|
Yaklaşık 3-4 yıldır kullandığım Ryzen 5 3600 işlemcimde son günlerde sorun yaşıyorum. B450 MSI Tomahawk Max anakart üzerinde kuruludur. SilverStone Tundra TD02-E sıvı soğutma mevcuttur. Sorun şu ki masaüstünde hiçbir işlem yapmadan 4-5 dk bekleyince, chrome kapalı, oyun kapalı, sadece masaüstünde pc ve sıcaklık 80 lere ulaşıyor. İlk etapta sıvı soğutma ile alakalı olduğunu düşünüp temizliğini yaptım, kontrolleri sağladım sonrasında termal macunu yeniledim. Bilgisayarı açtım yine masaüstüne geldiğimde aynıydı. Sıvı soğutmayı değiştirmeyi düşündüm ve gittim yine 24 cm radyatörü olan thermaltake sıvı soğutma aldım. Macunu tekrar yeniledim tekrar sistemi açtım masaüstüne gelince yeni aldığım sıvı soğutma ile de 80 derecelere ulaştı ve restart attı. Bu restarttan sonra problemlere yenisi eklendi ve M2 SSD'de kurulu olan windows şu an açılmıyor, BIOS'tan baktığımda M2 SSD'de gözükmüyor. Diğer 3 HDD'de gözüküyor. Ancak onlarda Windows kurulu değil. ![]() Şu an sistemi açamıyorum sistem soğukken bilgisayarı açtığımda BIOS'ta bile 5-6 dk bekleyince sıcaklık 60'lara çıkıyor. İşlemci açıkçası soğumuyor yani ne yapacağım bilmyorum. İşin garip tarafı şu an M2 SSD'yi de görmüyor. Ne yapmamı önerirsiniz? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt