< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Runtime Broker Nedir?
Windows işletim sistemlerinde karşılaşabileceğiniz "Runtime Broker" süreci, işletim sisteminin güvenlik özelliklerinin bir parçasıdır. Uygulamaların izinsiz sistem kaynaklarına erişimini kontrol etmekten sorumludur.
Runtime Broker'ın Rolü
Runtime Broker, Windows Uygulama Mağazası'ndan yüklenen Uygulama Paketleri olarak bilinen uygulamaları izler. Bu uygulamaların, kullanıcıların izni olmadan sistem kaynaklarına erişmesini engeller. Örneğin, bir uygulama konum verilerine erişmeye çalıştığında, Runtime Broker bu erişimi kontrol ederek yalnızca kullanıcının onayıyla verilmesini sağlar.
Runtime Broker Sorunu
Bazı durumlarda, Runtime Broker yüksek CPU kullanımı gibi sorunlara neden olabilir. Bu, genellikle aşağıdaki gibi nedenlerden kaynaklanır:
- Bir uygulama hatalı olabilir veya çok fazla kaynak tüketebilir.
- Çok sayıda uygulama aynı anda çalışıyor olabilir.
- İşletim sistemi hatalı olabilir.
Runtime Broker Sorununun Giderilmesi
Runtime Broker sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:
- Görev Yöneticisi'ni aç ve "Ayrıntılar" sekmesinden Runtime Broker işleminin CPU kullanımını kontrol et.
- Yüksek CPU kullanımı olan uygulamaları tanımla ve bunları devre dışı bırak veya kaldır.
- Windows Update'i çalıştır ve en son güncelleştirmeleri yükle.
- Güvenli Mod'da başlat ve Runtime Broker'ın yüksek CPU kullanımı yapıp yapmadığını kontrol et. Yüksek CPU kullanımı devam ediyorsa, işletim sisteminde bir sorun olabilir.