Şimdi Ara

Ryzen 3 2200G Voltajı Yüksekmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ryzen 3 2200g Kullanıyorum OVerclock yaparken bişey gözüme çarptı

1.4V olduğunu gördüm Ryzen 5 1600 de bile 1.1 iken default değer bu işlemcide neden 1.4V ? 1.2V a düşürüp sıcaklığı 45 dereceden 35 dereceye düşürdüm ve 3.5 den 3.7 ghz ye çıkarttım Sizce değerler stabilmi?

• 1.2V çok düşük 1.4V da çok fazla.kendi sistemimle kıyaslamak doğru olmayabilir çünkü kasam 7-8 senelik olduğu için hava akışı pek iyi değil ve tek fan var. ama b450 gaming plusla kullanıyorum stok soğutuculu r3 2200g'yi 1.4v 3.8ghz'de denedim stres testine soktuğum zaman 5.dakikadan itibaren 80 derecenin üzerine çıkıyor. 1.325v ve 3.7ghzde stabiliteyi sağlarsın bi de öyle dene istersen. 5 dakikalık stres testine sok 80 derecenin üzerine çıkarsa voltajı 1.3'e düşür en kötü ihtimalle bu şekilde stabil kullanırsın.

bu arada ryzenın farzını da yerine getirsen iyi olur:
    Hardware Unboxedyoutube
    How to Manually Tune Your DDR4 Memory For Ryzen
    https://www.youtube.com/watch?v=KOqhyVNPhaM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumelimokaku -- 1 Nisan 2020; 19:34:38 >

• Ryzen farzı dediğimiz eğer Ram frekansıysa Ram frekansım zaten desteklenenin en tepesinde yani 3000 mhz

1.3 Voltaj değerinde 3.7GHz de Bi değerde bıraktım sistem boşta 35 derece Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XLlonKJEE

Ryzen farzı dediğimiz eğer Ram frekansıysa Ram frekansım zaten desteklenenin en tepesinde yani 3000 mhz

1.3 Voltaj değerinde 3.7GHz de Bi değerde bıraktım sistem boşta 35 derece Teşekkürler.
    rica ederim. tüm değerler manuel girilmiş 3000mhz cl16, xmp açık 3000mhz cl16'dan performans olarak en az %5 önde. 32-33 fps aldığım cod warzone'da 36-37 almaya başladım değerleri manuel girdikten sonra. 8gb single ram kullandığım için bu kadar düşük fps bu arada. bilgi olsun diye söyledim ama xmp açıp kullanmaya devam etmekte tabii ki sıkıntı yok. küçük bi fps artışı değer diye düşünürseniz iyice araştırıp bu işe girebilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ryzen 5500 4500mhz 1.36v iyimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.