Şimdi Ara

SAKIN KiMSE ZiRAAT MUHENDiSLiGi OKUMASIN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaslar malum ygs yaklasti sonrada lys sonra tercih donemi baslayacak puani dusuk olan arkadaslara tavsiyelerim var...

Ben 2012 Ataturk universitesi Ziraat muhendisligi mezunuyum bi ara Tar-Gel projesi kapsaminda 10.000 kisi alindi 5 yil falan puanlar 60 a kadar dusmustu amaaaa yil 2012 de veterinerler fazla alindi burda veteriner arkadaslara sozum yok keske hepimiz atansak ki onlarin alaninda bizden daha fazla uygulama yaptiklarini bazen dag tas demeden koye gittigini de bilen birisiyim yanlis anlasilmasin lutfen. Evet 2012 de puanlar 74 de kaldi bende dogu yazmadim ailemden uzak kalmamak icin atanamadim bi atama daha olur diye ama isler degisti su anda gida tarim ve hayvancilik bakanliginin gormezden geldigi devletin universitelerde ardi ardina ziraat fakulteleri actikari gibi atamasi olmayan bir bolum. 3 yildir bos geziyorum ozelde buldugum islerde yanimda calisan vasifsiz isciler benden fazla kazaniyordu ki bende asgari ucrete yakin bir paraya calisiyordum cunku mecburdum...

Ozel sektorde basarili olabilmek icin kendinizi mukemmel derecede yetistirmek gerekiyor...

Zaten adam gibi bolume yerlesememis kisilerin universitede iyi bir performans sergilemeleri cok zor az once zirai paylasim sitesinde1100 tl maasla topraksiz tarimda calisacak muhendis ariyormus o maas ne ya diye yorum yapildiginda isine gelirse asgari ucrete de buluruz diyebiliyorlar...

Bu meslekten utaniyorum okumasi ayri dert is bulmasi ayri dert cok buyuk bir sektorde devletin onem vermemesi hala seksenlerden kalan kitaplarla egitim verilmesi ogrenciyi yetistirmiyor ki Eruzurum zaten tarim konusunda iklimden dolayi uygulama yok ve sektor zaten almis gitmis basini seni muhendis yerine koymuyorlar...

Bahce bitkileri, Tarla bitkileri, Toprak, Bitki koruma, zootekni, Tarimsal yapilar ve sulama, Tarim makinalari

Bunlar ziraat muhendisliginin alt bolumleri kendi bolumunde kendini gelistirsen diger bolumlerden anlamiyorsun cahil konumuna dusuyorsun ne kadar onem verilmesi gereken ama ne kadar geri kalmis bir bolum simdi sorunlari cozmek icin onlarca fikir uretilebilir ama devletin umrunda olmaz ben simdi bir bankada calisiyorum soranlara isletme bitirdim diyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oncelikle yorumunuzu okudum tek bir cevap istiyorum ataturk universitesinden mezun olan bir makine muhendisi ya da elektrik elektronik muhendisi ne kadar aliyor 2.si kendinizi patron olarak hayal edin bir muhendise 2000tl veya ustu miktarlar icin nasil gorevlere getirirsiniz birincisi yeni mezuna net gorevler verilmez amele gorevleri verilir yani topraksiz tarimsa gec basina dur sunun gorevi verilir bi sikinti cikarsa mehmet abine ya da ahmet abine soyle denir simdi sana soruyorum kardesim sen mehmet abi ahmet abi ya da patron olmak icin ne yapabilirsin uzgunum burasi turkiye genc yaslarinizda asalak fiyatlarla size amelelik yaptirirlar sonra bu amelelikler tecrubeye donusunce sizi kendinizi o ameleleri yoneten olarak bulursunuz .Bak yanlis anlama kesinlikle haklisin markette duran kasiyerle beni birmi tutuyorsunuz lan diye kendinize sorabilirsiniz ama uzgunum bu is boyle .

EKSİLEYECEĞİNİZE CEVAP VERİN KARDEŞİM ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speraktif -- 21 Ocak 2015; 15:55:19 >
  • bende zirasti yazcam ailecek ziraatciyiz bende sinava hazirlaniyorum bence ziraati yazmadan once sunu dusunun arkadas ben bu meslekte kendimi nasil gelistiririm ? bunu dusunun ona gore yazin

• Soyleyecegim sey su kardesim 3000 isteyen yok 1500 de cok degil ama asagilamak nedir ya asagilamak nedir her yil binlerce kisi mezun oluyor ama atamalar az hadi atamayi salla ozel bu kadar acimasiz olmamali

• kesinlikle haklisin fakat benim sana demek istedigimi anlamissindir umarim

• quote:

Orijinalden alıntı: ysnyx

Soyleyecegim sey su kardesim 3000 isteyen yok 1500 de cok degil ama asagilamak nedir ya asagilamak nedir her yil binlerce kisi mezun oluyor ama atamalar az hadi atamayi salla ozel bu kadar acimasiz olmamali

hocam şuan ne iş yapıyorsunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.