Şimdi Ara

Rüzgar türbin şarj devresi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
4
Favori
21.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar, bundan sonraki yazışmalarıma forumda da alan açısından tasarruf olması maksadı ile esas konunun tartışılmış olduğu http://forum.donanimhaber.com/m_3899535/mpage_4/key_/tm.htm Rüzgar türbini yapıyorum başlıklı topikde devam edeceğim. Bu arada Sevgili Admin, sizlere de çok teşekkür ediyorum. Arzu ederseniz konuyu burada sabitleyebilirsiniz. İyi çalışmalar diliyorum.

Orijinalden alıntı: basriacar

Rüzgar türbin şarj devresi

Merhabalar.
    Burada verilen devre çalışıyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basriacar -- 9 Mayıs 2014; 16:21:34 >
    Ben bitirme ödevi için bir rüzgar türbini yapacağım.Bu rüzgar türbini o kadar da büyük olmayacak.En fazla 50-60 w arası bir enerji üretmek istiyorum.Gidiş yolum;
    1)-Dinamodan DC enerji elde etmek,
    2)-Dinamodan rüzgarın düzensizliğine göre gelen düzensiz enerjiyi kontrol eden ve akü tamamen dolduğunda yüklemeyi kesecek bir şarj
    kontrol devresi üzerinden üretilen enerjiyi aküye aktarmak,
    3)-Akü içindeki DC enerjiyi bir inverter yardımıyla 220 AC gerilime çevirip bir prize vermek.
    Üzerinde düşünmüş olduğum projede kullanacağım rüzgar türbininin kanat çapı 15-20 cm civarında olacak.İlk sorum Bb türbine fotosunu paylaştığım 12V 37mm 150 Rpm 70:1 Redüktörlü DC Motoru kullanıp söylediğim gücü elde edebilir miyim?
    Sonrasında elde ettiğim enerjiyi nasıl bir kontrol devresi üzerinden hangi özelliklerde aküye aktarmalıyım?Benim düşüncem 12v 5A özelliğinde bir akü yeterli olacaktır.Ama 50w güç için bu akü fazla mı olur?Devre hakkında ise yukardaki devreler uygun mudur?Bir de siz değerlendirirseniz kesinlikle emin olabilirim.Şimdiden teşekkürler.
     Rüzgar türbin şarj devresi

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.