Şimdi Ara

Sadece Gerekli Bilgilerle Lee Sin Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
2
Favori
3.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oldukça hareketli , çok eğlenceli , hakkını verdiğinizde yapamayacağınız hiçbir şey kalmayacak bir champion hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız ;
    Çok doğru bir yerdesiniz . Okumaya devam edin...

Lee Sin, the Blind Monk

Diğer champion rehberlerinde olduğu gibi skill tanıtımı , damageleri , ad/ap ratioları vb. gereksiz bilgilerle beyninizi doldurmayacağım.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e6SleHuJjLo

Bu videoyu izleyerek champion ile ilgili temel bilgilere sahip olabilirsiniz. Fakat videodaki build ve Phreak'in saçma sapan oynayışını lütfen dikkate almayın :)
    Ben size bu rehberde sadece Jungle Lee Sin anlatacağım. Zaten lane oynamanızı tavsiye etmiyorum.
    Şimdi gerekli temel bilgileri başlıklar halinde açıklamaya başlayalım..

Runes

Quints : Flat AD , Armor Penetration ( Tavsiye etmem ) ya da Movement Speed
    Marks : Flat AD
    Seals : Flat Armor
    Glyphs : Magic Resist ( Flat veya Per Level )
    Masteries

Page resimlerini malesef koyamadım fakat sizin için daha iyi bir yöntem buldum.

http://www.lolking.net/summoner/euw/21426018#masteries

Bu linke tıkladığınızda benim mastery pagelerim açılacak. Yan taraftan seçebileceğiniz page numaralarından 8. ve 9. pageler Lee Sin için olanlardır.
    8. page normal jungle , 9. page Movement Speed runeları kullanılan durumlar için kullandığım mastery pagedir.

Summoner Spells

"Smite" kesinlikle almalısınız . 2. spell olarak ise "Flash" , "Ignite" veya "Ghost" önerebilirim fakat en iyi tercih "Flash" olacaktır.

Jungling

Boots of Speed ve 3 Health Potions ile başlayın. Cloth armor kesinlikle tavsiye etmiyorum. Lee Sin early gankte çok iyi ve armor ile gank atamazsınız.
    Herhangi bir oyuncunun yardımı ile öncelikle Wraith ( Hayalet ) leri kesin. Sonra hemen Red Buff a geçin ama mutlaka Pull isteyin. Hızlıca kestikten sonra 2 seçeneğiniz var ; ya hiç vakit kaybetmeden en yakın ve dezavantajlı lane e gank atıcaksınız , ya da golemlere ve kurtlara geçip jungle a devam ediceksiniz ve gank için jungle ı temizlemeyi bekleyeceksiniz. Bu size kalmış bir durum.
    İlk iteminiz "Heart of Gold" olsun. Bu size çok büyük bir katkı yapacaktır. Bundan sonra Life Steal alın direk ve wriggle tamamlayın. Daha sonra direk botu tamamlayın. Botunuz ya Mercury Treads ya da Ninja Tabi olmalı. Rakipte çok CC yok ise kesinlikle Ninja Tabi öneririm. Neden mi? Çünkü siz Lee Sin siniz ve bol bol tower dive yapacaksınız. Ninja Tabi %10 daha az damage almanızı sağlayarak büyük destek sağlayacak.
    Bottan sonra ilk olarak "Phage" ve sonra "Sheen" tamamlayın. Bu noktadan sonra yine 2 seçenek var ; rakipte çok sağlam ap veya ad var ise armor veya magic resist çıkın direk , fakat durum sakin ve kolaysa direk Trinity rush yapın. Trinity sizin tek damage iteminiz :)
    Bu noktadan sonra defansif gideceğiz. Hadi build i bir gözden geçirelim :

• Ninja Tabi / Mercury Treads
    • Wriggle's Lantern > Blood Thirster / Warmog's Armor / Infinity Edge
    • Trinity Force
    • Heart of Gold > Randuin's Omen
    • Force of Nature
    • Guardian Angel

Genel olarak buildimiz böyle. Oyun çok rahat geçiyorsa Trinity den sonra defansiflik yerine offansif ilerlemeye devam , Infinity Edge yapın. Mükemmel damageler göreceksiniz. Fakat karşı takım çok iyiyse veya takımda yeterli tank/off tank yoksa defansifliğe geçin direk.
    Bu build ile "Lee Sin late gamede kötüdür" tezini çürütemezseniz sorun sizde demektir :)

Skill Sıralaması

İlk önce W ile başlayın. Bu skill size kalkan , life steal , armor ve spell vamp vericek. Jungle başlangıcı için biçilmiş kaftan. Daha sonra Q ve E skilllerini açın sıralaması önemsiz. İlk olarak Q skillinizi , sonra E yi ve en son W yu maxlayın. Q esas damage skilliniz.

Ganking

Gank atmadan en az 1 dakika önce lanedeki arkadaşınıza haber verin , "omw" yani "on my way" tabirini kullanın ve gideceğiniz lane i yazın. Bu şekilde laner oyuncu hazırlıklı olacak ve pushlamayacaktır.
    Ganke geldiğinizde ilk önce lanedeki oyuncunun savaş başlatmasını bekleyin , direk Q ile atlamayın. Q sizin yakalama skilliniz. Arkadaşınız savaşmaya başlayınca W ile ona kayın ve savaşmaya başlayın. Her skill bastıktan sonra 2 kere vurmayı unutmayın , pasifiniz çok etkili. Kayıp 2 kere vurduktan sonra hemen yere vurun ve rakibe Q skillinizi atın , fakat sakın üstüne zıplamayın. E yi tekrar kullanarak rakibi slowlayın ve vurmaya devam edin. Flash attığı veya uzaklaştığı anda Q ile tekrar yanına kayın. Rakibi alt etmemeniz çok küçük bir ihtimal olacaktır. Bütün ganklerinizde böyle yapın.
    Ultiniz açıldıktan sonraki ganklerinizde , flash ile rakibin önüne geçip ultiyle geriye ittirme kombonuzu aklınızda hep bulundurun ve hazır olun. Her rakibi Q ile yakalamak mümkün olmayabilir. Rakip kaçsa bile spell ini kullanmış olacak.
    Ganklerinizde 1-2 kill alabilirseniz daha sonra almak yerine lanedeki arkadaşınıza bırakmayı deneyin. Çok daha faydalı bir takım arkadaşı olacaksınız :)

Counter Jungle ve Dragon

Dragon u mutlaka ama mutlaka siz kesin. Takımınıza kazandıracağınız 190 gold , rakibin de kaybedeceği 190 golddur.
    Lee Sin oldukça hızlı olduğu için , rakip jungle a girip hızlıca bozup çıkabilirsiniz fakat mutlaka ward ile kendinizi korumaya alın.

Klasik bilgilerden sıkıldığınızı hisseder gibiyim. Ama bitti rahat olun. Şimdi püf noktaları ve taktikler..

• Ustaca kullanılan bir lee sin , yakalanması neredeyse imkansız bir championdur . Lantern wardınızı hiçbir yere koymayın , her zaman hazır bulunsun. Sıkıştığınızda uzağa veya duvar arkasına koyup üstüne zıplayarak oradan uzaklaşabilirsiniz.
    • Kaçarken ve kovalarken Q , W ve Ultinizle yapabileceğiniz onlarca kombinasyon var. Bunların hepsini gözden geçirin ve etkili kullanın.
    • Siz bir Nautilius ve benzeri değilsiniz , bu bir Lee Sin ! Çılgınca oynayın. Oradan oraya zıplayın, planlı tower divelar yapın yerinizde durmayın.
    • Teamfightlarda göreviniz rakip AD Carry yi tenhaya çekip ...
      AD Carry ye koşun , Q skillinizi atın ve Ulti ile teamfighttan uzaklaştırın. Sonrasında tekrar Q ile yanına gidin. Kesemeseniz bile ( ki kesersiniz ) en az 3 saniye teamfighttan çıkarmış oldunuz. Bu da takımınız için harika bir şey.
    • Hiçbir zaman at gözlüklerinizi takıp sabit işler , sabit buildler yapmayın. Kesinlikle rakibe göre davranın. Full tank bir Lee Sin veya Killer bir Lee Sin oynamanız gerekebilir.
    • Asla heyecanlanıp bodozlama skill basmayın. Skilllerini ve pasifini düzgün kullanmayan Lee Sin adeta bir hiçtir.
    • Hani şu çok havalı görünen , çok işe yarayan ve rakibi afallatan "Baron çalmak" var ya , işte onu yapın. Kesinlikle tam Lee Sin lik bir iş.
    • Oyun çok kötü giderse backdoor deneyin. Rahat kule alabilir ve kaçabilirsiniz.
    • Kaçarken mutlaka jungle a girin. Monsterlara Q atıp bir anda uzaklaşabilirsiniz. Jungle sizin eviniz.

Sizin için bir kaç harikulade Lee Sin videosu derledim. Bunları izleyip gaza gelebilirsiniz :)

http://www.youtube.com/watch?v=ikaM9xTLC50
    http://www.youtube.com/watch?v=4TFS5P7sHno&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=DiEsm8EW1wA&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=GflKRrXQSb8&feature=fvwrel

Hepinizin yorumlarını bekliyorum. Konunun gelişmesi için yorumlarınız ve eksikleri bildirmeniz çok önemli.
    Hepinize iyi oyunlar :)

• mesajım bulunsun emek vermişsin ama uykum var sabah okurum. detaylı ve güzel gözüküyor açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: keldervis

mesajım bulunsun emek vermişsin ama uykum var sabah okurum. detaylı ve güzel gözüküyor açıkcası

Teşekkür ederim :) Bence de uyu benim de çok uykum var çok uğraştırdı rehber.
  • 1-2 tane resim koysan daha iyi olur bence hem daha fazla ilgi çeker

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anypeopl.. -- 29 Ekim 2012; 3:03:24 >
  • e yere vurma r ittirme tabirlerin süper karşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: anypeopl..

1-2 tane resim koysan daha iyi olur bence hem daha fazla ilgi çeker

Evet haklısın fakat o konularda pek iyi değilim ve açıkçası uğraşmak da istemedim. Çok talep gelirse yaparız bişeyler. Yorum için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prоwler

e yere vurma r ittirme tabirlerin süper karşim

Hoşuna gittiyse ne ala. Kötü kokular geliyo burnuma ama neyse. Gayet anlaşılır o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruce Lee Sin

quote:

Hoşuna gittiyse ne ala. Kötü kokular geliyo burnuma ama neyse. Gayet anlaşılır o yüzden sıkıntı olacağını sanmıyorum. Yine de teşekkürler.

devamında açıkladığın için güzel olmuş şaka değil bu sefer dediklerim
  • Öncelikle eline sağlık.Güzel bilgiler var.Fakat lee için inf edge tavsiye etmem.Bana pek mantıklı gelmedi.Ve bir ikinciside ilk olarak e açmak bizim için daha iyi olacaktır.2.olarka eğer gank atmayacaksak w vermeliyiz. Benim genelde izlediğim yok 6 ya kadar şu şekilde e w q e q r.Tabi 2 olarak w max seviyeye getiriyorum.

Edit : Ayrıca Başlangıc olarak armor,boots veya doran ile başlayabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albino Doberman -- 29 Ekim 2012; 3:21:25 >
  • Ninja tabi kule hasarın azaltmaz bu arada support Lee daha eğlenceli :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lee nin gözleri geçirdiği trafik kazası sonucu açılmış, q skilli kullanılmıyor, e nerflendi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavister

Ninja tabi kule hasarın azaltmaz bu arada support Lee daha eğlenceli :D

Ninja Tabi bütün Attack Damage şeklindeki damageleri %10 azaltır. Buna kule de dahil diye biliyorum. Kesin bilen biri yorum yaparsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SercanOzbks

Öncelikle eline sağlık.Güzel bilgiler var.Fakat lee için inf edge tavsiye etmem.Bana pek mantıklı gelmedi.Ve bir ikinciside ilk olarak e açmak bizim için daha iyi olacaktır.2.olarka eğer gank atmayacaksak w vermeliyiz. Benim genelde izlediğim yok 6 ya kadar şu şekilde e w q e q r.Tabi 2 olarak w max seviyeye getiriyorum.

Edit : Ayrıca Başlangıc olarak armor,boots veya doran ile başlayabiliriz.

Öncelikle yorum için teşekkürler. İnf edge ben de mantıksız buluyordum fakat çok iyi lee sin oynayan bir arkadaşım offensive oyunlar için tavsiye etti denedim harika oluyor. Skill e gelince en çok vuran q sonra da e o yüzden bu sıra ile gidiyorum. W her türlü iş görüyo ztn. Başlangıç armor tavsiye etmem. Dorans blade ya da bot , bot daha iyi olur gank için.

• jungle oynayınca sanki trinity için biraz geç kalıyor,ve bir süre sonra energy çok yetersiz geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

jungle oynayınca sanki trinity için biraz geç kalıyor,ve bir süre sonra energy çok yetersiz geliyor

Evet enerji yetersizliği sorunu malesef arasıra oluyor o yüzden pasifi düzgün kullanmak lazım. Trinity geç kalmıyor ben hep böyle yapıyorum hiç sorun olmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruce Lee Sin

quote:

Orijinalden alıntı: Hell's Angel's

jungle oynayınca sanki trinity için biraz geç kalıyor,ve bir süre sonra energy çok yetersiz geliyor

Evet enerji yetersizliği sorunu malesef arasıra oluyor o yüzden pasifi düzgün kullanmak lazım. Trinity geç kalmıyor ben hep böyle yapıyorum hiç sorun olmuyor :)

rengarla 17 18 gibi çıkmış oluyorum ortalama bir oyunla

ama lee ile o kadar erken olmuyor..
  • Jungle oynamayı sevmesem de güzel bir rehber olmuş. Eline sağlık.
  • Yanlız bir öneri: o spotlightı kaldır millet Lee yi tanrı sanıcak. O spotlighttan sonra Lee kaç kez nerf yedi biliyormusun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

senin tabirlerinide bekliyoruz o yıkık dökük gramerinle :)
  • Dostum gerçekten çok güzel bir rehber olmuş arkadaşın dediği gibi 1-2 resim koyarsan daha güzel olabilir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.