Şimdi Ara

RUSYA'DA YAŞIYORUM SORULARI ALAYIM (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
293
Cevap
19
Favori
36.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam hakikaten gelişmiş bir yer mi hani abd ile kıyaslayacak olursak teknolojik bakımdan yerli telefon markaları olsun araba olsun (lada hariç) çeşitli markaları var mı türkiyeye göre her yönüyle gelişmişlik durumu nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: manilafortuna

Geçim rahat tabiki ,

Sigara mesela 2 lira

Vodka 10 lira

türkiyede ikisine 100 lira verip çıkıyorsun

Türkiyede 1 şişe bira fiyatına ben burada 2 litre alıyorum

Litre diyorum çünkü biz birayı öyle alırız , Gidersin bivadrom a geçersin seçersin , damacana gibi doldururlar buna taze bira derler.. Canlı bira.. Güzeldir...
    Et ucuz , g...t ucuz ...
    -----------------------------------------------------------

Türkiyede 500 milyarlık arabayı burda 100 bine alıyorsun...

Benzin ucuz

--------------------------------------------------------------------------------------

Bazı arkadaşlar Rüşvet varmı ? bilmem ne diyor , ona açıklık getireyim...

Onun adı Rüşvet değildir , destektir...
    Ayda yılda bir işin düşer Devlet dairesine orda verirsin 100 lira geçersin... O bişey değil ,

Asıl rüşvet nedir biliyormusunuz.. :) Asıl Rüşvet TC nin sizden vergi adı altında aldığıdır ... Araba alırsın , Devlet derki , ÖTV , KDV , Bilmem ne derken 2 tanede devlete alırsın ,
    Bunun adını'da vergi koymuşlar! yani 10 bin euroluk aracı alırsın 30 bin euroya , Neymiş ÖTVymiş....

Doğalgaz ı devlet 10 dolara mal eder , 90 dolara satar ... Bir bakarsın 400 lira doğalgaz faturası gelmiş TC de ... işte bence Rusvet budur...

0.60 Kuruş maliyeti olan benzini , 5 liraya vatandaşa satar... Budur Rüşvet...

Yani elektrik,su ya daha gelmedim bile...
    Elektrik,Su,Doğalgaz,Telefon, ÖTV, KDV derken ocağınıza incir ağacı diker :) Budur Rüşvet ...

Rusyada ise Rüşvet varmış :) Böyle Rüşvete can kurban can ! Ayda yılda işin düşüyor , hediyeni alıyorsun :)

Hocam orada fabrika var mı? İş bulabilir miyim ki?

Rusça öğrenesim geldi şunları duyunca. Kadınlar zerre umrumda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ModernBirVatandas

hocam hakikaten gelişmiş bir yer mi hani abd ile kıyaslayacak olursak teknolojik bakımdan yerli telefon markaları olsun araba olsun (lada hariç) çeşitli markaları var mı türkiyeye göre her yönüyle gelişmişlik durumu nasıl ?

Eski sovyet ulkelerinin tamami modern...insanlar bir defa hepsi egitimli universite mezunu. teknolojiyi inanılmaz kullanıyorlar.
    sen hic Lenovo markasını duymadınmı?
    adamlar herseye alternatif bi sey yapıyor
    su anda Rusya tek basına tum Bati ulkelerine kafa tutuyor
    kapitalizme kafa tutuyor
    Moskovada Mc Donaldsın 41 subesini kapattılar misilleme olarak Batıya
    luks araclar turkiyeden daha cok var o cografyada...infinitiden tut en luks markalara araclar var..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • okaaaaaan O kullanıcısına yanıt
    Çok doğru , Ben türk erkeklerini biraz elliot rodger hikayesine benzetiyorum ... ( Düşünce tarzı olarak )
    Nedir o ? Bir hatırlatıyım sonra bağlıyacağım çok önceden yazılmış güzel bir yazı ile ...

Elliot Rodger ABD li katil , Santa Monicada 7 kişiyi öldürüyor ... Nedeni 22 yaşında hep dışlanması (kızlar tarafından ) Hiç sex yaşamamış bir abazan olması ...

abazanlık denen şey büyük bir sevişme isteği değildir. abazanlık denen şey kendini çok büyük ve kıymetli görmek ve bundan dolayı bir şeyler hak ettiğini sanmak ama bu zihin yapısıyla herkesi çevrenden kaçırıp yalnız kalmaktır. mesela elliot roger kendisinin ne kadar yakışıklı olduğunu, bmw sahibi olduğunu ve bunlardan dolayı kızların üstüne atlaması gerektiğini ama adeta kendisine komplo kurulmuşçasına dışlandığını, hayallerini süsleyen kızların kendisinden çok daha "başarısız" ve "çirkin" adamlarla takıldığından şikayetçi olduğunu görüyoruz.

yani adam muheteşem biri ve bundan dolayı bir şeyler hak ediyor ve hakkı gasp ediliyor. adam mesela diyor ki, birlikte olmak için on kez everest'e on kez tırmanacağı kızlar kendisinden daha tipsiz ve daha fakir erkeklerle takılıyormuş, kendisinin tek bir kız arkadaşı hatta tek bir arkadaşı bile yokmuş.

şimdi bu narsist kişi kendisinde olduğunu düşündüğü üstün özellikler sonucunda elde etmesi gereken kadınları elde edemeyince kadınları ve o kadınların birlikte olduğu erkekleri düşman belliyor. adam kendisini devamlı bu adamlarla kıyaslıyor ve onlardan üstün olduğunu görüyor, o kızları o hak ediyor. demek ki kızlar orospu, kaltak!

şimdi adam bir noktadan sonra insan olmaktan çıkıyor, kendisini başkalarıyla kıyaslamaya iyice kaptırıyor, içindeki nefret git gide büyüyor. kendisinin herkesten iyi olduğunu söylüyor ama bir yandan da kendisini yargılıyor ve bilinç altında yetersiz görüyor. bunu neden yapıyor? çünkü adam dünyanın en muhteşem varlığı ama arkadaşı yok, sevgilisi yok, saygı görmüyor - demek ki tüm muhteşemliğine ramen düzeltilmesi gereken bir kusuru var. bir şeyi yanlış yapıyor ve dünya onun muhteşemliğini göremiyor, o kusuru bi düzeltse birden bire herkes onun muhteşemliğini görüp hak ettiği saygıyı gösterecek.
    vücut geliştiriyor, kız tavlama teknikleri v.s. gibi konular hakkında yazılar okuyor, pahalı araba sahibi oluyor ama yok yok yok.

adam bir kısır döngüye kapılıyor, iyice aklını yitiriyor. "hak ettiği" kadınları bir türlü elde edemiyor ve bu kısır döngü kendisini derin abazanlık çukuruna ittiği için başkası olarak bundan çıkmaya çalışıyor. çektiği videolarda gördüğümüz üzere kişiliği gollum'a dönüş artık ve gülüşü, her kelimesi sahte bir hal almış bu noktada. normal insanlar bunu hemen hissediyor ve kendisinden kaçıyor, bu da adamın acısını daha da derinleştiriyor. döngüden bir türlü çıkamıyor.

bu döngüye nasıl girdi bilemiyorum tabi ki ama şuna inanıyorum: bu tipler türk gençliğinin önemli bir bölümünü oluşturuyor.

bakın mesela, ekşi sözlük'te kadınlara yapılan saldırılar hep bu adamın kadınlar hakkında söylediklerine benziyor. yani kadınlar türk erkeğinin hak ettiği seksi onlara vermediği gibi aynı zamanda hepsi orospu veya en azından kaşar.

yourube, alkislarlayasiyorum gibi sitelere yüklenen türk kızlı erkekli çılgın parti videolarına bakın. en çok puanı alan yorumlar bu gençlerin nasıl dejenere, nasıl kaltak kaşar v.s. olduğunu söyleyen yorumlar. sonra gidin bir avrupalı kızların seksi videolarının, çılgın partilerinin altındaki yorumlara bakın. bu kez en popüler yorumlar türk kızlarının neden böyle olmadığı, hemen avrupaya taşınması gerektiği, türkiyede harcandığı şeklindeki yorumlar.

bu şizofrenik durum hep abazanlıktan kaynaklı. adam kendisinin böyle bir hayat yaşamamasından kadınları sorumlu tutuyor çünkü bunlar hep kezban. sonra bir bakıyor kendi yaşadığı şehirde de böyle hayat sürenler var, demek ki kendisi dışlanmış, o zaman bunlar hep orospu.

bunlar hobilerinde, okulundan, parasızlıktan v.s. yüzünden zayıf sosyal çevresi olanlar değil, bunlar abazanlar. çakallar, twitter fenomenleri, sözlük trolleri. en iyisini hak ediyorlar ama türk kızları kezban, kaşar, kaltak. kendisinin yaşayamadığı hayatı yaşayanlar da dejenere zengin bebesi.

bunlar abazan, elf gibi kızların amele tiplerle nasıl gezdiğine akıl sır erdiremiyorlar. kendileri istanbul beyefendisi ve hakkı yeniyor, güzelim kızlar apaçilerle takılıyor.

bizde bunlardan çok var ama çıkım milleti katletmemesinin sebebi de sanırım tam olarak bu. internette herkese sövdükleri bir komunite oluşturmuşlar ve çok yalnız değiller, en azından bir topluluğa aitler - bu abazanlar topluluğu olsa bile. bir diğer sebep de muhtemelen türkiyedeki çekirdek aile kültürünün halka kızıp katliam yapmaya müsait olmaması. adam annesinin dizinin dibinden ayrılabilse kesecek önüne geleni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stanley Marsh

Keşke Rusya'da yaşasam. Bir soğuk günün akşamın da, bar da içimi ısıtan vodka mı yudumlarken, sevgilimin dudaklarının verdiği tatlılık ile kendimden geçmek isterdim.

Sizin hiç Allah korkunuz yokmu size içki içmek çok basit geliyor heralde sıradan su dimi ?? siz bunları öldükten sonra cezasını bol bol çekiceksiniz İçki en büyük günahlardan ama malesef :(
  • forester34 F kullanıcısına yanıt
    o zaman komünizmi nerdeyse tamamen bitirmişler bizde öyle 1991 e kadar komünizm olsaydı şimdi heralde yeni yeni kıtlıktan çıkardı ülke herifler iyi toparlamış desene. bu arada araba markalarının çoğu kendisine mi ait ?
  • Efes in yüzüne bakan yok , fabrikası kapandı ...

1000 çeşit bira var , markete gir hangisini alayım derken 1 saat geçiyor

Abartmıyorum 1000 çeşit bira vardır yada daha fazladır...

Bir kere Bütün Dünya markalarını bulabilirsin , Açık bira satılan biracılardada yerli üretim jivoy bira dedikleri biralardan satılır. damacanını götürürsün doldururlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masiva95

rusyada en revaçta meslekler neler? Hem çok yorulmadan gezecek vaktinin olduğu hem de paranın olduğu meslekleri sayabilir misin?

Fotoğrafçılık , freelancer olabilirFotoğrafçılık , freelancer olabilir
    Kamboçyaya yerleşen bir fotoğrafçı arkadaş vardı blogunda , hem geziyordu hemde krala komşu olarak yaşıyordu 400 dolara...

400 dolara krala komşu yaşamak diye aratırsan bulabilirsin. bir bak blogda değerli bilgiler vardı
  • FaRaKaN kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hayranlık falan , Türklerin kuruntusu onlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbzlim

Kaynak twitter olduktan sonra bosuna tarismaya bile gerek yok aslinda ama.

Bende bisey soyliyeyim o zaman nasil olsa kaynak twitter diyerek kafamizdan bi sayi atabiliyoruz. O zaman isid turkiyeye 0.001 dolara benzin veriyo nasil olsa kaynak twitter.

Bölgedeki haber kaynakları , ABD nin açıklamaları ve Petroldeki düşüş ,

Hepsini kanıtlar nitelikte...

Adamlar gelene geçene 30 dolardan petrol satıyor...

116 usd den petrol 85 usd lere geriledi...

Neyse bunları biz başka platformlarda tartışıyoruz oralara bekleriz , ekonomi hakkındaki tartışmaları hisse.net de günlükçü kahvesine gel

Ama çok geriye doğru birkaç bin sayfa okuman gerek orda konuya hakim olman için... Baya zamanını alır , sor oranın büyük ağabeyleri anlatsın Petrol savaşlarını

• quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Xbox fiyatları ne alemde?teknoloji marketleri olarak neler var?fiyatlar nasıl?

aynı Türkiyedeki gibi teknooloji marketleri düşün daha büyüklerini ama...

En büyüğünün bir 5-6 kat büyüğünü düşün öyle marketler çok ...

Yandex market var.. Ordan bakablirsin fiyatlara...

Sonuçta 170 milyonluk ülke

Türkiyede internete bağlı insan sayısı %48 , Rusyada %88

Burdan anla işte ne kadar teknoloji marketi oldugunu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ModernBirVatandas

o zaman komünizmi nerdeyse tamamen bitirmişler bizde öyle 1991 e kadar komünizm olsaydı şimdi heralde yeni yeni kıtlıktan çıkardı ülke herifler iyi toparlamış desene. bu arada araba markalarının çoğu kendisine mi ait ?

valla guzel kardesim kominizm bize hep ocu hortlak gibi bir sistem gibi anlatılırdı ama...kominizm sisteminde tum binalar daireler devlete aitmis...Kominizm dagılınca daireler herkese pay edilmis. Herkese birer daire vermis devlet. Eski sovyet ulkelerinde kimse kiraci degil kiracıysa da binde bir. Ya ogrencidir baska sehirde yada is nedeniyle. Yani %90 ev sahibi...Hatta bazılarının anneden bir ev babadan bir ev kalıyor ve 2 ev sahibi oluyorlar...Bizde istanbulun yarısı kiracı. Adamlar en azından ev sahibi cogu.

O 'modern' diye anlattığın Amerikada 1 yıl yaşadım. Amerika insanlari köleleştirmiştir. Amerikada ev sahibi insan binde birdir. Ev sahibi olanlar krediyle ev alanlar 30 sene mortgage kredisi çekerler. Evet yanlış okumadın 30 sene taksitli kredi...Ben 6 ay vadeli kredi bile çekmiyorum bankadan ölürmüyüz kalırmıyız diye ama adamlar 30 sene borçlanıyor 'ev' sahibi olmak icin...Borclandıkları evi de görsen varya bildigin kibrit kutusu...tahtalarla iskeleti yapılmıs prefabrik ev...İlk fırtınada ev ucuyor gidiyor zaten...Ayrıca Amerika tuketim toplumudur insanlar tüketir durur harcar durur...Amerikada kazanılan paranın %96sı aynı zumredir...Sistem onların elindedir....Dunyada kazanılan paranın %96sı aynı zumre tarafından kazanılır digerleri tüketir...Sizce bu tesadüfmü

Lada Rus markası degildir. Lada Çek Cumhuriyeti markasıdır

Yine de Eski Sovyet ulkelerinin tamamında bizim Serce model araca benzeyen bir model eski arac hala kullanılıyor.

Eski Sovyet Cografyasında Lenovo marka cep telefonlar tabletler bilgisayarlar inanılmaz derecede yaygın kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forester34 -- 1 Kasım 2014; 1:23:10 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rusya içinde seyehat ederken mola vermiştik. Çay almak istedim tea tea diyip kaldım anlatamadım derdimi. O arada yanımdaki Rusça bilen arkadaşım olum çay desene dedi. Öyle uğraşıp durmuştum :) 4 gün bulundum St. Petersburg'da. Sanırım orada yaşamak için biraz da olsa Rusça bilmek gerekiyor. Güzel ülke olduğunu düşünüyorum. Türk erkeği konusuna gelince çok fazla ülke insanını tanımaya fırsatım olmadı ama para bozdurmaya bir bankaya girmiştik yine o arkadaşla beraber. Veznede sıra bekliyorduk. İşlem yaptıran bir kadın vardı. Kırka yakın otuzlu yaşlarda falan olsa gerek. Veznedarın işlemini yapması için beklerken bana Rusça birşeyler dedi. Anlamıyorum dedim İngilizce. Birkaç birşey daha söyledikten sonra İngilizce konuşmaya başladı. Amerikalı mısınız diye sordu. Hayır dedim Türküz. Kadının suratı değişti mutlu oldu. Alanya'ya tatile gelmiş, başlattı anlatmaya. Türk kızları çirkin ama Türk erkekleri yakışıklı falan dedi. Çok seviyorum Türkiye'yi falan dedi. Sonra biz sırada beklemekten sıkılıp çıkmıştık. Bu da böyle bir anımdı :p

• quote:

Orijinalden alıntı: icais

Nasil guzelmi oralr tavsiye edermisin? Sarisin degilsek yasamakta zorluk cekermiyiz? Hani sevmezler vs. falan
    Ve birde ne sebeple oralardasin, gidis sebebi nedir?

Sebebler bana özel ama ufaktan söyleyeyim...

1) iş,eş,yaşam.
    Turkiyedeki yobazlıklar,Turkiyedeki dedikodu,insana verilmeyen değer,
    Vergiler,
    Sadece insandan vergi toplayarak geçinen bir hukumet,ayrımcılık,

Sen az müslümansın ben daha çok müslümanım , sen daha az muslumansın , sen az inanansın ben çok inananım ... Gibi uzar gider...

lan Muslumanın sen az muslumansın ben cogumu var ,

Ayrımcılık, toplumsal nedenler, kendinden olmayanı , bertaraf etme girişimleri, bunları herkes biliyor.. TR den gitmek isteyenler az çok biliyor neden olduğunu....

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

quote:

Orijinalden alıntı: Stanley Marsh

Keşke Rusya'da yaşasam. Bir soğuk günün akşamın da, bar da içimi ısıtan vodka mı yudumlarken, sevgilimin dudaklarının verdiği tatlılık ile kendimden geçmek isterdim.

Sizin hiç Allah korkunuz yokmu size içki içmek çok basit geliyor heralde sıradan su dimi ?? siz bunları öldükten sonra cezasını bol bol çekiceksiniz İçki en büyük günahlardan ama malesef :(

Dostum sakin ol. Sadece şaka amaçlı yazdığım bir şey içki vesaire içtiğim yok yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Siyah.

Hocam Rusya'yı baya övmüşsünüz saygı ve demokrasi anlamında. Yanlış anlamayın ama dünya refah seviyesi ya da suç oranı gibi istatistiklerde Rusya hep sınıfta kalıyor. Hatta bu konuda Türkiyeden bile geride. Kaldı ki Rusya'nın tehlikeli bir ülke olduğu da bilinen bir gerçek. Bu konuda söylemek istediğiniz herhangi bir şey var mı ?

Hocam Suç oranı G8 ülkeri hepsi !

http://www.nationmaster.com/country-info/stats/Crime/Total-crimes

http://en.wikipedia.org/wiki/Incarceration_in_the_United_States

• Gielenberg G kullanıcısına yanıt
    Ben -6 yı gördüm , Moskovadan baya güneydeyim karadeniz kıyılarında :)
  • Bir ahıska Türk'ü olarak söylüyorum. Zamanında "Buralar hep bizim, bizim topraklarımızdan çıkan bizimdir, özerklik isteriz." dediğimizden yani PKK gibi ırkçılık yaptığımızdan sevmezler. He sonra bizim Ahıskalılar da "Stalin bize zulüm ediyiiir." diye Türk topraklarında söylenti yayarlar ve böylece iki ulus birbirinden nefret eder.

Edit: söylenti demeyeyim. Zulüm etmiştir ama bir sorun neden etmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cSancak -- 1 Kasım 2014; 1:27:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper342

TC dedi faşist kürt tespiti

Türkiye Cumhuriyeti , Ben Türk oğlu Türk üm...Atalarım da senden daha Türktür emin ol...Ben Türk oğlu Türk üm...

Atalarım 1600 lı yıllara gider , Kazak hanlığına kadar uzanır...

Dedelerimin dedeleri Kazak hanlığından Rus baskıları sonucu anadoluya göçmüşler... Ondan sonra zaten Rus çarlığı oldu

Kronoloji veriyim de bak özellikle 1600 lu yıllara...

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kullan%C4%B1c%C4%B1:Erdall/T%C3%BCrk_Tarihi/Kronoloji

Bir kısaltmadan böyle ayrımcılık-böyle şerefsizlik...yapıldığı için işte Senle aynı havayı solumamak için geldim buralara....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manilafortuna -- 1 Kasım 2014; 1:40:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ithelien

sosyal yapıdan bahseder misin? insanlar sıcakkanlı mı? olayları nasıl oluyor?

Gayet sıcakkanlılar... Tanışınca konuşunca
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.