Şimdi Ara

Ryzen 3600, X570, 5700XT Sistem Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun seneler sadece PS4'te vakit geçirdikten sonra, PC toplamaya karar verdim. Youtube videoları, reddit araştırmaları derken kafamda bir sistem oluşturdum. Sizlerden önerilerinizi almak isterim. Sistemin parçalarını ne yazık ki bir anda alamayacağım. 2-3 ay içerisinde tamamlanacak tüm parçalarım. Olabildiğince iyi bir sistemi düşük fiyatlara halletmeye bütçem dahilinde uğraşacağım.

İşlemci: Ryzen 5 3600 (3600x almıştım ama iade ettim çok fazla fark olmadığı için)

Asus TUF Gamin X570 Plus Wifi

Samsung 970 Evo Plus M2 NVME: Alınacak önerilerinize açığım.

Ekran Kartı: XFX 5700XT

Kasa: Xigmatek Istanbul + kendi 650W PSU'su. Şu anda 1.000tl seviyelerinde. Çok kuşkuluyum PSU performansı açısından.

RAM: Gskill Tridentz Neo 16CL 3600MHZ Ram

Monitör: Samsung LC27JG54QQMXUF 27" 144Hz 4ms 2k

Klavye + Mause Gamepower alacağım.

Sabah 8 Akşam 5.40 çalışıyorum. O sebeple akşamları 2-3 saat oynayabileceğim. Şu anda bu setup'ı normal oyunlarda kullanacağım ancak ileriki dönemde bahsettiğim monitör'ü 3'leyerek simracing yapmayı planlıyorum.

Parça parça önerilerinizi alırsam, gerçekten çok fazla uğraşarak para biriktirerek yaptığım bu sistemi, pişmanlık yaşamadan kullanmak isterim.

Tek tek herkese teşekkür ederim.
    İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killyex -- 17 Mayıs 2020; 15:46:0 >

• Hocam size Nvidia ekran kartı daha iyi gidecektir çünkü rahat rahat uğraşmadan oyununuzu oynamak istiyorsunuz herhalde. 5700xt ekran kartlarının driver sorunu hala mevcut. ( Biraz da şans işi AMD kartlar. ) Yarın ince hesapta gaming gecesi var oradan uygun fiyata 2060super veya 2070 yakalarsaniz sizin için daha iyi olacağını düşünmekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 14 Mayıs 2020; 23:18:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı Gigabyte Radeon RX5700XT Gaming OC 8G 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı / XT olmayan model
    Anakart: Gigabyte B450 AORUS PRO AMD B450 / Asus Tuf Pro Gaming
    işlemci Ryzen 5 3600 6/12 / 2700 8/16
    Ram Cruicial 2x8 cl15 3000mhz
    Ssd Samsung Evo 860 500gb
    kasa Dark Guardian Pro
    psu 650+80plus silverstone
    mouse g402 logitech
    klavye mekanik yada g213 mebran logitech
    monitor 24g2u aoc
    Arctic freezer 34 cpu soğutucu

arkadaşa söyle birşey topladım sende beğendiğin parçaları alabilirsin sıfır sıkıntı 60 65C max sıcaklıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 15 Mayıs 2020; 0:48:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CGUzmani

Hocam size Nvidia ekran kartı daha iyi gidecektir çünkü rahat rahat uğraşmadan oyununuzu oynamak istiyorsunuz herhalde. 5700xt ekran kartlarının driver sorunu hala mevcut. ( Biraz da şans işi AMD kartlar. ) Yarın ince hesapta gaming gecesi var oradan uygun fiyata 2060super veya 2070 yakalarsaniz sizin için daha iyi olacağını düşünmekteyim.
    Merhaba, 3 fanlı 3.800 tl olan modeli düşünüyorum. Youtube fps teslerine baktığımda en yakın 2070 olarak gördüm ki fiyat olarak 1.000tl oynuyor. Hesaplı bulabilirsem direkt olarak alacağım. Sanırım ekran kartını en sona saklayacağım. Diğer malzemeleri tamamlayıp ona kendimi ne kadar sıkabileceğime bakabilirim. Kasa hakkında bilginiz var mı? Öneriniz ne olur?
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    ben kendim kullanıyorum son driveri yükledikten sonra 1 kere bile hata almadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

ben kendim kullanıyorum son driveri yükledikten sonra 1 kere bile hata almadım
    Hocam orada da belirttim. AMD ekran kartları kumardır. Arkadaş işten sonra iki üç el oyun atıp kafasını boşaltmak için pc alacakmış. Nvidia ekran kartları driver ve performans açısından AMD'den daha stabil olduğu gerçeği konusunda hem fikir olduğumuzu düşünüyorum. AMD sonraki driver güncellemesinde sıkıntı çıkmayacağını kimse garanti edemez. Nvidia her zaman oyunculara daha stabil performans sunmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 14 Mayıs 2020; 23:54:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum bilgisayardan fazla anlamıyorsa nvidia alsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle anlamiyorum, kasa ve psu konusunda da kafayi yemek uzereyim. Hem sik olsun, hem iyi bir psu olsun, derken kafayi yiyecegim. Destekleriniz ve onerileriniz icin tesekkur ederim. Ekran kartini en sona atip, nvidia icin zorlayacagim. Kasa ve psu onerisi alirim. Pin girislerinde x570 uyumlu olmasini isterim. Ne cok detay varmis. Yordu gercekten.

• Ekran kartı bunu inceleyin
    Special Edition Modeli olacak
    Sapphire Radeon RX 5700 XT Nitro+ SE RGB 8GB 256Bit Ekran Kartı
    kasa ikisinden birisi olabilir
    XIGMATEK COCKPIT MESH PANEL 4x120mm FANLI X-POWER 700W 80PLUS MidT ATX KASA
    COOLER MASTER MASTERBOX MB511 80PLUS 650W 3x120mm RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA
  • Xigmatek psu'su cok kotu deniyor. Yoksa tasarim olarak İstanbul'u cok begenmistim. Cockpit modeli de cok iyi gelmisti. Sanirim Mb511'de karar kiliyorum ama onun da CPU girisi eksik ama sorun olmuyormus sanirim.

2070 ve nitro+ ikisinden maddi durumuma gore karar verecegim. Destekleriniz icin tesekkur ederim. Eger baska psu oneriniz olursa degerlendiririm.

• killyex K kullanıcısına yanıt
    Kardesim tasarimi cokta takma onunde toz flitresi olsun yoksa hayattan bezdirir

Corsair t220 de güzel biraz küçük
    Dar guardian pro incelemesini izle
    2 tane gosterdigin kasalarin toz flitresi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: killyex

Xigmatek psu'su cok kotu deniyor. Yoksa tasarim olarak İstanbul'u cok begenmistim. Cockpit modeli de cok iyi gelmisti. Sanirim Mb511'de karar kiliyorum ama onun da CPU girisi eksik ama sorun olmuyormus sanirim.

2070 ve nitro+ ikisinden maddi durumuma gore karar verecegim. Destekleriniz icin tesekkur ederim. Eger baska psu oneriniz olursa degerlendiririm.
    sisteminize bunuda ekleyin ; Thermaltake UX200 12cm ARGB Riing Fanlı AMD4/Intel Uyumlu İşlemci Soğutucu
    cooler master ve xigmatek cockpit güzel kasa,ama bütçeniz varsa daha iyiside alınır
    Asus TUF Gaming GT501 MidTower Oyuncu Bilgisayar Kasası
    Seasonic Focus Plus 650W 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
  • Çok teşekkür ederim destekleriniz için. 3600 yerine 3600x almalı mıyım? Henüz kutuyu açmadığım için iade edebilirim.

Ayrica x570 alarak sacma bir hareket mi yaptim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killyex -- 17 Mayıs 2020; 1:6:42 >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sistemi bir kaç gün önce topladım işlemci bazen 95 100dereceye çıkıyor. Sorun ne olabilir sizce? Sistem aşağıdaki gibi.

Cooler Master MasterBox MB511 RGB 650W 80+ Temperli Cam MidTower ATX Bilgisayar Kasası
    AMD Ryzen 5 3600 3.6 - 4.2 GHz AM4 İşlemci Multipack
    MSI B450 GAMING PLUS MAX DDR4 4133MHz (OC) AM4 ATX Anakart
    MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8GB 256 Bit Ekran Kartı
    XPG Spectrix D41 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16 RGB Siyah Ram
    XPG SPECTRIX S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 MBs

Ekleme: Arctic Freezer 34 eSports Duo CPU Soğutucu sipariş ettim onu bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugur851 -- 17 Mayıs 2020; 0:16:50 >
  • Ugur851 kullanıcısına yanıt
    işlemciyi bu sıcakta o dandik soğutucu soğutmaz kardeşim
    bu arada 3600 e aldıgın aynı soğutucuyu şuan kendi bilgisayarımda kullanıyorum harika soğutuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 17 Mayıs 2020; 0:41:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

işlemciyi bu sıcakta o dandik soğutucu soğutmaz kardeşim
    bu arada 3600 e aldıgın aynı soğutucuyu şuan kendi bilgisayarımda kullanıyorum harika soğutuyor
    Teşekkür ederim cevabın için işlemci soğutucu olarak yeterli olacaktır o zaman. Kasadaki sirkülasyon için fan almamı önerir misin? Önde 3 adet CoolerMaster MF120R var, arkaya 1 egzoz arka üste 1 egzoz fan almalı mıyım, ya da farklı bir önerin olur mu? Almayı düşündüğüm fanlar da Arctic Bionix P120.
  • killyex K kullanıcısına yanıt
    Standart bir kullanıcıysanız 3600 yeterlidir,3600x in çok farkı yok zaten sadece 3600 ün hız aşırtılmış hali 3600x.arada çok fiyat farkı yoksa 3600x alınabilir ama 500 lira gibi bir fark varsa gerek yok x olanı almaya. Sistem 2k bir sistem mi olacak 1080p mi?

X570 sorunuzu anlamadım.

Ekran kartı olarakta Nvidia fan boylarının yorumuna bakma 5700xt üst segmentteki ekran kartları arasında ki açık ara en iyi fiyat performans kartı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K bir sistem dusunuyorum. Basta tek ekran 27" sonra 3 ekran x 27" olarak sim racing icin modifiye edecegim.

Aklimdaki XFX'in 3 fanli olan 5700xt modeli. Sizin oneriniz var mi? Evoke icin de sogutmasi iyi diye yorumlar gordum yabanci forumlarda.

X570 ölü bir yatirim mi acaba diye dusunmustum ama zaten muhtemelen onumuzdeki bir kac sene degisiklik yapmam. İslemci degistirecegimde anakartta degistiririm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.