Şimdi Ara

S262 nin içini açmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, bizde bir adet msi s262 bilgisayar var. bilgisayar fanı sanıyoruz ki aşırı tozlandı çünkü bilgisayar aniden ısınıyor ve kilitleniyor. aslında uzn zamandır ısınıyordu ama havalar ısındıkça çekilmez bir hal aldı. biz de içini açıp temizlemek istiyoruz. benim kendi bilgisayarım olan acer 5920g yi kolaylıkla söküp takabiliyorum ama msi bilgisayarı daha önce hiç açmadım. nasıl yapacağımızı bilenler varsa lütfen yardımcı olun. bilgisayarcıya 50 lira vermek biraz zor geliyor bu aralar



  • bir bilen yok mu arkadaşlar
  • http://www.youtube.com/watch?v=RwJU1TTjJcc
    laptopun hakkında bilgim yok ancak buraya yazmak yerine google a yazarak daha çabuk yanıt alabilirsin.
    anahtar kelimeler olarak " how to disassemle MSI S262 " yazabilirsin.
  • laptop ın içini açmak için öncelikle arkasında bulunan tüm vidaları sökmeniz lazım bu arada pilini de çıkartın.

    ondan sonra touchpad in bulunduğu paneli klavyeye yakın taraftan kaldırın. touchpad anakarta ince beyaz bir kablo ile bağlıdır. o kabloyu çıkartmak için kahverengi pin i yavaşça yukarı kaldırın ve kabloyu çekin. ikinci aşamada klavyeyi sökmek gerekiyor. onunda tocuhpadden biraz daha kalın bir kablosu vardır onu da aynen hafifçe yukarı kaldırıp alın.

    üçüncü olarak çıkması gereken parça power düğmesinin bulunduğu paneldir. bu paneli çıkartmak için pilin bulunduğu bölümdeki pinleri de çok kanırtmadan yerlerinden çıkarmanız gerekiyor. bu arada önemli bir uyarı bu paneli tutan vida ayağına çok dikkat edin vatan bilgisayarın teknik servisi saolsun çıkartırken kırmıştı. bu panel de çıktıktan sonra bağlı olduğu kabloyu çıkartın.

    işlemci soğutucusunun fanı zaten klavye de çıktıktan sonra görünmüştür ama asıl kirlenen parçaya ulaşmak için klavyenin altındaki metal plakayı da çıkartmanız gerekmektedir. üzerinde görünen tüm vidaları sökün ramlerin bulunduğu kapağı çıkartın. ondan sonra klavyenin yanında kalan laptop kasası ile aynı renkte olan yerleri nazikçe kaldırın.

    işlemci soğutucusu artık karşınızda onu çıkartmak için 3 tane yaylı vida bulunur. onları da sökünce işlemci karşınızda. parçayı çabuk bir şekilde temizleyip geri yerine takın işlemcinin üzerindeki macunlu kısımla soğutucu üzerindeki macunlu kısıma dokunmayın. yerine tekrar yerleştirin.

    geriye kalan çıkarttığınız parçaları geri takmak.

    bu uygulama sonucunda laptopınızın garantisinin biteceğini ve çok ince bir iş olduğunu hatırlatırım. kolay gelsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.