Şimdi Ara

Sağlıklı olmak, kilo vermek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, zamanında lisanslı basketbolcuydum okul durumları falan vs. derken bırakmak zorunda kaldım zaman içinde kilo aldım, sigaraya başladım.
    Artık vücudumu eski haline getirmek istiyorum 18 yaşındayım 1.80 boy 115 kiloyum.
    Çok uzun zamandır sağlıksız yaşıyorum, önerilerinizi bekliyorum.
    Koşmak istiyorum aslinda bi sakıncası olur mu kalple ilgili falan? Dediğim gibi çok hantallaştım çünkü.
    Haftada kac gun ve hangi aralıklarda kosmaliyim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• mıcırr kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tekrar spora başlamadan önce bir doktor kontrolünden geçmen senin adına iyi olacaktır. Biz buradan "kalple ilgili sakıncası olur/olmaz" desek de net bir bilgi veremeyiz sonuçta.

Haftada 3-4 gün yeterli olacaktır. Bir anlık hevesle "ben her gün koşayım, hızlı gelişim göstereyim" gibi düşünme, her şeyin fazlası zarar olduğu gibi sporun da haddinden fazlası zarar. Günlük 1 saat(hatta belki daha az) koşmanı öneririm. Koşmakta zorlanırsan tempolu yürüyüş de yapabilirsin. Belli bir kilonun altına düştükten sonra yavaş yavaş temponu arttırırsın.

Şu iki linke bu sitedeki diğer makalelere göz atabilirsin.
    http://www.bodytr.com/2013/01/kosmak-mi-yurumek-mi.html
    http://www.bodytr.com/2012/04/fazla-kilolar-ve-vucut-yaglarini-atmak-icin-kosmak.html

Bir de telefonuna runtastic, endomondo vb uygulamalardan birini indirip spor yaparken kullanmanı öneririm. Hızını, kaç kalori yaktığını vs gösterir bu uygulamalar. Motivasyonunu arttırır hem de gelişimini görmüş olursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.