yazdığım harddisk Fiyat/performans birincisi olmasının yanında Seagate'in 1,5 TB'lık ST31500341AS serisinin ardından gelmiş. Seagate'in o diski 173$+kdv Samsung ise 126$+kdv. Ben bundan önce WD Caviar Black öneriyordum herkese ama Caviar Black bu testte 7 disk arasında 6. olmuş. Örneğin Samsung diskin ortalama okuma hızı 93.1'ken Caviar Black'in 87.3'de kalmış ortalama okuma hızı. Ortalama yazma hızında ise Samsung 92.3 mb/sn yazarken Caviar Black 86.6'da kalmış. Yalnızca erişim süresinde Caviar Black 12.6 ile daha iyi(bu konuda test 2.si olmuş zaten) Samsung ise 13.6 erişim süresine sahip. Tüm incelemeyi yazmıyorum sonuçta ticari bir dergi ve merak eden arkadaşlar alıp incelemeyi ayrıntılı şekilde okuyabilirler.
    Netice olarak ben bu aralar 1 TB'lık bir disk almayı düşünüyordum ve bu yazıyı okuyana kadar da Caviar Black alacaktım ama bu yazıdan sonra Samsung alacağım gibi duruyor. Bir de bu diski kullanan arkadaşlar ses konusunda bilgi verirse sevinirim

• Aslında 1 teste bakıp disk almak olmaz.

En az 2-3 teste bakılması gerekir.
  • @Cynsure arkadaşa katılıyorum.Bende gözümle gördüm bugün Samsung 1 tb lar harikalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 26 Mart 2009; 17:05:51 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

Aslında 1 teste bakıp disk almak olmaz.

En az 2-3 teste bakılması gerekir.

Zaten forumdaki ve netteki tüm testleri takip ediyorum. Ben Caviar Black'le Seagate'in yeni .12 serisi arasında kalmıştım ama Samsung pek kullanan olmadığı için testi de yoktu. Şimdi görünce oldukça üstün bir harddisk olarak gözüme çarptı. Fiyatı da gayet uygun; Eksen'de kdv dahil 215 lira.
    http://www.teknofiyat.com/?search=HD103UJ&altlimit=&ustlimit=

Bakalım kullanan arkadaşlar yazarsa ses durumunu ve performansını ona göre karar vereceğim.

Ekleme: Bu arada nette aradım incelemesini, forumda daha önce yapılmış onlara bir göz atacağım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29719888/mpage_1/key_//tm.htm#29724048

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __Tyler Durden__ -- 26 Mart 2009; 17:23:23 >

• Ben arşiv amaçlı kullanıyorum 2adet var genel olarak diskten çok memnunum.

• r_a_z_o_r eyvallah hocam sağolasın.
  • birkaç aydır bende kullanıyorum hd103uj yi, hem sessiz hem az ısınıyo hem de fiyatına göre çok yüksek performansı var bir yıldır piyasada olmasına rağmen rakipleri yeni yetişebildi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: brnvarol

birkaç aydır bende kullanıyorum hd103uj yi, hem sessiz hem az ısınıyo hem de fiyatına göre çok yüksek performansı var bir yıldır piyasada olmasına rağmen rakipleri yeni yetişebildi

Ben es geçmişim yav. Chip'te test olduğunu görünce alıp baktım fiyat performans birincisi seçilmiş ve fiyatı düşük olmasına rağmen performansı bir çok rakibinden iyiydi.
  • @Cynsure ; forumda 1TB HDD tavsiyelerini okuyorum ve genelde Ürün Kodu WD1001FALS olan
    WD 1TB Caviar Black tavsiye ediliyor. Benim de sadece depolama amaçlı HDD'ye ihtiyacım var.
    Sen bahsetmeden önce benim de Samsung 1 TB HD103UJ modelinden pek haberim yoktu.
    Chip dergisi tarafsız ve objektif yorum yaptı ise o zaman Samsungun bu modelini alalım,
    ama ben kararsızım her geçen gün tavsiye ve öneriler değişiyor. Sen bizleri haberdar et,
    hangi ürünü aldın memnun musun değil misin gibisinden...Sorunsuz, sadece depolama amaçlı
    dahili HDD almak istiyorum ancak marka model konusunda kesin bir karar veremedim..
  • Bende de iki adet var seagatelerin firmware problemini duyunca 2 tane alıp arşivi aktardım inanılmaz hızlılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: electronica

@Cynsure ; forumda 1TB HDD tavsiyelerini okuyorum ve genelde Ürün Kodu WD1001FALS olan
    WD 1TB Caviar Black tavsiye ediliyor. Benim de sadece depolama amaçlı HDD'ye ihtiyacım var.
    Sen bahsetmeden önce benim de Samsung 1 TB HD103UJ modelinden pek haberim yoktu.
    Chip dergisi tarafsız ve objektif yorum yaptı ise o zaman Samsungun bu modelini alalım,
    ama ben kararsızım her geçen gün tavsiye ve öneriler değişiyor. Sen bizleri haberdar et,
    hangi ürünü aldın memnun musun değil misin gibisinden...Sorunsuz, sadece depolama amaçlı
    dahili HDD almak istiyorum ancak marka model konusunda kesin bir karar veremedim..

Hocam depolama amaçlı alacaksan Caviar Black'te alabilirsin çok farketmez. Bunlar performans harddiskleri,bunlara işletim sistemi kurunca ortaya çıkan hızları önemli bir çok kişi için. Depolama içinse istediğini tercih et.
    Epirus verdiğin linke bakayım bir, görmemiştim, eline sağlık.

• selam bu disk hakkında bi sorum olacak 1 tb 103uj samsung disk aldım anakartım ASUS M2A-VM sistemde 8gb olarak görülüyordu bende garantiye yolladım fakat gelen cevap diskin çalışır durumda olduğu ve bir sorununun bulunmadığı anakartımda sanırım sorun 1,5 sene evvel almıştım sistemi nasıl çalışmaz anlamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: iso82

selam bu disk hakkında bi sorum olacak 1 tb 103uj samsung disk aldım anakartım ASUS M2A-VM sistemde 8gb olarak görülüyordu bende garantiye yolladım fakat gelen cevap diskin çalışır durumda olduğu ve bir sorununun bulunmadığı anakartımda sanırım sorun 1,5 sene evvel almıştım sistemi nasıl çalışmaz anlamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum

Teknik yardım kısmında sorununuza daha kolay çözüm bulabilirsiniz. Ama sorun büyük ihtimalle anakartta, isterseniz bios update deneyin.
    Bu arada ana sayfada Caviar Black'in video incelemesi var ama orada samsung'la karşılaştırmamışlar.
    http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=468

• 1tb hdd almayı düşünüyorum, işletim sistemini bu diske kuracağım sadece depolama amaçlı olmayacak. Chip dergisinin testine güvenerek samsung alınır mı? Yoksa wd caviar black mi düşünülmeli sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: demircim

1tb hdd almayı düşünüyorum, işletim sistemini bu diske kuracağım sadece depolama amaçlı olmayacak. Chip dergisinin testine güvenerek samsung alınır mı? Yoksa wd caviar black mi düşünülmeli sizce?

Valla zamanlarını yazdım. Caviar Black'te testte vardı ve kötüleyeceklerini sanmıyorum. Samsung kullanan arkadaşlarda gayet memnunlar forumdan takip ettiğim kadarıyla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

quote:

Orjinalden alıntı: demircim

1tb hdd almayı düşünüyorum, işletim sistemini bu diske kuracağım sadece depolama amaçlı olmayacak. Chip dergisinin testine güvenerek samsung alınır mı? Yoksa wd caviar black mi düşünülmeli sizce?

Valla zamanlarını yazdım. Caviar Black'te testte vardı ve kötüleyeceklerini sanmıyorum. Samsung kullanan arkadaşlarda gayet memnunlar forumdan takip ettiğim kadarıyla.

valla bende 320gb samsung 16m olan var iyi cılkı çıktı.2 senedir kullanıyordum.

yeni hdd almayı düşünüyorum ama samsung tan korkmaya başladım.exploreri açarken kütür kütür ses yapıyor bide 5 saniye sonra açıyor meret.sistemin en yavaş parçası hdd.elimdeki 200gb seagate ide bile ondan hızlı çalışıyor üstelik vista ultimate 64 kurulu seagate de.

aynısından samsung 320 alsam raid 0 yapsam acaba hızlanır mı?bide benim anakart raid 0 destekliyor mu? malum p35c-s3 yazıyor ama r ifadesi yok.yoksa 1gb western cevahir midir nedir onu mu alsam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 2 Nisan 2009; 11:33:27 >

• Valla yeni Samsung'lardan dediğim gibi şikayet duymadım. Caviar Black'te çok sessiz bir disk değilmiş. Raid desteklemiyor olabilir anakartınız ama destekliyorsa performansınız oldukça iyi olur.
    Bu arada Caviar Black'te kötü bir harddisk değil tabii ki onu alırsanız da performansınızda artış olacaktır.
  • Bende Samsung 1 tb HD103UJ aldım buyrun buda hdtach ve hdtune sonucu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 2 Nisan 2009; 19:37:49 >

• Penryn chip'tekine benzer sonuçlar almışsın. Peki ses durumu nasıl harddiskin? Rahatsız ediyor mu yoksa gayet sessiz mi diyorsun?
  • @Cynsure Cihaz gayet sessiz.Rahatsız etmiyor.Bugün verileri toplarlıcam.Yarına da olursa sistemi kuracağım.Şuan verilerim 3 hdd ve bir harici hdd de baya bir zaman alacak.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.