Şimdi Ara

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRENCİSİYİM SORULARI ALABİLİRİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
3
Favori
6.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sakaryalıyım. sakarya adapazarı, serdivan ve sapancadan ibaret. yazları da karasu buna katılabilir. geri kalan ilçeler kasaba kadardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ben de bu sene sakarya bilgisayar mühendisliği ikinci öğretime gideceğim gibi görünüyor.Dersleriniz genel olarak kaçta başlayıp kaçta bitiyor ? haftasonu dısında boş gün oluyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: casperrr1

Kardeşim ben de bu sene sakarya bilgisayar mühendisliği ikinci öğretime gideceğim gibi görünüyor.Dersleriniz genel olarak kaçta başlayıp kaçta bitiyor ? haftasonu dısında boş gün oluyor mu ?

Kardeşim sınıfına göre ders saatleri değişiyor tabiki. Benim ders saatlerim 2 gün 3te başlıyordu 3 gün 5te başlıyordu. Bitiş olarak da bir gün 9 da diğer günler de 7-8 gibi bitiyordu. Tabi ders saatleri esnek hocalar ne zaman isterse o zaman biter. Benim haftasonu dışında boş günüm yoktu ama olan arkadaşlarım vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: hahahahuhuhu

quote:

Kardeşim ben de bu sene sakarya bilgisayar mühendisliği ikinci öğretime gideceğim gibi görünüyor.Dersleriniz genel olarak kaçta başlayıp kaçta bitiyor ? haftasonu dısında boş gün oluyor mu ?

Kardeşim sınıfına göre ders saatleri değişiyor tabiki. Benim ders saatlerim 2 gün 3te başlıyordu 3 gün 5te başlıyordu. Bitiş olarak da bir gün 9 da diğer günler de 7-8 gibi bitiyordu. Tabi ders saatleri esnek hocalar ne zaman isterse o zaman biter. Benim haftasonu dışında boş günüm yoktu ama olan arkadaşlarım vardı.

hocam merhaba bende 67k yım bu sene .Sakarya bilgisayar tutuyor gibi .Şimdi bu bölümde gerçekten ihtiyacımız olan şeyleri öğrenecek miyiz , Ben 3.seneye kalmayı düşünüyorum diş için fakat bir tarafımda yazıp gitsem mi diyorum .Biraz klişe gelebilir ama mobil uygulama yapmak vesaire gibi hayaller kuruyoruz tabi bu bölüme girerken gerçekten fikirlerini öğrenmek isterim

• Bilgisayar Mühendisliği için hazırlık zorunlu mudur ? Yoksa tercihe göre mi okunuyor ?
  • Kocaeli ve Sakarya bilg. müh. karşılaştırması yapar mısınız ? Birinin diğerine göre artıları ve eksileri.Ama objektif olarak değerlendirirseniz çok sevinirim.Sonuçta bu tercih tüm hayatımızı etkileyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vurran -- 26 Temmuz 2016; 23:42:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heat2797

quote:

quote:

hocam merhaba bende 67k yım bu sene .Sakarya bilgisayar tutuyor gibi .Şimdi bu bölümde gerçekten ihtiyacımız olan şeyleri öğrenecek miyiz , Ben 3.seneye kalmayı düşünüyorum diş için fakat bir tarafımda yazıp gitsem mi diyorum .Biraz klişe gelebilir ama mobil uygulama yapmak vesaire gibi hayaller kuruyoruz tabi bu bölüme girerken gerçekten fikirlerini öğrenmek isterim

merhaba hocam. Mobil uygulama biraz işin kolayına kaçmak ve hoş bir hayal tabii. Fakat iş biraz gerçekçi olmaya geldiğinde mobil uygulama bu işin içinde çok küçük bir kısım. Yani onun dışında birçok dersimiz ve alanımız var.Aklında sadece mobil olmasın. İhtiyacın olan her şeyi hiçbir okulda öğrenemezsin. Bu olay senin çabanda bitiyor. Okulda nasıl öğreneceğin öğretilir. Daha sonra sen araştırarak mesleğinde öne çıkarsın. Çok klişe olan kendini geliştirmiş mühendis de böyle oluyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: vurran

Kocaeli ve Sakarya bilg. müh. karşılaştırması yapar mısınız ? Birinin diğerine göre artıları ve eksileri.Ama objektif olarak değerlendirirseniz çok sevinirim.Sonuçta bu tercih tüm hayatımızı etkileyecektir.

Hocam hazırlık okuldan okula göre değişiyor. Bizim okul yüzde yüz türkçe. Hazırlık da isteğe bağlı. İngilizcen çok kötüyse hazırlık oku fakat iyiyse bence gereksiz. Yukarda hazırlıkla ilgili yazmıştım.

Kocaeli üniversitesi hakkında sadece duyduklarıma göre karşılaştırma yapabilirim. Geçme notu 65 olan bir okul. Yani geçme konusunda derslerde çok zorlandıklarını duydum. Fakat bu not yüksek olduğu için sınavların kolay olduğu da söyleniyor. Bizim okul hakkında şunları söyleyebilirim artı olarak. Ford Toyota gibi şirketlerin yazılım ofisinin olması bence büyük bir artı. Şehir olarak da Kocaeliye göre daha küçük ve sakin bir yer Sakarya.

Aklına gelen başka şeyler olunca da sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

• Birinci öğretim ile ikinci öğretimi kıyaslar mısın?mesela harç ücreti ne kadar?uyku düzenin çok bozuldu mu?vs eklersen sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onronr210

Birinci öğretim ile ikinci öğretimi kıyaslar mısın?mesela harç ücreti ne kadar?uyku düzenin çok bozuldu mu?vs eklersen sevinirim.

Dönemlik 764 lira. Yani yılda 1528 lira ödüyoruz. Birinci öğretimle saat dışında bir fark yok aldığımız eğitim ve girdiğimiz sınavlar hep aynı. Uyku düzeni ister istemez diğer insanlara göre farklı oluyor. Çünkü ertesi gün 5 te dersin olduğu için gece yatasın gelmiyor :) Ama ben uykusuna çok düşkün bir insanım. Lisede erken kalktığım her sabah lanetler okurdum. Şimdi alarm kurmadan uyanmanın tadına vardığım için ikinci öğretimin harika bir nimet olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vurran

Kocaeli ve Sakarya bilg. müh. karşılaştırması yapar mısınız ? Birinin diğerine göre artıları ve eksileri.Ama objektif olarak değerlendirirseniz çok sevinirim.Sonuçta bu tercih tüm hayatımızı etkileyecektir.

Hocam hazırlık okuldan okula göre değişiyor. Bizim okul yüzde yüz türkçe. Hazırlık da isteğe bağlı. İngilizcen çok kötüyse hazırlık oku fakat iyiyse bence gereksiz. Yukarda hazırlıkla ilgili yazmıştım.

Kocaeli üniversitesi hakkında sadece duyduklarıma göre karşılaştırma yapabilirim. Geçme notu 65 olan bir okul. Yani geçme konusunda derslerde çok zorlandıklarını duydum. Fakat bu not yüksek olduğu için sınavların kolay olduğu da söyleniyor. Bizim okul hakkında şunları söyleyebilirim artı olarak. Ford Toyota gibi şirketlerin yazılım ofisinin olması bence büyük bir artı. Şehir olarak da Kocaeliye göre daha küçük ve sakin bir yer Sakarya.

Aklına gelen başka şeyler olunca da sorabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

teşekkürler hocam, bir kaç sorum daha olacaktı

benim mühendislik bölümlerinde en korktuğum şey , gördüğüm derslerin iş hayatımda hiçbir işe yaramayacak olması .Siz ne düşünüyorsunuz daha çok teorik mi yoksa gerçekten bilgisayar konusunda ilerlememizi baya geliştirir mi .Çünkü yazılımcılar genelde biz hep internetten öğrendik felan diyorlar da ondan merak ettim

• heat2797 kullanıcısına yanıt
    Yukarda belirttiğim gibi okulda sadece yazılım öğretilmiyor. Okuldan mezun olan yazılımcı veya kodcu olmuyor. Eğer böyle olmak istersen youtube da yüzlerce kaynak mevcut veya git bi yazılım kursuna bizden çok daha önce para kazanmaya başlarsın.

Okulda bize "mühendislik" öğretiliyor. Mühendisliğin tanımı insanların hayatını kolaylaştırmak için en kısa ve masrafsız yoldan çözümler bulmak denebilir kaba bir tabirle. Yani mühendislik okumaktaki temel amaç içerik öğrenmek değil mühendislik öğrenmek. Eğer araştırırsan mühendis ve yazılımcının farklarını google da bulabilirsin.

Bu yüzden bu meslekte anahtar söz "kendini geliştirmek". Eğer kendini iyi geliştirmezsen internetten öğrenen adamlar senin önüne geçer. Unutma onlar sadece kod yazmayı biliyor ama sen mezun oldugunda iyi bir öğrencilik hayatı geçirmişssen bilgisayarda gerçekleşen olaylara arka planıyla birlikte tamamen hakim bir mühendis olursun. Amaç da bu.

• quote:

Yukarda belirttiğim gibi okulda sadece yazılım öğretilmiyor. Okuldan mezun olan yazılımcı veya kodcu olmuyor. Eğer böyle olmak istersen youtube da yüzlerce kaynak mevcut veya git bi yazılım kursuna bizden çok daha önce para kazanmaya başlarsın.

Okulda bize "mühendislik" öğretiliyor. Mühendisliğin tanımı insanların hayatını kolaylaştırmak için en kısa ve masrafsız yoldan çözümler bulmak denebilir kaba bir tabirle. Yani mühendislik okumaktaki temel amaç içerik öğrenmek değil mühendislik öğrenmek. Eğer araştırırsan mühendis ve yazılımcının farklarını google da bulabilirsin.

Bu yüzden bu meslekte anahtar söz "kendini geliştirmek". Eğer kendini iyi geliştirmezsen internetten öğrenen adamlar senin önüne geçer. Unutma onlar sadece kod yazmayı biliyor ama sen mezun oldugunda iyi bir öğrencilik hayatı geçirmişssen bilgisayarda gerçekleşen olaylara arka planıyla birlikte tamamen hakim bir mühendis olursun. Amaç da bu.

anladım hocam teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: heat2797

quote:

anladım hocam teşekkürler

Rica ederim hocam.

• 2. Öğretim olmanın olumsuz yönleri nedir

• Mr.white ne geziyosunuz burada bitch

• quote:

Orijinalden alıntı: pierreloti

2. Öğretim olmanın olumsuz yönleri nedir

Kardeşim bence birinci öğretime göre çok daha bile iyi. Olumsuz yön dersen eğer uyku düzenin ister istemez bozuluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: meslekliselim

Mr.white ne geziyosunuz burada bitch

Yeah science!

• Slm sakarya uni bilgisayar programciligi nasil? Kiralar yurt masrafi ne kadar?
    Bir ogrenci ne kadar harcama yapar? Sakaryada interneti hizli mi?
    Sayisali olmayan mat ygs lys sifir olan antremanlarla matematikte mutlak degere zor gelen biri sakarya bilgisayar programinda basarili olur mu? Yoksa kalir mi? Hocalar birakmaya cok mu hevesli?

• Hocam teknoloji fakultesi onerirmisin? Kafam cok karisik.Saü makine muhendisligi dusunuyorum ama teknoloji fak. oldugu icin cok kararsiizim yardim edersen sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.