Şimdi Ara

Sakalım yüzünden almadılar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
3.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saçın serbest olmasından yanayım. Ama sakal olmaz. Kıro gibi sakal bırakıp okula mı gidilirmiş. hiç okula böyle gitmedim, gidenleri de sevmezdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnussen

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/k%C4%B1l%C4%B1kk%C4%B1yafet/kilikkiyafet.html

Kılık ve kıyafet sınırlamaları

MADDE 4 –

e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.

Böyle bir kural varsa uymak mecburiyetindesiniz. Doğruluğu, yanlışlığı tartışılır. Ama ilk ve orta öğretim esnasında pespaye gezmemek gerektiğini, bakımlı olmayı bir şekilde öğrenmeniz lazım. Bu sebeple böyle bir kural olmalı. İleride memur olursan o zaman da sakallı gitmeyi mi düşünüyorsun? O zaman nasıl ki paşa paşa kesmen gerekecekse, askerde saçını dahi uzatamayacaksan kamu kuruluşlarındaki böyle kurallara bir yerden alışman gerekiyor. Tıraş olmak bir yerde bakımlı olmayı temsil eder. Karşındakine saygı duyduğunu kılığın, kıyafetin, saçın ve sakalınla gösterirsin. Sen özel sektörde dahi şekil olsun diyerek sakallı iş görüşmesine git bakalım sana ne gözle yaklaşıyorlar. İstediğin kadar efendi ol, bilgili ol sırf o görüntünden yaftayı yersin. Çünkü bu senin kendine özendiği, özenmediğini gösterir.

Bu saç, sakal meselesi lise dönemlerinde her öğrencinin yakındığı bir durumdur. Üniversitenin ilk yıllarında kıl yumağı gibi saç sakal ne varsa uzatırlar, o rahatlığı hissetmek isterler. Fakat sonrasında kendileri de anlar, sakalın aslında ne kadar lüzumsuz bir şey olduğunu. O dönemi yaşamadan kimse sana ne ifade ettiğini anlatamaz.

Hocam ben özel bir şirkette staj yapıyorum zaten biliyorum yani saç sakal olayını. Hiçte dediğiniz gibi değil ayrıca istediğim gibi gidiyorum kimsede bakmıyor benim gibi bir çok kişide var zaten orada çalışan. Bir diğer unsurda sakal uzatmakla bakımlılığın ne alakası var Allah aşkına bana bunu açıklar mısınız ? Çok merak ediyorum gerçekten. Delirdim burada. Temizlik takıntısı olan birisi sakal uzatınca bakımsız mı oluyor yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

quote:

Orijinalden alıntı: papift

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Lise ve sakal. Hayal bile edemiyorum, serbest mi bıraktılar sakalı ya?

Ne yani sakalın ne zararı var ?

okul la ora ahır değil, ünide zaten serbest orada ne halt yiyosanız yiyin

Niye ahırda sakal mı bırakıyorlar ? Ne güzel zihniyet ya valla helal olsun bu kafayla devam edin.

Her şeyin bir adabı sınırı var kardeşim, ne özgürlükçü millet olduk ya her şey benim istediğim gibi olsuncuyuz artık (bu arada böyle yazıları çok gördüğümden dolayı yazdım yani sana patlamış gibi bir şey oldu)

İyide hocam kaçıncı yüzyıldayız Allah aşkına ? Sakal kes yoksa almam demek nedir ya ? Ben insanların giyimine kuşamına karışmıyorsam onlarda bana karışamaz. Sanki çıplak girmeye çalışıyoruz okula. Güzel bir şekilde giyinip düzenli temiz bir şekilde geliyoruz. Adamın rahatsız olduğu şey benim sakalım. Böyle saçmalık mı olur ? Seçimlerden önce neredeydiniz peki niye o zaman karışmadınız ? Hadi onu geçtim makyajlı dar pantolonlu kızları alıyorlar beni niye almıyorlar ? Bu nasıl yobazlıktır ya.

Ben muhafazakar bir aileden geliyorum bu arada. Benim annem AKP 'ye babam MHP 'ye veriyor oyunu. Siyasetin ne kadar iğrenç bir şey olduğunu bir kere daha anladım. Ben ne muhafazakarım ne sözde özgürlükçüyüm. İnsanların sakalına karışılmaması gerektiğini savunmak özgürlükçü olma anlamına geliyorsa vah halimize.

Diyorsan okulda eşitlik yok, söyle hocanın suratına karşı. Ne diyecek bakalım, zaten son sınıfmışsın. Sana ne filan gibi şeyler derse o zaman, o hocayı kaale bile almamanın gerektiğinin farkına varacaksın dır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Feldmaresal

Saçın serbest olmasından yanayım. Ama sakal olmaz. Kıro gibi sakal bırakıp okula mı gidilirmiş. hiç okula böyle gitmedim, gidenleri de sevmezdim.

Kıro gibi sakal bırakmak ? Kirli sakal değil benim sakalım eğer söz ettiğiniz sakal kirli sakal ise ?
  • Okul değiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

okul la ora ahır değil, ünide zaten serbest orada ne halt yiyosanız yiyin

Niye ahırda sakal mı bırakıyorlar ? Ne güzel zihniyet ya valla helal olsun bu kafayla devam edin.

Her şeyin bir adabı sınırı var kardeşim, ne özgürlükçü millet olduk ya her şey benim istediğim gibi olsuncuyuz artık (bu arada böyle yazıları çok gördüğümden dolayı yazdım yani sana patlamış gibi bir şey oldu)

İyide hocam kaçıncı yüzyıldayız Allah aşkına ? Sakal kes yoksa almam demek nedir ya ? Ben insanların giyimine kuşamına karışmıyorsam onlarda bana karışamaz. Sanki çıplak girmeye çalışıyoruz okula. Güzel bir şekilde giyinip düzenli temiz bir şekilde geliyoruz. Adamın rahatsız olduğu şey benim sakalım. Böyle saçmalık mı olur ? Seçimlerden önce neredeydiniz peki niye o zaman karışmadınız ? Hadi onu geçtim makyajlı dar pantolonlu kızları alıyorlar beni niye almıyorlar ? Bu nasıl yobazlıktır ya.

Ben muhafazakar bir aileden geliyorum bu arada. Benim annem AKP 'ye babam MHP 'ye veriyor oyunu. Siyasetin ne kadar iğrenç bir şey olduğunu bir kere daha anladım. Ben ne muhafazakarım ne sözde özgürlükçüyüm. İnsanların sakalına karışılmaması gerektiğini savunmak özgürlükçü olma anlamına geliyorsa vah halimize.

Diyorsan okulda eşitlik yok, söyle hocanın suratına karşı. Ne diyecek bakalım, zaten son sınıfmışsın. Sana ne filan gibi şeyler derse o zaman, o hocayı kaale bile almamanın gerektiğinin farkına varacaksın dır.

Hocam diploma alacam artık uğraşamam bıktım bu okuldan da zaten. Mezun olup kurtulmak istiyorum. İstediğim puanıda tutturdum YGS 'de meslek lisesi öğrencisi olmama rağmen.

Laurie, lise sonum hocam. Lise 1 sonunda değiştirdim lise 2 'den beri bu iğrenç okulda okuyorum. Ne ben ne arkadaşlarım memnun bu okuldan. Mezun olup kurtulmak istiyoruz. Zaten rezalet bir yerde okul. 2 - 3 kişi var zaten adam akıllı arkadaşım diğerleri tamamen ergen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 3 Nisan 2014; 15:06:40 >

• Sakal hiçbir zaman serbest olmadı ben görmedim, duymadım. Saç serbest oluyor, kıyafet oluyor orası ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

Sakal hiçbir zaman serbest olmadı ben görmedim, duymadım. Saç serbest oluyor, kıyafet oluyor orası ayrı.

Hocam biliyorum ama sıkıntı olan şey seçimlerden önce bir kere bile karışmamaları. Seçim bitti hemen karıştılar bu nasıl saçmalık ? Resmen 18 yaşında olanları oy için kullanıyorlar. Ben zaten en başından beri siyasetin saçma sapan bir şey olduğunu düşünüyorum. Bütün partiler benim gözümde sıfır. Hepsi insanları nasıl kullanırız nasıl para kaldırırız derdinde.
  • Okullarda sakal yasagi en az 30 senedir var. İnsanlarin bu zamana kadar seni uyarmamasi kestirmeme hakkin oldugunu gostermez. Ya kurallara uyar paşşa paşşa okula gidersin ya da burada gelir boyle konu acarsin. Hadi sincap hadi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklı falan diyenler olmuş neyin kafası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

Okullarda sakal yasagi en az 30 senedir var. İnsanlarin bu zamana kadar seni uyarmamasi kestirmeme hakkin oldugunu gostermez. Ya kurallara uyar paşşa paşşa okula gidersin ya da burada gelir boyle konu acarsin. Hadi sincap hadi...

/>
  • quote:

Bilişim Meslek Lisesi son sınıf öğrencisiyim. Malum YGS sınavından çıktık ve biz meslek lisesi öğrencisi son sınıf olduğumuz için staj yapıyoruz. Günün bana kalan kısmında diyet-spor, teknolojiyle ilgileniyorum. Kısacası çok rahat bir hayat yaşadığım söylenemez. Bugün okula girerken DİN hocası ve artık müdür yardımcısı olan öğretmen beni durdurdu ve sakalımı tutarak bu sakalla giremessin dedi. Bende bütün sene boyunca karışmadınız şimdi niye karışıyorsunuz dediğimde ben zaten karışıyordum dedi(Kendisiyle okul çıkışı duraklarında bile sohbetlerimiz oluyordu ama sakal konusunu hiç takmıyordu). Ve bende evin yolunu tuttum bugün sınav olmasına rağmen. Büyük ihtimal 0 alacağım ama umrumda değil. Benim umrumda olan seçimlerden önce insanları kullanıp seçim sonunda atan bir zihniyetteyiz. Seçimlerden sonra böyle bir karar almaları ilginç doğrusu. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Kardeş aşağıda bulunan kuralda geçen kız öğrenciler için geçerli ( olan baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz ) bence doğru ama ( bıyık ve sakal bırakamaz ) bence tamamen yanlış dünya uzaya gidiyor biz hala şekille uğraşıyoruz bizi bu halle sittin sene AB'ye almazlar

e) Okul içinde baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz, bıyık ve sakal bırakamaz. 3 üncü maddenin altıncı fıkrası hükümleri saklıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

Bilişim Meslek Lisesi son sınıf öğrencisiyim. Malum YGS sınavından çıktık ve biz meslek lisesi öğrencisi son sınıf olduğumuz için staj yapıyoruz. Günün bana kalan kısmında diyet-spor, teknolojiyle ilgileniyorum. Kısacası çok rahat bir hayat yaşadığım söylenemez. Bugün okula girerken DİN hocası ve artık müdür yardımcısı olan öğretmen beni durdurdu ve sakalımı tutarak bu sakalla giremessin dedi. Bende bütün sene boyunca karışmadınız şimdi niye karışıyorsunuz dediğimde ben zaten karışıyordum dedi(Kendisiyle okul çıkışı duraklarında bile sohbetlerimiz oluyordu ama sakal konusunu hiç takmıyordu). Ve bende evin yolunu tuttum bugün sınav olmasına rağmen. Büyük ihtimal 0 alacağım ama umrumda değil. Benim umrumda olan seçimlerden önce insanları kullanıp seçim sonunda atan bir zihniyetteyiz. Seçimlerden sonra böyle bir karar almaları ilginç doğrusu. Siz ne düşünüyorsunuz ?

Kardeş aşağıda bulunan kuralda geçen kız öğrenciler için geçerli ( olan baş açık, saçlar temiz ve boyasız olarak bulunur, makyaj yapamaz ) bence doğru ama ( bıyık ve sakal bırakamaz ) bence tamamen yanlış dünya uzaya gidiyor biz hala şekille uğraşıyoruz bizi bu halle sittin sene AB'ye almazlar

Kesinlikle katılıyorum. Bu zihniyetle daha çok topallarız biz. Söylenecek pek bir şey yok aslında bana çok çok saçma geliyor çünkü. Ne desem boş yani.

• quote:

quote:

Mebin maddesinse kiz erkek ayrimi yoktur o kurallar kiz ve erkek icindir ve uygundur. Yani normalde sakal birakarak okula kizda gelemz erkekde ama kizda sakal cikmadigi icin o cumlenin muhattabi erkek ogrencilerdir. Kisacasi erkeklerde sac uzatabilir

Edit: abde hangi ulkede liseliler sakalla gitme hakkina sahp bir goster? Allahin sincabi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whenifeelit -- 3 Nisan 2014; 15:19:28 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Mebin maddesinse kiz erkek ayrimi yoktur o kurallar kiz ve erkek icindir ve uygundur. Yani normalde sakal birakarak okula kizda gelemz erkekde ama kizda sakal cikmadigi icin o cumlenin muhattabi erkek ogrencilerdir. Kisacasi erkeklerde sac uzatabilir

Edit: abde hangi ulkede liseliler sakalla gitme hakkina sahp bir goster? Allahin sincabi...

Sincap bey siz MEB'in Avukatımısınız ? yoksa kural manyağı bir hocamısınız ? öğrencilerin şekillerine değil kafalarına bakın

• Sakal uzatmak sünnettendir diyemedin mi din hocasına
  • quote:

quote:

quote:

http://www.gamefaqs.com/boards/295-advice/66135428

Ayrıca hangi ülkede sakalla gitme hakkı var demekte acizliktir. Hiçbir ülkede olmasa bu hak ve ilk olarak biz versek bu hakkı öğrencilerimize, ders vermiş olmaz mıyız birilerine? Ah işte biraz düşünmeliyiz bunları bence. Ki dediğiniz gibi değil. ABD 'de ve bir çok ülkede sakal yasağı diye bir şey yok adama gülerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahayri -- 3 Nisan 2014; 15:35:12 >

• quote:

quote:

Yıllarca bende öyle düşündüm ne zararı var diye. Kaçak kaçak okula girişler filan. Usanmıştım. Kirli sakal bile yoktu uyarı alıyordum 1 gün oluyordu traş olalı. Hey gidi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.