Şimdi Ara

Ruby (Ruby on Rails),Java,Php,Python hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Web üzerinde bir proje fikrim bu fikri geliştirmek için araştırmalar sonucunda Php,Python,Ruby on Rails arasından Rails kararı almıştım öğrenmek için amahttps://en.wikipedia.org/wiki/Programming_languages_used_in_most_popular_websites burada Java'nın çoğunlukla kullanması beni kararsız bıraktı. YBS 1. sınıfım ve kararsızım yardımlarınızı bekliyorum.



  • java da iyidir ama (konuyla alakasız) türkiyede meslek ararken meslek bulmakta zorluk çekiyolar mı javayla çalısmak isteyenler, biri beni de aydınlatırsa severim. @revivo72



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 31 Ocak 2017; 20:33:43 >
  • Java derlenen bir dil ve OSX Linux Android gibi farklı sistemlerde çalışma avantajına sahip. Ancak web veya başka birşey olsun, proje geliştirirken üstüne bir de framwork(ler) kullanacaksanız yüksek kapasiteli bilgisayar ve sunucu gerektirebiliyor.

    Java ile geliştirdiğim tek şey DokFinder adını verdiğim bir masaüstü dosya arama programı. Yani tam proje değil, 2 javac satırı ile derlenebilen Lucene tabanlı bir program sadece.

    Java bence büyük firmalarda pozisyon ayarlamak isteyenlerin öğreneceği kullanacağı şey. Dikkat edilirse yeni ve değişik şeyler artık hiç Java ile yapılmıyor. Ancak JVM her daim popüler kalır cunku JVM'de çalışan bir sürü başka dil var, linkteki listede de yer alan Scala onlardan biri. JVM'de çalışan Clojure var bir de, web projesi için düşünülebilir.
  • Eğer server-intensive bir iş yapıyorsan python tavsiye edilmez genelde. Genelde dikkat edersen, iş yükü CPU üzerine binmeyen sitelerde python kullanılır. Çünkü zaten önemli olan programın çalışma hızı değil. Öyle ya da böyle harddisk darboğaz yapıyor (Dropbox ve Instagram gibi). Ama nerede iş yükü fazla, orada C++ ve Java giriyor (Google, Facebook, Quora, YouTube gibi). Burada bir denge kurman lazım:



    sunucuya python çalıştırması için vereceğim ekstra para mı (ki o da %80 ihtimalle gereksiz) daha değerli,



    yoksa java/c++ bilen bir programcıya vereceğin maaş mı?



    (veya java vs python öğrenirken/kodlarken harcadığın total emek mi? python daha kısa zamanda öğrenilir)

    500 satır c++/java kodu, python/ruby ile 70 satıra indirgenebilir. Geliştirme süreci hızlanır ama çalışma hızından feda edersin.

    günün sonunda youtube gibi bir sitenin video sıkıştırma algoritmasini pythonla yazmak totalde çok büyük performans kaybına neden olur. o yüzden c++ tercihtir. fakat dinamik, küçük bir web servisini c++la yazmaya çalışmak da over-engineering'dir. kullanıcı 0.00002 saniye ile 0.002 saniyeyi ayırt edemez.

    Günde çok büyük miktarlarda veri isleyeceğim diyorsan, sistemim güvenli olsun robust olsun diyorsan: java, c++

    Kendi halinde, asıl işi CPU'da at koşturmak olmayan bir projem var diyorsan: Python/Django, Ruby on Rails

    PHP ayrı bir hikaye. Şöyle diyeyim, ben olsam seçmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaramazovX -- 2 Şubat 2017; 3:52:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle merhabalar.
    Yapıcağınız proje nasıl bir proje,aşırı hızlı çalışması gereken bir projemi ? Ya da yoğunluk beklentileriniz nelerdir ?
    Yaklaşık olarak 8 yıldır php kullanarak web projeleri geliştiriyorum.Ancak büyük projelerde pek fazla tercih etmem.Microsoft Türkiye konferansına katılana kadar büyük projelerde Node.js kullanmayı düşünmüştüm çünkü işlem hızı diğerlerine göre daha hızlıydı.Ancak konferansta Asp.net core testleri yayınlandı ve Node.js verilerinden 4-5 kat daha hızlı anlık işlem gerçekleştiriyordu.Ha tabi ki bu oturup denemişliğim yok.Ancak saydığınız dillerden bir tanesini seçmeyi düşünürseniz benim size tercihim Rails olacaktır.
  • Cevaplarınız için çok sağolun kusura bakmayın geç cevap veriyorum. Tabi bu işin veri tabanı bağlantı kısmıda var.Şu an java ya başladım yeni biri için zor ama ben zorluğu kaynak olarak çekiyorum.Javayı bilen bilgisayar mühendisi arkadaşım bile klavye girişi ile yapacağımız A Kümesi ve B kümesindeki ortak kelime ve rakam gruplarını nasıl bulacağımızı veya kaç ortak girdi var yapacağımızı bilmiyoruz. Bu proglama diliyle ilgili sıkıntıdan değil algoritma mantığı eksikliğinden mi dersiniz bilemiyorum sadece bulduğumuz algoritmaları kodlama yapamayacak kadar acemiyim.
  • Bir algoritmayı kodlayamıyorsan sorun kaynak eksikliğinde değildir hocam; kusuru başka yerde aramayın, kendiniz editörde bir tek java dosyası büyüklüğünde kod yazamıyor ve siyah ekranda javac ile derleyip çalıştıramıyorsanız sorun sizde demektir.
  • Yok hocam ben zaten acemi olduğumu belirttim demek istediğim javayı benden çok daha iyi bilen arkadaşımdan yardım istedim takıldığı yerler var ve nette türkçe kaynak bulamadımhttp://www.ra.cs.uni-tuebingen.de/software/scpsolver/javadoc/scpsolver/graph/Shingling.html bu inglizce kaynakla karşılaştık ingilizceye yeni başladığımız için tam kapamadık işi. Şöyle bir sorunda var bu algoritmayı hocama sordum hayali olmazsada zot bir yol sen yüz tanımlama program algoritmalarına bak orada belli kriterlerle yapıldığı için işine gelir dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sefer de şöyle bir problem var: ilk mesajda Java'nın coğunlukla kullanılması beni kararsız bıraktı) diyerek Java'ya yeni başlayan / newbie görüntüsü verdin ancak bahsettiğin olay Singling Algorithm pek newbie konusu değil. Ben şu anki orta düzey Java bilgimle ona çalışarak, ing dokumanları okuyarak ancak uygulayabilirim; sen Java 'da yeniyim, İng tam yetmedi diyorsun nasıl uygulayacaksın ? : ) Zaten o bakımdan siyah command-line ekranında biraz bak, temelde biraz patinaj yapmadan orta düzeye çıkmak zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun inşallah 5 ay sonra iyi bir seviyeye gelirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar programcılığı dünyasına yeni giriş yaptım ve bu konuda hem bilgi edinmek hem de kendimi geliştirmek istiyorum. Acaba bana önerebileceğiniz ve takip edebileceğim bir forum ya da video seti var mıdır?

    İlk olarak Sublime Text kullanmayı öğrendim.Python ile başlangıç yapmıştım fakat Ruby'nin yeni başlayanlar için daha uygun olduğunu ve web tabanlı uygulamalarda Rails ile birlikte daha uyumlu bir ikili olduğunu keşfettim. İnternet üzerinden bazı Youtube kanallarını takibe aldım.

    Hızlı ve detaylı bir öğrenim için nasıl bir yol izleyebilirim?

    NOT: Pek fazla zamanım yok ve gün içerisinde maksimum 45 dk. ayırabiliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.