Şimdi Ara

s

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grup_34 -- 12 Aralık 2021; 18:29:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba. Basitçe şöyle açıklamaya çalışayım.. Evde bavulu açtınız içine tişört-ayakkabı-çamaşırlar-pantolon vs koyup bir güzel kilitlediniz ve bagajı kapattınız. Varsa üzerine de adınızı soyadınızı ve telefon numarasını yazın. Ardından sırt çantasını açtınız , içine laptop, foto makinesi, gözlük,tişört,kitap vs koyup onu da kapattınız.
    Şimdi elinizde tahmini 15-20 kg'lık bir bavul ve 6-7 kg'lık bir sırt çantası var. Bu aşamada havaalanına gidip uçak biletinizi check-in yaparken sizden uçağın bagajına yollamak için bavulunuzu isteyecekler. Siz 20 kg'lık bavulunuzu onlara verecek ve onlarda bavulunuzu önce tartacaklar. Bakılacak eğer 30 kg'ı geçerseniz sizden extra ücret alacaklar. Eğer geçmiyorsa zaten sorun yok. Bavulunuzu fişleyip üzerine gidilecek istasyonu ve adınızı yazıp kendileri uçağa yükleyecek. Sırt çantanızı görevlilere vermenize gerek yok. Çünkü sırt çantasını uçağın içinde hemen koltuğunuzun üzerinde bulunan kabin bagajı kısmına koyabilirsiniz. Bazı kişiler yanlarına ufak bavullarını da alıyorlar ama genel olarak kabin yani uçak içi bagaj hakkı 7kg'dır. Check-in işlemi ardından yurt dışı çıkış harcı ödemek ve pul almak için 15 tl'lik ödeme yapmanız gerekiyor. Bunu check-in yaptığınız yere değil farklı bir yere ödüyorsunuz. Oradaki görevlilere sorarsanız size yerini gösterirler.Sizin bundan sonraki yapacağınız durum ; elinizdeki uçuş biletini, ad-soyad, uçuş numarası, harç pulu ve uçağın kalkacağı kapı numarasını kontrol etmek. Bunlarda sıkıntı yoksa uçuş için kapıya gidip beklemek. İyi yolculuklar şimdiden ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaçış hayali -- 21 Eylül 2016; 13:38:35 >

• kaçış hayali kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler cok yardimci oldun peki geri gelirken dedigim gibi saat,laptop alacagim bunlari sirt cantamaa attimmi sorun cikmaz degil mi?

• Ben olsam çantaya atarım laptopu ve telefonu. Elektronik alet olduğu için bagaja atmak riskli.. Kırılma,bozulma riski olabilir. En azından sırt çantası kabinde daha güvenli olur. Ayrıca bavulunuza ufak bir kilit takmanız iyi olabilir. Selamlar ;)
    Bu yurtdisindan mal aldigim icin vergi falan istemiyorlarmı?

• gümrük vergisi konusunda pek fazla bilgim yok. Ama ben olsam aldığım ürünleri kutusundan çıkarıp günlük kullandığım eşyamış gibi çantaya atardım. Yani ürünü sıfır almış gibi göstermezdim. Saat alacağım dediniz sanırım. Eğer hediye değilse kolunuza takın öyle geçin , veya laptopu kutusundan çıkarıp atın sırt çantanıza. Bilmiyorum ben olsam böyle yaparım. Umarım forumda bilgili arkadaşlar yardımcı olur bu konuda.Kolay gelsin ;)
    Tesekkur ederim ilgi,alakaniz icin.
    Allah razi olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.