Şimdi Ara

Saçlarım çok pis dökülüyor (YARDIM EDİN YAŞ 19) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
7.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Demir eksikligi olabilir bence bi toktora gorun. Kan degerlerine baksinlar

Cildiye mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dert etme hocam benimde dokuluyor yaş 21 ilerde ektirirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppose27now

Benimde anne tarafı dedem ve dayilarimda kellik var . Baba tarafında bir sorun yok . Benimde saçlarım 2017 başından beri baya dökülüyor . Artık saçlarımda kırıklar bile görüyorum . Gerçekten saç dökülmesi kafaya takılıyor yani sürekli düşünüyorsun . Her gün aynada kafana bakman bugün ne durumda diye ...

Benim de dayi tarafim kel hocam uniye gidiyorum inanin bana bu sac yuzunden okulu birakmayi dusunuyorum o kadar moralim bozuluyor ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Sancar

Dert etme hocam benimde dokuluyor yaş 21 ilerde ektirirsin.

Hocam benim çok gürdü ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sheitani

quote:

Lise zamanlarinda benimde gürdü hatta cem karacanin gibi saclarim vardi 20 yasina bastigim an hepsi gitti diyebilirim hocam artik care ektirmeyle çok takma diycem ama insan ister istemez takiyor.

• cok sik bosalma sac dokulmesine neden oluyor ingilizceniz varsa link atarim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 11 52 7

Demir eksikligi olabilir bence bi toktora gorun. Kan degerlerine baksinlar

Cildiye mi?

Evet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Lise zamanlarinda benimde gürdü hatta cem karacanin gibi saclarim vardi 20 yasina bastigim an hepsi gitti diyebilirim hocam artik care ektirmeyle çok takma diycem ama insan ister istemez takiyor.

Valla çok garip ya. Elimi sokardım dibi görünmezdi. Üzüyor beni hocam ister istemez

• Genetikse sadece yavaşlatabilirsin dht güçlü saça daha yavaş etki eder tek çözüm minoxil sprey veya finasterid içeren haplardır.Yalnız minoxil zahmetli ve biraz pahalı bir iş ömür boyu kullanabilirim dersen kullan,finasterid ise dht yi bloklayan bir hormon ucuz elde etme yolları var fakat dht testerondan oluşuyor bu yüzden finastrid kullananlarda erkeklik organlarında gerileme ve küçülme başlıyor yüzde 1 lik kısımda ise tamamen kaybediyor ben çok düşündüm bu ilacı ama cesaret edemedim büyük ihtimal minoxile dönücem.

• Bende de aynı sorun vardı geçen sene yazın saçı 0 a vurdum 1 ay dışarı çıktığımda falan kahkahalarla ay kel tarzı şeylere ve Adana sıcağına maruz kaldım ama 4 ay oldu ve şuan saçımda 1 tel dökülme dahi yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

Valla çok garip ya. Elimi sokardım dibi görünmezdi. Üzüyor beni hocam ister istemez

Yapcak bir şey yok hocam kader diyip geçiştircez artik ilerde ektiririz şimdi çoğu insan öyle yapiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: darkolan

Bende de aynı sorun vardı geçen sene yazın saçı 0 a vurdum 1 ay dışarı çıktığımda falan kahkahalarla ay kel tarzı şeylere ve Adana sıcağına maruz kaldım ama 4 ay oldu ve şuan saçımda 1 tel dökülme dahi yok

Kazıtmanın saça iyi mi geldiğini söylüyonuz hocam

• Saçlarım çok pis dökülüyor (YARDIM EDİN YAŞ 19)

Benim de çok dökülüyor yok mu bi çaresi

• quote:

ektirmeye gerek yokki
    susam badem sarımsaklı zeytın yagı koklerı vıtamınleyıp.dokulmeyı tamamen durduruyor.cogu arkadasım uyguluyor memnunlar

acaba dökülmeyı hızlandıran gdo lu urunlermı ki,cunku kökler vıtamınsız kalınca dökülür
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkolan

Bende de aynı sorun vardı geçen sene yazın saçı 0 a vurdum 1 ay dışarı çıktığımda falan kahkahalarla ay kel tarzı şeylere ve Adana sıcağına maruz kaldım ama 4 ay oldu ve şuan saçımda 1 tel dökülme dahi yok

Kazıtmanın saça iyi mi geldiğini söylüyonuz hocam

kazıtınca zaten dökülcek sacta olmuyor.nokta kadar sey nasıl dökülsün,bir agırlıgı bıle yok

kazıtmak gereksız.kökleri a,b,c,d,e,k vitamınlerı ıle beslersenız kökler güçlenir dökülmez

bunun için doğal bitkisel vitaminlerden susam yağı..badem yagı..sarımsaklı zeytın yagı

bu 3 unu surersenız gereklı bol vıtamını aldırırsınız..google da yazar dokulmeyı durduruyor

millet eczaneden işe yaramaz para tuzagı labratuvar uretımı bakım setını alınca..artık bırseye ınanmıyorlar

çaresı basıt oldugu halde kel kalmayı tercıh edıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

quote:

ektirmeye gerek yokki
    susam badem sarımsaklı zeytın yagı koklerı vıtamınleyıp.dokulmeyı tamamen durduruyor.cogu arkadasım uyguluyor memnunlar

acaba dökülmeyı hızlandıran gdo lu urunlermı ki,cunku kökler vıtamınsız kalınca dökülür

Hocam denemedim denesem tüyler cikar mi acaba bide nasil uyguluyorsun boşa olmasın

• Şampuanını değiştir

• Keller birbirini eller.

• Şimdi o kadar yazacağım arada kaynayacak ama okuyan bir kişiye bile faydası olsun da..

Genetik ise amacın dökülmeyi minimum a indirmek olacaktır. Kanındaki testesteron dönüşüp dihidrotestesteron hormonuna dönüşür ayrıca. Saç kökünde bazı insanlarda reseptörler bu hormona duyarlı bu yüzden kanda serbest dolaşan bu hormon gider bu reseptörlere bağlanır ve zamanla saç beslenemez ve dökülme gerçekleşir zamanla. Dht vücutta aslında olması gereken bir hormondur ve işlevleri vardır. Haliyle ilaçla bunu inhibe etmek kalıcı sorunlara yol açar uzun vadede.

Ayrıca saç dökülmesine neden olan yek hormon dht değildir, başka androjenler de vardır..

Yapman gereken bi cildiyeciye gidip tam tetkik yaptırman. Eğer dökülmes genetik ise;

Scalpta dht temizlemek için ketekanozol etken maddesini araştır mesela... burada yıllarda yaptığım araştımaların tabii ki pat diye paylaşmam.. internetten dünyada yapılan çalışmalar ve sonuçlarını takip edip kendinize yol haritanızı çıkartabilirsiniz :)

Mesela

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3964684/

• Link atabilir misiniz hocam ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.