Şimdi Ara

saksafon satın almak ve çalmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. 2 gündür internette araştırma yapıyorum ama bir türlü tam öğrenip kararımı veremedim. çalabilir miyim endişesi de var biraz.

800 liraya bir tane temiz tenor saksafon buldum, onu mu alsam yoksa 700 liralık alto saksafonu mu alsam karar veremiyorum. hangisi daha iyidir bilemedim.

var mı saksafon konusunda bana yol gösterecek, yardımcı olabilecek birisi.

• Alto için Cannonball Adderley, Charlie Parker
    Tenor için John coltrane, Stan Getz dinleyebilirsin.
    Alto / Eb biraz daha klasik jazz orkestralarında yer alan, daha parlak sese sahip ( örnek şarkı: work song )
    Tenor sax /Bb daha groove diye adlandırabileceğimiz daha derin soundlu cüssesi biraz daha büyük. ( örnek şarkı: in a sentimental mood )
    Jazz gitaristi Mike Stern'in Jigsaw isimli albümün aynı parçasında Tenor saksafonu (bob berg) dinlemeni tavsiye ediyorum.
    Tabiki tarzları farklı ama enstrumanların ses karakterlerini çözmen açısından '' Summertime '' parçasını bir Charlie Parker'den / alto bir de John coltrane'den dinlemeni istiyorum.

Bence alto ile başla, genelde herkes alto ile başlar.

Şuraya da göz atabilirsin, soruyu soranla aynı tarz düşünüyorsan cevapları ciddiye alabilirsin.
    http://www.8notes.com/f/43_99410.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Beatles -- 6 Eylül 2016; 12:57:25 >

• Bando işi yaptığım için enstrüman konusunda bilgim var. sadece enstrümanı almakla iş bitmiyor. bunun kamışı beki bileziği var. başlangıç için iyi fiyata bulmuşsun ama tavsiyem bir bilenle gidip alman. tam kapanmayan perdesi vardır. enstrümanda delik vardır anlamazsın. enstrüman bilgini bilmiyorum bu arada. sıfırdan başlayacaksan kesinlikle ders almanı öneririm. birçok ilde tanıdığım müzisyen arkadaşım var.
    youtube'de yüzlerce video mevcut. dinle izle hangisi hoşuna giderse ona başla. çalma sisteminde aralarında pek bir fark yok.

The beatles hocam için ufak bir düzeltme
    Alto / Eb ,Tenor sax /Bb'dir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zegerezen

Bando işi yaptığım için enstrüman konusunda bilgim var. sadece enstrümanı almakla iş bitmiyor. bunun kamışı beki bileziği var. başlangıç için iyi fiyata bulmuşsun ama tavsiyem bir bilenle gidip alman. tam kapanmayan perdesi vardır. enstrümanda delik vardır anlamazsın. enstrüman bilgini bilmiyorum bu arada. sıfırdan başlayacaksan kesinlikle ders almanı öneririm. birçok ilde tanıdığım müzisyen arkadaşım var.
    youtube'de yüzlerce video mevcut. dinle izle hangisi hoşuna giderse ona başla. çalma sisteminde aralarında pek bir fark yok.

The beatles hocam için ufak bir düzeltme
    Alto / Eb ,Tenor sax /Bb'dir.

Teşekkürler,
    Merakımı bağışlayın ama bu tenor sax'ı üflemek biraz daha mı zor? Nasıl kavalda ton pesleştikçe üflemesi zorlaşıyorsa, aynı durum saxta da geçerli mi?
    Hangi bandodasınız bu arada? 9 eylül İzmirin kurtuluşunda neredesiniz?

• The Beatles kullanıcısına yanıt
    Ankara'da çalışıyorum.
    Enstrüman büyüdükçe çalmak biraz daha zor gibi gözükse de aslında teknik aynıdır. enstrüman büyüdüğü ve ağırlaştığı için serilik azalabiliyor. Orkestrasyonlarda tenorun çaldığı notalar genelde daha seyrektir.
    Kaval hakkında pek bilgim yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pi satın almak istiyorum
    11 ay önce açıldı
    Klasik gitar için tel önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.