elimde 1 tane wd green 2 tb bulunmakta oyunlarımı depolamak için wd black veya seagate 7200 rpm mi alsam ( şuanki bütçem 500 gb olanlara yetiyor) yoksa başka bir wd green alıp raid mi yapsam eğer raid yaparsam black performansına ulaşabilirmiyim hangisi daha mantıklı sizce. eğer sorum saçma bişeyse kusura bakmayın raid hakkında pek bi fikrim yok bana raid olayını biraz anlatırsanız avantaj dezavantajlarını basitçe anlatırsanız çok sevinirim.
yardımcı olabilecek yokmu acaba??
quote:
Orijinalden alıntı: bloodlesskiller
elimde 1 tane wd green 2 tb bulunmakta oyunlarımı depolamak için wd black veya seagate 7200 rpm mi alsam ( şuanki bütçem 500 gb olanlara yetiyor) yoksa başka bir wd green alıp raid mi yapsam eğer raid yaparsam black performansına ulaşabilirmiyim hangisi daha mantıklı sizce. eğer sorum saçma bişeyse kusura bakmayın raid hakkında pek bi fikrim yok bana raid olayını biraz anlatırsanız avantaj dezavantajlarını basitçe anlatırsanız çok sevinirim.
Depolama dediğinize göre green vb işinizi görür. Sistem diski olmayacak HDD için black serisine para verilmez.
raid riskli iş. uzak durmanı tavsiye ederim.
black fiyatı çok fazla değilse seagate yerine tercih et. ara fiyat farkı çok fazlaysa hız için seagate alabilirsin.
yani depolamadan kastım yeni çıkacak oyunları kurmak için kullanıcam diski. anladım muhtemelen black yada seagate alıcam gibi 500 gb lık modellerden.