Şimdi Ara

SADECE SONY XF90 (BABA KONU) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.589
Cevap
216
Favori
972.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle detayli anlatiminiz icin tesekkurler, kendim bulma ihtimalim yoktu bunu :) Peki bu islem sonucunda cikan mavi self check ekraninda hangi alana dikkat etmem gerekiyor? Tum alanlar 0 gozukuyor, bir tek en alt tarafta ikinci alan 00004 olarak gozukuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mertlucio kullanıcısına yanıt
    Hocam en altta yer alan 3 tane 4 -5 haneli alan var.

00000 00000 00000 şeklinde. Birinci ve üçüncü yerdeki rakamlar tv nin çalışma saatini gösteriyor. İkinci
    yerdeki alanlar ise tv kaç kez açılıp kapandığını gösteriyor.

Sizinki anladığım kadarıyla 00000 00004 00000

Bu şekildeyse sıkıntı yok hocam. Tv nin çalışma saati sıfır çıkmış. Benimki de 4 olan yer 3 tü. Geri kalan taraflar sıfırdı.

Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam.

Karanlık ortamda yerel karartma açık ve kapalıyken ışık sızması testi yaparak fotoları buraya koymanızı rica ederim

• Sayilar aynen dediginiz gibi. Maalesef cok test etme sansim olmadi televizyonu henuz. Tek fark ettigim karanlik ortamda siyahlarda epey parlama oldugu ancak herhangi bir ayarlama yapamadim henuz, belki de ondandir. Ilk firsatta guzel bir ayar cekmem gerekiyor. Muhtemelen internetten arastirarak yapacagim ayarlari.

• mertlucio kullanıcısına yanıt
    Zamanla çözersiniz hocam. Bende bayağı alıştım neyin ne olduğunu hangi ayarların neye yaradığını çözdük yavaş yavaş. Ben de ilk önce xe9005 vardı. 10 gün uğraştım ayarlarla. Sonra xf9005 e geçtim. Aynı ayarları ona uyguladım. İlk önceleri ayarlar beni tatmin etmişti ama tv nin fabrikasyon standart ayarları gözüme daha güzel daha net gelmişti. Size tavsiyem tabiki renkler ve zevkler tartşılmaz ama tv yi standart ayarlarda kullanmanız. Sadece değiştirmeniz gereken 2 can alıcı nokta var.

Otomatik yerel karartmayı aktif etmek
    Xtented dnamic rangeyi zevkinize göre açıp yada kaptmak.

Ben uydu bağlantısında standart fabrikasyon ayarlarda.
    Pc bağlantısında standart fabrikasyon ayarlarda.
    Ev sinema sistemi bağlantısında sinema pro yu kullanıyorum.

Dediğim gibi bu ayarlar üzerinde 2-3 can alıcı olan ayarları yapsanız zaten yeterli oluyor. Seçim size kalmış.
    Güle güle kullanın tekrardan.

• Ben de biraz kurcaladım ama, standart ayarlar gerçekten başarılı geldi. Yalnız netflix'te herhangi bir film izlerken özellikle dolby vision olanlarda altyazı çok parlıyor ve gözü rahatsız ediyor. Parlaklık azalttığımda da bu sefer hdr'dan ödün veriyoruz can sıkıyor, biraz daha kurcalayacağım bugün bakalım umarım düzeltirim.

Maalesef youtube'da da bulamadım 100hz alma olayını, farklı bir hdmi kablo geçerse elime onu deneyeceğim.
  • eyseven E kullanıcısına yanıt
    Hocam netfilix kullanmıyorum. O yüzden birşey diyemeeceğim. Ama ben filmi nereden izlersem izleyeyim sinema pro yu seçiyorum bana daha doğal geliyor bu mod.

100hz olayını nerden almaya çalışıyorsunuz. Eğer 4k da bunu almaya çalışıyorsanız bence olanaksız. 4k maksimum 60hz. Pc bağlantısında ise ekran kartının desteğine bağlı. Bende gerçek hdmi 2.0 premium kablo var. Pc bağlantısında tv 60 hz görüyor. Oyunlarda 75-80 fps yi görebiliyorum 4k çözünürlükte o ayrı tabiki.

Ayrıca altyazı parlama olayında etki eden faktörlerin bir tanesi de xtended dynmic range nin açık olmasıymış. Yanlış hatırlamıyorsam xe9005 formunda bu tarz yazıları çok görmüştüm. Bu ayarı kapatarak bir deneyin isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 10 Temmuz 2018; 20:34:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyseven

Ben de biraz kurcaladım ama, standart ayarlar gerçekten başarılı geldi. Yalnız netflix'te herhangi bir film izlerken özellikle dolby vision olanlarda altyazı çok parlıyor ve gözü rahatsız ediyor. Parlaklık azalttığımda da bu sefer hdr'dan ödün veriyoruz can sıkıyor, biraz daha kurcalayacağım bugün bakalım umarım düzeltirim.

Maalesef youtube'da da bulamadım 100hz alma olayını, farklı bir hdmi kablo geçerse elime onu deneyeceğim.
    Ben Netflix için az ışıklı ortamda gamayı -2 ve parlaklığı 23 kullanıyorum, tercihe göre parlaklık değişebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Nelere bakmanız gerektiğini arkadaşlar zaten yaZmış. Ancak meker servis gelirse çalışma saatine bakmayacaklar. Sony tarafından servis personellerinin çalışma saatine bakmaları yasaklanmış.

Yapmanız gereken servis elemanları yanınızdayken tv kapalıyken sırasıyla

‘’ i ‘’ tuşuna basın

‘’ 5 ‘’ tuşuna basın

1 kere ses kısma tuşuna basın.

1 kere kumanda güç tuşuna basın ( tv açma kapama tuşu yeşil olan )

Ayrıca sizden ricam tv yi karanlık ortamda test ettiğiniz zaman hem yerel karartma kapalıyken hemde yerel karartma açıkken tv resimlerini buraya koyar mısınız ?
    Bilgi için sağolun Akşam eve gidince bende denicem hocam,tv'yi alalı 8 gün oldu,peki bu çalışma saati ekranından çıkmak için hangi tuşa basıyoruz yada hangi işlemi yapmalıyız?

• satem S kullanıcısına yanıt
    Hocam ekranın alt orta kısmında yazıyor. Yanlış olmasın ya exit tuşu yada home tuşuydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 11 Temmuz 2018; 15:22:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Hocam ekranın alt orta kısmında yazıyor. Yanlış olmasın ya exit tuşu yada home tuşuydu.
    Home tuşu ile çıkılıyormuş hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satem S kullanıcısına yanıt

• Yakında aranıza 55XF9005 ile katılıyorum inşallah

PS4 Pro+Xone X ve 4K PC ile kullanılacak. Tavsiye ettiğiniz birşey varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anti Fanboy

Yakında aranıza 55XF9005 ile katılıyorum inşallah

PS4 Pro+Xone X ve 4K PC ile kullanılacak. Tavsiye ettiğiniz birşey varmı?
    Playstation pro için HDM 2 ya da 3 kullanın ve bağladığınız hdmi ayarını standart yerine gelişmiş seçin.
  • sercos kullanıcısına yanıt
    Diğerlerinde gerekmiyor değil mi?

• quote:

Diğerlerinde gerekmiyor değil mi?
    Bu iki giriş hdmi full band destekliyor, 4k hdr çıkış veren bir cihazınız varsa bunlardan birisine bağlamanız gerekir.
  • sercos kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sağolun.

• guvenkaya16 G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Tv'de kodi üzerinden (usb) 54GB ve 8 GB'lik iki uhd film denedim, ikisi de takılmaktan izlenmiyor. USB2.0'a bağlamıştım, 3.0'a taktım fark yok. Baya can sıkmaya başladı tv. Var mı başka program önerisi olan deneyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyseven

Merhabalar,

Tv'de kodi üzerinden (usb) 54GB ve 8 GB'lik iki uhd film denedim, ikisi de takılmaktan izlenmiyor. USB2.0'a bağlamıştım, 3.0'a taktım fark yok. Baya can sıkmaya başladı tv. Var mı başka program önerisi olan deneyim?
    Hocam ben tv'ye sahip değilim bir kaç aya alacağım ancak UHD film formatı ne ? Kendi media player'ı açması lazım diye biliyorum onda denediniz mi?
  • Halloween97 H kullanıcısına yanıt
    Hocam 4K film diyor arkadaş.

• quote:

Hocam 4K film diyor arkadaş.
    Tamam bende onun formatını sordum

@eyseven Hocam internette şöyle bir şey buldum, kodinin sitesinden indirme kısmından kodinin "64-bit" olan versiyonunu kurup dener misiniz birde?

http://mirrors.kodi.tv/releases/android/arm64-v8a/kodi-17.6-Krypton-arm64-v8a.apk

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.