Şimdi Ara

ryzen 5 2600x ve voltaj + core performance boost (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
9.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ryzen 5 2600 + msi b450 gaming plus anakart ile bir sistem topladım. Cpu voltajını 1.20V ayarladım. Hızı 3700Mhz. sabitledim.. Turbo boost kapalı..

Isı değerini "Core-Temp" prg ile takip ettiğimde her işlemde sıcaklığın bir anlık artış yaptığını (yaklaşık 10 derece) görüyorum. Fakat yabancı sitelerde de bu spike şikayetlerini görmekteyim. Onlarda da net bir çözüm önerisi göremedim. Normal diyenlerde var. Normalde boşta 34 derecelerde iken firefox açtığımda birden 44 dereceye çıkıp sonradan tekrar iniyor.

Sizin anakartınızda cpu-temp tarzı bir yazılımla bu durumu takip ettiniz mi?

Bu sorun sadece msi larda mı geçerli? Diğer anakartlardaki durumdan bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim..
  • R5 2600 4.1ghz oto voltaj 1.44veriyor benim anakart.manuel olarak 1.37 ye kadar indim.Bu ayarlarda 4.2ghz e kadar cıkmayı başaramadım.1.30 un altında da cinebench de sistem kilitleniyor.Noctua u12 s soğutucu ile Max 60 derece fan devri %55 civarında.
    MSI b350 pc-mate anakartım.Bugün biraz daha uğraşıcam fazla voltaj vermeden 4.2ghz yakalamaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doblosman

R5 2600 4.1ghz oto voltaj 1.44veriyor benim anakart.manuel olarak 1.37 ye kadar indim.Bu ayarlarda 4.2ghz e kadar cıkmayı başaramadım.1.30 un altında da cinebench de sistem kilitleniyor.Noctua u12 s soğutucu ile Max 60 derece fan devri %55 civarında.
    MSI b350 pc-mate anakartım.Bugün biraz daha uğraşıcam fazla voltaj vermeden 4.2ghz yakalamaya.
    Hocam sizde bahsettiğim durum nasıl? "Core-Temp" programını kurup yada ryzen master ile de olabilir her işlemde sıcaklık zıplamasını test edebilirmisiniz?
  • fuzulibaba F kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/ryzen-2600-yaniyor--138457735

Sorun filan yok eğer bir problem yaşıyorsanız sorunu kendi donanım bilginizde arayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Eylül 2019; 16:0:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-2600-yaniyor--138457735

Sorun filan yok eğer bir problem yaşıyorsanız sorunu kendi donanım bilginizde arayın.
    Hocam benim ki ısınma problemi değil. Normalde 34 derece.. Fakat firefox açıp, bir linke tıklayınca birden 44 derece oluyor sonra yavaş yavaş 34 - 35 derecelere iniyor. Firefoxta yeni bir sekme açınca aynı şeyler tekrarlanıyor.. Bu olay ısınma olayı değil. Fakat bu durum ryzenli sistemler için normal mi?

İlave olarak oyunlarda max 55-60 dereceleri görüyorum.. Boşta ve oyunlar için gayet normal sanırım..

Bu msi board dan kaynaklı olabilir mi? Bunun için sizden yardım bekliyorum. Msi kullananlarda ve kullanmayanlarda durum nedir?

Diğer B450 markalarında pek bu olaydan yakınan yok daha Asrock B450 PRo4 üm var işlemcim yanıyor diyen görmedim bu şikayetlerin tamamına yakını Msi B450 lere ait.

Bu soruyu sormak için daha önce intel yada amd hayatınızda hiçbir işlemci kullanmamış olmanız lazım, tabiki normal bir durum, işlemci boştayken idle durumdadır bir program başlattığınızda(yada bir işlemle tetiklediğizde) uyanır ve boost yapar, boost yaparken vcore artırır tdp artar doğal olarak temp spike olur, modern işlemcilerin çalışma mantığı budur.

35 dereceden 44'e çıkmasına bu kadar takıldıysanız 8700, 9700, 9900K kullansaydınız kim bilir ne yapacaktınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Eylül 2019; 16:47:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Bu soruyu sormak için daha önce intel yada amd hayatınızda hiçbir işlemci kullanmamış olmanız lazım, tabiki normal bir durum, işlemci boştayken idle durumdadır bir program başlattığınızda(yada bir işlemle tetiklediğizde) uyanır ve boost yapar, boost yaparken vcore artırır tdp artar doğal olarak temp spike olur, modern işlemcilerin çalışma mantığı budur.

35 dereceden 44'e çıkmasına bu kadar takıldıysanız 8700, 9700, 9900K kullansaydınız kim bilir ne yapacaktınız...
    Peki Hocam cahilliğimi mazur görün.. Turbo kapalı ve işlemci voltajını 1.2V. a fix lediysem de bu spike lar normal mi?
    Sizin demenize göre işemcinin uyanması diye bir şey olmayacak.. Yani işlemci sürekli uyanık olacak değil mi?

Daha önce asus m5a97+fx-6300 bileşenlerinde bu olayı görmedim.

En azından firefox ta bir sayfa açılması işlemcide 10 derece artış yaparmı sorusuna pek mantıklı yaklaşmamı engelliyor.

Bu olay yeni nesil işlemcilerin özelliğiyse ona bir şey diyemem. En azından şu evrede anakartı asus vb. değiştirmem gerekir mi ya da gerekmez mi sorusuna ışık tutar.

Ayrıca ilginiz için teşekür ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

Diğer B450 markalarında pek bu olaydan yakınan yok daha Asrock B450 PRo4 üm var işlemcim yanıyor diyen görmedim bu şikayetlerin tamamına yakını Msi B450 lere ait.
    Hocam işlemcimde yanma felan yok. Sadece işlemci ısısında kısa süreli yaklaşık 10 derecelik artışlar oluyor. Anlamak istediğim yeni nesillerin özelliği mi? Yoksa Msi boardlara özgü bir olay mı? Elimde msi değil de asus'un ya da Asrock bir anakart olsaydı onlarda da aynısını mı görecektim?

Yabancı forumlarda bazı kişiler bu core spike olayını mouse hareketi ile görmüşler. O da çok enteresan. Mouse yi hareket ettirmek işlemcide nasıl bir turbolama yapabilir?
    Turboyu kapatman spike engellemez, yük altına soktuğun an işlemcinin TDP'si artar yine ısı oluşur.

"En azından firefox ta bir sayfa açılması işlemcide 10 derece artış yaparmı sorusuna pek mantıklı yaklaşmamı engelliyor."

Ayrıca bu sorduğun sorular daha işlemci soğutucunu, kasa airflowunu, ortam sıcaklığını vs. belirtmeden anlamsız kalıyor. 2000 TL'lik CWC kullanıyorsundur bu durumda 10 derece spike anormal olur ama gidip 200 TL'lik soğutucu veya stok soğutucu kullanıyorsundur gayet normal olur.

"Yabancı forumlarda bazı kişiler bu core spike olayını mouse hareketi ile görmüşler. "

Mouse hareketinin CPU'yu load durumuna sokması tek çekirdek cpulardan beri olan normal durum.

İlerde donanım hakkında bilgin artınca işlemcini 35'den 44'e çıkmasının gayet normal bir durum olduğunu kavrayınca kendi yazdıklarına güleceksin. Senin hiçbir sorunun yok, kendi kendine dert yaratmışsın.

MogoLKhan denen eleman marka takıntılı donanım cahili biridir, forumda diğer marklarla olan sorunları görmezden gelip sadece sapphire ve msi konularına girip trolluk yapar. Kendi gitmiş zamanında araştırmadan etmenden TUF B450-PLUS GAMING almış sonra kullandığı ürünün ağır çöp olduğunu öğrendi şimdi kuyruk acısını forumdan çıkartıyor şu an seçme şansı verseler koşa koşa tomahawk veya gaming plus alır. Sizde böyle trollere inanıp manuel voltaj vermene rağmen olan cpuyla ilgili normal bir durumu anakart markasıyla alakalı olduğunu düşünüyorsunuz.

Fakat anladığım kadarıyla sen anakartı değiştirmeden rahatlamayacaksın, bencede değiştir ve yeni aldığın üründe de aynı şey olduğunu kendi gözünle gör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 25 Eylül 2019; 19:24:49 >

• Msi anakartlardan yurtdışında da çok şikayet okudum, Türkiye'de forumlarda da çok şikayet var özellikle bios ve stabilite şikayetleri, VRM nin iyi olması o anakartı doğrudan alınabilir ve kaliteli yapmaz, Lütfen anakart önerisi isteyene direkt olarak MSI anakart al demeyin , her şey vrm demek değil, anakartta stabilite yoksa bios update yaparken saç baş yolduracaksa VRM kalitesi iyi olsa ne yazar? Ama bunun VRM si iyi diyerek sineye mi çekilecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 25 Eylül 2019; 19:27:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuzulibaba

Peki Hocam cahilliğimi mazur görün.. Turbo kapalı ve işlemci voltajını 1.2V. a fix lediysem de bu spike lar normal mi?
    Sizin demenize göre işemcinin uyanması diye bir şey olmayacak.. Yani işlemci sürekli uyanık olacak değil mi?

Daha önce asus m5a97+fx-6300 bileşenlerinde bu olayı görmedim.

En azından firefox ta bir sayfa açılması işlemcide 10 derece artış yaparmı sorusuna pek mantıklı yaklaşmamı engelliyor.

Bu olay yeni nesil işlemcilerin özelliğiyse ona bir şey diyemem. En azından şu evrede anakartı asus vb. değiştirmem gerekir mi ya da gerekmez mi sorusuna ışık tutar.

Ayrıca ilginiz için teşekür ederim..

Alıntıları Göster
    Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/paw229

• quote:

Orijinalden alıntı: fuzulibaba

Hocam sizde bahsettiğim durum nasıl? "Core-Temp" programını kurup yada ryzen master ile de olabilir her işlemde sıcaklık zıplamasını test edebilirmisiniz?

Alıntıları Göster
    %5-10 cpu kullanımında 10derecelik bir zıplama yapıyor.Stok soğutucu varken durum daha beterdi.Stock ayarlarda masaüstünde 55derece civarı geziyordu şuan 4.1ghz de sistem boşta iken 36-46derece arası geziyor.Sabit bir sıcaklığı yok anladığım kadarı ile.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bakta gözlerin şenlensin.
    ryzen 5 2600x ve voltaj + core performance boost

• quote:

Orijinalden alıntı: dgnzcn

Msi anakartlardan yurtdışında da çok şikayet okudum, Türkiye'de forumlarda da çok şikayet var özellikle bios ve stabilite şikayetleri, VRM nin iyi olması o anakartı doğrudan alınabilir ve kaliteli yapmaz, Lütfen anakart önerisi isteyene direkt olarak MSI anakart al demeyin , her şey vrm demek değil, anakartta stabilite yoksa bios update yaparken saç baş yolduracaksa VRM kalitesi iyi olsa ne yazar? Ama bunun VRM si iyi diyerek sineye mi çekilecek?
    Usta okadar iyi anlatmışsınızki beni anlayamanlar bile anlamıştır diye umut ediyorum.

• MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    İşte sana boşuna donanım cahili demiyorum, bu attığın resmin konuyla ne ilgisi var?

Attığın resmin konuda ki muhabbet ile alakasız olmasına geçtim sanki boşta 29 derece hayatımızda ilk defa gördüğümüz birşey gibi bide atıyor

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-2600-isiniyor-mu--138457735

Al 4 ay önce açtığım konudan boşta 25 derece sen o ara MSI anakartlar boşta 50-55 derece diye küçük aklınca konuları trolluyordun.

Bu şahsın mesaj geçmişini incelerseniz durumu daha iyi anlarsınız marka takıntısı olduğu için, tek yaptığı şey msi ve sapphire konularına gelip trolluk yapmak.

Geçen sapphire pulse çin malı ürün almayın referans model alabilirsiniz diyordu, halubki AMD hangi marka adı altında satsın bütün referans modelleri sapphire'ın fabrikasında ürettiriyor, böyle bir cahil işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Eylül 2019; 0:44:1 >

• Arkadaşlar selam, bende yeni sistem topladım ryzen 5 3600, anakart msi tomahawk max modeli. Güncel chipset vs kurdum, windows gün planından Ryzen balanced seçtim fakat pek işe yarıyor gibi durmuyor bir 4099 mhz'de bir 3500 küsür. Bi kaç screenshot çektim fikir açısından yorumlar mısınız normal mi yoksa biosdan core boost modu illa kapatmak mı gerekiyor.

• bende de ryzen 5 2600x var. Anakart da msi değil gigabyte b450m s2h.
    Core performance boost yüzünden konu sahibinin yaşadığı sorunları bende yaşıyordum. Kapatmak zorunda kaldım. Boşta ve oyundayken sıcaklık değerleri baya düştü.
    İşlemci %100 kullanımda bile max 1.087 volt görüyor 3600 mhz ile.

hwmonıtorden bakıyorum mınımum da 1.025 V oluyor boşta iken. (2800 mhz)
    bıosum en guncel sürüm yani gigabyte tarafından düzeltme yapılmış değil ben elle nasıl 4.2 ghz seviyesine voltaj sıcraması olmadan getirebilirim kolay yolla ?
    anlatacak var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.