Şimdi Ara

sabıkalı bir kişi nerelerde çalışabilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
62.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hırsız adamı kimse işe almak istemez şahsen ben işveren olsam elemansızlıktan kıvrılsam bile almam. Çünkü ne malum benim işyerimden de bir şeyler çalmayacağı ne malum kasayı boşaltmayacağı. Aslında diğer suçlar da sakınca doğuruyor adam öldürme gasp fln ama hırsızlık bambaşka bir şey. Suç işleyen adam anca kendi işini kurabilir ya da tanıdık biriyle çalışabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Be Happy

    quote:

    Orijinalden alıntı: Capire

    Fransızca biliyorsa g*tüde yiyorsa aylık 1300 euro maaşla fransız lejyonu olabilir fransada sabıka kayıtlarına bakılmıyor..

    Bilgi ?

    bilgim yok ama fransadadadır işlemler büyük ihtimalo araştırarsan bulursun bide bu belki yardımcı olurhttp://en.wikipedia.org/wiki/French_Foreign_Legion




  • Sabıka sonsuza kadar kalmaz, suçun önemine göre zaman aşımı olarak silinir. Çok çok büyük suçlar belki silinmiyor olabilir ama diğerleri siliniyor. Misal ruhsatsız silahla yakalandın, ceza aldın, 5 sene boyunca sabıkanda gözükür, 5 sene sonunda silinir.
  • Servis,Taksi,Korsan Şöförlüğü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

    Sabıka sonsuza kadar kalmaz, suçun önemine göre zaman aşımı olarak silinir. Çok çok büyük suçlar belki silinmiyor olabilir ama diğerleri siliniyor. Misal ruhsatsız silahla yakalandın, ceza aldın, 5 sene boyunca sabıkanda gözükür, 5 sene sonunda silinir.

    bunu bilmiyodum bak, ilginçmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: bY_aLp

    quote:

    Orijinalden alıntı: KoMiKaZe

    quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    quote:

    Orijinalden alıntı: Umut.

    Sabıkalı da neden dolayı sabıkalı? Tecavüz mü gasp mı adam öldürme/yaralama mı? Farklı suçlara farklı meslekler uygun görülür.

    nebiliyim sıradan bi suç diyelim. mesela sallıyorum en basitinden laptop çalmış ve yakalanmış biri sonuç olarak sabıkalı oluyo ve bildiğim kadarıyla hemen her şirket sabıka kaydı istiyo. benim merak ettiğim bu adamlara kim iş veriyo.

    biz ona hırsızlık diyoruz kısaca

    bi konu vardı geçen laptopu odasndan çalınan hatta şarj aletiyle birlikte galiba arkadaş olay ile ilgili


    MuTLu nun laptobu çalınmıştı, çalan da sansar selimdi zaten konuya yazdı ben çaldım diye ama aslında o bölge benim bölgemdi, haracını verdim helaliyle sansar selim izinsiz benim alanımda hırsızlık yaptı zaten şikayet ettim metal özkan a sonuçta yıllık haracını vermişim aralık sonuna kadar benim bölgemdir. ama sansar tırstı geldi helaliyle laptobu bana teslim etti affettim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_54302948/tm.htm

    herneyse anladığım kadarıyla bu sabıkalıların hayatı düşündüğüm gibi baya zor olsa gerek. genel olarak merak ettiğim şeyleri öğrendim. cevap yazanlara teşekkürler.

    Bittiniz olm siz su an vapurdayim evinizi basmaya geliyoruum




  • bak yiğen eskiden mapusta damat koğuşu vardı kız kaçırıp mapus damına düşenlerin koğuşu.
    devlette işe girmek için hükümlü kontenjanından böyle hafif suçlar yararlanır yoksa özelde olsun devlette olsun hırsızlık tecavüz cinayet gibi ağır suçlardan havanı alırsın iş diye.
    sabıkan varsa paso ameleliğe devam yada pazarda limon sat.
    yada sabıka aldığın mesleği geliştir kendi mafyanı kur Bkz. polat alemdar.
  • Kamu kurumları sabıkalı ve engelli işçi çalıştırmak zorunda. Buradan bakabilirsiniz.http://www.devlette.com/eski-hukumlu-sabikali-isci-ve-personel-alimi-is-ilanlari/
  • Kavga ettim 4 kişi ile biri kolumu kırdı diğeri bıçakla yaraladı ve sonuç olarak onlar ertesi gün işlerine döndü ben 2-3 ay evde yattım 1 er 2 şer yıl ceza alan onlar ancak hapis yatmadılar hiç suç kayıtları yokmuş benim de yok 5 yıl içinde suç işlerlerse hapse girecekler ben ise her biri için 2400 lira para cezası ödemeye mahkum oldum her biri için 2 ay hapis cezası aldım paraya çevrildi nasıl bir adalet bu bilemiyorum.

    Bıçakla yaralanma suçundan sabıkalıyım iş bulamıyorum. (Yanlış duymadınız bıçakla yaralama suç biliyorum ama yaralanan benim ve sabıka kaydım var 24 ay taksite bağlattım cezayı paşa paşa ödüyorum dayak yeme cezası)

    Bu sabıka kaydım sayesinde iş de bulamıyorum ODTÜ gibi bir üniversite mezunu olmama rağmen şaka en alt seviye işlere bile giremiyorum bugün Burger King tarafından reddedildim sabıka kaydım olduğu için kuryelik için başvurdum yanlış anlamayın müdür falan değil.

    Olmazsa spor yapıp biraz kas yaptıktan sonra inşaat ameleliği yapmak durumunda kalacağım gibi bu gidişle. Sonra millet gasp ,dolandırıcılık, hırsızlık, adam kaçırma, evrakta sahtecilik yapıyor diyorlar yaparlar arkadaşım siz bu duruma zorluyorsunuz insanları bir kontrol et adam ne yapmış da sabıka kaydı var ama yok sabıka kaydın olsa yeter inşallah bu kişilerde benim düştüğüm duruma düşerler birisi gelip niye yan yan bakıyorsun deyip kemiklerinizi kırabilir ya da bıçaklayabilir sonra siz de sabıkalı olursunuz.




  • ben konuyu hortlatıyorum ben universte yıllarımda bir kavga olayından hüküm giydim cezasının bedelini ödedim. ilk zamanlarda sicil kaydımda çıkıyordu ben sonra onu bir dilekçe ile sildirttim ama bu sefer de arşiv kaydına düştü. sicil kaydında gözüktüğü zaman hiç bir şekilde bana sorun yaratmadı neticede hırsızlık değildi kimsenin ırzına geçmemiştim. ama bir gün çok kurumsal bir firmada benden arşivli sicil kaydı istediler durumu açıkladım mulakatlar olumlu olmasına rağmen insan kaynakları sicil durumundan dolayı olumsuz dediler şimdi geçtiğimiz cuma bir iş görüşmesine daha girdim onlarda arşivli istediler salı günü evrakları vermemi istediler bu sefer gitmeden arayacağım söyleyeceğim. zor bir durum.

  • Sabıkalı kişiler inşaatta, pazarda, halde vs. iş bulabiliyor mu arkadaşlar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightcall00

    Sabıkalı kişiler inşaatta, pazarda, halde vs. iş bulabiliyor mu arkadaşlar?

    heryerde bulursun kardeş yeterki azmin olsun. ben şu an özel bir şirkette satış temsilcisiyim.

  • bu arada arkadaşlar bilmeyenler için söylüyorum en az 6 ay ceza yatmazsanız sabıkalı sayılmazsınız.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.