Şimdi Ara

RX 570 ani drop sorunu , RAM yüzünden mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • RX 570 aldım yeni , sistemim i5 4460-8 gb ram.Öncelıkle bazı oyunlarda drop olmuyor ( the witcher 3, shadow tomb raider ) hatta kartın performansı cok iyi.Ama mesala Forza Horizon 4 oynuyorum ultrada 70-80 fps aldığım halde ani drop oluyor ses kesilerek hemde, metro exodus da ultrada 60-70 fps ama surekli drop oluyor.Diğer oyunlarda çok nadir.Ram kullanımı oyunlarda 6500-7500 mb civarlarında gezıyor.Oyuna girerken zaten sistem ramin %25 ini kullanıyor.Sorun sizce ramda mi ? İslemcı kullanımı %60-90 arası.

• up
  • Tek modül ram varsa işlemci ile ram 64bit veriyoluyla hebrleştiğinde 1 az sıkışma (işlemci ve ram arasındaki haberleşmede darboğaz) yaşanıyor, dual ch kullanımda işlemci ve ram arasındaki veriyolu 128bit e çıkar ve haliyle işlemcide rahatlama olur, kısaca bu drop esnasında işlemci sıkışıyorsa dual ram e geçmek durumu rahatlatabilir ama bu dropların kesin nedeni budur demekte yanlış olabilir keza arkaplan'da işlemciyi hdd yi meşkul eden başka 1 şey de olabilir, başka 1 durumda mesela 1 oyunda ram kullanımı 8gb bellek varken ile 16gb bellek varken aynı olmuyor, youtube ta 8gb vs 16gb videolarına bakarsan aynı oyunlar da yapılan o testler de bellek kullanım değeri ram kapasitesine göre farklılıklar gösteriyo, yani 8gb sistemde bellek kullanımı 7gb lardayken 16gb bellekli sistemde 10-12gb gibi değerler de gezebiliyo, haliyle bu durum bariz 1 rahatlama işareti gibi, kısaca bellek kapasitesi yüksek olduğu'nda oyun da daha fazla bir veriyi/bölümü ram e yazarak ileri de ki sahneler için 1 rahatlamaya sebep oluyor.

Kısaca tek modül ise 1 adet daha aynı marka/model bellek daha alıp, hem işlemci ve ram arasındaki haberleşmeyi 128bit'e geçirip hemde artan kapasiteyle daha rahat 1 oyun keyfine erişilebilir ama droplar dvm ederse muuhtemelen başta işlemci veya hdd akabinde arkaplan uygulamaları gözden geçirilir.

• hocam hem ram hemde islemci kaynaklı ama daha cok ram kaynaklı gibi duruyor.bir 8 gb ram daha alabilirsin 2.el bu sisteme daha fazla masraf etme.battlefield aynı sıkıntıyı bnde yasıyordum bir 8 gb daha ram aldım oyunlar rahatladı.oyun oynarken arka plan da google chrome gibi programlar calısmasın.zaten 1-1,5 gb ram yiyorlar.
  • Tek modül ram performansı düşürür ama anlık drop yapmaz. Güç kaynağınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Tek modül ram performansı düşürür ama anlık drop yapmaz. Güç kaynağınız nedir?
    Tek modül değil 4+4 ram.Güç kaynağı 700w. Ayrıca bugun forza horizon 4 hiç takılmadan oynadım, dün arkada utorrent rahatsız etti sanırım.Su anda tek sorunlu oyun metro exodus onunda optimizasyon çok kötü sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

hocam hem ram hemde islemci kaynaklı ama daha cok ram kaynaklı gibi duruyor.bir 8 gb ram daha alabilirsin 2.el bu sisteme daha fazla masraf etme.battlefield aynı sıkıntıyı bnde yasıyordum bir 8 gb daha ram aldım oyunlar rahatladı.oyun oynarken arka plan da google chrome gibi programlar calısmasın.zaten 1-1,5 gb ram yiyorlar.
    İkinci el 1600 mhz 8 gb ram bulmaya calısacam 150-200 lira civarı baska masraf etmem zaten.Şu anda 4+4 ram yine 4+4 mü alayım ? tesekkurler
  • ibra012 kullanıcısına yanıt
    4+4 alırsan hocam dual seklinde calısır daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmyo31

4+4 alırsan hocam dual seklinde calısır daha iyi olur
    Mhz aynı olsa yeter mi yoksa markanında mı aynı olması gerekiyor ?
  • ibra012 kullanıcısına yanıt
    hocam gecikme zamanları ve mhz aynı olsa daha iyi olur.hatta aynı marka aynı seri olsa da daha da iyi olur.ama farkılı marka aynı mhz ve aynı aynı gecikme zamanı da olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.