" Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor , fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar. " Oscar Wilde
canımm abim :)
"Dünle beraber ne varsa, dünde kaldı cancağızım.Bugün değişik şeyler söylemek lazım." Mevlana...
Kötü yaratılışlı kişi Allah 'a yalvaramasın diye Allah ona dert keder vermez; Unutma, Firavun 'un başı bir kez bile ağrımadı.(Mevlana)
quote:
Orijinalden alıntı: *nameless*
" Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyor , fakat hiçbir şeyin değerini bilmiyorlar. " Oscar Wilde
Güzelmiş bu.
quote:
Orijinalden alıntı: DonCorleone^^
quote:
Orijinalden alıntı: *nameless*
Güzelmiş bu.
evet bende çok seviyorum bu sözü :)
Evet gerçekten güzel :)
quote:
Orijinalden alıntı: Çağdaş
Evet gerçekten güzel :)
bir şiirde ataol behramoğlundan gelsin..
AYRILAN Aşkı doğuran şey nedir; O yakınlığı, iki can arasında? Ve kopuş ne zaman başlar? Ne zaman biter bir sevda?
Bir kurt gibi içten içe Gelişip büyür çürüme Bir an gelir ki aynı mekandasınızdır Ayrı duygusal zamanlarda
Necip Fazıl Kısakürek Dayan Kalbim
Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık.
Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık!
Suspus oldu sazendeler bu gece Hazırlan fırtına kopmak üzere Kalbime tünemiş kuşlar uçuştu Cam kırığı gibi doldun içime
Eski bir madende göçük gibiyim Toprağın altında kalabilirim Kim vurduya gitmesin aşkıma ses ver Uçarı değilim kadir bilirim Kim vurduya gitmesin aşkıma ses ver Uçarı değilim kadir bilirim
Yaban inciri yalı çapkınım örtpas etme aşkını Çoban aldatan çit sarmaşığım sar bana kollarını Yaban inciri yalı çapkınım örtpas etme aşkını Çoban aldatan çit sarmaşığım sar bana kollarını ... yalı çapkını :))
Sevmeye layık olmayanı hatırlayarak değerli etme!
Dönmek mi istiyor,bir şans daha verme.
Unutma;
'' Sevgi yürekli olana yakışır...'' mevlana (:
Korkuyorum
Yağmuru seviyorum diyorsun, yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun... Güneşi seviyorum diyorsun, güneş açınca gölgeye kaçıyorsun... Rüzgarı seviyorum diyorsun, rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun... İşte,bunun için korkuyorum; Beni de sevdiğini söylüyorsun... William Shakespeare
Bir Gün Anlarsın
Uykuların kaçar geceleri Bir türlü sabah olmayı bilmez Dikilir gözlerin tavanda bir noktaya Deli eden bir uğultudur başlar kulaklarında Ne çarşaf halden anlar, ne yastık Girmez pencerelerden beklediğin aydınlık Kapanır yatağına çaresizliğine ağlarsın Onun unutamadığın hayali Sigaradan derin bir nefes çekmişcesine dolar içine Sevmek ne imiş bir gün anlarsın Bir gün anlarsın aslında her şeyin boş olduğunu Şerefin, faziletin, iyiliğin, güzelliğin Gün gelir de sesini bir kerecik duymak için Vurursun başını soğuk taş duvarlara Büyür gitgide incinmişliğin, kırılmışlığın Duyarsın Ta derinden acısını çaresiz kalmışlığın Sevmek ne imiş bir gün anlarsın Bir gün anlarsın ne işe yaradığını ellerinin Niçin yaratıldığını Bu iğrenç dünyaya neden geldiğini Uzun uzun seyredersin de aynalarda güzelliğini Boşuna geçip giden yıllarına yanarsın Dolar gözlerin için burkulur Sevmek ne imiş bir gün anlarsın Bir gün anlarsın tadını sevilen dudakların Sevilen gözlerin erişilmezliğini O hiç beklenmeyen saat geldi mi Düşer saçların önüne ama bembeyaz Uzanır gökyüzüne ellerin Ama çaresiz Ama yorgun Ama bitkin Bir zaman geçmiş günlerin uykusuna dalarsın Sonra dizilir birbiri ardınca gerçekler acı Sevmek ne imiş bir gün anlarsın Bir gün anlarsın hayal kurmayı Beklemeyi Ümit etmeyi Bir kirli gömlek gibi çıkarıp atasın gelir Bütün vücudunu saran o korkunç geceyi Lanet edersin yaşadığına Maziden ne kalmışsa yırtar atarsın O zaman bir çiçek büyür kabrimde kendiliğinden
Seni sevdiğimi işte o gün anlarsın Ümit Yaşar Oğuzcan
ve benim söyleyecek çok şeyim olduğunu bir gün anlarsın..
Seni düşünmek güzel şey Seni düşünmek ümitli şey Dünyanın en güzel sesinden En güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey
Fakat artık ümit yetmiyor bana Ben artık şarkı dinlemek değil Şarkı söylemek istiyorum. Nazım Hikmet
bütün kalbimle canım sana gelsin :)
Kar gibi örttüm üstünü, içinde tüm çiçekler Birer birer titrediler Uykusuzluğundan belli, kafanda birikintiler Teker teker döküldüler
Sen hep kendine önlemler aldın Ben kendime yasaklar koydum Önümüzde barajlar var Bu su hiç durmaz!.. Bu su hiç durmaz!..
Yaşamak dopdoluydu akan pınarlar gibi İnanmayanlar beklediler Umutlarını borç verdin, cebinde hiç kalmadı Dostların anlamadılar
Sen hep kendine önlemler aldın Ben kendime yasaklar koydum Önümüzde barajlar var Bu su hiç durmaz Bu su hiç durmaz
Nar gibi güzelliğin gizliydi vereceklerin fazlaydı İnsanlar inanmadılar Sustun sustun konuşmadın, sonra kaçtın arkana bakmadan İnsanlar şaşırdılar
Sen hep kendine önlemler aldın Ben kendime yasaklar koydum Önümüzde barajlar var Bu su hiç durmaz Bu su hiç durmaz Bülent Ortaçgil den bir şarkı sözü (:
Yürüyorum düş bahçelerinde Gördüm düşümden büyük bahçe yok Yüreğimin kuşları konmuş Telgrafın tellerine Neşesi gurbet selamlarından çok A benim dilsiz dillerim A benim sessiz ellerim Yakala saçından tut hayatı Çevir yüzüne öp öp Duruyorum vaktin seherinde Değiştirdim takvimleri gece yok Yüreğimin kuşları konmuş Telgrafın tellerine Neşesi gurbet selamlarından çok
Sezen Aksu dan düş bahçeleri...
Ne yapsan olmuyor gözüm Terk etmiyor bizi hüzün Bir macera yaşamak dediğin Küçük zamanlar harmanı Sevildiğin, üzüldüğün
Hatırlamaktan ibaret Hatıralar nihayet Tesellisi çok zor sözün
Ne gemiler yaktım Ne gemiler yaktım O kadar yandı ki canım Sonunda karşıdan baktım Ne göreyim kendime yıldızlardan daha uzaktım
Bu kızı yeniden büyütmeliyim Kor ateşlerde yürütmeliyim Değirmenlerde öğütmeliyim Farkındayım Farkındayım Kazanmalı, kaybetmeliyim Aşk uğruna harp etmeliyim
Kendini seçemiyorsun Bırakıp kaçamıyorsun Yazmadığın bir hikayede Uzun ya da kısa vadede Az biraz keşfediyorsun
Öteki olabilmeyi Yerine koyabilmeyi Geride durabilmeyi öğreniyorsun
Sezen Aksu den Farkındayım ..
bugün doğmuş nazım hikmet.. onun anısına ;
«BENCE SEN DE ŞİMDİ HERKES GİBİSİN»
Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin
Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin
Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin
Ohoohoooh
When she was just a girl O sadece bir kızken She expected the world Dünyayı kabullenmişti But it flew away from her reach Ancak yetiştiğinde uçtu gitti So she ran away in her sleep Uykusunda kaçtı And dreamed of para- para- paradise Ve cenneti düşledi Para- para- paradise Cennet cennet Para- para- paradise Cennet cennet Every time she closed her eyes Gözlerini her her kapatışında
Ohoohoooh
When she was just a girl O sadece bir kızken She expected the world Dünyayı kabullenmişti But it flew away from her reach Ancak yetiştiğinde uçtu gitti And the bullets catch in her teeth Ve kurşunlar dişlerini yakaladı
Life goes on, gets so heavy Hayat devam ediyor, gittikçe zorlaşıyor The wheel breaks the butterfly Tekerlek kelebeği eziyor Every tear a waterfall Her gözyaşı bir şelale In the night, the stormy night, Gecenin içinde, fırtınalı gecede She'd close her eyes Gözlerini kapadı In the night, the stormy night, Gecenin içinde, fırtınalı gecede Away she'd fly Uzaklara uçtu And dreamed of para- para- paradise Ve cenneti düşledi Para- para- paradise Cennet cennet Para- para- paradise Cennet cennet
Lalalalalalala
So lying underneath the stormy skies Fırtınalı gökyüzünün altında uzanıyor She'd say, ohoohoooh, ohoohoooh diyor I know the sun will set to rise Biliyorum güneş yükselecek
This could be para- para- paradise Bu cennet olmalı Para- para- paradise Cennet cennet Could be para- para- paradise Cennet olmalı Ohoohoooh
And dreamed of para- para- paradise Ve cenneti düşledi Para- para- paradise Cennet cennet Para- para- paradise Cennet cennet