Şimdi Ara

Ryzen 5 1600x ve 1500x Simule edilmiş oyun benchmarkları+ Ryzen 7 Güncel oyun benchmarkları! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amd'nin başardığı şey performansdan ziyade farklı bir şey. Intel işlemcide 1 cycle da biten işlem eskiden amd işlemcide 2-3 cycle bitiyordu. Siz ne kadar frekansı yüksek tutsanız değişen bir şey olmuyordu çünkü çoğu uygulama intel işlemcide daha iyi çalışmak için dizayn edilmişti. Ama bu dediğim farka rağmen amd bunu absorbe etmeyi başardı, gelicek win 10 güncellemeleri ile daha iyi bir hale gelicek performanslar :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey


    quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    r5 serisini yeni bir revizyonla 4 ghz'nin uzerine cikaramazlarsa tek faydasi 1800x'e 2300 lira verip 80 fps alacaginiza 1400'e 800 lira verin 80 fps alin olacak(oyununa gore degisir)

    +1 ama buna bağlantılı olarak R5 4C/8T'de R7 gibi rahatça arkaplanda uygulama çalıştırılmaz.

    Benchmarklarda gözden kaçırılan çok önemli gerçeklerden biri bu.

    R7'lerin hepsinin işlem gücü 7700k'dan fazla. Single thread performansları IPC ve clock farklarından dolayı düşük ama R7'lerin hepsi 7700k'dan daha güçlü 8C/16T olduklari için (şu denkleme Broadwell-E'leri sokmayacağım çünkü Broadwell-E'ye bütçesi yeten insan sayısı oldukça sınırlı)

    Bu durum şöyle bir gerçeği ortaya çıkartıyor: 7700k'nın 8 thread'i satüre olduğunda performansı çakılacak. Bu 8 thread ne zaman satüre olacak peki, oyunların hepsi 8+ thread kullanmaya başladığında mı? Hayır, sistemin CPU overhead'i arttığında. Yani nedir, multiplayer oyunlarda, arka planda Discord, Spotify, Chrome vs. açıkken. Oyun oynamak için arka plandaki herşeyi kapatmak oldukça saçma çünkü bir PC kullanıcısı olarak oyunda beklemek durumunda kaldığınızda veya anlık başka birşey yapmak istediğinizde yan ekranda internette gezmek, playlistteki şarkıyı değiştirmek vs. herkesin yaptığı şeylerdir. Bu yazılımlar harici CPU overhead'i arttıran donanımları da hesaplamak lazım. Çoğu zaman USB'den poll'lanan mouse-kb harici joystick'tir, USB DAC'tir, USB mikrofondur veya ikinci ekran hep performansı etkileyen faktörler.

    İşte bu yüzden arka planda herşey kapalıyken single player'da yapılan benchler çoğu zaman gerçekleri yansıtmıyor. 7700k satüre olduktan sonra overclock'lu 1700 karşısında sıkıntı çekecektir, yer yer stutter sorunu yaşayacaktır. Bu durumu 4C/4T işlemcilerle multiplayer, BF1 tarzı overhead'i yüksek oyunları oynayan insanlarda görebiliriz. Önümüzdeki nesil konsollar da muhtemelen Ryzen'le aynı mimariyle çıkacaklar ve 8C/16T olmaları muhtemel. İtibariyle 4C/8T işlemciye yatırım yapmayı kimseye önermiyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: woundedknee

    İntel bir sonraki hamlesinde base 4.5 boost 4.8 mhz hamlesine girerse girip 4c/8t işlemcilerde ısrar ederse sonu Nokia gibi olur.Beter olsunlar demiyorum gene de bu vampir firma rekabet açısından, teknoloji açısından gerekli.Öncelikle termal durumlarını düzeltmeleri lazımfazla güç tüketiyorlar
    Olay tersine döndü 7. nesil işlemciler çıkmasada olurdu.Ryzen 1700 sadece daha düşük frekansta çalıştığından arada fps farkı oluyor o da makul sevide.İşlemci oyun dahil her türlü işlemde fazlasıyla yeterli ve hesaplı.Üstelik Sli ve Cf çözümlerde darboğaz yaratması sözkonusu değil.Gpular güçlendikçe işlemci farkı her sene Ryzen lehine hatta Fx lehine artacak

    Hocam çok şey söylüyoruz, konuşuyoruz ama şu 1500x-1600 ve 1600x'ler bir çıksın o zaman daha iyi anlayacağız. Eğer saf oyun performansı için üretilmiş işlemciler olursa, ve 6700k, 7600k ve 7700k'ya rakip olabilirler ise siz o zaman görün :) Beni, kimin kimi geçtiği yada kimin daha iyi olduğu ilgilendirmez. Beni cebimdeki para , kazancım ve bir sisteme ne kadar para verebileceğim ilgilendirir. Ama forumda bir iki tane çok özür dileyerek söylüyorum MANKAFA var, sanki intel bedava bir şeyler vermiş ve bizi savun demiş gibi konuşuyorlar. Adım gibi de eminim baba parası yemekten öteye gidemeyen insanlardır bunlar. Adamlar R7 serisini X99 chipsete rakip çıkardılar, hala oyunlarda neden 7700k ya yeniliyor diyorlar. Sözüm ona o MANKAFA, neredeyse bütün oyunlarda 7700k 6900k gibi 4500 tl lik işlemciyi geçiyor ama sesi çıkmıyor!!!! Neden mi? İkiside İntel ya ondan :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    AMD Ryzen serisini tek CPU zarı ile üreteceğini bayağıdır açıklıyor. Yeni bir şey öğrenmiyoruz. 1600 kutusundan çıkan soğutucuyla 3,9 Ghz görecektir. 219 USD'ye kutuda gelen soğutucusuyla 450 USD'lik 6800k'nin sıvı soğutmayla yakaladığı OC performansının %5 aşağısını yakalıyorsunuz. Çok garip bir düşünce yapınız var. Yeni bir işlemci zarı tasarlamak iş değil de, yeni bir zarın maskesinin üretim maliyeti 10 milyonlarca dolar. AMD basitçe 4 çekirdek işlemci satmak istemediğini, artık yüksek seviye işlemci isteyenlerin 8/16, orta seviye işlemci isteyenlerin ise 6/12 işlemciler kullanması gerektiğini düşünüyor. 4 çekirdekli işlemciler ise AMD'nin gözünde i3 gibi giriş seviyesi işlemcileri. Şu anda bu üretim sürecinde Zen mimarisinin tek sıkıntısı çok yüksek saat hızlarına çıkamıyor oluşu. Sıvı soğutmayla 300-400 Mhz daha OC edilebiliyor olsaydı zaten kimse "Alsak mı" diye sormazdı. Adamların bir vizyonu var. Bu sefer Bulldoze gibi bir durum söz konusu değil. Bulldozer'de 8 çekirdekle Intel'in o dönemki 4 çekirdekli işlemcilerini ancak yakalıyorlardı. Şu anda 8 çekirdek ile 4 çekirdekli Intel işlemcilerin 2 katına yakın benchmark performansı veriyorlar. Bu bir yerde illa ki realiteye dönecektir. i5 7400'den 100 TL civarı daha ucuza çarpan kilidi Ryzen 5 1400 alıp stok soğutucusuyla 3,7 Ghz'e OC edeceksiniz muhtemelen ve tek çekirdek kullanan oyunlarda dahi i5 7400'ü ve hatta 7500'ü geçecek. Daha ne istiyorsunuz?

    Kusura bakmayın ama o 10 milyonlarca dolar AMD nin gerçek kurtarıcısı. Amd nin gözünde 4 çekirdek giriş seviyesi olabilir ama şuan gerçek oyuncuların gerçek performans işlemcisi ve hatta f/p işlemcisi. AMD 4 çekirdek iyi bir zar tasarlamalı ve o işlemci alanının bunun için en iyi şekilde kullanmalı ve çekirdeklerden en iyi performansı almalıydı. Bir çok çekirdeğin içine sıkışmış o daracık alandaki çekirdeklerden çok şey beklenmemeli. Şuan ihtiyaç olan gerçek 4 çekirdek dizaynı ve dx11 performansı. Ben işlemciler performanssız demiyorum. Ama bak Intel e hiç kasıyor mu ? Bi Pentium dan geliyor , bir core i den.

    Ayrıca belirteyim ki o işlemcilerin black edition versiyon ile 3.9 a fabrika çıkışı oc edilmiş hali gelirse iyi olur ki gerçekten 3.9 veya 4.0 GHz e çıkar mı bilmem ? Eldeki veriler şuan için zor diyor. Umarız optimize edilmişleri ve güncellemeler ile işlemciler daha oturur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 24 Mart 2017; 18:0:29 >




  • Bu forum gittikçe aşağı düşüyor. Senelerdir alt seviyeye inildikçe birimler kapatılır ve bu arkadaşlar ryzenlara özel sanıyor.

    1080 dediğin ekran kartı 1080ti zarının bazı birimlerinin kapatılmış halidir.

    i3 işlemciler teknik olarak i7nin 2 fiziksel çekirdeği kapalı halidir.

    280 280x in birimleri kapatılmış halidir.

    Öyle tesiste döküm yapılırken i3leri ayrı i7leri ayrı yapmazlar. Veya Ryzen 3 için ayrı hat kuralım demezler. Genel olarak tablo aynıdır ve sürekli aynı tasarım üretilir. Tek tasarım dökülür, yüksek başarıma sahip olanlar üst model olur bazı birimlerin başarısız çıkanlar da başarısız kısım iptal edilerek alt seviyeye konumlandırılır. Bazıları komple çöp çıkar ve hiç kullanılmaz. O nedenle fabrika haberlerinde senelerdir verimlilik üretim süreci diye aynı şeyler konuşulur.

    Graphics Core Next 4.0 yani polaris kartların GPUları da yine aynı şekilde üretilir. RX460 olacak kartın GPUsu ile RX480 olacak kartın GPUsu aynı yerden çıkar. Farklı sebeplerden biri 480 olur diğeri 460.

    Bunları bu forum 2010 senesinden beri biliyordu. Ne oldu Allah aşkına?




  • CVenturas kullanıcısına yanıt
    İşte İntel kullananlara fanboy derler Amdyi ölümüne savunurlar fx serisinde olduğu gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek şu ki o kadar forum konusunda geçen r7 i7 karşılaşmasında mutlak zafer elde eden taraf yoktur(oyun için)(3-5 fps artışı bence zafer değildir)
    yok uyum sorunu geçecek dx12 gelecek multicore sonucu şu olacak açıklamalarını okumayan kalmadı artık

    AMD pazarda yanlız kalan inteli yakalayarak yer yer geçerek ürün bazında çeşitlilik sağlanmış ve tekeli kırmıştır

    Oyunda önemli olan ekran kartı olduğundan uygun işlemci+ekran kartı kombinasyonu için olanak artmıştır

    Rekabet ortamı iyi sonuçlar doğurur kullanıcılar için

    10 ay önce aldığım h110 anakart i5 6402p(stok fan) ve rx470 kullanıyorum gta 5 full hd detay açık 50-60 fps alabiliyorum (msaa açtığımda 30 fps) Gerisini siz düşünün

    https://www.youtube.com/watch?v=4LQacMVKgWg




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.