Merhabalar, ciktigindan beri is yogunlugumu ayarlayamadigimdan Red Dead Redemption 2 alamadim ve boyle merak edip uzun saatler oynamak istedigim baska oyun da yok acikcasi. Televizyonum da cok iddiali degil. Sadece sıkılana kadar RDR2 oynamak icin hangi konsolu almaliyim? Tam tersini beklerken su anda butun sifir ps4 olsun xbox olsun ilk ciktigi fiyatindan epey daha pahali, benim zamaninda 700 e alip 400 e zor sattigim ps3ler bile 800 lira olmus vs. Keske ilk ciktiginda PS4+RDR2 setli kutu halinde alsaymisim da dursaydi kenarda. Simdi o kutulardan da yok anca fortnite li kutu var. :/ Ben simdi ilk cikan ps4lerden mi almaliyim xbox one mi almaliyim ve ikinci el alirken nelere dikkat etmeliyim? |
Sadece RDR 2 oynamak icin hangi konsol?

-
-
Bütçen nedir veya bu konuda fikrin nedir bilemem ama rdr2 gibi bir oyunu hakkiyla oynamak istiyorsan güzel bir pc topla derim.Tabi bu bütçe meselesi biraz.Şahsen ben bu oyunu b.k tan ayarlarda oynayıp da ziyan etmek istemem açıkçası.Pc icin en kotu bi rtx 3080 alman lazim.Tv in 4 k mıdır bilmiyorum.Malum 3080 li bir pc epey maliyetli olucak stok sorunu ve miningciler yuzunden fiyatlar saçma bir hal almiş durumda.Boyle bir dusuncen yoksa al ps5 geç git arkana bakma.Bu oyunun gercekten hakkı 4K 60fps veya çok yakın değerlerde ultra ayarlarda alınır.Çünkü bu oyun grafik oyunudur.Oyunun atmosferi olsun karakteri olsun özdeşleşmen lazim.Yeri gelicek öyle bir atmosferde bulacaksin ki kendini o manzaraya öyle baka kalacaksin.O yuzden imkanin varsa öncelik pc olsun yoksa ps5 tabiki.Xbox series x e bulaşma.Stoklardan yakalayabilirsen eğer kap hemen ps5.Bu saatten sonra da ps4 e de yatirim yapma bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 25 Şubat 2021; 1:49:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
PC'ye bütçenizin olmadığını varsayıyorum ve sadece RDR2 üzerinden giderek karşılaştırma yapıyorum. 5 aydır süregelen konsol serüvenine Xbox One S ile başlamış, şu anda da PS4 Slim ile devam ettiren, iki konsolda da RDR2 oynamış biri olarak sizi bilgilendireyim.
RDR2'yi "konsolda" en iyi (grafik kalitesi açısından) Xbox One X'te oynarsınız. Bu konsol, oyunu doğal 4K çözünürlüğünde açıyor. 4K TV'nizin olup olmaması önemli değil. Ham çözünürlük fazla olduğundan 1080p TV ve monitörlerde görüntü çok daha iyi görünüyor. Ama buna ihtiyacınız var mı? Hayır yok. Oyun One S'te 864p gibi bir çözünürlükte açılıyor, PS4 Slim'de 1080p, PS4 Pro'da 1920x2160 (4K'ya upscale ediyor), Xbox One X'te ise doğal 4K açıyor.
Kısaca One X > PS4 Pro > PS4 Slim > Xbox One S (ya da orijinal adıyla Xbox One).
Ben One S ve PS4 arasındaki farkı ikisinde de uzun saatler oyunu oynadığım için rahatlıkla görebildim yani çözünürlük önemli bir mesele. Fark, 864p'den 1080p'ye ne kadar fark olacaksa o kadar oldu. Yani gözlemlenebilir fakat o kadar da rahatsız edecek bir fark değil. Benim gibi incik cincik aramayan oyuncular bunun farkında olmaz bile. İkinci el alırken dikkat edilmesi gerekenler konusuna da iki video atayım her iki platformdan. Şahsi yorumum, temiz bir PS4 Slim çok rahat işinizi görecektir.
İkinci el Xbox alırken dikkat edilmesi gerekenler! - YouTube
İkisi video da bana çok yardımcı oldu konsollarımı alırken.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charlie Chaplin -- 12 Nisan 2021; 1:6:38 >
-
En az 3080 ha.. Bence en iyisi siz bir doktora görünün ya da haritadan yaşadığınız yeri bir kontrol edin. -
Grafik konusunda öyle bi uçurum yok ps4 xbox arasında karşılaştırma videoları izleyip kararını ver hocam neticede sen oynayacaksın.
Aynen en az 3080 ultra 4k cozunurlukde iyi bir fps ile oyunun hakkini vere vere oyun oynayacagim ben diyen birisi icin en az 3080.Zoruna mı gitti..
Graphic optimization diye bir şey var, çerez parasına donanım alan elin zengini yabancılar videolar çekiyor ultra grafikler para tuzağı diyor ama siz ayrı dünyadan gibisiniz, ya da oyunun hakkını vermeyi neredeyse fark edilmeyen ulltra grafiklerde oynamak olarak gören saçma sapan bir safsataya takıntılı bir akıl hastası?
Bu ikisinden biri olmamanız mümkün değil yoksa ps4 mü xbox mı diyen birine 20 bin liralık ekran kartından söz edip komik duruma düşmezdiniz.
Umarım zorunuza gitmemiştir -
One X > Ps4 Pro > PS4> One S
-
Evet haklisin grafik optimizasyon diye birsey var.On numara bes yildiz grafikleri oradan buradan kisip kesip bicip sana b.ktan bir grafikle veriyor.Sende aaa ne guzel grafikler bunlar diyorsun.Halbuki bilmiyorsun ki kırpilmamis grafikle nasil oyun oynanir hiç gormemissin ki napcan iyi guzel diyorsun haliyle seviniyorsun kendini guzel guzel kandiriyorsun işte.Aç bak bakalim youtubeda izle 3080 4k ultra ayarlardaki grafik ile xbox x deki grafik arasinda ne gibi farklar varmiş.Hic bir fark yok demen için açık ve net soyluyorum ultra gerizekali falan olman gerekiyor.Kime sorsan kime gostersen kime izletsen aradaki ucurum gibi grafik farkini gorup sana kiçiyla güler.Zoruna mi gitti koç.
Neredeyse farkedilmeyen grafik farkiymiş haaaa neremle güleyim hiç bilemedim 😂😂
One x grafik ayarlarını yap demediğim halde örnek olarak one x ayarını yap bakalım dediğine göre kimin gerizekalı olduğu ortaya çıktı -
Tamam koç sen haklisin tamam sizin gibiler hep haklidir.Hadi git aç xbox ini oyna muthis grafiklerle keyfine bak koç.Haklisin ben katiliyorum sana destekliyorum ben seni arkandayim yapabilirsin basarabilirsin inancim tam sana hadi git oyununu oyna 😉
@vjdrsjejv @RaNCeR91
Hakaret etmeden fikir belirtemiyor musunuz beyler? -
en az 3080 asdlajsdasdasdasd. sayın admin lütfen bu beyefendiye haddini bildiriniz
-
Bende diyorum forumun çakma avukatlari nerde kaldi gelmişler bile.Bi bitmediniz gitti.Admin bey avukat beyler sizi çagıriyorlar.Bilgi verelim kendilerine lütfen.
Amazondan RTX 3080 yakalarsanız ki(hiç sanmıyorum botların izin vereceğini) Anca 15-20 bin liraya hesabı kapatırsınız.Tabi bunun yanında işlemcisi rami SSD si falan filan...Allah başka dert vermesin, diyorum.Benim için grafikler çokta önemli değil.Ben sadece oyun oynamak istiyorum ...
En Beğenilen Yanıtlar

PC'ye bütçenizin olmadığını varsayıyorum ve sadece RDR2 üzerinden giderek karşılaştırma yapıyorum. 5 aydır süregelen konsol serüvenine Xbox One S ile başlamış, şu anda da PS4 Slim ile devam ettiren, iki konsolda da RDR2 oynamış biri olarak sizi bilgilendireyim. RDR2'yi "konsolda" en iyi (grafik kalitesi açısından) Xbox One X'te oynarsınız. Bu konsol, oyunu doğal 4K çözünürlüğünde açıyor. 4K TV'nizin olup olmaması önemli değil. Ham çözünürlük fazla olduğundan 1080p TV ve monitörlerde görüntü çok daha iyi görünüyor. Ama buna ihtiyacınız var mı? Hayır yok. Oyun One S'te 864p gibi bir çözünürlükte açılıyor, PS4 Slim'de 1080p, PS4 Pro'da 1920x2160 (4K'ya upscale ediyor), Xbox One X'te ise doğal 4K açıyor. Kısaca One X > PS4 Pro > PS4 Slim > Xbox One S (ya da orijinal adıyla Xbox One). Ben One S ve PS4 arasındaki farkı ikisinde de uzun saatler oyunu oynadığım için rahatlıkla görebildim yani çözünürlük önemli bir mesele. Fark, 864p'den 1080p'ye ne kadar fark olacaksa o kadar oldu. Yani gözlemlenebilir fakat o kadar da rahatsız edecek bir fark değil. Benim gibi incik cincik aramayan oyuncular bunun farkında olmaz bile. İkinci el alırken dikkat edilmesi gerekenler konusuna da iki video atayım her iki platformdan. Şahsi yorumum, temiz bir PS4 Slim çok rahat işinizi görecektir. İkinci el Xbox alırken dikkat edilmesi gerekenler! - YouTube İkisi video da bana çok yardımcı oldu konsollarımı alırken. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X