Şimdi Ara

Salcano hector 26 frenler tutmuyor yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde salcano hector 26 disk fren bisiklet var geçenlerde zincirleri yağlarken arka frene yağ döküldü frenler tutmuyor diski çıkartıp temizledim fren balatasına sprey sıktım ama ne yaptıysam frenler düzelmedi. Balatayı değiştirmeyi düşünüyorum ancak faydası olurmu boşa değiştirmek istemem bu işlerden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende vardı istersen bi frenleri sık ondan sonra diski temizle düzelebilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi sorunu çoktan çözmüştür ama googledan arama yoluyla gelecekler için belki çare olabilir diye kendimde işe yarayan yöntemi yazayım. Disk frenime 10-15 damla hidrolik yağı dökülmüştü ve balatalar organikti, yani temizlenemez denilen cinsten. Tekeri söktüm banyoda diskleri 4-5 kere bulaşık deterjanıyla yıkadım duruladım, saç kurutma makinesiyle rotorları el vurulmaz hale gelene kadar kuruttum. Balataları sabunla 3-4 kere yıkadım sonra ufak bir tencerede 5-10 sprey yağ çözücü döktüğüm kaynar suda 20 dk kaynattım. Tekrar sabunladım duruladım ve 5-10 dakika sıcak ayarda aralıksız saç kurutma makinesiyle balata arasında 1 cm olacak şekilde ısıttım (bir şey olmuyor balataya). Kaliperi de aynı şekilde yağ çözücü sprey döküp küvette yıkadım, duruladım, kuruttum. Taktığımda halen ses geliyor ve frenler tutmuyordu, çeşitli yerlerde bahsedilen yokuştan aşağı frenleri sıkarak inme yöntemini uyguladım ama yokuş arayarak değil, düz ve boş bir yolda 1. viteste ön frenleri sıkarak bayağı bi kuvvet uygulayıp, yorulacak kadar 20-25 dk balataları ve diski yaktım. Sonuç: Fren sıkma aşamasında disk ısındıkça tutmaya başladı, bir süre sonra ses de gitti, ertesi gün tekrar ses geldi ama 2-3 kere frene basıp diskleri 5-10 derece ısıtınca geçti, şimdi sadece bisiklet boşken frene bastığımda ses çıkıyor, fren performansında ise %20-30 kayıp var. 35 lira balataya vermem diyenler bu yöntemi uygulayabilir. Yağ çözücü vesaire benim sisteme zarar vermedi.
    Edit: Yeni balata almak daha makul ama ben kısa sürer diye girdim, aşama aşama bu noktaya geldim. +%20 performans için yenisini alasım gelmiyor açıkçası şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HCalifornia -- 10 Eylül 2018; 12:12:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

Konu sahibi sorunu çoktan çözmüştür ama googledan arama yoluyla gelecekler için belki çare olabilir diye kendimde işe yarayan yöntemi yazayım. Disk frenime 10-15 damla hidrolik yağı dökülmüştü ve balatalar organikti, yani temizlenemez denilen cinsten. Tekeri söktüm banyoda diskleri 4-5 kere bulaşık deterjanıyla yıkadım duruladım, saç kurutma makinesiyle rotorları el vurulmaz hale gelene kadar kuruttum. Balataları sabunla 3-4 kere yıkadım sonra ufak bir tencerede 5-10 sprey yağ çözücü döktüğüm kaynar suda 20 dk kaynattım. Tekrar sabunladım duruladım ve 5-10 dakika sıcak ayarda aralıksız saç kurutma makinesiyle balata arasında 1 cm olacak şekilde ısıttım (bir şey olmuyor balataya). Kaliperi de aynı şekilde yağ çözücü sprey döküp küvette yıkadım, duruladım, kuruttum. Taktığımda halen ses geliyor ve frenler tutmuyordu, çeşitli yerlerde bahsedilen yokuştan aşağı frenleri sıkarak inme yöntemini uyguladım ama yokuş arayarak değil, düz ve boş bir yolda 1. viteste ön frenleri sıkarak bayağı bi kuvvet uygulayıp, yorulacak kadar 20-25 dk balataları ve diski yaktım. Sonuç: Fren sıkma aşamasında disk ısındıkça tutmaya başladı, bir süre sonra ses de gitti, ertesi gün tekrar ses geldi ama 2-3 kere frene basıp diskleri 5-10 derece ısıtınca geçti, şimdi sadece bisiklet boşken frene bastığımda ses çıkıyor, fren performansında ise %20-30 kayıp var. 35 lira balataya vermem diyenler bu yöntemi uygulayabilir. Yağ çözücü vesaire benim sisteme zarar vermedi.
    Edit: Yeni balata almak daha makul ama ben kısa sürer diye girdim, aşama aşama bu noktaya geldim. +%20 performans için yenisini alasım gelmiyor açıkçası şu an.
    Kardes pardon da bu kadar emegi bir ise verseydin en az 2 komple hidrolik disk fren sisteminin parası çıkardı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoNickMan

Kardes pardon da bu kadar emegi bir ise verseydin en az 2 komple hidrolik disk fren sisteminin parası çıkardı

Alıntıları Göster
    Haklısın kardeşim .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.