Şimdi Ara

Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
    Sistem tavsiyelerinde bu haftaki amacımız mümkün olduğunca bütçeyi sarsmayan ancak performansı şu anki oyunlar için oldukça iyi bir düzeyde olan bir kurulum ortaya koyabilmek. Bütçe deyince elbette Ryzen işlemcisi sistemimizin bel kemiğini oluşturdu.
     
    Nvidia’nın GTX 1070 çözümünü de ekleyince günümüzün oyunlarında asla bizi üzmeyecek bir sistem toplayabildik. RAM olarak uyumluluk bakımından yüksek frekanslı bir seçimde bulunamadık ancak ileride XMP profillerinden yararlanarak bilgisayarınızın performansını bir üst noktaya taşımanız mümkün.

    Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Kasa (DKCHN10)

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     

    Amacımız F/P sistemi olduğu için Dark N10 mantıklı bir seçim olacaktır. Pencereli yan kapağı sayesinde oyun aralarında sisteminize şöyle bir göz atabilmeniz mümkün. Üstelik kasanın içerisinde 5 adet fan da geldiği için ekstra fan masrafına girmenize de gerek kalmayacaktır.

    230 TL

    Cooler Master Watt 600W 80+ Aktif PFC 120mm Fanlı PSU (MPX-6001-ACABW-EU)

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     

    Güç kaynağının önemine bir önceki rehberimizde değinmiştik. Aynı kurallar üst düzeylerde de geçerli hatta önemi daha da yüksek. Bu açıdan PSU konusunda elimizi sıkı tutmamaya çalıştık. 80+ sertifikasına sahip model bizi uzun yıllar üzmeyecektir. Bununla birlikte biraz hız aşırtma işlemine de hayır diyeceğini zannetmiyoruz.

    260 TL

    AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci 

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     

    Yukarıda da behsettiğimiz üzere kurulumumuzun kilit isimlerinden birisi Ryzen 5 1600 modeli oldu. GTX 1070’i rahatlıkla besleyen işlemciyle ileride GTX 1080 Ti’e yakın bir performans gösteren kartı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir ihtimal işlemci bağımlı oyunlarda ufak bir darboğaz yaşayabilirsiniz.
     
    Tabi onun için de yonganın çarpan kilitsiz oluşu boş yere durmuyor. Daha da yetersiz gelirse 2020’ye kadar soket değişimi yapılmayacağı için işlemcinizi ve ekran kartınızı değiştirdiğinizde bu sistem uzun yıllar size beni değiştir demeyecektir.

    970 TL

    Asrock AB350M Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, M.2 SSD, mATX Oyuncu Anakart - ASRAB350M

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     
    Ürünün detayları için buraya tıklayabilirsiniz

    B350 yonga setli anakartlar arasında VRM’leri en güçlü olanlardan birisi olan ASRock modeli hem bu sebeple hem de uygun fiyatı nedeniyle tercihimiz oldu. Bir üst seviye çipsete de hem sektörün giderek çoklu GPU kurulumlarından uzaklaşması hem de bu fiyat segmenti için bizi zorlayacağı için gerek görmedik. Ekstra bazı özellikler isteyen kullanıcılar pek tabi X370 yongasetini barındıran çözümlere göz atabilirler.

    360 TL

    Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram (HX426C15FBK2/16)

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     
    Ürünün detayları için buraya tıklayabilirsiniz

    Bildiğiniz üzere Ryzen işlemci ailesinin performansı bellek frekansı yükseldikçe şimdiye dek alışılmışın aksine ciddi bir şekilde artıyor. Bununla birlikte ne yazık ki halen daha platform RAM konusunda seçici. O nedenle yüksek frekanlı bellekler yerine anakartın destek listesinde yer alan bir model tercih ettik. Dileyen kullanıcılar forumlarda uyum problemi yaşanmadığı belirtilen daha yüksek frekanslı belleklerden tercih edebilirler.
     
    Yine seçilen RAM’ler çok da düşük bir frekansta görev yapmıyor. En azından şu anlık sizleri memnun edecektir. Alacağınız belleğin Samsung B-Die DRAM'leri içermesi de önemli bir husus. Ek bilgi olarak Ryzen işlemcilerle en iyi uyum için 16 GB kapasitede 2x8 GB, 8 GB kapasitede ise 2x4 GB seçmeniz sistemde uyum problemi yaşama ihtimalinizi azaltacaktır.
     
    665 TL

    WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX)

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     
    SSD’lerin fiyatları ilk çıktığı döneme göre bir hayli alınabilir düzeye indi. Buna rağmen yüksek kapasiteli modellerin fiyatları halen orta seviye bir bilgisayarda yer edinebilecek kadar uygun değil. Bu nedenle sistemde SSD’ye yer veremedik. İleride güzel bir M.2 çözümü eklerseniz. Kasanız ikinci baharını yaşayacaktır. Şu an içinse bütçeyi biraz arttırabilecekler için Samsung’un 500 GB kapasiteli 850 Pro modelini tavsiye edebiliriz.

    220 TL

    Gigabyte G1 GAMING Nvidia GeForce GTX1070 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GV-N1070G1 GAMING-8GD) 

    Ryzen 5’li fiyat performans sistemi topluyoruz 
     
    İşlemci kısmında değindiğimiz üzere bu sistemde rahatlıkla bir kaç üst model kullanılabilir. Ne yazık ki fiyat segmenti buna izin vermediği için Gigabyte imzası taşıyan GTX 1070 seçimimiz oldu. Buna rağmen model hali hazırdaki neredeyse tüm oyunlarda sizi üzmeyecektir.

    2.320 TL


    Özellikleri itibariyle şu anda oyun bakımından çoğu senaryoda sizi üzmeyecek fiyatı bakımındansa cüzdanınızın alev almasına neden olmayacak bir sistem topladığımıza inanıyoruz. Bir kaç yıl sonra ki bu süre daha da uzayabilir, bu kurulumla performans eksikliği hissetmeden oyunlarınızı oynayabilirsiniz. Yukarıda detaylı bir şekilde aktardığımız yükseltmeler de yapılırsa uzun süre masanızda yer edinebilecek bir sistem olur.
     
    Bununla birlikte çözünürlük olarak tavsiyemiz bu kasayla 1440p bir monitor kullanmanız yönünde olacak. Böylelikle ileride bir daha monitör masrafına girmenize gerek kalmaz. Son olarak bu kasayı 5025 TL’den alabileceğinizi de ekleyelim.
     







  • Dünyanın en ideal sistemide toplansa (fiyat-performans açısından) bizim millet illa bir bilmişlik yapacak. Hangi toplama konusuna veya videosuna baksam altta bilmiş kişilerin olumsuz yorumları oluyor. Yukarıdaki örnek gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk321

    Dünyanın en ideal sistemide toplansa (fiyat-performans açısından) bizim millet illa bir bilmişlik yapacak. Hangi toplama konusuna veya videosuna baksam altta bilmiş kişilerin olumsuz yorumları oluyor. Yukarıdaki örnek gibi

    Öyle ideal sistemler olmadığı için eleştiriliyor zaten, amaç ideal sistem değil REKLAM. 5000 TL bütçe ile bundan her yönüyle iyi bir sistem çıkartır bu forumun donanım müdavimleri.
  • Ben bunu toplayabildim


    AMD Ryzen 5 1600X 3.6 Ghz 16MB AM4246,17 USD + KDV

    Asrock AB350 Pro4 3200 Mhz(OC) AM4+ ATX101,85 USD + KDV

    Kingston 8GB HyperX Fury DDR4 2666mhz CL1588,00 USD + KDV

    MSI GeForce GTX1080 Armor 8GB 256Bit691,95 USD + KDV

    WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX)48,15 USD + KDV

    Corsair Carbide Champ/SPEC-01 600W 80+ Pencereli MidTower Kasa
  • uzun vade sistem toplarken anakart power kasa değiştirilmez desek yeridir
    2020 kadar aynı anakartı kullanıcaksak gaming tarz seçilebilir özel ses yongalı ve daha iyi ping için daha güncel eternet yongalı anakartlar seçilebilir ve ryzen işlemciler yüksek ram frekansı ile daha yüksek performans veriyor yani 3200 mhz seçilebilir kasa zevk işi kişiden kişiye değişir çok renkli sevende var sade sevende var teknobiyotikte çok güzel kasalar var diğer markalara göre daha uygun kalıyorlar not: reklam değil zevk meselesihttp://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-project-p7-c1-ayarlanabilir-8-renk-on-ledli-full-cam-yan-panelli-usb-3-0-oyuncu-kasasi-21046.htmlhttp://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-ds-230-led-efektli-pwm-fan-kontrolculu-7-adet-ayarlanabilir-ledli-ses-yalitimli-usb-3-0-oyuncu-kasasi.html





  • quote:

    Orijinalden alıntı: damn2u


    quote:

    Orijinalden alıntı: faruk321

    Dünyanın en ideal sistemide toplansa (fiyat-performans açısından) bizim millet illa bir bilmişlik yapacak. Hangi toplama konusuna veya videosuna baksam altta bilmiş kişilerin olumsuz yorumları oluyor. Yukarıdaki örnek gibi

    Öyle ideal sistemler olmadığı için eleştiriliyor zaten, amaç ideal sistem değil REKLAM. 5000 TL bütçe ile bundan her yönüyle iyi bir sistem çıkartır bu forumun donanım müdavimleri.

    YAV HE HE MÜDAVİMMİŞ. 2 PC TOPLAYAN MÜDAVİM OLUYO ZATEN




  • sizde benim gibi forumdaki sözde editörleri blocklayın rahatınıza bakın. hangi firmaya yaranacaklarını şaşırdılar. şişirme fiyatlı sistemler, saçma sapan sponsorluk reklamlarından gına geldi artık.



    BLOCKLAYIN RAHAT EDİN

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vay be 5k ya fp ürünü de görmedik demeyiz
  • fiyat-performans deyince girdim o ne öyle dedim yav kardeşim sizin işiniz bu ama fiyat performansdan anladığınız bumu???bırakın bu işi siz daha iyi olur milleti yanlış yönlendirmeyin bari

  • Beyler editor Türkiye'de toplamış sistemi amazondan tavsiye yazan olmuş, f/p sistem her fiyat segmentinde olur. 1500 liraya da f/p toplanır,10000 TL ye de. Burda neye dikkat edilir, oyunlarda yahut programlarda en yüksek fps yahut performansı almaktır. Örneğin ssd çıkarılır, kasa mümkün olduğunca ucuz ama şık seçilmeye çaılışılır, birçok kullanıcının işine yaramayan özelliklere sahip anakart seçilmez, güç kaynağı (ekran kartı + işlemci oc olduktan sonra) mümkün olduğu kadar düşük güce sahip ama en azından 80+ bronze sertifikaya sahip kaliteli bileşenlere sahip tercih edilir.İşlemci ekran kartına darboğaz nerdeyse hiç yapmayacak en ucuz işlemci seçilir.(Mesela gidip 16 çekirdek işlemci bu seviyede f/p sistemde hayatta alınmaz).
    Gerisini ferasetinize havale ediyorum.

  • 1070 yerine 980 yakarım ben. Tahminimce daha uygun fiyatıdır. 980 her oyuncuyu 6 sene götürür şu andan itibaren.

  • F/p diyince bende 1500₺ ye sistem topluyonuz sandım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.