Şimdi Ara

Saksıda Domatesler çiçekleniyor, ama kuruyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
19.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fotoğraftaki domates kendini toplamış. Kuruyanların yerine yenisini dikin daha geç değil, Ağustosa yetişir. Dediğim gibi domates kapalı, sisli, yağışlı havayı sevmez. Hatta biz hava alsın diye kuzey-güney yönlü dikeriz. Ayrıca çok aşırı sıcak havada açan çiçeklerde meyve tutumu zayıf olur. 1000 rakımda zararlı böcek az olur. Fazla tarım ilacı istemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • leEco L kullanıcısına yanıt
    Dün yenilerini diktim hocam.Bu sene ilk bahçemi yapıyorum.Acemilik diz boyu.Sora sora öğrenmeye çalışıyorum.Domates,biber,patlıcan,salata, mısır,bezelye,nohut,kuru fasulye,kavun,karpuz ne bulursam diktim.

Saksıda Domatesler çiçekleniyor, ama kuruyor

• quote:

Orijinalden alıntı: leEco

Fotoğraftaki domates kendini toplamış. Kuruyanların yerine yenisini dikin daha geç değil, Ağustosa yetişir. Dediğim gibi domates kapalı, sisli, yağışlı havayı sevmez. Hatta biz hava alsın diye kuzey-güney yönlü dikeriz. Ayrıca çok aşırı sıcak havada açan çiçeklerde meyve tutumu zayıf olur. 1000 rakımda zararlı böcek az olur. Fazla tarım ilacı istemez.

Merhaba,

Bende hobi amaçlı olarak apartmanın bahçesinde 5-6 m2 yere domates biber dikiyorum. Bahsettiğiniz kuzey - güney yönlü dikim şeklini biraz açar mısınız. Merak ettim.
  • cinquanta kullanıcısına yanıt
    Akdeniz'de rüzgar, genelde güney-kuzey (deniz-dağ) yönlü eser, gündüzleri güneyden kuzeye akşamları ise kuzeyden güneye eser. Eğerki siz bahçenizi doğu batı yönünde yaparsanız ortada kalan bitkiler yeteri kadar hava alamaz. Havasız ortamdaki bitki daha az çiçek açar, verim düşer, hastalanır.

• BEYAZ11 kullanıcısına yanıt
    Maşallah epey yeriniz varmış. Kolay gelsin. Domatesler için sırıklarınızı hazırlayın. domatesleri sırığa bağlamak için ip, bez gibi bir şeyler hazırlayın. Ara ara domatesler uzadıkça bağlarsınız. Şunu da belirteyim sırık domateste bir süre yan dalları koparın. Benim eklediğim resimdeki gibi bir süre tek gövde olarak uzamasını sağlayın.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. "Saksıda Lİmon yetiştiren var mı ?" başlığına koyduğum Lime fotoğrafını gördünüz mü?
    Sağolun hocam.Yan dalları alma işlemini bir arkadaşım gösterecek.Sırıkları da bu hafta sonu dikmeye çalışacağım.

Kolay gelsin. Domatesin düşmanı tuta güvesine dikkat edin. 2010 yılında Türkiyedeki domates üreticisinin başının belası olmuştu. Sizin oralarda yaygınsa haftalık ilaçlamasını yapın. Bizim buralarda artık tarım ilaçsız domates yetişmez oldu.

• Hocam aldığınız toprak torfsa torflarda yeterli miktarda besin olmuyor sanırım sıvı gübre ile takviye yapabilirsiniz bu topraklara bunun 2 litre suya 1 kapak şeklinde karıştırıyorsunuz sanırım​. Sonra onunla domatesi suluyorsunuz ben çiçekli bitkiler için yapıyorum 8-10 günde bir sıcak aylarda özellikle. Ayrıca domatesi çok susuz bırakmayın çabuk etkilenirler.

Ben çiçekli bitkiler için yapıyorum bu yöntemi, sebzelerde durum farklı mıdir bilemem sebzeler için de ayrı sıvı gübreler mevcut

• Benim domatesler;Saksıda Domatesler çiçekleniyor, ama kuruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinquanta -- 13 Haziran 2017; 11:4:58 >
    Ticari dikim mi yapıyorsunuz? Bahçeniz çok güzel (nazar değmesin) gözüküyor.
    Teşekkür ederim, ticari değil hobi amaçlı.Bu benim ilk bahçe işim, amatörce elimden geleni yapmaya çalıştım.Bu kadar zevkli olduğunu bilseydim çok önceden başlardım.

Bu konuda bilgim yok.Köyde yaşayanlara sorarsam zararlılar hakkında daha iyi bilgi alabilirim sanırım.

• Geçen sene domates ve biberlerde kullanmak için fotoğrafını gördüğünüz gübreden almıştım. Bir senedir depoda duruyor. Şimdi kullanmak istiyorum. Azotlu bu gübre için bilgi ve deneyimi olanların yorumlarını alabilir miyim?

• Saksıdaki çeri domatesi çiçek açıp, domates vermeye devam ediyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil sevenler yardımcı olabilir mi;
    Manav bayrama gittiği için pazardan aldığımız (edebiyatçı burada fakirliğini belli etmemeye çalışıyor) cherry domatesler'in
    tohumlarını bir süre kuruttuktan sonra görselde gördüğünüz yere ektim. Bir karış 10 cm civarı derinlikte genelde bahçe toprağı
    olmak üzere tarla toprağı da kullandım. Domates köklenmeyi sever mi bilmiyorum, güneşi sevdiği kesin. Yalnız bu genişlikte
    bir alanda kaç tanesini büyütebilirim ve derinliği de az olan bu havzada domates meyve verebilir mi? Bilgilerinize açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 25 Haziran 2018; 12:31:39 >

• The Beatles kullanıcısına yanıt
    Amatörce bilgime dayanarak yanıt vermeye çalışayım. Fide arası ortalama 1m olması iyi olur. Kullandığınız kabın derinliği yeterli değil. Domatesi sırığa bağlasanız bile dik durmaz. Olmayacaktır.

Geniş ve derin bir kap bulmaya çalışın. Kullandığınız toprak sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinquanta -- 25 Haziran 2018; 16:40:24 >
    Bilgi için teşekkür ederim. 5 LT su şişesini ağzından kessem? O da mı küçük olur?
  • The Beatles kullanıcısına yanıt
    Belki 10 lt ilk pet bile bir tek fide için küçük olur. Ayrıca su çıkışı için dibinde delikte olması gerekir.

Tamam teşekkür ediyorum;)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.