Şimdi Ara

Sadece ikinci monitör kullanılırken yaşanan performans sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • laptopı hdmi ile monitöre bağlayıp çift ekran kullandığımda (genişletme ya da yineleme modlarında) hiçbir sorun yaşamazken, laptopın kapağını kapatıp monitörü tek ekran olarak kullandığımda monitörde performans sorunları yaşıyorum. vlc vb playerlarda video izlerken, browserda düz textten oluşan sayfalarda scroll yaparken bile takılma yaşanıyor. Takılmadan kastım ara ara yaşanan bir takılma da değil, sanki sürekli düşük fps ya da hz ile çalışıyor gibi.

ekran kartı ile alakalı diyeceğim ama (1050 ti) hem kart yetersiz değil hem de çift ekranda sorun yokken tek ekranda sorun yaşanması kartın performansının yetmemesi ile alakalı olmadığını gösteriyor konunun.

güç seçeneklerinden kapak kapanınca geçerli olacak ayarları kontrol ettim, monitörden ve geforce kontrol panelinden ekran yineleme hızına baktım, sorun yaşadığım anlarda harici ekran kartının devrede olduğundan da eminim ama bir türlü bulamıyorum sorunun kaynağını.

var mıdır böyle bir sorunla karşılaşan ve çözümünü bilen?

laptop modeli: dell g315

ekran kartı: 1050 ti

monitör ve laptop ekran çözünürlüğü: 1920x1080

işlemci: i7-8750H

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_webb4 -- 31 Ekim 2020; 14:28:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.