Şimdi Ara

Runtime Broker sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
28.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10'a geçtiğimden beri işlemci fanım çok hızlı çalışıyor. Görev Yöneticisi'nde "Runtime Broker" isimli bir işlemin yüksek oranda CPU kullandığını farkettim. Yabancı kaynaklardaki çözümleri denedim, fakat hiçbir faydasını görmedim. Çözüm önerebilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Runtime Broker Nedir?

Windows işletim sistemlerinde karşılaşabileceğiniz "Runtime Broker" süreci, işletim sisteminin güvenlik özelliklerinin bir parçasıdır. Uygulamaların izinsiz sistem kaynaklarına erişimini kontrol etmekten sorumludur.

Runtime Broker'ın Rolü

Runtime Broker, Windows Uygulama Mağazası'ndan yüklenen Uygulama Paketleri olarak bilinen uygulamaları izler. Bu uygulamaların, kullanıcıların izni olmadan sistem kaynaklarına erişmesini engeller. Örneğin, bir uygulama konum verilerine erişmeye çalıştığında, Runtime Broker bu erişimi kontrol ederek yalnızca kullanıcının onayıyla verilmesini sağlar.

Runtime Broker Sorunu

Bazı durumlarda, Runtime Broker yüksek CPU kullanımı gibi sorunlara neden olabilir. Bu, genellikle aşağıdaki gibi nedenlerden kaynaklanır:

• Bir uygulama hatalı olabilir veya çok fazla kaynak tüketebilir.
    • Çok sayıda uygulama aynı anda çalışıyor olabilir.
    • İşletim sistemi hatalı olabilir.

Runtime Broker Sorununun Giderilmesi

Runtime Broker sorunlarını gidermek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsin:

• Görev Yöneticisi'ni aç ve "Ayrıntılar" sekmesinden Runtime Broker işleminin CPU kullanımını kontrol et.
    • Yüksek CPU kullanımı olan uygulamaları tanımla ve bunları devre dışı bırak veya kaldır.
    • Windows Update'i çalıştır ve en son güncelleştirmeleri yükle.
    • Güvenli Mod'da başlat ve Runtime Broker'ın yüksek CPU kullanımı yapıp yapmadığını kontrol et. Yüksek CPU kullanımı devam ediyorsa, işletim sisteminde bir sorun olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorun devam etmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: cats.in.the.cradle

https://www.youtube.com/watch?v=qZfuCnyMsaE

şunu denediniz mi ?

İlk denediğim şey buydu, fakat hiçbir şey değiştirmedi benim bilgisayarımda.

• http://www.tenforums.com/general-discussion/14957-runtime-broker-using-high-memory-cpu-usage.html

Settings->System->Notifications & actions->Show me tips about Windows->Off
  • quote:

Orijinalden alıntı: cats.in.the.cradle

http://www.tenforums.com/general-discussion/14957-runtime-broker-using-high-memory-cpu-usage.html

Settings->System->Notifications & actions->Show me tips about Windows->Off

Bunu yaptım olmadı, regedit.exe'den yaptım olmadı, services.msc'den yaptım olmadı. Başka da hiçbir çözüm yolu bulamadım.
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de ortaya çıktı. 2.5 gb ram kullanıyor broker exe ve cpu yüzde 30 yiyor. önerilen yolları denedim çözebilen var mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Güncellemelerden sonra sorunum düzeldi. Sistemini güncel tutmanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: SixSixSix

Güncellemelerden sonra sorunum düzeldi. Sistemini güncel tutmanı öneririm.

Sistemim güncel zaten
  • eyes-on-you kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi; kendiliğinden düzeldi. Bilgisayar cayır cayır yanıyordu. Oynadığım bir online oyun sebebiyle kapatamıyordum da. Malum, havalar da zaten sıcak. Yabancı forumlarda gezindim, yapmadığım şey kalmadı. regedit.exe'den kapatmayı buldum, orası bile çalışmayı durduramıyordu. Umarım senin sorunun da en kısa zamanda düzelir.

• Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Bilgisayar ilk açıldığında 5 dk falan yüzde 30 işlemci kullanıyordu Runtime Broker. İnternette söylenenleri yaptım düzeldi ama şimdi de Fotoğraflar Backround Task Host yüzde 30 işlemci kullanıyor. Sorunu nasıl halledebilirim acaba?
  • crmtrm kullanıcısına yanıt
    link çalışmıyor aynı sorun bendede var. yaptığınız işlemleri hatırlıyorsanız yazabilir misiniz?
  • görev yöneticisini aç başlangıça gel runtime brokere gel üstüne birkez tıkla alt sağ köşede devredışı bırak seçili olacak ona birkez tıklayıp devredışı bırakın bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bir deneyin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.