Şimdi Ara

sadece cs:go oynarken pc reset atıyor (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
6.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

quote:

Orijinalden alıntı: AreYouMyMommy

quote:

Orijinalden alıntı: Stannis Baratheon

aynı sorun bendede var pc yi alalı 2 ay oldu i5 4590 ve r9 280 var psu 550w anakartta msi z97 pc mate ama düğmeye basar gibi direk restart atıyo pc başka hiç bişeyde atmıyor. sıcaklıkla alakalı olduğunuda sanmıyorum daha yüksek sıcaklıklarıda gördüm ama atmadı bitek cs go da oluyor bu sorun.

ben kasayı açtım içini temizledim tozunu falan aldım düzeldi

bilgisyar windows 7 miydi senin ?

evet 7

• AreYouMyMommy kullanıcısına yanıt
    Fps_max ***

Pc'si reset atanlara tavsiyem bluescreenwiev kurun bendede reset atıyordu csgo'da sonra baktımki pc maviekran veriyor. Mavi ekran verdiğini anlamak için maviekranı görmeye gerek yok direk resette attığı oluyor mavi ekranda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miroğlu.

Fps_max ***

Pc'si reset atanlara tavsiyem bluescreenwiev kurun bendede reset atıyordu csgo'da sonra baktımki pc maviekran veriyor. Mavi ekran verdiğini anlamak için maviekranı görmeye gerek yok direk resette attığı oluyor mavi ekranda.

ne işe yarar bu program
  • AreYouMyMommy kullanıcısına yanıt
    Misal pc mavi ekran veriyor hangi parçanın hata verdiğini ordan anlayabilirsiniz.
  • Ayni sorun bikac gundur bende de basladi arkadaslar, 4-5 aydir cs:go oynuyordum hicbir sorunla karsilasmamistim bu son bikac gundur cs:go dayken harita yuklenirken bi anda hicbir uyari vermeden pc reset atiyor :S cesitli yontemler denedim bi turlu cozemedim, internette de arastiriyorum devamli ama kesin cozumunu bulan yok gordugum kadariyla...

Masaustu pc de oynuyorum oyunu ve pc yi yeni topladim daha 1 yil olmadi ve ozellikleri cok iyi cok kuvvetli pc,ayrica cs:go disinda hicbir oyunda bu pc res atma durumu olusmuyor (gta v i sorunsuz oynuyorum yuksek ayarlarda mesela) bu yuzden donanim kaynakli bi hata olmasi imkansiza yakin, tamamen cs:go ya ozgu bir durum oldugu kesin gibi ama bide cozumunu bulabilsek :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoTheN_7 -- 18 Nisan 2016; 19:27:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ben sorunu kısmen çözdüm gibi şu an en azından cs:go oynayabiliyom, yinede pc yi gold a götürüp bi baktırcam güç kaynağından şüpheleniyorum...

son mesajımdan sonra olaylar şu şekilde gelişti;

şu an hepsini hatırlayamadığım biçok yöntem denedim bu cs:go da res atma sorununu çözmek için (driver çakışması ihtimali, ses driverları çakışması ihtimali, ekran kartı ısınması ihtimali, ramlerin bozuk olması ihtimali, bios ayarları, cs:go oyun dosyaları doğrulaması vs vs çok şey denedim hepsini kontrol ettim), internette saatlerce günlerce aradım, baya bi şey denedikten sonra baktım hala düzelmedi en son windows 10 dan şüphelenip format attım...fakat windows 7 kurduktan sonra cs:go kurup girdim oyuna yine tam oyun başlarken harita yüklenirken res attı...demekki sorun windows 10 da değilmiş uğraştırıcı yoldan öğrenmiş oldum :S:D

bide işin ilginç tarafı şu; sabahtan akşama kadar aralıksız pes16 oynuyoz evde hiçbir kasma-ısınma-res atma vb sorun olmuyor, ama bu cs:go da daha oyuna girer girmez atıyor ve GTA V te de zaman zaman res atmalar başladı iş iyice ilginçleşti...

sanırsam cs:go nun res atma sorunu kendine has bir sorun, yani donanımsal değil-oyunun kendi yazılımıyla ilgili problem bence, çünkü sorunu basit bi şekilde çözdüm dün akşam, şunları yaptım; baktım harita yüklerken atıyor oyundan dedim acaba harita dosyalarımda mı sorun var, oyunun tüm harita dosyalarını sildim abi C / Program Files x86 / Steam / Steamapp / Common / Cs:Go / Maps klasörü içindeki 3 klasör hariç harita isimleri yazan dosyaları sildim, silmeden önce yedeklemekte fayda var tabi, masaüstünde bi klasör yaratıp bu dosyaları oraya kopyaladım silmeden önce, yedek olsun diye nolur nolmaz), haritaları sildikten sonra cs:go yu çalıştırdım oyuna girdim bi server a tıkladım, mesela D2, haritayı kendisi yüklemeye başladı, sonra oyun açıldı D2 haritası oyunu oynadım online şekilde sorunsuz şekilde, sonra map değişti Cache mapı açıldı, fakat bende açılmadı hata verdi "Your Map Differs From The Server" tarzında bişeyler yazdı (yani benim map sürümüyle serverdaki map sürümü uyuşmadı demek istiyor) ben de oyundan çıktım gittim yine maps klasörüne (yukarda yazmıştım nasıl gidildiğini) orda Cache haritasıyla ilgili dosyaları sildim (zaten her map dosyası 2 tane oluyor genelde o 2 dosyayı sildim), tekrar oyuna girdim aynı server a, mapı tekrar yükledi ve oyun açıldı online oynadım sorunsuz (bu şekilde diyelim ki cache haritasını gene açmadı, o zaman aynı yöntemi 1-2 kez daha deneyin, yine olmazsa aynı yöntemi yapıp mapı farklı serverdan yükleyin yani farklı bi server a girin cache mapının açık olduğu farklı bi server), neyse bu şekilde dün akşam hem D2-hemde Cache mapını sorunsuz oynadım hiç res atma sorunu yaşamadım, sonra Mirage mapı açıldı serverda fakat bende yine hata verdi "Your Map Differs From The Server" şeklindeki hatayı verdi yine, bunun için de aynı yöntemi denedim Mirage nin dosyalarını sildim tekrar server a girdim yükledi yeniden mirageyi ama yine aynı hatayı verdi, 5-6 kez denedim aynı hatayı verdi bi türlü açamadım Mirage yi...sonra aklıma bi fikir geldi; hani tüm map dosyalarının yedeğini almıştık ya masaüstünde bi klasöre, o klasörden Mirage dosyalarını buldum (zaten 2 tane) o 2 dosyayı kopyaladım ve C nin içindeki yukarıda nasıl gittiğimizi yazmıştım maps klasörü içine kopyaladım bu 2 Mirage dosyasını, sonra oyuna girdim harita açıldı bi anda online şekilde sorunsuz Mirage yi de oynadım...Deneme amaçlı bugün yine cs:go ya girdim baktım res atıyor mu diye atmadı sorunum düzelmiş görünüyor (tabi sadece cs:go için).

CS:GO için özetlemek gerekirse; D2 ve Cache maplarının dosyalarını silip oyuna girdim rasgele bi server a tıkladım mapları kendi otomatik yükledi oyun açıldı oynadım online, Mirage mapında bu yöntem işe yaramadı o zaman da önceden yedeklediğim orjinal Mirage dosyalarını (2 dosya) tekrardan maps klasörü içine yerleştirdim sonra oyuna girince Mirage mapının açık olduğu bir serverda sorunsuz şekilde online oynadım...Diğer maplarda durum nasıl bilmiyorum ama benzerdir diye tahmin ediyorum, önce 1. yöntemi deneyin (mapları serverdan kendi yüklesin) olmazsa 2. yöntemi deneyin (Mirage mapındaki yöntem).

Pes16 yı dediğim gibi hiç sorunsuz sabahtan akşama kadar oynuyoruz ailecek :D onda sorun çıkmıyor...

GTA V te de oyuna girer girmez atmaya başladı şu sıralar, bunun üzerine donanımsal bir sıkıntı olabilir diye düşündük, kardeşim bikaç program indirmiş donanım testleri yapmaya yarayan programlar, bu programlarla tek tek test yaptık, mesela ekran kartı için testi çalıştırdık sorun gözükmedi, anakart için yaptık sorun çıkmadı, bikaç şey için daha test yaptık sorun çıkmadı ama en son güç kaynağını teste soktuğumuzda pc yine kendini resledi test sırasında...bundan dolayı güç kaynağından şüpheleniyoz, hani pes16 ya güç yetiyor bir şekilde bence ama GTA V çok daha fazla güç gerektiren bir oyun olduğu için güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir bu sebepten resliyor olabilir...bakalım bikaç güne pc yi gold a götürüp test ettirmeyi düşünüyoz bütün parçalara bi baksınlar...bu arada güç kaynağım kaç wattı tam hatırlamıyom ama 600-650 W civarı bişeydi yanlış hatırlamıyorsam, enteresan olan PC yi yeni topladık 7-8 ay oldu daha (çok kuvvetli pc), ve kardeşim pc ve teknoloji kurdu olduğu için parçaları tek tek o seçti her detayını biliyor, güç kaynağını düşük seçip hata yapması imkansıza yakın böyle şeylere çok dikkat ederiz ama enteresan bi durum işte...

gelişmeler oldukça yazmaya çalışcam arkadaşlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoTheN_7 -- 5 Mayıs 2016; 15:06:04 >

• aylar sonra sorunu nihayet buldum diyebilirim...bigün yine cs go oynuyordum pc dondu birden, sonra kasadan resetledim ve ekrana çıkan uyarıda işlemci sıcaklığını 85 derece gösterdi bi anda aha dedim sıçtık :D

yani sorunum parçaların ısınması ve iyi soğutulamamasıymış, yazılımsal bi sorunum yokmuş. Kasayı açıp biraz inceleyince fanların sürekli sabit bir hızda döndüğünü farkettim fanlar hiçbir şekilde hızlanmıyordu, normalde masaüstünde yavaş dönmesi gerekir ama oyuna girince hızlanması gerekir fanların daha iyi bir soğutma için...program yardımıyla fanları hızlandırmayı denedim, bios ayarlarından hızlandırmayı denedim hiçbir şekilde hızlanmadı fanlar...bilgisayarcıya gösterdim fanların modeliyle alakalı o dedi, yani benim fanlarım hızlanmayan hep sabit hzıda dönen fan tipindenmiş...

sonuç olarak 3 tane ekstra fan daha aldım 3 fana yaklaşık 120 TL ödedim, eski sabit hızlı fanları değiştirmeyecem onlar kalacak ekstradan 3 fan daha takıcam kasaya (bu yeni 3 fan hızı ayarlanabiliyor sabit hızda değil), bu şekilde kasamda toplamda 5-6 fan olmuş olacak ve parçaların ısınmasını önleyebilirim diye umut ediyorum, henüz fanları takmadım kasaya, takınca son durumu buraya yazarım gene hayırlısı bakalım :)

bu yöntem de işe yaramazsa eğer o zaman asıl sorunum işlemcide olduğu için (özellikle işlemci çok ısınıyor) işlemci fanını veya soğutucu demirini değiştirmeye çalışıcam...

• Yıllar sonra gelen edit :)

Yeni fanları da takınca sorunum büyük oranda çözüldü (eskiden nerdeyse her gün reset atan PC artık ayda 3-5 defa anca reset atıyor çok ısınınca).

Kasadaki fanlar iyi çalışıyor ve hızlanabiliyor gerektiğinde ama ben yine de CS:GO gibi oyunlara girerken ekran kartı programını açıp ordan ekran kartı fanını da %100 seviyesine getiriyorum (normalde masaüstünde %20-%30 oranında çalışıyor). Böyle yapınca daha garanti oluyor.

Aslında CS:GO da ısınma sorunu yaşamaman lazım diyenler olabilir. Aslında haklısınız ama CS:GO'da ben görüntü ayarlarını full yapıyorum (çözünürlük 1920x1280 gibi bişeydi), o nedenle PC'yi ve ekran kartını zorluyor biraz. Tabi çözünürlük dışında bazı ufak tefek oyun içi ayarlarında kıstıklarım oldu (atıyorum anti-alising 8x yerine 4x veya 2x e çektim gibi gibi bazı ayarlar, tam olarak ne işe yaradığını ben de bilmiyorum onların, ama görüntü kalitesinde bi düşüş olmadı onları kısınca) :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.