Şimdi Ara

S20 Fe snapdragon 865 vs s21+ exynos 2100

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

S20 Fe snapdragon 865 vs s21+ exynos 2100

(En Son Oy Tarihi: 26.9.2023)
Giriş
  • İki telefondan birini almaya karar verdim fakat ikisi arasında kararsız kaldım sizce s21+'a fazladan para vermeye gerek var mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Samsung Exynos 2100 vs Snapdragon 865: S20 FE Snapdragon ve S21+ Exynos Karşılaştırması

Samsung'un Exynos 2100 ve Qualcomm'un Snapdragon 865 işlemcileri, Android akıllı telefon pazarında en üst düzey işlemciler arasında yer almaktadır. Bu işlemciler, Samsung'un S20 FE Snapdragon ve S21+ Exynos modellerinde kullanılmaktadır. Bu karşılaştırma, bu iki işlemcinin performansını, özelliklerini ve bunların S20 FE Snapdragon ve S21+ Exynos modellerindeki kullanımlarını inceleyecektir.

Performans

Exynos 2100 ve Snapdragon 865, çok benzer performans seviyeleri sunar. AnTuTu kıyaslama testlerine göre, Exynos 2100 yaklaşık olarak Snapdragon 865 ile aynı puanları almaktadır. Ancak, gerçek dünya kullanımında Exynos 2100'ün pil ömrü ve ısınma yönetimi açısından Snapdragon 865'ten biraz daha iyi olduğu gözlemlenmiştir.

Özellikler

Exynos 2100 ve Snapdragon 865, benzer özellik kümelerine sahiptir. Her iki işlemci de 5G bağlantısını, yüksek yenileme hızlarını ve gelişmiş görüntü işlemeyi destekler. Ancak, Exynos 2100, Samsung'un özel NPU'suna (Nöral İşlem Birimi) sahiptir ve bu da yapay zeka destekli uygulamalar için daha iyi performans sağlar.

S20 FE Snapdragon vs S21+ Exynos

S20 FE Snapdragon, Snapdragon 865 işlemciyle donatılmışken, S21+ Exynos ise Exynos 2100 işlemciyle donatılmıştır. Bu iki model arasındaki diğer önemli farklar şunlardır:

• Ekran: S20 FE Snapdragon 120Hz yenileme hızına sahip 6,5 inç düz bir ekrana sahiptir. S21+ Exynos ise 120Hz yenileme hızına sahip 6,7 inç kavisli bir ekrana sahiptir.
    • Pil: S20 FE Snapdragon 4.500mAh pile sahipken, S21+ Exynos 4.800mAh pile sahiptir.
    • Kamera: S20 FE Snapdragon üçlü arka kamera sistemine sahipken, S21+ Exynos dörtlü arka kamera sistemine sahiptir.

Sonuç

Exynos 2100 ve Snapdragon 865, çok benzer performans sunan iki üst düzey işlemcidir. Ancak, Exynos 2100'ün pil ömrü ve ısınma yönetimi açısından biraz daha iyi olduğu gözlemlenmiştir. S20 FE Snapdragon ve S21+ Exynos, farklı ekran boyutları, pil kapasiteleri ve kamera sistemleri gibi özelliklerde farklılık göstermektedir. Kullanıcılar, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre bu iki model arasında seçim yapabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://www.cpu-panda.com/tr/compare_cpu-samsung_exynos_2100-vs-qualcomm_snapdragon_865 adresindeki performans testlerine göre Exynos 2100 daha önde.

Ama normal kullanımda ısınması, takılması, uygulama hataları vs. nasıldır kullanan arkadaşlar varsa görüş belirtebilir mi? Ben de merak ediyorum.

• FE'ler hep ara modeldir alması kolay elden çıkarması zor ben alıp kullanıcam ileride upgrade etmem diyosan FE seç ben olsam 2'sinide almam samsung çünkü.

• Ben düz s21 alıp, 2 hafta sonra iade edip s20fe sd aldım,

s21 elime her aldığımda rahatsız edici şekilde ısınıyordu, hele telefonla görüşürken elinde kulağında sıcak telefon hissetmek çok rahatsız etti, zaten şarj da olması gerekenden çabuk bitiyordu. 2 hafta çok uğraştım, bir çözüm bulamadım, sonra iade ettim. Belki yeni telefon olduğu için öyleydi ama s20fe de yeni olmasına rağmen öyle ısınmadı.

s20fe kamera, şarj ve genel performansından çok memnunum, ve çok daha az ısınıyor.

s21 de ekran kalitesi daha iyi, ikisi de amoled ama fark var, gün ışığında daha iyi görünüyor, ayrıca parmak izi daha iyi çalışıyor, kasa kalitesi daha premium, 120hz konusunda daha az pil tüketiyor(muş), bir de ön kamera bariz daha iyi s21 de

ben s20fe derim, ama göreceli tabi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.