Şimdi Ara

SABAHLARI BUZ TUTAN ÖN CAM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
8
Favori
86.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben de senelerdir kışın kaset ve ya kaset kapağıyla siliyorum. kazıyorum yani..
    şimdilik bir sorun yok düzgün birşeyle silince çizilme olmuyor pek.
    olsada beni rahatsız etmedi ve dikkatimi çekmedi.

su kolonya camsil limon vs. birçok şey denedim en pratiği ve etkilisi direk kazımak buzu..
  • Kış çok uzun sürüyor burada o yüzden kolonya, alkol, antifiriz vb. masraflı oluyor.
    Sıcak su denemeyi hiç düşünmedim çünkü -40, -45 dereceyi yemiş camın üzerine sıcak su dökmek pek mantıklı gelmiyor muhtemelen çatlar.
    Bir defa ılık su denedim olmadı. Buzlar çözülürken döktüğüm su yeniden buz oluyordu daha da kötü oldu.

Gazete kağıdı silecekler ve kapılara sıkıştırınca idare ediyor, yapışma falan kesinlikle olmuyor ama rüzgarda uçuyordu. Tam cama göre karton kestim ön cam plastiklerine ve sileceklere sıkıştırınca sert rüzgar olmadan uçmuyor. Arka camdakinide bagaja kıstırıyorum. Bahçede olduğu için kimse sökmüyorda sokakta tutmazlar karton falan.

@.:Power:.
    Teşekkür ederim. Ne olursa olsunda hayırlısı olsun.

• ankaradayım sonax'ın buz çözen ürünleri var kullanıyorum çok memnunum
  • Kartonun üzerine de "BU KARTON GERİ DÖNÜŞÜM AMACIYLA TOPLANAMAZ"
    yazmayı unutmayın yoksa atık kağıt toplayan çocuklar alır götürür.
  • limon sür cama
  • quote:

Orjinalden alıntı: realgs

Alkol ihtiva eden sıvı sıkarsanız anında erir.
    Mesela camsil gibi bir madde alırsanız ve bir iki pıs pıs bir dakika içinde erir.
    bir şişe birkaç lira ve birkaç hafta yeter...

dia camsil 0.95ytl
  • Ama her camsilde ALKOL yoktur, ucuz olanlarda SİRKE vardır, değerli arkadaşlarım. ALKOL ihtiva eden CAMSİL (ki "CAMSİL" kendi başına bir markadır) çok daha pahlıdır ve genelde 3M, SCOTCH gibi markalar tarafından üretilip piyasaya sürülür.
  • cok daha etkin ve kesin cozum buldum ben 3 gun once! aracinizi satin!! sonra da bin pisman dolanin. ama en azindan buz sorununuz kalmaz!
  • quote:

Orjinalden alıntı: tanergode

Ama her camsilde ALKOL yoktur, ucuz olanlarda SİRKE vardır, değerli arkadaşlarım. ALKOL ihtiva eden CAMSİL (ki "CAMSİL" kendi başına bir markadır) çok daha pahlıdır ve genelde 3M, SCOTCH gibi markalar tarafından üretilip piyasaya sürülür.

hocam sizin her konudaki engin goruslerinize saygi duyuyorum da, kaliteli camsiller cok daha pahalidir ifadeniz sanki biraz abartili olmus. ucuzu 1 lira kalitelisi 3 lira. simdi diyeceksiniz arada %200 fark var. evet var fakat cok daha pahalidir lafi insanlara 500 ml.i 10-15 lira gibi fiyat beklentisi olusturuyor..

ayrica bim den 75 ykr a aldigim camsilin icerigine merak edip baktim, icinde alkol var. arabam icinde dia marka almistim usenmedim ona da baktim, ondada alkol var. sizin sirke var dedikleriniz antep isi olabilir cunku sirkenin etil alkolden ucuz olacagini sanmiyorum. sirke kullananlarin etil alkol alma izni olmadigindan kullanacagini varsayiyorum.

• Buz çözücü sprey denedim ancak çok uğraştırıyor.
    Karton, gazete vs. örtmek en güzeli ancak fırtına olduğunda silecekleri kırabiliyor.

Sonunda kendime göre en doğru yolu şöyle buldum :
    5 lt'lik su bidonunu akşamdan su ile doldurup (sabaha kadar oda sıcaklığına geliyor) sabah araba camlarına döküyorum.

Hemen buz muz kalmıyor. Sıcak suya cesaret edemedim ama zaten gerek te kalmıyor.

not: Sakın araba içindeki suyu dökmeyin, bu su zaten donmak üzere olduğu için camda daha çok buz oluşturmaya yarıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: King Arthur

oda sıcaklığında su dökmüştüm bi keresinde acemiyken camdan çıkan buhar korkutmuştu baya çatlayabilir çünkü :)

evet çok dikkatli olmak lazım forumda bu şekilde arabasının camını çatlatan bir arkadaş vardı sanırım ama nicki şu an hatırlayamıyorum uzun zaman oldu.
  • geçen sene bu buzlanma yüzünden kafamı yan camdan sarkıtarak az gitmedim işe bu sene sırf bu yüzden kapalı otoparkı olan bir yere geçtim.
  • arkadaşlar bizim burda olmo diye bir yer var( şimdilerde ismi değişti) cama kaplama yapıyor. ne buz tutuyor ne de ne yağmur suyu... bi ara gittiğimde detaylı bilgi almayı düşünüyorum..
  • Ben şu anda Rusya'da yasıyorum bir arkadas buz cözücü spreylerden bahsetmis ama onlarda donuyor bide fazla bir etkisi olmuyor! Biraz komik ama bir kac kere yaptım aracımda her zaman 1 litrelik cam bir sise olur her zaman ve onu eve gelirken alırım tabi unutmazsam :) Evden cıkmadan önce suyu alıp iniyorum cama döküyorum ve buzları hemen cözüyorum :) İlkel bir buluş kendim buldum ama cok yararlı herkeze tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Contra07 -- 30 Aralık 2008; 1:04:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tniaskrad

quote:

Orjinalden alıntı: King Arthur

oda sıcaklığında su dökmüştüm bi keresinde acemiyken camdan çıkan buhar korkutmuştu baya çatlayabilir çünkü :)

evet çok dikkatli olmak lazım forumda bu şekilde arabasının camını çatlatan bir arkadaş vardı sanırım ama nicki şu an hatırlayamıyorum uzun zaman oldu.

şekil 1 a. benim o.

ağustos sıcağında tavandaki kuş pislikleri için akçay tarafını bilen bilir sular kulardan çıkar buz gibidir su parası yoktur leziz suyu vardır. işte o suyu tavana hortumla sıkarken ön cama doğru aktı su ve önceden de bulunan taş iznin yardımıyla cam çatladı. hala da çatlak.

• quote:

Orjinalden alıntı: Exxcrea

quote:

Orjinalden alıntı: joushkun

acaba ılık su dökmenin faydası olmaz mı?

bence ılık yeterli gelmez. kaynatip bi tencere suyu on cama aniden boşaltmak en etkili cozum olur. birdaha on camla ilgili hicbir sorun cikabilecegini sanmiyorum bu işlemler sonrasinda

• çok soğuk bir iklimde misiniz bilmiyorum ama istanbulda iseniz arabayı ters parkedin yani önünü değil sağını kuzeye doğru bırakın ..ben öyle yapıyorum
  • birisinden duymuştum ama uygulamadığım için sadece aktaracağım,

yapılacak şey buzdolabında ve deep freeze lerde kullanılan ince naylon ile ön camı kaplamak. Deep freeze deki şartlar aşağı yukarı bahsettiğiniz nem ve sıcaklıkları içerdiği için başarılı olacağına kanî oldum.

prodesür şöyle,

Akşam aracı park ettikten sonra yemek kaplarında kullnılan ince naylonları ön cama gerdirerek hava almayacak şekilde yapıştırıyorsun, böylece hava ile camın teması kesilmiş oluyor .Buğulanma olayı da yok oluyor. Sabah nylonu çekerek çıkarıyorsun ve yola devam ediyorsun.

aklıma takılan bazı noktalar var bunları denemediğim için eğer deneyen olursa rica edeceğim.
    Eksi 30 derecelerde akşam cama yapışan nylon sökülmeden nasıl kalacak.Cam soğumaya başlayınca naylonu bırakıp içine hava almaz mı ?
    sabah cam donmuş durumdayken nylonun camdam çıkmama ihtimali varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 30 Aralık 2008; 10:08:54 >

• vezir hocam nasılsın iyisin görüşmeyeli?

naylon camı tutar hocam strech film diyoruz. arabayı bile paketler o. ama tek başına o poşetle uğraşmak insanı gıcık eder. ön cama kartonu koy zaten kartonun temas ettiği yer de kar olmaz ince bi tabakaa buz olsa da 2 dk da çözülür.

şu su olayı olarbilir. cam kazımayı sevmem. oda sıcaklığındaki suyu 5 dk pencerenin önünde tutup arabaya dökersek kısacası minimum risk e indirirsek problem kalmaz gibi. ama denemedim..
  • iyiyiz @coffee

sıcak su ve cam çatlaması konusunda bir iki satır yazayım. Evet nomal şartlar altında donmuş bir cama sıcak su dökmek süretiyle ani ısı değişiklikleri normal bi bardak veya pencere camını çatlatabilir.

Ancak araçlarınızda kullnılan cam ön gerdirmeli ve scıaklık farklarına karşı dayanması için özel işlemlere tabi tutulmaktadır.Aynen pyrex fırın camları gibi .Bunları da ani ısı değişlikleri ile çatlatılması zordur. bu nedenle korkacak birşey yok. Zaen cam buz tutumuş ise sıcak suyun çok önemli bir enerjisini emecektir ve scıak su artık ılık hale gelecektir. En güvenli ve etkin yöntem sıcak sudur ama hava çok soğuksa tekrardan cam donacaktır.Bu nedenle camı içeriden ıstımak gerekmektedir ki bu iş için aracın ısınması gerekmektedir.

Sişz yine de eğer bir zorluk yoksa streç film işini deneyim hem ucuz hem de bir ucundan tuttunuzki 20 saniyede iş biter. Bu konuda değişik teknikler geliştirilebilir.

kimyasalların kullnılması anlık olarka etkilidir ancak uzun sürede kaput üstünde boyada hasar ve sileceğinizin sertleşmesi gibi etkileri taşıması tehlikesi vardır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.