Şimdi Ara

Rüyalar Sadece Uyurken Gidebildiğimiz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Rüya, gün sonunda beynin kalıcı bilgi düzenleme esnasında bilinç ile etkileşimi yani bilinçaltı yansıması desek yanlış olmaz.
  • riya... ru'ya...

    gösteriş amaçlı hareket, yüz, sima...

    .........................

    gösteriş amaçlı yüz... gösteriş yapan yüz.... abartılı gösterişli....palyaço.... makyajlı adam veya kadın, aktör, aktirist....

    ....................

    bu bakış açısıyla rüyalar, bilakis uyurken değil reel hayatın kendisinde görülen kimselerin simaları gibi anlam kazanır.

    insanların riya taşıyan veya rol yapan suratlarını gördüğünüzde uykuda değilsiniz diyen birisinin sesine ihtiyaç duyabilir ve reelize olmuştan sıçrayıp uyanma adına basamak kaydedebilirsiniz.

    .......................

    yanımda birisinin olmasını istiyorum zira o bana makyajlı yüzler konusunda yardımcı olacak derseniz yaşadığınız hayattan uyanma amacınız var addedilir.

    ........................

    bana göre ise ru'ya mistik bir anlam taşır. ra'ya olsa idi mısırdaki firavunlara yaratıcı ile olan munasebetleri bakımından yaklaşım taşıyacakkken, ru'ya ise firavunların imanı ya da tevhidi şeklinde anlam taşıyacaktır.

    bu açıdan ruyalar denen şeyin özü firavun denen anlayışın tevhid yani fikir birlikteliklerini gösteren şeyler olmalıdır. ruyadaki 3. tekil şahıs asla siz değilken siz gibisinizdir. işte o şahıs teorik olarka firavun denen anlayışın fikir birliktelikleri olmalıdır.

    ...........................

    en gerçekçi tanımlama ile ruya kul erkek denen varlığın yeniden yazıma geçtiği safahat olmalıdır. yani birisi kutsalı yeniden yazıyordur. aşka bir elif başka bir be başka bir te vardır. zira rabbin kelimeleri bitmezden evvel mürekkep olan denizler ve o mürekkebi yazacak ağaçlar tükenmektedir. bu kavil ruyalar ruyanın kitabi manada en makbul hali olmalıdır.

    ............................

    uykudaki ruyalar ise maskeli hakikatlerdeki maskeyi kaldırma çabası olarak beynin reeli ya da gerçeği görme çabası olarak yorumlanabilir. beyin bir şekilde rol kesen ile o rolu oynayan kişiyi ayrıştırmaya çaba gösterir de denebilir. bu açıdan beyne gelen sinyaller görünen kişi ya da haller olsa da okunan ve betimlenen şekiller çok çok başkadır.

    temelde bunu şekilse ifade ettiğimizi düşünürsek şekilci bir anlam betiğine sahip olduğumuzu söyleyebiliriz. hiyeroglife gönderme olması mümkündür dersek kelime aslen şekildir bu da esasen şeklin kelimesi olarak muhayyiledeki anlamı oluşturur da denebilir.




  • Gerçek hayatta düşünmeye korktuğun şeyleri açığa çıkarqn bilincin diğer yüz0ü: Freud

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Big Bos kullanıcısına yanıt
    Biz sarhoş olmamayı seçenleriz ayrıca dogmatikler mi kendini kandırıyordur yoksa sorgulayanlar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryagoe

    Biz sarhoş olmamayı seçenleriz ayrıca dogmatikler mi kendini kandırıyordur yoksa sorgulayanlar mı ?

    Bizde sarhoş olmayanlardanız çünkü kandırılmak bizim kitabımızda yazmaz çünkü müsluman basiretli, ferasetli ve şuurludur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Big Bos kullanıcısına yanıt
    Kitabınızda bir sıkıntı var zaten bir açıp okusaydın :)
  • Rüyalar ne dinlerin nede bilimin açıklayamadığı bir konu.



    Gerçekten başka bir boyutamı gidiliyor.?



    Dini açıdan bakarsak mümkün, zira âyette Allah sizin uykunuz da ruhunuzu alır, vakti dolmayanın ruhunu geri verir vakti dolan ise ölür şeklinde bir ifade var.



    Hoş ruh kavramı apayrı bir konu olsada ister ruh ister bilinç deyin siz dini açıdan bakılınca bedenden alınıp nereye götürülmektedir. Buradan bakarak başka bir aleme yada boyuta demek mantıksız olmaz.



    Bilimsel olarak uyku halinde bilincin kapalı olduğu, vucütta motorsinirlerin faal olduğu, fakat beynin anlam verilemeyen kimyasal salgılamalar yaptığı gözlemlenmiş. Kapalı bir bilinç durumunda beyin hangi etkilere tepki olarak çeşitli kimyasallar salgılayarak cevap vermekte sorusunun cevabı elbetteki o esnada rüyada olmaktır.



    İşin içinden henüz çıkan yok, iddaa çok ispat yok.



    Tek tahminim rüyaların kişiye özel oluşu. Eğer rüyada başka bir boyut yada aleme gidiyorsak gidilen bu yer emin olun kişiye özel. Herkesin kendi filmi ona özel olarak ayrı bir seansta oynuyor yani. Bu benim görüşüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryagoe

    Kitabınızda bir sıkıntı var zaten bir açıp okusaydın :)

    Kardeş şanı büyük Cenab-ı Allah'ın gönderdiği son kutsal kitap Kuran'ı Kerim'i yeterince okudum ve her hangi bir yerinde sıkıntı görmedim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.