Şimdi Ara

Sağlıkta geldiğimiz son nokta!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 13.10.2019 tarihinde gece evde bir kaza sonucu sol yüzük parmağı ön taraf üst boğum kısmında Tendon koptu.
    Aynı gece İstanbul Bakırköy Devlet Has. acil ortopediye gittim film çekildi, Dr pamakta kırık var bunu El cerrahisinin görmesi gerekiyor dedi ve parmağı Aliminyum bir Atelle bandajlayıp sabitledi.
    Dr. demiyorki senin Tendon kopmuş ameliyat edilip Tendounun dikilmesi lazım.
    Neyse dedim bu el cerrahisi hangi hastanelerde var? Bağcılar Devlet, Çapa, Cerrahpaşa ve Baltalimanı peki dedim ve ordan ayrıldım. Sonrasında gece saat sanırım 2 civarı hastaleri telefonla aramaya başladım. Bağcılar el cerrahisi yok dedi, Çapa ameliyatta ne zaman çıkar bilmiyorum dedi, Cerrahpaşa var acil giriş yaprsınız dedi, bende kalktım gittim Cerrahpaşaya Acilden girdim. Dedim böyle böyle el cerrahisi görmeliymiş vs tekrar film çekildi dedi bunda birşey yok bi atel alıp takın hafta içide Ortopediden randevu alarak ara ara kontrol ettirin düzelir dedi.
    2 farklı hastane ve iki farklı teşhis, bu durum beni tatmin etmedi ve o halde eve geldim. Gece ağrı sancı derken sabah oldu kahvaltı vs dedim ben kalkıp Baltalimanı hastanesine gideyim burası kemik hastanesi burda çözüm bulurum diye düşündüm ve Acilden giriş yaptım.
    Dr. yüzüme baktı ne vardı diye sordu bende atelde olan parmağı gösterip kırık var onun için geldim dedim. Ben dedi bakamam ortopediden gün alın, nasıl bakamazsın vs yok başhekimliğin talimatı var vs dedim siz şakamısınız alt atarafı filme bakıp ne olacağını ne yapılmasını gerektiği söyleyeceksiniz falan ama sonuç malesef bakmadı.
    Ordan çıktım dönüyorum dedim bi ümid Çapaya gideyim acil ortopdiden giriş yaptım Dr. aramasın diye filmi telefondan gösterdim. O da demezmi bunun hemen boğumda hemde ucunda kırık var Ortopediden gün al kontrole git Atelide takmaya devam et. 4 tane hastaneye gittik hala Tendon kopmuş diyen yok. Kimseden sağlıklı bir teşhis alamayınca dedim Ortopediden gün alayım ara tara Avrupa yakası yakın hastanelerde randevu yok, alarm kurduk neyse 2 gün sonrasına Kanuni Sultan Süleyman HAs. randevu düştü. Kalktım gittim durumu anlattım DR'da kırık var ve tendon kopmuşa benziyor bunu el cerrahisinin değerlendirmesi lazım Sevk verecem dedi nereye dedim Balta limanına vay arkadaş. Aynı gün tekrar gittim Balta limanına hasta kayıta dedim sevkim var şu şu Dr. lar var onlar görsün ona göre randevu veriririz. Gittim adam ortapediden randevu alman lazım dedi ve malesef ilgilenmedi.
    En son dedim bu böyle olmayacak hastaneden bir tanıdık bulduk ve ben Acilden girmiş gibi gösterip 1 hafta sonrası El cerrahisinden randevu aldım.
    Bu vaka üzerinden 9 gün geçti ve ben nihayet El cerrahisine gittim. Dr. durumu anlattım film istedi çıkan sonuç Tendon kopmuş olduğuydu. Sinirli olduğumu bu süreçte bunların başıma geldiğini söyledim. Dr, demezmi bunda sinirlenecek birşey yok 2 gün önce burda adli bir vaka yaşandı çalışanların moreli bozuk vs (Benim ilk hastaneye gittiğimden 2 gün önce iki Dr bir birbiriyle kavga etmiş biri diğerini bıçaklayarak öldürmüş) ee o zaman kapatın poliklinikleri hepiniz gidin destek falan alın dedim. Başka ülkelerde savaş var Dr'lar görevinin başında ama siz bir adli vaka yüzünden gelen hastalara köpek muemalesi çekiyorsunuz.
    Bu arada ben ilk olayı yaşadıktan 5 gün sonra Dr'ye gitmeden önce parmağımı Ortapedi Dr. yanında çalışan bi arkadaşımın tavsiyesiyle Mallet finger denilen ateli kullanmaya başlamıştım.
    Sonuç Tendon kopuk Mallet Finger hiç çıkarılmadan kullanılmaya devam edilecek 1 ay sonra kontrole gelinecek ameliyata gerek yok. 1 Ay sonra aynı Dr olmadığı için farklı bir Dr'den randevu aldık ve kontrole geldik.
    Farklı DR. baktı inceledi film falan istemedi ve düzelmiş deyip 3,4 günde bir Ateli çıkarıp havalandırmam gerektiğini söyledi ve 20 gün sonrasına tekrar kontrol verdi. 20 gün sonra gittiğimde parmak düzelmiş Mallet finger çıkar 1 ay boyunca egzersiz yap düzelir eğer parmak düşerse yani doğrulmazsa gelirsin dedi.
    Bende film çekmiyecekmisiniz tendon tuttumu tutmadımı bilmeniz gerekmiyormu diye sordum aldığım cevap gerek yok bu tür vakalarda bir kez film çekilir bir daha çekilmez dedi. Çıktım geldim egzersiz konusunda ne yapacağı bilmiyorum ve parmak hareket kabiliyetini yitirmiş durumda açılması lazımdı.
    Gidip Bahçelievler Dev. HAs. Fizik tedaviden farklı bir rahatsızlık için randevu aldım dedim gitmişken parmağıda gösteririm.
    Gittiğim Dr o kadar ilgiliydiki anlatamam şaşırdım sana fizik tedavi verelim şuraya git randevu versinler dedi. Bana verilen randevu 1 Ay 20 Gün'dü aynı Dr gittiğimde bu süre çok uzun bu parmak o zamana kadar böyle kalır dedi ve birini arayarak sağolsun beni oraya yönlendirdi.
    5 gün sonra her sabah yarım saat olmak üzere 10 gündür fizik tedaviye gidiyorum ve son bir haftam kaldı.
    Burdan çıkan sonuç fizyo terepisten ve Dr. aldığım bilgi ilk teşhis ve tedavide tendon kopması küçük bir operasyonla dikilmiş olsaydı ben bu kadar macerayı yaşamamış olacaktım ve bu parmak bu durumda olmayacaktı.Parmağın tam anlamıyla düzelmeme gibi bir durumu var.
    Çok uzattım özür diliyorum, o sağlık sektörü şöyle iyi böyle iyi diyenleri şu parmak gözüne girsin. Eskiden şöyleydi yok böyleydi falan diyenler evet eskiden kötüydü ama şimdi o anlatıldığı gibi mükemmel falan değil.
    Kısaca sağlık sektörü falan iyi değil hastaneler yetersiz Dr. lar yetersiz, randevu alamıyorsun, tedavi için verilen ameliyat vs günü randevuları falan çok uzun. İstanbul için konuşuyorum ciddi bir deprem olsa umarım olmaz gideceğiniz doğru dürüst devlet hastanesi malesef yok.
    Herkese sağlıklı günler diliyorum.



    Sağlıkta geldiğimiz son nokta!Sağlıkta geldiğimiz son nokta!



  • Geçmiş olsun. Her meslekte olduğu gibi Doktorluktada da kişiden kişiye dağlar kadar fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İl teber İ kullanıcısına yanıt
    Tşkler. Orası öyle tabi fakat sağlık bambaşka birşey, malesef ülkede insana verilen değerde ortada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.