Şimdi Ara

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakülteler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sakarya Üniversitesinde Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi olarak 2 ayrı fakültede de bilgisayar mühendisliği var.Aralarındaki fark nedir? hangisinin ne gibi avantaj veya dezavantajları vardır? Ayrıca bölümde hazırlık var mı? varsa da zorunlu mu? bilgisi olan arkadaşlar yardımcı oluversinler

• bu farkı ben de merak ediyorum birisi açıklayabilir mi
  • Bilgisayar ve bilişim bilimleri fakültesi dediğimiz şey normal mühendislik fakültesi. Teknoloji fakültesi biraz farklı ama. Forumda var hep mühendislik fak. - teknolo fak. farkı nedir diye.
  • Arkadaşlar ben Teknoloji Fakültesinde okuyorum. İki fakülte arasında ki en büyük fark ders saatleri ve içerikleri. İlk önce Teknoloji Fakültesi mühendis çıkarmıyor , teknisyen çıkarıyor işte ne bileyim imza yetkisi yok vs. bir çok söylentinin gerçeklik payı olmadığını bilelim. İtirazı olacak arkadaşların bizzat üniversitenin sitesinden yayınlanan şu belgelere bir göz atsın derim.

1-) Bu sene mezun veren SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ'ne ait diploma ;
    http://www.tf.sakarya.edu.tr/sites/tf/file/1405030315-diplomaornegi-pdf.pdf
    2-) İmza yetkisi konusunda YÖK tarafından yayınlanan karar metni ;
    http://www.tf.sakarya.edu.tr/sites/tf/file/1405030180-yok-esdegerlik-2014-pdf.pdf
    3-) Mühendisler ve mimarlar odasının TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ mezunlarını kabul etmemesi gibi bir şey olamaz. Buyrun Danıştay kararı ;
    http://www.tf.sakarya.edu.tr/sites/tf/file/1402956082-danistay-karari-aciklama-pdf.pdf

Teknoloji Fakültesinin Diğer Mühendislik Fakültelerinden Farklılıklarını teoriye dayanarak açıklayacak olursak ;
    Teknoloji Fakülteleri Yüksek Öğretim Kurumu önerisi ile üniversitelerin sanayi ile işbirliğini arttırmak, uygulama yönü kuvvetli mühendisler yetiştirmek amacıyla, 13.11.2009 tarih ve 27405 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. Tüm müfredatları uluslararası akreditasyon kriterlerine (ABET/MÜDEK) uygun olarak yapılandırılmıştır. Teknoloji fakülteleri diğer mühendislik eğitimi veren fakültelerden aşağıdaki üç maddede farklılık arz etmektedir:
    1- Eğitim-öğretim müfredatı daha fazla uygulama dersi içermektedir.
    2- 8 yarıyıllık ders planı, 7 dönemi okulda teorik ve uygulamalı dersler ve 1 dönemi işletmelerde İşyeri Uygulaması şeklinde organize edilmiştir (7+1). Bu sayede öğrenciler sektöründe lider, Ar-Ge ve eğitim altyapılarını oluşturmuş firmalarda tam zamanlı çalışacaklar ve sektörü daha yakından tanıma avantajıyla meslek hayatına atılacaklardır. 3- Teknoloji Fakültelerine Meslek Lisesi (MTOK) için kontenjan ayırılmaktadır.

Şuan önü açıktır hiç bir şekilde ikilemde kalmasın tercih edecek arkadaşlar.
    Dip not olarak ; 6 aylık bir pedagoji eğitimi alarak öğretmenlik diploması da alabiliyoruz.

MTOK kontenjanından gelen arkadşlar için üniversiteye göre zorunlu hazırlık değişiklik göstermektedir. Bazı üniversiteler muafiyet sınavı yapıyor başarılı olan öğrenciler direk 1.sınıftan başlıyor. Ben Sakarya Üniversitesinde okuyorum , MTOK ile geldim. Benim okula başladığım dönem bizde muafiyet olmadı fakat aynı sene bir arkadaşım da Gazi Üniversitesinde başladı ve orada muafiyet sınavına girdi. Bu sınavı geçemeyen için hazırlık okumak zorunlu , hazırlık sınıfında 3 ders alıyoruz. Matematik , Fizik ve Kimya. Bu günkü sistemde bahsi geçen derslerin YGS ve LYS konularını içeriyor. Hazırlık sınıfını başarılı bir şekilde bitirince genel kontenjandan gelen diğer öğrenciler ile karma olarak 1. sınıfa başlıyoruz.

• parse13 P kullanıcısına yanıt
    Ilk dedıgın muhendıslık fakultesı. Ikıncı dedıgıne eger teknık lıse mezunu degılsen gıremezsın zaten farkındaysan puanı daha dusuktur teknık lıse mezunları ıcın o fakulte.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canakk16 -- 6 Ağustos 2016; 1:22:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.