Şimdi Ara

ruhsata çeki demiri işletmek. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
65.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kaanrevan

Yani arkadaşlar şimdi bu çeki demirini biz alsak, kendimiz ilgili yerlere takamaz mıyız? Yani bunu satan adam satmaz mı demek istiyorsunuz. Ben sadece 3 bisiklet taşımak için bir aparat takacağım. Yani bunun için aracın orjinalinde olan civatalara takılacak. Bu kadar basit bir iş için 1500 tl para mı ödenir?

hocam konuya biraz zaman geçtikten sonra dahil oldum. Çeki demirini aldım ama ruhsata işletmedim. 550 tl orijinal çeki demirinin fiyatı. Sökülebilir, CE belgeli ve sadece bisiklet taşımak için kullanma amaçlı, kablo-elektrik aksamı monte edilmesine gerek olmayacak şekilde servis yedek parçadan aldım ve dışarıda, şaşmazda monte ettirdim. Serviste 300 tl montaj için para istiyorlar. Bu arada çeki demirinin faturası da, araca uygunluğuna dair teknik evrakları da var. Şimdi bunlar ortada iken, MMO'ya gidip proje parası (ki sırf kaşe bassınlar diye para veriyorsunuz. MMO ekmek yemesin mi? Yesin yemesine de hayatın her anında, her konuda bir aracıya vatandaşı mecbur etmemek adına ülkemde inşallah güzel gelişmeler olur ümidimi de koruyorum.) Şimdi ruhsata işletme masrafı yapmanın gereği var mı? Bisiklet taşıma işi bitince çeki demiri sökülüyor. Asıl amacım bu. O nedenle bu şekilde kullanan var mı, benim gibi olan kullanıcı var mı diye bir sormak istedim.

Saygılar,

• quote:

Orijinalden alıntı: baristeel

quote:

Orijinalden alıntı: kaanrevan

Yani arkadaşlar şimdi bu çeki demirini biz alsak, kendimiz ilgili yerlere takamaz mıyız? Yani bunu satan adam satmaz mı demek istiyorsunuz. Ben sadece 3 bisiklet taşımak için bir aparat takacağım. Yani bunun için aracın orjinalinde olan civatalara takılacak. Bu kadar basit bir iş için 1500 tl para mı ödenir?

hocam konuya biraz zaman geçtikten sonra dahil oldum. Çeki demirini aldım ama ruhsata işletmedim. 550 tl orijinal çeki demirinin fiyatı. Sökülebilir, CE belgeli ve sadece bisiklet taşımak için kullanma amaçlı, kablo-elektrik aksamı monte edilmesine gerek olmayacak şekilde servis yedek parçadan aldım ve dışarıda, şaşmazda monte ettirdim. Serviste 300 tl montaj için para istiyorlar. Bu arada çeki demirinin faturası da, araca uygunluğuna dair teknik evrakları da var. Şimdi bunlar ortada iken, MMO'ya gidip proje parası (ki sırf kaşe bassınlar diye para veriyorsunuz. MMO ekmek yemesin mi? Yesin yemesine de hayatın her anında, her konuda bir aracıya vatandaşı mecbur etmemek adına ülkemde inşallah güzel gelişmeler olur ümidimi de koruyorum.) Şimdi ruhsata işletme masrafı yapmanın gereği var mı? Bisiklet taşıma işi bitince çeki demiri sökülüyor. Asıl amacım bu. O nedenle bu şekilde kullanan var mı, benim gibi olan kullanıcı var mı diye bir sormak istedim.

Saygılar,

Hocam şöyle anlatıyım. Bu aslında tamamen risk. Sen bunu alabilirsin bu şekilde kullanırsın. Ancak ben açıkcası bu riski almadım. Çünkü okuduğum bazı yazılar oldu. Allah korusun ölümlü bir kazada direk suçlu biz oluruz diye. Zaten gerçek suçluyu arayıp bulma konusunda uzman bir ülkeyiz ya..!! İşte bu nedenle ben sorumluluktan kurtuldum.

Ben satın aldığım yere çizdirdim projeyi. 300 tl idi yanılmıyorsam. Zaten yakın zamanda da muayenesi de gelmişti. Gittim muayeneye de girdim ve son olarak 80 tl ruhsata işlettim bitti. Açıkcası pişman olmadım. Ben topuzu sökmüyorum. Alıştım onunla geziyorum. Ancak asıl mesele topuz değil. Montaj sırasında aracın yanında iseniz görmüşsünüzdür. Normalde tamponu çıkarttığınızda arka bölümünde darbe emici var. Bu çok hafif bir aleminyum alaşımdan imal edilmiş. Onu çıkartıp onun yerine çeki demirini tutan 60-70 kg lık demiri takıyorsunuz. Asıl korkutucu olan bu aslında. Bir hatalı frende hızla gelen bir araç Allah korusun çarpsa çok büyük maddi zarara hatta can kaybına kadar gider vs. vs.... İşte sırf bu nedenle ben taktırdım. Yoksa hiçbir polis gelipte bana çeki demiri var ruhsatı ver falan demedi. Onun için taktırmadım açıkcası.

Ancak bisikletler için gerçekten çok güzel bir iş yapmışım diyorum. Çok pratik. Şuan 2 bisiklet taşıyorum ancak ileride 4 lü platformlu stop fren vb. lambalı olanlardan alıp ikizlerin de bisikletlerini taşımayı planlıyorum, Allah nasip ederse...

• Arkadaşlar merhaba. Çeki Demir’i işletilmemiş ruhsatta katar ağırlığı bilgisi yok görünüyor, romörk azami yüklü ağırlığı sıfır görünüyor. Çeki Demiri ruhsata işlendiğinde bu değerler ruhsatta görünüyor değil mi?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.