Şimdi Ara

RYZEN 3600 VE RX 5700XT SİSTEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pc Toplama Sihirbazı
    https://www.sinerji.gen.tr/Pc-Toplama/Config/E3G5PLPX
    Bu benim yaptıgım sistem arkadaşlar kasa ve anakartta kararsızım sizce 300tl verip TOMAHAWK almanın ne gibi bir yararı olur anakartlar konusunda çok bir bilgim yok o yüzden ses kartı ve ethernete çok fazla etkisi olur mu bir de bunun yerine de B450M taksam ne kaybederim.Monitör de önerebilirisiniz . Teşekkürler

• Hocam sizce acelesi yoksa 4000 serisi ve yeni XT kartlar beklenmeli mi fiyat farkı çok olur mu ?
  • exploitt kullanıcısına yanıt
    4000 serisinde fiyat değişebilir ama xt serisi ile düz versiyon arası 400-500 lira fark olur, frekans dışında değişim olmadığı için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • b550 anakartlar yavaştan piyasaya girdi 1400 TL ye 200A işlemcilerin dahi kahrını çekecek Asus b550 tuf plus modelini sisteme ekleyin ilerde 4. nesil ryzenler gelincede en babasını takar kullanırsın.
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    hocam en dandik b550 yerine en iyi b450 alınabiliyor daha mantıkli degilmi ? msi carbon b450 gibi
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    MSI'in B550 mortar serisinde bile o Carbon AC ile ayni VRM yapisi kullaniliyor aslinda, yani kotu B550'ler bile iyi ama gerekirse 300w desteklesin. En baba Ryzen 3000 serisi islemci 150-160w calisiyor, ne gerek var kullanilmayacak ozellik icin para gommeye? Dediginize katiliyorum yani, B550 alana kadar B450 Carbon AC alinir her turlu ozellik daha uygun fiyata elde edilmis olur.

@exploitt;

Anakart olarak B450 Tomahawk ile degistirebilirsiniz, hiz asirtma yapacaksaniz daha stabil kullanabilirsiniz sistemi, BIOS ozellikleri de bu kurcalamaya yatkin. ASUS almaniz durumunda gundelik kullanimda bir fark yasamazsiniz, karar sizin.

RAM olarak 3600 Mhz CL16 kitlere bakmanizi oneririm. En kotu daha ucuza su kitleri alip 3400 MHZ CL14 falan calistirabilirsiniz. Hiz asirtma ile ugrasamam veya bilgim yok derseniz farketmez zaten, tercih sizin devam. >
    www.webdenal.com
    Crucial 2x8 16gb 3000mhz Ddr4 Bl2k8g30c15u4b
    https://www.webdenal.com/crucial-2x8-16gb-3000mhz-ddr4-bl2k8g30c15u4b_1013672.html

Acikcasi 5700 XT ile o kasayi eslestirmezdim ben olsam. Daha iyisi icin butceyi yukariya cekmeniz gerekiyor ne yazik ki. Butce artmayacaksa alip kullanabilirsiniz, hiz asirtmadan uzak durdugunuz surece sikinti cikartmaz. Bu PSU ile hic hiz asirtma yapmayacaginiz dusunulurse anakarti da Gigabyte B450 S2H ile degistirebilirsiniz, size bir farki olmayacak cunku.

SSD' yi 200 lira fark verip Kingston A2000 M.2 NVMe 500gb ile degistirebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600 ve RTX 4070
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    crucial alacaksınız keyfinize bakacaksınız inanın şu ayarları yapmak için çılgınca bilgisayar bilgisine gerek yok biosa girip bi kaç rakamı değiştiriyorsunuz 5dk lık bakmayla bile becerebilirsiniz

sonra böyle muhteşem sonuçlar alabiliyorsunuz

RYZEN 3600 VE RX 5700XT SİSTEM
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt
    Dandik b550 ile işimiz yok yukarıda önerdiğim B550 TUF PLUS Modeli 200A işlemcileri dahi rahatlıkla besleyebilir kaldı ki b450 carbon model döneminin en ideal b450 si sadece 125A lık işlemcleri besleyebiliyor söz konusu gelecek olduğu vakit bütçe de buna elveriyorsa b550 x570 almak çok daha mantıklı tabi , aksi takdirde 800-900 TL bandında kaliteli b450 modellere yönelmekte doğru bir karar olacaktır bu biraz bütçe ve beklenti ile alakalı.
  • Corsair ramlerden uzak dur....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Asla overclcok yapmayacak birisi icin anakartin Tomahawk olmasinin ne gibi artilari olur ki ses karti vb de değişiyor degil mi ama

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • exploitt kullanıcısına yanıt
    Ses yongasi ve ethernet yongasi daha iyidir anca, bunun gundelik hayatta ne faydasi oluyor hiç bilmiyorum. usb sayisina, rgb destegine de bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bildigu kadariyla zaten headset in ses karti olursa o da farketmiyor ethernet yongasi icinde ne kadar fark olabilir ki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla ben tomahawk aldım sistemim imzamda yazıyor. Sistemden oldukça memnunum ama oc falan yapmıyorum herşey stok calısıyor suan. Tomahawk yerine daha uygun bir anakart alsaydım ne eksisi olurdu bilmiyorum açıkçası . Dakika başı sıcaklıkları kontrol eden sürekli oc ile uğraşan birisi değilim.Muhtemelen benim açımdan değişen birşey olmayacaktı. Anakart konusunda tek canımı sıkan nokta yazılımı. Dragon center sanki uyduruk çinmalı bir ürünün yazılımı gibi. tam olmamış. Mystic light desen kafasına göre bazı parçaları görmüyor falan. Tak çıkar kur kaldır işlerinden sıkıldım o yüzden kullanmıyorum artık.Belki komple msi bir sistemde daha iyi çalışabilir bilmiyorum, ama ben memnun değilim açıkçası. Topladığınız sistemde bence ssd ye birazdaha bütçe ayırın. Bende biraz maliyeti düşürmek için crucial bx500 almıştım ama hem kapasite olarak hemde hız olarak eksikliğini hissediyorum şuan. ssdye birkaç oyun kurunca yer kalmıyor. Harici 4tb diskim var ama kendine faydası yok :D

• oknglr O kullanıcısına yanıt
    Hocam tam benim sistemi yapmışsınız iyi günlerde kullanın kasayı ilk kez görüyorum soğutması nasıl bilmem ama çok şık duruyor .Ramlari 3600 yapabilirim bir de 480 gb yerine 1tb olması iyi olur da bütçe sıkıntı işte nvme ssd almayı düşünmüyorum oyunlarda 2sn fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exploitt -- 22 Haziran 2020; 1:14:5 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.