sadecehostingin ilginç uygulamaları var. innodb'ye yedek alınmaması anlayamadım doğrusu. belkide kendi panellerini kullandıkları için olabilir bilemedim. bende başka bir sorunla karşılaşmıştım reseller paketinde subdomain izni yoktu. hala anlam veremiyorum. kendim hosting işi yapmama rağmen güvenilir gördüğüm sh'yi önerdiğime pişman etmişti beni
innodb için yedek alma olayı sadece mysql enterprise ile gelir, ücretsiz alternatifi yoktur, kısacası apaçi yerlerden hosting almamak gerekiyor yani nitekim mysql, mssql server ve diğer server yazılımlarının lisans maliyeti ortada
Belli aralıklarla sizde yedeği alsaymışsınız iyi olurmuş. Şahsen ben öyle yapıyorum. Tüm sorumluluğu Sh ye atmamak lazım her ne kadar onların işi olsada. Geçmiş olsun hocam.
SH artık host, reseller, vps falan satmaktan kurtulmak istiyor. Artık müşteri segmantasyonundan çıkardılar küçük taleplerde bulunanları. Fiyatlarıda yüksek zaten. Kurumsallaşıp kurumların veri merkezi rolünü aldıklarından çok daha fazla kazanacaklarını düşünüyorlar. Hizmet sektörü için haklılarda. Ama bence bilmedikleri bu kurumsal işlerde yapacakları hatalar onlara çok çok pahalıya mal olacak. Kurumlarda asla onların yazdığı sözleşmelerle yola çıkmaz kendi sözleşmelerini hazırlar. Liberal ekonomi de hızlı coşarsın ama daha da hızlı batabilirsin.
Yanlış anlamayın, SH ile 1 Kez Çalışmışlığım var Sucunum vardı herhangi bir problemimi yoktu...
SH'yi savunmak niyetinde değilim ve bu ve/veya benzeri durumlar bir çok kişinin başına geliyor ki ben hep hatayı kullanıcıda bulmuşumdur.
Sonucta bu adamlar babanızın oğlu değil yarın birgün batıp batmayacakları belli değil hep en kötüsü için hazır olmak gerekir ki 2005 yilinda boyle bir sıkıntı ile ben işletmenin local sucunusunda karsılaştım... Hataların bedeli çok ağır olsada çok güzel şeyler öğretiyor. inaniyorum ki artik kendi localsunucunuzda da tutsanız verileri her ihtimale karşı(Benim Yaptığım Gibi) Günlük Yedek alıp bu yedekleri Sunucuda/Port HDD' de / 1 adet DVD'de ve Kendi Kullandığınız PC'de bulundurucaksınız :)
Konu ile ilgili olarak, SH şirketi ile görüştüğümüzde veritabanı sisteminde INNODB veritabanları için yedeklemeyi garanti etmediklerini, bu konuda veritabanı yaratım arayüzlerinde konu hakkında uyarı ve bilgi mesajı bulunduğunu ilettiler.
Bu konuda MYSQL tarafından hala kapatılmamış bir BUG durumundaki arızadan ötürü sorun yaşayan müşterilerinde ellerinden gelen desteği verdiklerini fakat malesef üretim hatası durumundaki bu sorun yüzünden tüm müşterilerinde olumlu sonuç alamadıklarını belirtiyorlar.
MYISAM tipinde herhangi bir sorun olmadan yedekleme desteğini eksiksiz sağladıklarını belirterek bu konuda ellerinde olmayan hatalardan ötürü müşterilerinden özür diliyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme