Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 Isınma ve Restart Atma Sorunu & B450 Tomahawk Max

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
71
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 3-4 yıldır kullandığım Ryzen 5 3600 işlemcimde son günlerde sorun yaşıyorum.

    B450 MSI Tomahawk Max anakart üzerinde kuruludur.

    SilverStone Tundra TD02-E sıvı soğutma mevcuttur.

    Sorun şu ki masaüstünde hiçbir işlem yapmadan 4-5 dk bekleyince, chrome kapalı, oyun kapalı, sadece masaüstünde pc ve sıcaklık 80 lere ulaşıyor.



    İlk etapta sıvı soğutma ile alakalı olduğunu düşünüp temizliğini yaptım, kontrolleri sağladım sonrasında termal macunu yeniledim.

    Bilgisayarı açtım yine masaüstüne geldiğimde aynıydı.

    Sıvı soğutmayı değiştirmeyi düşündüm ve gittim yine 24 cm radyatörü olan thermaltake sıvı soğutma aldım. Macunu tekrar yeniledim tekrar sistemi açtım masaüstüne gelince yeni aldığım sıvı soğutma ile de 80 derecelere ulaştı ve restart attı.


    Bu restarttan sonra problemlere yenisi eklendi ve M2 SSD'de kurulu olan windows şu an açılmıyor, BIOS'tan baktığımda M2 SSD'de gözükmüyor.

    Diğer 3 HDD'de gözüküyor. Ancak onlarda Windows kurulu değil.


    Şu an sistemi açamıyorum sistem soğukken bilgisayarı açtığımda BIOS'ta bile 5-6 dk bekleyince sıcaklık 60'lara çıkıyor.

    İşlemci açıkçası soğumuyor yani ne yapacağım bilmyorum. İşin garip tarafı şu an M2 SSD'yi de görmüyor.


    Ne yapmamı önerirsiniz?




    _____________________________




  • Soğutucunun bağlı olduğu kablolarda problem olabilir mi ?


    Benimde sıvı soğutucu 2 sene sonra bozuldu ve masaüstünde değerler 80'e çıkıyordu. Soğutucuyu değiştirdikten sonra sorun yaşamadım.

    _____________________________
  • Kaladin. kullanıcısına yanıt

    İki farklı soğutucunun da kablosunda sorun olma ihtimali olacağını düşünmüyorum.

    Ayrıca ortalama 1700-1800 devir olarak radyatöre takılı fanların devrini ve 3400-3500 olarak da pompanın devrini BIOS'ta görmekteyim.

    Anlam veremiyorum bu olaya gerçekten.

    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 1600 AF Overclock Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.