Şimdi Ara

sadsad (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lifeblood6

quote:

Orijinalden alıntı: yildirim35

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

quote:

Orijinalden alıntı: LifesGood®

Aylık 1 milyar kira getirecek diyosun zaten bankaya koysan İNG BANK TURUNCU HESAP'ta o civarlarda bi para getirir sana aylık.Niye kiracıyla uğraşacaksın anlamadım.

anapara erimesin diye

Para enflasyondan korunur mu

Kusura bakmayın ama bankalarda dahil olmak üzere dolaşıma katılmayan para erir... Peki bankalardaki neden eriyor derseniz? Onu işleten banka siz değilsiniz ve yeteri kadar aç gözlüler sizin paranızı kısa vadede değerlendirirlen ancak bu size yansımaz yani kendi likit akışlarını hızlandırırlar ve kâr ederler.. O yüzden bankaya yatırmak uzun vade de yeteri kadar mantıksız bir hareket eğer ev alıp yatırım yapma imkanı varsa..

Ve yatırım konusunda da tek olaya/ürüne parayı bağlamak doğru olmaz 2-3 tane eve bölün hem kira getiriniz yükselir hem sermayeniz tek risk grubu altında kalmaz..

Hocam ben yüksek meblağlar için bunun geçerliliği tartışılır bence, yüksek faiz getirisi getirebilecek bir paranız varsa bence gayet güzel bi hayat sürülebilir ana para faiziyle. Tabi enflasyon, paranın değeri zamanla küçülecektir ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

quote:

quote:

quote:

quote:

Aylık 1 milyar kira getirecek diyosun zaten bankaya koysan İNG BANK TURUNCU HESAP'ta o civarlarda bi para getirir sana aylık.Niye kiracıyla uğraşacaksın anlamadım.

anapara erimesin diye

Kusura bakmayın ama bankalarda dahil olmak üzere dolaşıma katılmayan para erir... Peki bankalardaki neden eriyor derseniz? Onu işleten banka siz değilsiniz ve yeteri kadar aç gözlüler sizin paranızı kısa vadede değerlendirirlen ancak bu size yansımaz yani kendi likit akışlarını hızlandırırlar ve kâr ederler.. O yüzden bankaya yatırmak uzun vade de yeteri kadar mantıksız bir hareket eğer ev alıp yatırım yapma imkanı varsa..

Ve yatırım konusunda da tek olaya/ürüne parayı bağlamak doğru olmaz 2-3 tane eve bölün hem kira getiriniz yükselir hem sermayeniz tek risk grubu altında kalmaz..

Hocam ben yüksek meblağlar için bunun geçerliliği tartışılır bence, yüksek faiz getirisi getirebilecek bir paranız varsa bence gayet güzel bi hayat sürülebilir ana para faiziyle. Tabi enflasyon, paranın değeri zamanla küçülecektir ama.

Yüksek veya düşük gücümü ve düşünme yeteneğimi kaybetmediğim sürece bankada 1 kuruş para değerlendirmeye çalışmam gereği yok bu kadar imkan varkeen... tabi kişisel birşey yatırım yapmak mı yoksa hayatını devam ettirmek mi bu sorunun cevabı bunu belirler...

Arkadaşa tavsiye etmiyorum banka faizi vs işlerini..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: theycantmeasureheart

quote:

quote:

quote:

quote:

anapara erimesin diye

Yüksek veya düşük gücümü ve düşünme yeteneğimi kaybetmediğim sürece bankada 1 kuruş para değerlendirmeye çalışmam gereği yok bu kadar imkan varkeen... tabi kişisel birşey yatırım yapmak mı yoksa hayatını devam ettirmek mi bu sorunun cevabı bunu belirler...

Arkadaşa tavsiye etmiyorum banka faizi vs işlerini..

Tabi doğru söylüyorsunuz onda bir sıkıntı yok ama insanların çoğu banka faizi ile parasını değerlendirme yoluna gidiyor bildiginiz gibi. Bundan dolayı da ne uzuyorlar ne kısalıyorlar ya neyse :)

• Kiracı diyorsunuz da kiracıyla uğraşmak hiç kolay değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

quote:

Yerinde olsam rüzgar tribünü alırdım, biraz arastir daha karlı çıkarsın.

Eğer aynı şeyden bahsediyorsak 1.5 trilyon masrafı var 5 yılda amortisi 1 seneyi bulmuyor ege de diyorlar..

Bu konu hakkında biraz daha açıklama yapabilirmisin?

Bu arada eskiden bu konuya mesajımı yazmıştım;
    http://forum.donanimhaber.com/m_59070475/tm.htm

Her ne kadar bu konuda amatör olsamda yazdığımı okuduktan sonra beni bu konuda aydınlatabilirmisin? Bir ara forumdan bir arkadaşım ile bu konu hakkında yatırım yapmayı düşünüyorduk ancak kendisi caydığından dolayı benimde pek bir bilgim olmadığından dolayı bu yatırımdan vazgeçtim. Babam bu konuda bir zamanlar ilgileniyordu ona bu konuda bilgi verebilirim aslında.

Açık söyleyim linkteki konuyu okumadım ama kastettiğim tribün yatay olan tribünler... Yerli üretim sanırım izsu'daydı patenti 850bin -1milyon $ maliyeti var bakım masrafı çok düşük yok denecek kadar az ve muazzam enerji üretiyor... iyi konumda 1 kötü bi yerde ise 5 yıla kadar kendini amorti ediyor... senin kastettiğin tribünün niteliği nedir bilemiyorum..

Bana pek inandırıcı gelmedi. O kadar kısa sürede kendini amorti edebiliyorsa devlet neden elektriği dışarıdan alıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

quote:

quote:

quote:

quote:

Yerinde olsam rüzgar tribünü alırdım, biraz arastir daha karlı çıkarsın.

Eğer aynı şeyden bahsediyorsak 1.5 trilyon masrafı var 5 yılda amortisi 1 seneyi bulmuyor ege de diyorlar..

Bu konu hakkında biraz daha açıklama yapabilirmisin?

Bu arada eskiden bu konuya mesajımı yazmıştım;
    http://forum.donanimhaber.com/m_59070475/tm.htm

Her ne kadar bu konuda amatör olsamda yazdığımı okuduktan sonra beni bu konuda aydınlatabilirmisin? Bir ara forumdan bir arkadaşım ile bu konu hakkında yatırım yapmayı düşünüyorduk ancak kendisi caydığından dolayı benimde pek bir bilgim olmadığından dolayı bu yatırımdan vazgeçtim. Babam bu konuda bir zamanlar ilgileniyordu ona bu konuda bilgi verebilirim aslında.

Açık söyleyim linkteki konuyu okumadım ama kastettiğim tribün yatay olan tribünler... Yerli üretim sanırım izsu'daydı patenti 850bin -1milyon $ maliyeti var bakım masrafı çok düşük yok denecek kadar az ve muazzam enerji üretiyor... iyi konumda 1 kötü bi yerde ise 5 yıla kadar kendini amorti ediyor... senin kastettiğin tribünün niteliği nedir bilemiyorum..

Bana pek inandırıcı gelmedi. O kadar kısa sürede kendini amorti edebiliyorsa devlet neden elektriği dışarıdan alıyor ?

İnanıp inanmamanın bi önemi yok mevzu böyle bu konuda.. Devletin neyi neden yaptığını da anlayamıyosan bu ülkede yaşamanın manası yok bizim ülkemizde çözümler kısa sürelidir ve bu konu Lisanssız Elektrik Üretme Yönetmeliğiyle devlet yerine özel teşebbüslere devretmiş sayılıyor.. Hani eyalet sistemi diyorlar ya mesela izmir bunu yapıyor zaten belediyenin bireysel girişimleriyle...

• benimde arkadaşımın evi var o muhitte 850 tl kira alıyor ev 4 oda 1 mutfak sıfır aldı fiyatını bilmiyorum ama süper daire
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.