Şimdi Ara

Rüzgarda Saçlarım Bozuluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saçlarım uzun ve kabarık. Saçlarımı yıkadıktan sonra ve ayna karşısında bir de hafif şekil verdikten sonra çok güzel duruyor yani ben yakıştırıyorum ancak dışarı çıkınca ufak bir rüzgar esse bile saçlarım çok kötü oluyor dağılıyor saçımın önü açılıyor düzeltmeye çalışınca bir daha eski haline getiremiyorum çok kötü bir hal alıyor. Birde yapısı bozuluyor böyle nasıl anlatsam yıkadıktan sonra saçlarım yumuşacık ama rüzgar esince saçlarım süpürge fırçaları gibi oluyor garip bir hal alıyor tel tel oluyor.

Aynı sorunları siz de yaşıyor musunuz? Sizce çözümü nedir bunun gerçekten çıldırcak hale geldim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Rüzgarda Saçlarım Bozuluyor: Nedenleri ve Çözümleri

Rüzgarda saçlarının bozulması, özellikle uzun veya ince saçlara sahip olanlar için can sıkıcı olabilir. Saçlarının rüzgarda dağılmasının birkaç nedeni vardır:

• Statik Elektrik: Saçın sürtünmesi statik elektrik birikmesine neden olarak saç tellerinin birbirini itmesine ve dağılmasına yol açar.
    • Kuru Saçlar: Kuru saçlar daha kütikül tabakası hasarlı olduğu için rüzgarda daha kolay kırılır ve dağılır.
    • İnce Teller: İnce saç tellerinin daha az gücü ve ağırlığı vardır, bu nedenle rüzgarda daha kolay dağılırlar.
    • Katmanlı Saç Modelleri: Katmanlı saç kesimleri, saçın farklı uzunluklarda olmasına neden olur, bu da rüzgarda karışmasına ve düğümlenmesine yol açabilir.

Saçlarının Rüzgarda Bozulmasını Önleme İpuçları:

• Anti-Statik Ürünler Kullan: Saçına anti-statik sprey veya krem uygulamak, statik elektriği azaltarak saçlarının dağılmasını önlemeye yardımcı olabilir.
    • Saçını Nemlendir: Kuru saçlar rüzgarda daha kolay dağılır. Saçlarını düzenli olarak nemlendirerek kütikül tabakasını güçlendirebilir ve dağılmaları önleyebilirsin.
    • Saç Aksesuarları Kullan: Saç tokaları, klipsler ve baş bantları gibi saç aksesuarları, saçlarını rüzgarda sabit tutmanıza yardımcı olabilir.
    • Saçını Ör veya Topla: Saçını örerek veya toplayarak daha az yüzeye sahip olacağından rüzgarda daha az dağılacaktır.
    • Saç Boyunu Kısalttırmayı Düşün: Rüzgarda saçlarının bozulması konusunda endişeleniyorsan, saç boyunu kısaltmak iyi bir seçenek olabilir. Kısa saçlar rüzgarda daha az dağılır.

Sonuç:

Saçlarının rüzgarda bozulmasını önlemek mümkündür. Statik elektriği azaltan ürünler kullanarak, saçını nemlendirerek ve saç aksesuarları takarak saçlarını rüzgarda sabit tutabilir ve hoş olmayan dağılmaları önleyebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Saç bandı. Hem siyah gözükmüyo. Hemde her istediğin şekli verebilirsin ben öyle yapıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçlarını 0'a vurdur kesin çözüm saç yoksa bozulmada yok

• quote:

Orijinalden alıntı: YWNWA

Saç bandı. Hem siyah gözükmüyo. Hemde her istediğin şekli verebilirsin ben öyle yapıyorum

Nasıl yani hocam saç bandı derken? Şu genelde kızların taktığı şeyden mi bana yakışcağını düşünmüyorum pek ayrıca o kadarda uzun değil aslında saçlarım bir aksesuara ihtiyaç duymadan yapılabilcek birşey yok mudur?
  • Rüzgara sırtını dön geri geri yürü

• quote:

Orijinalden alıntı: Jehuko

quote:

Saç bandı. Hem siyah gözükmüyo. Hemde her istediğin şekli verebilirsin ben öyle yapıyorum

Nasıl yani hocam saç bandı derken? Şu genelde kızların taktığı şeyden mi bana yakışcağını düşünmüyorum pek ayrıca o kadarda uzun değil aslında saçlarım bir aksesuara ihtiyaç duymadan yapılabilcek birşey yok mudur?

Yok hocam ne kız şeyi saçin uzunluğu önemli değil siyah uzun lastik gibi düşünün saça istediğiniz şekli verin sonra takın sorun kalmaz. Torres takar saçları gözünün önüne düşmesin diye. resim editlicem şimdi

Edit:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi What a Goal -- 16 Ağustos 2013; 21:32:57 >

• Benim yaptigim taktigi soyliyim; saclarini once sampuanla yikiyosun daha sonra normal kalip sabunla sacinin onunu yikiyosun ve dustan cikip istedigin sekli veriyosun.Niye kalip sabun dersen sert oluyo ve daha fazla tutuyo ama daha etkili bisey istiyosan sac spreyi al kardes.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sakallarım yavaş uzuyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Yok hocam ne kız şeyi saçin uzunluğu önemli değil siyah uzun lastik gibi düşünün saça istediğiniz şekli verin sonra takın sorun kalmaz. Torres takar saçları gözünün önüne düşmesin diye. resim editlicem şimdi

Evet hocam anladım kız şeyi derken onu demek istememiştim. Yani bana pek yakışacağını düşünmüyorum zaten ben saçlarımı alnıma doğru yatırıyorum bant takarsam bozulur. Saçım şuna benziyor ama benimki alnımı daha çok kapatıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Reislerin Reisi

Benim yaptigim taktigi soyliyim; saclarini once sampuanla yikiyosun daha sonra normal kalip sabunla sacinin onunu yikiyosun ve dustan cikip istedigin sekli veriyosun.Niye kalip sabun dersen sert oluyo ve daha fazla tutuyo ama daha etkili bisey istiyosan sac spreyi al kardes.

Sağolun hocam sonunda beklediğim türden bir cevap geldi deneyeceğim bunu umarım işe yarar mantıklı geldi. Sizin saçlarınızda yukarda koyduğum resimdeki gibi mi?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Evet hocam anladım kız şeyi derken onu demek istememiştim. Yani bana pek yakışacağını düşünmüyorum zaten ben saçlarımı alnıma doğru yatırıyorum bant takarsam bozulur. Saçım şuna benziyor ama benimki alnımı daha çok kapatıyor

Yanları bantın altına alırsınız yanlar uçuşmaz. Ön kısım içinde anlatması zor ancak tamamen üstüne değil ancak sadece saçın dipinin üstüne bantı koyarsanız sorun olmaz veya direk yanları alıp ön kısım bantın üstünde kalır yine sorun olmaz. Anlatabildim mi bilmiyorum ama umarım anlamışsınızdır. Zaten 1 lira birşey bence deneyin.

• Anladım hocam da cidden yakışacağını düşünmüyorum yani ama sağol öneriniz için
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reislerin Reisi

Benim yaptigim taktigi soyliyim; saclarini once sampuanla yikiyosun daha sonra normal kalip sabunla sacinin onunu yikiyosun ve dustan cikip istedigin sekli veriyosun.Niye kalip sabun dersen sert oluyo ve daha fazla tutuyo ama daha etkili bisey istiyosan sac spreyi al kardes.

Sağolun hocam sonunda beklediğim türden bir cevap geldi deneyeceğim bunu umarım işe yarar mantıklı geldi. Sizin saçlarınızda yukarda koyduğum resimdeki gibi mi?

Benim saç yukarı sola doğru kalkık yani dağılması daha kolay, umarım senin saçlarda da yarar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

Rüzgara sırtını dön geri geri yürü

Artık öyle yapıcam hatta ellerimi saçlarımın önünü kapatacak şekilde kaldırcam o şekilde yürücem artık milletin garip bakışları altında yürürüm heralde
  • Rüzgara sırtını dön ve Moonwalk yaparak yürü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.