Şimdi Ara

Sakarya ÜNİVERSİTESİ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dönem yaklaşıyor bu soruyu soran çok arkadaş var orada 3. sınıfa geçen biri olarak biraz anlatmak isterim sakaryayı ve üniversiteyi bu formu okuduktan sonra aklınızda pek soru klamıcak ama yinede sorusu olan yazsın cevaplarım =)

Üniversite Durumu: Üniversite serdivanda esentepe kampüsü olarak geçiyor şehir merkezine dolmuşla 25 dak falan serdivan merkeze 10 dak. ünv içinde çok sayıda prof mevcuttur çoğu ünv den çok daha fazla hemen hemen her bölümde 3-4 prof var köklü bir ünversite ders seçimi ders kaydı gibi şeyler için ünv gelmeye gerek olmayan bir webobis sistemine sahip herşeyi netten yapabiliyoruz.

**BU SENE EN FAZLA ÖĞRENCİ ALACAK 3. ÜNİVERSİTE AN İTİBARİYLE 52 BİN ÖĞRENCİSİ VAR

FAKÜLTELER

------------

*Fen - Edebiyat Fakültesi

*Mühendislik Fakültesi

*İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

*Tıp Fakültesi

*Teknik eğitim Fakültesi

*Eğitim Fakültesi

*Güzel Sanatlar Fakültesi

*Teknoloji Fakültesi

*İlahiyat Fakültesi

***YAKINDA İŞLETME FAKÜLTESİ HUKUK FAKÜLTESİ VE SİYASAL BİLİMLER FAKÜLTESİ AÇILACAK BAKANLAR KURULUNA SUNULDU

1Yıl sonra edit: HUKUK VE İŞLETME FAKÜLTESİ KURULDU

Yüksekokullar

--------------

*Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

*Sağlık Yüksekokulu

*Devlet Konservatuvarı

Meslek Yüksekokulları

--------------------

*Sakarya Meslek Yüksekokulu

*Hendek Meslek Yüksekokulu

*Akyazı Meslek Yüksekokulu

*Geyve Meslek Yüksekokulu

*Sapanca Meslek Yüksekokulu

*Karasu Meslek Yüksekokulu

*Adapazarı Meslek Yüksekokulu

*Pamukova Meslek Yüksekokulu

*Alifuat Cebesoy Meslek Yüksekokulu

*Ferizli Meslek Yüksekokulu

*Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

*Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Yüksekokulu

Enstitüler

---------

*Fen Bilimleri Enstitüsü

*Sosyal Bilimler Enstitüsü

Şehir ve Şehir Yaşamı: Sakarya İstanbula 130 km uzaklıkta olmasından dolayı sanayi bakımından gelişmiş bir il Şehirde çok fazla içkili mekan yok ama hiç yok demiyorum muhafazakar yapıya sahip olduğu için az var ama eğlenmek sizin elinizde birazda arkadaş ortamınız iyiyse çok güzel eğlenirsiniz çok canınız sıkılırsa atlayın trene otobüse İstanbula kaçın =) bu arada Sakarya Büyükşehir belediyesidir

Şehrin İnsanları:Şehir insanı depreminde etkisiyle muhafakar bir yapıya sahip öğrencileri para olarak görüyolar ama bu her ilde oluyor diye duydum =)

son olarak sakarya ünv kalite olarak kocaeli trakya çanakkale 18 mart afyon kocatepe dumlupınar aydın adnan menderes ktü gibi ünvlerden çok daha iyidir belirtmek istedim

ÖZEL YURT ÜCRETLERİ AYLIK 175-450 ARASI DEĞİŞİYOR yaptığınız pazarlığa bağlı birazda =) kiralarda 300-600 arası değişiyor

SAKARYA KREDİ YURTLAR KURUMU HAKKINDA:

KYK ünv yürüme 10 dak mesafede (esentepe kampüsüne 4 yıllıklar için yani) 3 bloktan oluşuyor 2 erkek 1 kız bloğu ayrıca ÇARŞIDADA KYK KIZ YURDU war ek olarak odalar 5 kişilik ücret bu sene 3 ayda bir 252 tl idi tüm kyk için geçerli ücret sakaryaya özel deği

İSTANBULDA oTURANLAR İÇİN

SAKARYA HAREM

-----------------

*OTOBÜSLE 1,30 DAK FİYATI 15,00 TL NETTEN 11,50 TL

*TRENLE 2,45 DAK FİYATI 7,00 TL

SAKARYA ESENLER

------------------

*OTOBÜS 2,00 SAAT FİYATI 19,00 NETTEN 17,00 TL

Ayrıca Rtük başkanı Prof. Dr. Davut DURSUN üniversitemiz hocalarındandır ve bu sene dekanımız Anayasa Mahkemesi Üyesi yani türkiyedeki 11 yargıçdan biri seçilmiştir. prof. dr. Engin Yıldırım.

Bu sene Ulusal Kalite Ödülüne almıştır üniversitemiz türkiyede ilktir. Ayrıca Avrupa Kalite ödülünede adayız %99 onuda alıcaz gibi duruyor dünyada çok az üniversite aldı bu ödülü...

Son olarak diploma eki olan bir üniversitedir sakarya üniversitesi diploma tüm avrupada geçerlidir yani...... şimdilik bu kadar umarım yardımcı olur...

NOT: Bu yıl Fen Edebiyat Fakültesinde okurken formasyonda verilmeye başlanacaktır.

Sakarya ÜNİVERSİTESİ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isletmekonomist -- 25 Temmuz 2011; 0:36:36 >

• teşekkürler bilgilendirme için. Muhafazakar derken biraz daha açarmısın? Öğrenciyi ne kadar kısıtlar?
  • bn sakaryalıyım, liseyi bitirdim..bnde yazıyım..sn kendin arkadaslarınla istedigini yapabilirsin baskalarına zarar wermedigin sürece..sana karısan olacagını sanmıyorum..ayrıca içmek için mekana gerek bile yok, al alacagını git sapancaya rahat rahat eglenmene bak..yavas yavas o eski muhafazakar yapısı da azalıyor bunu da söyliyim..allah korusun bi deprem daha olursa belki yine herkes eskisine döner..ögrencileri para olarak gördükleri dogru..herkese ev kirası 300 ise ögrenciye 500 dür..heleki serdivanda ev tutacaksanız daha pahalı olur..ama bn merkezden ev tutmalarını öneririm, cünkü serdivanda ev tutsalarda illaki otobüse binmeniz gerekicek ve ara duraklarda bırakın oturacak yeri ayakta gitmeye bile yer bulmakta zorluk cekersiniz.sakarya üni de okuyan arkadas bunu biliyodur, nasıl sıralar oldugunu :D.ama trafigi yoktur bu yönden özellikle istanbuldan gelenler cok rahat ederler..
  • kazanan arkadaşlar hoş geldi
  • zaten sakaryadaydik lisede :D ünide sakarya
  • sapanca myo çok dandik bende belirtiyim burdan
  • bende esentepeye geliyom busene istanbuldan .
  • bende esentepe serdivandayım
  • güncelleyelim
  • lisedede sakaryadaydık üniversitede burda okuyacaz gibi duruyor:)
  • Gelebilirsem bu konuyu güncellerim. Yardımcı olursunuz umarım bana da
  • Vallahi gördüğüm ve bildiğim kadarı ile çok taş...lı bir üniversite mezunları sağlam yerlerde çalışabiliyor ve yüksek lisans için çoğuda itü de yapıyor.
  • 2.ö mühendislik için ulaşım açısından sıkıntı çekermiyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilaycay

2.ö mühendislik için ulaşım açısından sıkıntı çekermiyiz ?

ulaşım sıkıntısı derken müh. fakültesi i.ö dersleri 15.00da başlıyor
  • Dağın başında üniversite derler ya aynen öyle burası . Eğitimine birşey diyemem zaten tepkiler iyi fakat öğrenci şehri değil en azından sosyal birisi olduğumdan ben hayatta yaşayamam galiba böyle bi yerde =)
  • o zaman sorun yok gibi bişi teşekkürler :)
  •  Sakarya ÜNİVERSİTESİ...

kongre merkezi

Sakarya ÜNİVERSİTESİ...

Sakarya ÜNİVERSİTESİ...

• quote:

Orijinalden alıntı: zamancokzor

Dağın başında üniversite derler ya aynen öyle burası . Eğitimine birşey diyemem zaten tepkiler iyi fakat öğrenci şehri değil en azından sosyal birisi olduğumdan ben hayatta yaşayamam galiba böyle bi yerde =)

şehir merkezine 20 dakika kampus olrakta en güzel 10 kampus arasında
  • kampüs güzelliği her şey demek değildir ben zaten şehrin ''bana göre'' küçüklüğünden bahsettim .
  • saü hakkında birşeyler merak eden varsa sorsunlar..
    gelecekler serdivanda ev tutsun bunu belirtiyim. gece 2-3e kadar canlı bir yer serdivan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.