Şimdi Ara

S7 klavye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 25.04.2016 tarihinde Samsung s7 aldım. Cihazda msj yazmaya başladığımda bir şeylerin ters gittiğini hissettim. Özellikle klavyenin sağ tarafındaki tuşların hemen algılamadığını tutukluk yaptığını fark ettim. Daha önce s4 ve s6 kullandım, arkadaşlarımın z3, s5 telefonlarının klavyesini bizzat inceledim. Amiral gemi diye tabir eden cihazlarda klavyenin son derece akıcı olduğunu ve tuşlara küçük dokunuşlar yapsak da tuşları anında algıladığını, alt seri cihazlarda yaşadığımız bastırarak basma yada bekleyerek basma gibi sıkıntıları asla yaşanmadığını bütün kullanıcılar bilir.

    S7 edge serisinin yanları kavisli olması nedeniyle klavyeye yanlış dokunuşlardan dolayı samsunga şikayetler geldiğini duymuştum. Bununla ilgili güncellemeler yapıldığı söylenmişti. Ben s7 kullanıcısıyım. Edge değil. Bu cihazın kenarları kavisli olmadığı için klavyeye yanlış dokunuşlar yapma gibi bir problemimiz o Zaten s7 versiyonuna klavye hassasiyetini azaltıcı bir yazılım geldiğine ilişkin bir bilgi henüz görmedim.

    Soruna gelecek olursak; s7 nin klavyesinin tuşları genel olarak minik dokunuşları anında algılasa da sağ taraftaki silme, enter ve nokta tuşlarının teklediğini gördüm. Klavyeyi kullanırken yaptığımız her zamanki küçük dokunuşları sağ taraftaki tuşlar bazen algılamıyor. Tekrar basmanız yada daha fazla bastırmanız gerekiyor. Bazen elinizin cama değdirdiğinizi hissetseniz de tuşun algılanmadığını, az daha bastırdığınızda tuşu algılamaya başladığını gördüm. Yazı yazarken insanı inanılmaz etkiliyor. Üst versiyon bir cihazdan, s7 ye geçen bir çok kullanıcının kesinlikle bunu fark edeceğini düşünüyorum. Ürünü servise verdiğimde yazılımlar güncellendi, ama aynı sorun devam ediyor. Teknisyenin gözleri önünde bakın parmağım camda tuş algılamadı dediğimde teknisyen göre göre sorun yok dedi. Üstelik bu sorun ekrana film uyguladığınızda daha belirgin hissediliyor.

    Mağazalar da bulunan birkaç farklı s7 inceledim kimisinde aynı sıkıntıyı görürken kimisinde böyle bir sorun yoktu. Gördüğüm cihazların %50 sinde aynı soruna rastladım diyebilirim. Bu kronik bir sorunmudur. Anlam veremedim. Ki sorun değil deme şansları yok. Ciddi anlamda klavye kullanım rahatlığını etkiliyor. Bu konuda ne yapabilirim. Önerileriniz i bekliyorum. Ayrıca s7 alacak arkadaşların bu konuya dikkat etmeleri istiyorum.







  • aynı sorundan bende muzdaribim, klavyede telefon yazıyorum telegon yazıyor F harfinin üstüne bassamda g çıkıyor güncellemeden önce telefonun klavyesinde hiçbir sıkıntı yoktu, telefonu alt sürüme geçirmeleri için servise gönderdim fakat alt sürüme geçemeyeceğimi telefonu böyle kullanacağımı söylediler tüketici mahkemesine başvursam faydası olurmu ?
  • Aynı sıkıntı bende de var. Ne yapacağız? Donanimsal bi problem ilsa 6.0.1 de de ayni pribleni yaşardık. Hem tuşları algılamada sorun var hem de kelimeleri sozluge kaydetmede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedense bende s4 kullanıyorum.



    Samsung klavye durduruldu hatası veriyor.



    Sizinki yazılımsal bir sorun.

    Önceki sürüme geri dönmeyi deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu problemi çözebilen varmı lanet girsin birşey yazarken yanlış yazıyormu acaba diye kontrol etmekten gına geldi artık. geliyormu sun yazıyorum gdjgwmpmtptm bu çıkıyor mecbur listeden seçip düzeltmem gerekiyor her seferinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cellat87

    Bu problemi çözebilen varmı lanet girsin birşey yazarken yanlış yazıyormu acaba diye kontrol etmekten gına geldi artık. geliyormu sun yazıyorum gdjgwmpmtptm bu çıkıyor mecbur listeden seçip düzeltmem gerekiyor her seferinde
    Cihazı hangi yıl aldınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ystipi

    Cihazı hangi yıl aldınız?

    Alıntıları Göster
    mrb hocam daha 5ay garantisi var 2016 kasım ayında falan alınmıştı sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.