Şimdi Ara

Ruby – Elmaslar sonsuza kadar var! / 100 cap / Sadece Ch / Joba Dayalı bir server /

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Ruby – Elmaslar sonsuza kadar var! / 100 cap / Sadece Ch / Joba Dayalı bir server /
    [/simage]

    Ruby hakkında.
    Size mümkün olan en iyi oyun hizmetini sunmak için buradayız. Şu anda oynanılabilecek bir 100 cap sunucusu bulunmamaktadır bu yüzden Silkroad’a bağlı ve onu gerçekten çok seven oyuncular olduğumuzdan , kendilerini size çok fazla eğlence imkanı sunmaya adayan çok deneyimli bir kadro ile çok profesyonel bir sunucu açacağız. Bu serverda gerçekten Silkroad’ın gerçek oynanışının tadına varacaksınız. Ruby , olgun kitleyle istikrarlı bir sunucudur. Bu serverda boş zamanlarınızda rahatlayıp , eğlenebileceksiniz. Size hakiki Silkroad içeriğini sunacağız , fakat bu bazı önemli değişikliklerin (örneğin; serverı daha eğlenceli hale getirecek yeni etkinlikler ve özelliklerin) olmayacağı anlamına gelmez.

     Ruby – Elmaslar sonsuza kadar var! / 100 cap / Sadece Ch / Joba Dayalı bir server /

    Ruby serverını nasıl görüyoruz ?
    Ruby’yi ilk düşündüğümüzde , olgun bir kitleyle ilerleyen istikrarlı bir sunucuyu düşündük. Fakat , bu günlerde oyuncuların ilgisini çekmek için hiç dokunulmamış / düzenlenmemiş bir server sunamazsınız. Oyuncuların ilgisini çekerken aynı zamanda yenilikçi olmamız ve sunucunun dengesini bozmayacak özellikler düşünmemiz gerekiyordu. Bu oldukça zor bir şey fakat bence Ruby ekibi bu işin altından oldukça başarılı bir şekilde kalktı. Silkroad nedir ? Sadece bir oyundur ve siz bunu zevk almak için oynamalısınız. Lag olan , sürekli bağlantınızın koptuğu ve Bug’larla dolu olan bir oyundan zevk alır mısınız ? Cevabınız kesinlikle HAYIR olacaktır. Biz bir servera ne kadar az özellik eklenirse , o serverda o kadar az bug olacağına inanıyoruz. Biz sadece sunucuda herhangi bir sorun yaratmayacağına emin olduğumuz özellikleri sunucuya ekledik.

    Hedefimiz.
    Bir çok silkroad aşığıyla dolu olan bir sunucu hedefliyoruz , çok derken gerçekten fazla. Silkroad private serverları arasında çekişme olduğundan bu yapılması zor bir şey fakat sunduğumuz uzmanca hazırlanmış içeriklerle en iyisini umuyoruz. Herkesin en iyi olma yolunda eşit olduğu bugsuz , sorunsuz ve istikrarlı bir server sunmak istiyoruz. Olgun kadrosuyla bir Play2Win serverı oyuncuları için en iyi kararları almakta oldukça iyidir.

    Katılmasını istediğimiz oyuncular !
    Çoğunlukla yeterince silkroad deneyimi olan olgun bir kitle istiyoruz. Herkesin birbirine yardım ettiği ve oyuncular ile GM kadrosunun aynı tarafta olduğu bir topluluk yaratmak istiyoruz. Siz değerli oyuncularımız ilk hatada kızarak oyunu terketmek yerine ekibimize destek ve sabrınızla yardım edebilmelisiniz. Şu ana kadar söylenenler size silkroad topluluğunu hatırlatmayacak fakat eğer hayata olumlu yönden bakmazsanız hayatınız boyuncu üzgün olursunuz. Her private sunucunun birkaç ayda kapanmasının sebebinin oyuncular olduğuna oldukça inanıyoruz. Bunun olmasının sebebi ise oyuncuların private sunucular açısından çok seçeneğinin olması ve bunun oyuncular üzerinde GM kadrosunu kontrol edebilecek ve onları tehdit edebileceklerini oluşturan düşünce tarzıdır. Gerçekten hepinizle ayrı ayrı arkadaş olmak istiyoruz, bizi sonuna kadar destekleyecek bir topluluk istiyoruz ve sizi zor işlerimizle ödüllendireceğiz , ayrıca size müthiş bir oyun kalitesi de sunacağız.

    Katılmasını istemediğimiz oyuncular !
    Bu konuda açık olmalıyız ki herhangi bir yanlış anlaşılma olmasın. İlk problem çıktığında, oyunun sıkıcı olduğunu düşünen ve genel olarak herşey hakkında olumsuz yargılara sahip olan oyuncular bu sunucuda hoş karşılanmayacaktır. Bunun yerine , bize geri dönüt vererek ve genel olarak bize saygılı bir şekilde tepki göstererek ve sadece servera yardımcı olacak oyuncular olmalısınız. Bu yüzden , bu şekilde davranamayacağınızı düşünüyorsanız , Ruby’ye katılmamanızı öneririz.

    Ruby Ekibi
    Ruby ekibi 6 kişiden oluşmaktadır. Her üye kendi alanında oldukça tanınmaktadır ve size en uzman içeriği sunabilecek kapasitededir.

    Locklyon[Planlayıcı, Yönetici]
    Oldukça ünlü bir planlayıcı ve private silkroad arenasının en becerikli planlayıcısıdır. Araxion gibi projeleriyle ve sorunsuz işleriyle tanınır.

    Foberious[Tasarımcı, Sunucu Sahibi]
    Bir çok sunucu logosu ve konusu tasarladım. Fakat çoğu ekibe katılmadım. En büyük katkımın olduğu tek server Senorus idi bundan sonra hiçbir ekiple birlikte çalışmadım , EON gibi serverlarda sadece tasarımcı olarak çalıştım.

    Kanis[Planlayıcı, Yönetici, Sunucu Sahibi].
    Birkaç ay önce benimle birlikte Senorus sunucusunu tasarlayan fazla tanınmamış bir planlayıcıdır. Gerçekten çok yetenekli ve üst düzey özellikleri geliştirebilmektedir.

    BODA[Destek].
    Bize öneriler ve geridönütler vererek en başından beri bizi destekledi , BODA Araplar için destek oyuncusu olacaktır.

    Malicianoo[Destek].
    Bize öneriler ve geridönütler vererek en başından beri bizi destekledi , Malicianoo Türkler için destek oyuncusu olacaktır.

    Yoni[Website Sorumlusu, Baş Destek)
    Herhangi bir takıma katılmadı. Benim yakın bir arkadaşım ve ona çok güvenirim, Yoni ayrıca tasarladığı internet siteleriyle (Gateways International Tailor-made Tours | Fully customized itineraries to Europe, Central and South America. Your tour, your way.) tanınır. Gerçekten olgun ve güvenilir bir kişidir.

    Bağış(Silk çekimi) sistemi oyunun başlangıcında kapalı olacak.
    Sunucunun bugsuz ve istikrarlı bir şekilde ilerlediğinden emin olduktan sonra bağış sistemi açılacaktır. Hak etmedikçe sizden herhangi bir ücret almayacağız. Ayrıca bu 100 level olmakta herkese eşit şans vereceğinden, ilk günlerde serverı daha rekabetçi hale getirecektir.


    Açık beta testi.
    Kapalı betadaki sonuçlar tatmin edici olduğundan açık betayı başlatacağız. Bu aşamada sizler oyuna girip çeşitli şeyleri deneyebileceksiniz. Bu aşamanın kapalı beta kadar serverı geliştirme açısından etkili olmasını umuyoruz. Fakat çoğu kişinin bugları bulup bize iletmek yerine pvp yapıp genel olarak zevk almaya çalışacağından oldukça eminiz. Bu kullanışlı olabilir çünkü Pvp dengesi de test edilebilecektir. Ayrıca çok daha fazla oyuncu sunucuya bağlanacağından , herhangi bir bug ya da hatanın bulunma olasılığı da artacaktır. Açık beta bug olmadığından emin olduğumuzda ve akıcı bir oyun sunacağımızdan emin olduğumuzda bitirilecektir.

    Süresi : Bilinmemektedir. ( Serverın %100 bugsuz ve sorunsuz olduğundan emin olana kadar devam edecektir bu yüzden kesin bir süre yoktur.)



    Official website:ruby-online.net

    Download: Coming Soon.

    Facebook page:facebook.com/rubyonline



    İstediğiniz özellikleri seçin !
    Daha çok oyuncuyu tatmin etmek için yapmaya karar verdiğimiz yeni ve hiç görülmemiş birşeydir. Herkesi memnun edemeyeceğimizden eminiz fakat yine de çoğunluğun ilgi çekici ve eğlendirici olarak bulacağı bir sunucuyu sunmak isteriz. Ana problemimiz hangi özelliklerin orjinal olup aynı zamanda serverı daha ilgi çekici hale getireceği hakkında karar vermekti. Üzerinde uğraşılmamış bir serverı sunup ona orijinal demek çözüm değil. Bütün oyuncuların ilgisini çeken bir şey istedik , sadece orijinal severlerin değil. Bu yüzden size Ruby’de olmasını istediğiniz bazı özellikler için oylama hakkı veriyoruz. Yine de şunu aklınızın bir köşesine yazın, eski silkroad hissini bozabilecek özellikler tartışmaya açık olacaktır. Ayrıca bazı özellikler sonlandırılmış ve bunlar için oylama açılmayacaktır. (Ruby puan sistemi , Sox dropları , Level sınırı gibi ).
    Seçebileceğiniz her özelliğin altında VOTE yazan bir resim ya da düğme göreceksiniz ona tıklayarak oylamanın yapıldığı siteye ulaşacaksınız ve böylece ordan oyunuzu verebileceksiniz.

    [SPOILER="Vote Yaparak Seçebilirsiniz."][/SPOILER]



    Degree = 10 degree
    Level sınırı = 100
    Irklar = Sadece Chinese
    Mastery sınırı = 300 (bunun için oylama açıktır.)
    [SPOILER="Mastery Oylaması."]http://www.strawpoll.me/11796966[/SPOILER]

    Rateler.


    Genel Değişiklikler.


    Özel Artı Parlamaları.
    Parlamaları sizi sıkmayacak şekilde ayarladık. ( Oylamaya açıktır.)

    [SPOILER="+ Parlamaları."]

    [/SPOILER]

    Başlangıç ekipmanları ve Oto ekipman sistemi.
    Eski silkroad tadına yakışacak bir şekilde yapılmıştır. Serverın en başında size bir sürü kullanışsız ekipmanlar ve diğer itemler vermek yerine sadece 500.000 SP ve genel itemleri vereceğiz. Oto ekipman sistemi moon +5 ve full blue ekipmanları size verecek ve böylece level atlamada sıkıntı çekmeyeceksiniz. Ayrıca size 3 günlüğüne %100 hız veren bir buff ile oyuna başlayacaksınız.



    Yeni elixir efektleri.
    Elixirlere onları ayırt edebilmek için farklı parlamalar ekledik ve ayrıca bunlar onları gördüğünüzde sizde hiç görülmemiş bir etki yaratabilir.



    Model Değiştiriciler aktiftir.
    En çok bilinen modelleri oyuna ekledik böylece oyuncular istediği silah ya da kalkan görünümüne sahip olabilecek. Model değiştiriciler silk ile Item Mall ‘ dan alınabilecek.

    Avatarlar.
    Bir çok yeni avatar ekledik , bunları Item Mall ‘ da ya da Downhang şehrinde bulunan Avatar NPC’sinde bulabilirsiniz. Silkroadda icat edilen bütün avatarları ayrıca bizim severek seçtiğimiz birkaç özel avatarı oyuna ekledik.



    Guild başlangıç seviyesi.
    Bütün guildler kurulduğunda 5 level olarak açılacaktır , bununla birlikte bir guilddeki üyeler daha çabuk toplanabilecek ve guild özellikleri daha çabuk kullanılabilecektir.



    Geliştirilmiş kalıcı buff sistemi
    Bütün çinli karakter bufflarını kalıcı hale getirdik yani , oyundan çıktığınızda, öldüğünüzde ya da ışınlandığınızda bütün bufflarınız aktif halde olacaktır. Bu sistem sizin zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır çünkü bizde biliyoruz ki bütün buffları teker teker aktifleştirmek sıkıcı olabiliyor. Bizim bu sistemimiz gelişmiş seviyededir çünkü sadece en son seviyeye ulaşmış bufflar değil , bütün seviyelerdeki bufflar için bu sistem geçerlidir.

    HWID limits.
    Eşit koşulları sağlamak için sunucuya olan erişimi kısıtlamamız gerekti. Her oyuncu 2 tane clienttan daha fazla açamayacaktır. Ruby’nin bot karakterleriyle dolu bir server olmasını istemeyiz. Bu sebepten dolayı , PC başına 2 limit koyan geliştirilmiş bir HWID limit sistemi yaptık ve birileri tarafından aşılması durumunda ise onu güncelleştirmeye açığız ve istekliyiz. Ek olarak, job yaparken HWID limit 1 geçerlidir , bunun sebebi ise hilecileri önlemektir ve HWID limit kale savaşlarındada 1 olacaktır , bunun sebebi de daha eşit ve kaliteli bir Kale savaşı sunabilmektir.

    Normal HWID limit (2)
    Jobbing HWID limit (1)
    Kale Savaşı HWID limit (1)
    CTF/BA HWID limit (1)

    Reverse and Global cooldowns
    Global chatting’e 20 saniyelik bir süre eklendi. Özellikle,globallerin çılgınca kullanıldığı zamanlarda onları okumaya çalışmak gerçekten sinirlendirici ve kafa karıştırıcı değil mi ? Apaçık , bir cooldown süresi gerekliydi. Reverse scroll’a da 60 saniyelik bir cooldown eklendi , bununla birlikte bir uniqueyi hep aynı kişinin kesmemesi amaçlanıyor.

    Yeni Ruby NPC’leri
    Ziyaret ederseniz sizin için iyi olacak birkaç tane NPC ekledik. Ana şehrimiz Downhang’tır.(Bütün yeni NPC’ler oradadır.) 4 Tane yeni NPC bulunmaktadır. Bunlar; Title NPC (silk ile alınabilen çeşitli rütbeler satar) , Ruby Special NPC(Ruby puanı ve roc dağı anahtarı karşılığında itemler satılır),Sox NPC (bütün moon itemler Ruby Puanı karşılığında burada satılır.) Son olarak Avatar NPC ( Çeşitli avatarları silk karşığında satar.)


    Reverse scrollu Job itemi/suiti üstünüzdeyken kullanılamaz.
    Silkroad’da sizi en çok sinirlendirecek şeylerden birisi bir hunter ya da hırsızı tam öldürecekken onun reverse scroll aracılığıyla kaçmasıdır. Bu problem nasıl çözülür? Basitçe , Reverse ve instant return scrollarını jobta kullanılamaz hale getirerek sorun çözülecektir. Böylece , daha akıcı ve eğlenceli job aktivitelerine hazır olun!

    Kale savaşı hakkında.
    2 tane kalenin açık olması gerektiğini düşünüyoruz ve bunlar Constantine&Hotan kaleleri olacaktır. Böylece bütün guildlerin bir kaleyi almak için şansı olacak. Fakat bununla ilgili oylamaya katılabilirsiniz.
    Haftalık Kale Savaşı zamanı : 20:30 (Server zamanına göre) Pazar günleri.

    Dengeleme amaçlı değişiklikler.
    Bildiğiniz üzere 100 cap çin serverları zaten oldukça dengelidir bu yüzden çok bir şey değiştirmemize gerek kalmadı. Tüm yaptığımız :
     Force – Cure skillerine 10 saniye bekleme süresi eklendi
     Self Heal Series skillerine 8 saniye bekleme süresi eklendi.
     Heal Series skillerine 9 saniye bekleme süresi eklendi.
     Rebirth Art Series (Res skilllerine) 13 saniye bekleme süresi eklendi.
     Snow shield açmanız için belli miktarda INT stat gerekmektedir.
     Force debufflarının hepsinin olasılığı %55’e düşürülmüştür.


    Silk itemleri denegelendi.
    Gerçek şu ki bir private server Item Mall sayesinde ayakta kalabilmektedir. Bu inkar edilemez bir şey fakat Item Mall’daki bazı itemleri oyunun içerisinde çok büyük etkilere sahip olabiliyor ve oyunun dengesini bozabiliyor. Premium, Devil ve Avatarlar bu 3 item çok büyük fark yaratabilir.Daha dengeli bir oyun sağlamak için bunlardaki statları ve yüzdeleri biraz düşürmeye odaklandık. Öte yandan , bu itemlerin yarattığı fark elbette tamamen kapatılamaz fakat konuyu okudukça Premium , Devil ve Avatar’ları elde etmenin farklı yollarını bulacaksınız. Ve statları düşürülmüş itemlerden bahsetmiyorum burada!

    - Damage increase & absorption scrolls [10%’a düşürüldü].
    - Resurrection scrolls [Kaldırıldı].
    - HP & MP increase [Kaldırıldı].
    - Ruby premium [10%’a düşürüldü].
    - Normal premium [5%’e düşürüldü].
    - Devil spirit [10% physical & magical damage artışına ve 5% HP & MP artışına düşürüldü].
    - Astral stones [Kaldırıldı]

    [SPOILER="Devil Sprit"][/SPOILER]

    Özel Ruby Itemlerı ITEM MALL’a eklendi.
    Item Mall’da ekstra olarak Ruby Special seçeneği eklenmiştir. Burada birçok yararlı scroll bulacaksınız. Bunları silkle satın alabilirsiniz. Scrollar resimlerde gösterilmiştir.



    Fellow petler.
    Bütün fellow petler Item Mall’a eklenmiştir. Fellow petleri kullanmak çok eğlenceli ve onlara sahip olmamak kötü olurdu. Fakat fellow petlerin hız bugunun farkındayız bu yüzden onlar jobta ve kale savaşında kullanılamayacak.

    [SPOILER="Yeni Fellow Petler."]

    [/SPOILER]




    Guild / Union limitleri
    Serverdaki guild ve union limitlerinin sayılarını düşürerek serverda daha çok guildin açılmasına ve daha çok birliğin kurulmasını sağladık. Bu da ,genel olarak serverı ve kale savaşlarını daha rekabetçi ve eğlenceli hale getirecektir.

    Guild limit: 32 Players.
    Union limit: 2 guilds.

    Yeni Job Suitleri
    Arttırılmış STR-INT statlarıyla yeni job suitleri eklenmiştir. Bunları kullanmak için herhangi bir Job NPC’sinden Gold ile alabilirsiniz fakat takabilmek için belli bir job seviyesine ihtiyacınız olacak.



    5 farklı Job suiti vardır ve bunlar gittikçe artarak en son STR 5 & INT 5 statı verir.





    İlk üç sıradaki Thief,Trader,Hunter’lar için Rütbe&Karakter Efektleri
    Her job türündeki ilk 3’e giren kişiler kendilerini özel hissetmelerini sağlayacak rütbe ve karakter efektine sahip olacaktır. Ruby, joba dayalı bir sunucudur ve biz bunu desteklemek için her yolu geliştiriyoruz. Bana güvenin , bu rütbeler ve karakter efekleri bütün gün job yapmanıza değecek. Ayrıca bu rütbeler zerk kullanıldığında %30 ekstra hasar verecektir. Yani , zerk kullandığınızda bu rütbeler sahipseniz %200 hasar yerine , %230 hasar vereceksiniz.
    Thieves:
    1st: Vanquisher
    2nd: The Death Stalker
    3rd: Loremaster
    Hunters:
    1st: Guardian
    2nd: Warlord
    3rd: Gladiator
    Traders:
    1st: Peacekeeper
    2nd: Traveler
    3rd: Explorer



    Özel kervan rotaları
    Oyuna 3 farklı özel kervan yolu eklenmiştir. Bunlar; Jangan – Hotan River arasındaki özel yol , Downhang – Togui özel kervan rotası ve Hotan – Petra arasındaki özel kervan rotasıdır.

    [SPOILER="Janga Su Altı Kervan YOLU"][MEDIA=youtube]3kTaP_G7j4o[/MEDIA][/SPOILER]

    [SPOILER="Dowhan - Togoi Özel Kervan YOLU"][MEDIA=youtube]qEqVA6sMXWI[/MEDIA][/SPOILER]

    [SPOILER="Hotan - PETRA OZEL KERVAN YOLU"][MEDIA=youtube]Phbs0ZHBAow[/MEDIA][/SPOILER]

    Honor bufflar ve job katkıları
    Ruby’de her jobta (Hunter , Trader , Thief için ayrı ayrı) ilk 5’e giren kişiler 4 tane honor buffu ve özel rütbe alacaktır. Honor ve job sıralamasında job levelini göz önünde bulundurmayı unutmayın. Böylece , yapmanız gereken tek şey aktif olarak job yapmanız ve job seviyenizi arttırarak job sıralamasında daha yukarı çıkabilirsiniz. Ek olarak , sadece ilk 5 kişi honor bufflarını almayacak , bu honor sistemini orijinal Silkroad sistemindeki gibi yapmaya çalıştık. Yani şöyle olacak:



    -Her jobtaki ilk 5 kişi , 4 tane honor buff alacak.
    -Her jobtaki ilk 5 ila 10 sıralama arası , 3 tane honor buff alacak. (King buff hariç)
    -Her jobtaki ilk 10 ila 25 sıralama arası , 2 tane honor buff alacak. (King ve Gold buffları hariç)
    -Her jobtaki ilk 25 ila 40 sıralama arası , 1 tane honor buff alacak.( Sadece bronz honor buff)

    Oyun sonu yaratık kesme alanları
    Her gittiğiniz yaratık kesme yerinde KS yemenin ne kadar sinir bozucu olduğunu biliyoruz. Bu yüzden herkesin rahatça yaratık kesebilmesini daha uygun hale getirmek için 10dg item düşüren yaratıkların olduğu 2 bölge daha ekledik ve bunları içinde de bir sürü kasma alanı bulacaksınız. Bunlar:
    Jangan cave’nin bütün alanları açıktır.
    Alexandria ( Kuzey ve Güney ) bölgeleri de açılmıştır.

    [SPOILER="Kasma Alanları."]

    [/SPOILER]

    Emeğe dayalı yeni ALCHEMY sistemi.
    Alchemy silkroad büyük bir parçasıdır , bu yüzden alchemy’yi bütün oyunculara adaletli, eşit olacak şekilde dengelememiz gerekti. Bu işe ASTRAL stoneleri tamamen oyundan kaldırarak başladık , Ruby’de hiçbir şekilde ASTRAL stone bulamazsınız. Ayrıca IMMORTAL stonelerde alchemyde önemli bir rol oynadığı için onları silkle item malldan almanın dışında elde etmenizin birçok yolu olacak. Ruby’de IMMORTAL stoneleri 4 farklı yolla elde edebilirsiniz.

    1.Silk ile Item Mall’dan alınabilecek.
    2.Ruby Special NPC’den Ruby Puanı ile alınabilecek.
    3.Ruby Sandıklarından çıkabilecek.
    4.Job Temple Uniquelerinden düşürülebilecek.

    Ruby’de Ruby Special NPC’de Ruby Puanı karşılığında neredeyse bütün silk itemlerini bulabilirsiniz ve bu da Ruby’yi gerçekten emeğe dayalı hale getiriyor.

    [SPOILER="İmmo alma yolları."][/SPOILER]

    Ayrıca Çok abartılı derecede yüksek artıların oyunun dengesini bozduğunu düşündüğümüzden ulaşabileceğiniz en yüksek artı limitini (+12) olarak ayarladık. ( Yüksek artılı itemler yeni gelenleri oyundan soğutabilir ve eski Silkroad hissini yok edebilir.) Ek olarak Advanced Elixir de tamamen oyundan kaldırılmıştır.

    Eski günlerdeki Silkroad hissini yeniden yaşatmak için yapılan değişiklikler.

    Eski alchemy penceresi serverda olacaktır.




    Eski pvp pelerinlerini oyuna ekledik.



    Evrensel para birimi – RUBY PUANLARI
    Coin sistemi sıkıcı , bug yapılabilen ve karışık bir sistemdir. Biz sadece ruby puanı olarak bilinen tek bir para birimini kullanmaya karar verdik. Bunu job aktivitelerine katılarak , Capture the Flag eventinden , Battle Arena’dan ve Unique öldürerek elde edebilirsiniz. Açıkçası , bu puanları elde etmenin en etkili yolu job aktivitelerinden geçmektedir. Bize göre bir serverın başarılı ve oynamasının eğlenceli olması için job aktiviteleri olmazsa olmaz bir öğedir. Her tür aktiviteden kazanabileceğiniz Ruby puanlarının haftalık sınırı olacaktır. Bunlar :

    Jobtan elde edilen haftalık ruby puanının limiti = 350 Ruby Puanı

    NOT: Job yaparken,partiniz ne kadar kalabalık olursa , o kadar daha fazla Ruby Puanı kazanırsınız. Yani, her kervanda en fazla Ruby puanını 8/8 party ile mallarınızı satarak elde edebilirsiniz. Ayrıca hile karşıtı sistemlerde job moduna geçtiğinizde aktif olacaktır , bu sebepten dolayı job aktivitesini kötüye kullanabilecek kişiler olmayacaktır.


    Battle Arena ve Capture The Flag eventlerinden elde edilen haftalık Ruby Puanı limiti= 250 Ruby Puanı

    BA ve CTF’den Ruby source elde edeceğinizi unutmayın. Daha sonra Ruby source itemini , Ruby puanına çevirebileceksiniz. [ 1 Ruby source = 1 Ruby Puanı]

    Unique öldürerek elde edilen haftalık Ruby Puanı limiti = 100 Ruby Puanı’ dır.
    Tiger Girl ödül olarak 5 Ruby Puanı verir.
    Cerberus ödül olarak 5 Ruby Puanı verir.
    Captain Ivyl ödül olarak 6 Ruby Puanı verir.
    Uruchi ödül olarak 7 Ruby Puanı verir.
    Isyutaru ödül olarak 8 Ruby Puanı verir.
    Lord Yarkan ödül olarak 9 Ruby Puanı verir.
    Demon Shaitan ödül olarak 10 Ruby Puanı verir.
    Roc ödül olarak 35 Ruby Puanı verir.
    Medusa ödül olarak 35 Ruby Puanı verir.



    Sunucu takvimi
    Oldukça eğlendirici bir takvim ayarladık ve bunun Ruby’yi uzun zaman boyunca eğlenceli hale getireceğini düşünüyoruz. Takvimimiz rastgele tasarlanmadı , bu takvimi yaratırken üzerinde çok düşündük, aktiviteleri her gün farklı bir sebepten sevmeniz ve zevk almanız üzere ayırdık ve zamanlarını ayarladık.

    00:00 (Pvp Arenası)
    01:00 BA (Random)
    02:00 BA (Party Collection)
    03:00 CTF
    04:00 BA (Random)
    05:00 BA (Party Collection)
    06:00 CTF
    07:00 BA (Random)
    08:00 BA (Party Collection)
    09:00 CTF
    10:00 BA (Random)
    11:00 BA (Party Collection)
    12:00 CTF
    13:00 BA (Random)
    14:00 CTF
    15:00 BA (Random)
    16:00 CTF
    17:00 BA (Party Collection)
    18:00 (Pvp Event)
    19:00 BA (Random)
    20:00 BA (Party Collection)
    21:00 CTF
    22:00 BA (Random)
    23:00 BA (Party Collection)

    Uniqueler ve dropları
    Ruby’de klasik Silkroad uniquelerini bulacaksınız , herhangi bir özel unique eklememeye karar verdik çünkü bunun size sunacağımız oyun için kötü olacağını düşünüyoruz. Ruby’deki en güçlü uniqueler Roc ve Medusa’dır (100 cap için editlenmiştir.)
    Bütün normal uniqueler(TG, Cerberus, Captain Ivy, Uruchi, Isyutaru, Lord Yarkan, Demon Shaitan) 2 adet Global, 2 adet reverse, 1 adet 50 Silk scroll ve yukarıda okuduğunuz gibi belli miktarda ruby puanı verir.

    Medusa ( Sarin-Tribe):
    Jangan şehrindeki ışınlanma noktasından Jangan cave – B4’e ışınlanın , orada bir yılan kafası göreceksiniz , o da sizi B5’e ışınlayacaktır. Her zamanki gibi Shinmoo’nun çıkması için 4 adet uniquenin kesilmesi gerekecek. Her köşede bir tane bulacaksınız. Bunlar kesildikten sonra B5’in ortasında Shinmoo belirecek ve B6’ya ışınlanmak için Shinmoo’yu kesmeniz gerekmektedir. B6’ya ışınlandıktan sonra orada bir yuvarlak içinde sıradan yaratıklar keseceksiniz. Bu yaratıkları kestikten sonra, White Viper Gate’ye açılan bir ışınlanma belirecek ve Medusa’yı orada bulacaksınız.



    Medusa belirme/çıkma günleri ve saatleri : Salı & Cumartesi günleri server zamanına göre(GMT+1) saat 19:00 da.
    Medusa’dan düşen itemler : Kesen kişiye 35 RP verir , 2 ila 6 arasında SOS item , 1 tane ruby zaman ekleme bileti (8 günlük) , 8 adet global , 8 adet reverse , 1 adet Ruby-Level Up scroll düşürür. Ayrıca kesen kişiye Medusa Slayer rütbesi verir ve bu rütbe de size zerklediğinizde %30 ekstra hasar verecektir.

    Roc (Gate of Ruler):
    Ruby Special NPC’den Key Of Bloodline satın alıp Roc Dağındaki Gate of Ruler’a gitmeniz gerekir, oradan ışınlanarak Mt.Roc Summit’e geçeceksiniz. Orada 7 tane Seal Stone of the Essence olacak ve her birini kestiğinizde içinden sıradan bir unique çıkacaktır. Bütün seal stone of Essence’leri ve çıkan uniqueleri kestikten sonra bir bildiri belirecek. Bu bildiriden 10 dakika sonra da Roc çıkacak.



    Belirme/Çıkış günleri ve saatleri : Pazartesi&Perşembe server saatine göre(GMT+1) 19.00 da çıkacaktır.
    Roctan düşen itemler: Kesen kişiye 35 RP verir , 2 ila 6 arasında SOS item , 1 tane ruby zaman ekleme bileti (8 günlük) , 8 adet global , 8 adet reverse , 1 adet Ruby-Level Up scroll düşürür. . Ayrıca kesen kişiye Roc Slayer rütbesi verir ve bu rütbe de size zerklediğinizde %30 ekstra hasar verecektir.



    Yenilenmiş WANTED sistemi.
    Adınıza bir global yazılacak ve öldürme seriniz arttıkça(10,25,40,70,100) , statlarında arttığı bir WANTED buffu elde edeceksiniz. Job takılıyken öldüğünüzde WANTED buffunuz kaybolacaktır. Her farklı öldürme serisi için farklı bir global mesajı atılacağını unutmayın.

    Yeni Rütbe Sistemi.
    Bu yeni rütbe sistemi sayesinde açtığınız rütbeleri kaybetmeden bütün sahip olduğunuz rütbeleri görebilecek ve istediğiniz rütbeyi seçip kullanabileceksiniz. Mesaj komutları (PM) ile çalışan gayet düzgün bir sistemdir. Kullanılabilen rütbelerinizi görebilmek için [BOT]System’e /titles yazmanız yeterlidir ve bunu yazdığınızda bot size anında o anda kullanabileceğiniz rütbelerle geri dönüş yapacaktır. Buradan istediğiniz rütbeyi seçmek için /set x (x= istediğiniz rütbenin rakamı) yazmanız yeterlidir. (Tabii ki de [BOT]System’e pm olarak yapacaksınız bu işlemleri). Örneğin; Captain rütbesini seçmek istiyorsanız aşağıdaki fotoğraftaki gibi [BOT]System’e /set 1 şeklinde mesaj atmalısınız. Daha sonra ışınlandığınızda seçtiğiniz rütbenin aktifleştiğini göreceksiniz.



    Rütbeleri nasıl ve nerden alabilirim?
    Rütbeleri belli bir uniqueyi en fazla kesen kişi olarak, job aktivitesinde ilk 3 sıraya girerek ya da Downhang’te bulunan Title Dealer adlı NPC’den silkle satın alabilirsiniz. Title Dealer’ da birçok farklı rütbe vardır.( NPC 7 Sayfa rütbe içermektedir.)



    SoX itemleri nasıl elde edebilirim?
    Bunu gerçekten anlaşılır ve basit tutmak istedik. Bunu başardığımıza olan inancım tam. Bütün moon itemler sadece ve sadece Ruby puanı ile alınabilmektedir , ruby puanı yukarıda da okuduğunuz üzere pek çok farklı yolla elde edilebilir. Bu sistem gerçekten bütün oyuncuların anlayabileceği basit ve eğlenceli bir sistemdir. Coin yok , herhangi bir item geliştirme sistemi yok , sadece ve sadece saf Silkroad var!

    Seal of Star (Kalıcı): Yaratık keserek(Job cavedeki yaratıkların düşürme oranı daha yüksek) ya da Ruby cratelerden düşebilir.

    Seal of Moon (Geçici):
    - Silahlar
    Moon silahları ruby puanı ve gold ile satın alabilirsiniz.
    - Set parçaları
    - Moon set parçalarını ruby puanı ve gold ile satın alabilirsiniz.
    -Takılar
    Moon takıları ruby puanı ve gold ile satın alabilirsiniz.

    Fakat, bütün moon itemler için alındıktan sonra 14 gün kullanım süresi olacaktır. 14 gün geçtikten sonra o itemi kullanamayacaksınız (İtem kaybolmayacak , sadece kullanamayacaksınız.) Bu itemi tekrar kullanabilmeniz için yapmanız gereken tek şey Ruby Puanı ve Gold ile Ruby-Time Bileti almak olacaktır ve bu da moon iteminize 8 gün kullanım süresi ekleyecektir. Bunun alakalı daha detaylı bilgiler aşağıda verilmiştir.

    Seal of Sun: İleride getirilecek bir update ile eklenebilir.

    [SPOILER="SOS Parlaması."]

    [/SPOILER]

    [SPOILER="Moon Parlaması."][/SPOILER]

    SOS itemlerin gücü son itemlerden ( mesela 98 level silah) +1 daha fazladır.
    SOM itemlerin gücü son itemlerden (mesela 98 level silah) +3 daha fazladır.

    Geçici Seal of MOON itemler ( hiçbir serverda görülmemiş bir yenilik) :
    Her private serverın hızlıca kapanmasının arkasındaki önemli sebeplerden birisi oyuncunun SOM itemleri elde edip ona iyi bir artı ve stat basmasının ardından oyunda yapacak bir şey bulamamasından dolayıdır. Fakat niye moon itemleri kalıcı olarak verelim ki ? Yeni bir fikir bulduk ve bana göre bu fikir Silkroad yeni bir çağ açacak. Bu çok basit , oyuncuların sürekli aktivitelere katılmalarını sağlayacak bir sistem gerekliydi , oyuncular Som itemlerini alıp onlara iyi derecede artı ve stat bastıktan sonra bile onların aktivitelere (Job , Ctf/ba , uniques) katılmasını sağlayacak bir sistem gerekliydi.

    Bunu nasıl yaparız ? Basitçe , bütün moon itemleri belli bir süre kullanabileceğiniz şekilde ayarladık. Bu ne anlama gelmektedir ? Örneğin; SOM silahınızı aldığınızı düşünün , fakat bunu sadece 14 gün kullanabileceksiniz ve daha sonra kullanamayacaksınız. Tabii ki de bu silahınızın kaybolacağı anlamına gelmiyor fakat onu tekrar kullanmak için silahınıza zaman almanız gerekecek. Peki , moon itemler için daha çok zamanı nasıl alabilirim ? Ruby Special NPC’den Ruby Puanı ve Gold karşılığında [Ruby-Time Bileti] alarak silahınıza kullanım süresi ekleyebilirsiniz. Bunu kullandıktan sonra moon iteminize 8 günlük bir kullanım süresi eklenecektir.

    Bunu yaparak sizin sürekli aktif olmanızı sağladığımıza eminiz. Moon itemlerinize ilk 14 günlük süresi bittikten sonra kullanım süresi almanız gerekeceğinden , aktivitelere her zaman ihtiyacınız olacağını garanti altına aldık. Bu yüzden Ruby size ne sunuyor ? BİTMEK BİLMEYEN BİR JOB&CTF/BA&Unique AKTİVİTESİ!!



    [YENİ] SoX itemlere seviye atlatma sistemi.
    SoX itemlerinize seviye atlatmanızı sağlayan , daha önce hiç görmediğiniz bir sistemdir. Bir iteme seviye atlatmanız demek , o itemin statlarında demek istediğim bütün statlarda düşük miktarda artış olması demektir. Bütün SoX itemlerin ve her türlü ekipmanın(Set itemleri, takılar, silahlar) seviye atlatılabileceğini unutmayın. Bu sistemi herkes setinin ve itemlerinin hepsini en yüksek artıya getirse bile o oyuncunun da yapacak bir şeyinin kalmamasını önlemek için geliştirdik. İtemlerinize bu scrolla ekleyebileceğiniz 9 seviye vardır ve inanın bunu yapması çok uzun zaman alacak. İteminize seviye atlatmak için yapmanız gereken şey Ruby Special NPC’den Ruby Puanıyla Ruby-Level up Scroll almak ya da bu scrollu Medusa – Roc ‘tan düşürmektir.

    Bu nasıl bir sistem böyle hiçbir şey anlamadık diyebilirsiniz ve bu çok doğal , bu yüzden bu sistemi neden eklediğimizi ve nasıl işlediğini açıklamama izin verin.
    1 tane sos +8 silahınız olduğunu varsayın , o itemi güçlendirmek istiyorsunuz fakat ona artı denemeye korkuyorsunuz. O zaman ne yapmalısınız ? Job aktivitesinden , CTF/BA’dan ve uniquelerden Ruby Puanı biriktirerek ya da Roc ve Medusa’dan düşürerek Ruby-Level UP Scroll elde etmelisiniz. Bu scroll ile silahınızın yanma ihtimali olmadan ya da herhangi bir itemin ,ona ekstra statlar ekleyip güçlendirebilirsiniz yani bu scroll kesin olarak bir artı verir silahınıza fakat bunu elde etmek için çok çalışmalısınız ve bu şansa dayalı bir sistem değil! Mükemmel değil mi? Evet, öyle .
    Not: SoX level atlatma sisteminde bir item en yüksek stat değerine ulaştığında ( yani SoX seviyesi 9 olduğunda) +1.8 güçlenir. Bu sistem fazla abartılmamış bir sistemdir.

    Ruby-Level Up scrollu aldıktan sonra yapmanız gereken tek şey seviye atlatmak istediğiniz itemi Inventory’deki ilk sayfanın ilk boşluğuna yerleştirip scrollu etkinleştirmektir.



    Sonrasında SoX iteminiz bir seviye atlayacak ve daha yüksek değerlere sahip olacaktır.


    Ruby Sandıkları
    Gerçekten basit ve emeğe dayalı bir özelliktir , yapmanız gereken şey job templedeki yaratıklardan düşen 3 farklı anahtarı toplayıp bunlarla bir Ruby Sandığı almaktır. Bu kutuyu açmak size rastgele bir silk itemi ya da rastgele bir geçici SOS silahı verebilir. Bu özelliği eklememizin sebebi ise oyuncuları oyuna para yatırmadan silk itemlerine erişebilmesinii sağlamaktı.

    Ruby Sandığı almak için 3 tane anahtara [Key of Darkness, Key of Mystery, Key of Fear] sahip olmanız gerekiyor. Bu anahtarlar job templedeki yaratıklardan ya da uniquelerden düşer.
    ++=

    Bir Ruby Sandığı şunları içerir:
    -5~10 globals.
    -5~10 reverse return scrolls.
    -1 devil awaken spirit.
    -1 pet clock
    -1 rastgele avatar hat.
    -1 rastgele avatar dress.
    -1 devil spirit.
    -1 rastgele pet.
    -1 rastgele seal of star weapon.
    -1~5 immortal stones.

    [SPOILER="Ruby Kutusu."][/SPOILER]

    JOB CAVE
    Joba dayalı bir sunucuda kesinlikle olması gereken bir özelliktir ve bizim de bunu kesinlikle eklememiz gerekti. Fakat sadece bir job cave eklemek yeterli olmazdı , çünkü bu sadece başka bir ölü/kullanılmayan job cave yaratırdı. Buranın aktif kullanılmasını sağlamak için birşeyler düşünmek istedik. Bu yüzden bütün mısır uniquelerini (Selket,Neith,Anubis,Isis,Haroeris,Seth) 100 cap’e uyarladık , bu uniqueleri tek başınıza öldürmeniz oldukça zordur ayrıca her jobun odalara girip uniquelere saldırabileceğini unutmayın bu yüzden uniqueler için savaşmanız gerekecek. Ek olarak job cave yaratıkları Ruby Sandığı almak için gerekli olan anahtarları düşürürler. Bu cavedeki bütün uniqueler 4 tane global , 4 tane reverse , 1 tane immortal stone , 4 adet 50 silk scroll ,15 Ruby Puanı & Rastgele 1 anahtar düşürür.

    Job tapınağı Ruby’nin çok önemli bir parçasıdır çünkü burası oyuncuların silk itemlerine ulaşmasına yardım ederek Ruby’yi daha çok emeğe dayalı hale getirir. Aynı zamanda bu tapınak büyük job savaşlarını da sunar.

    [SPOILER="Job CAVE!"]

    [/SPOILER]

    Job cavenin girişini daha uygun gördüğümüz bir yere taşıdık çünkü yeni yer kervan yolunun ortasındadır ve bu da demek oluyor ki Job caveye giderken güvende olmayacaksınız. Oraya gitmeniz için dahi savaşmanız gerekecek.



    Constantinople Kale Savaşı
    Ana kalemiz Constantine kalesi olacaktır. Sürekli aynı kalelerde oynamaktan bıktığınıza inanıyoruz. Size Constantine kalesini sunarak çok fazla tecrübe edilmeyen bir kale olduğundan kale savaşından daha çok zevk alacağınızı düşünüyoruz. Bu kale şu ana kadar en çok eğlenceli olan savaşlara tanıklık etmiştir.






    Otomatik Etkinlikler
    Bu etkinlikler hakkındaki detaylı bilgiler daha sonra verilecektir. Bunların sıklığına ve ödüllerine vesaire karar verildikten sonra.

    -Otomatik Soru-Cevap Etkinliği
    -Otomatik GM öldürme Etkinliği
    -Otomatik Saklambaç Etkinliği
    -Otomatik Parti Numarası Etkinliği
    -Otomatik Unique Etkinliği
    -Otomatik Son Ayakta Kalan Kişi Etkinliği
    -Otomatik Arama&Öldürme Etkinliği
    -Otomatik sıralamalı PvP Etkinliği
    -Otomatik Alchemy Etkinliği
    -Otomatik Çekiliş Etkinliği

    Facebook paylaşım etkinliği
    Büyük açılışta 700 silk kazanma fırsatı için bu etkinliğe katılın. Katılmak için aşağıdaki adımları gerçekleştirmeniz gerekmektedir:
    Fotoğrafı paylaşmak.
    3 tane arkadaşınızı etiketlemek.
    Ruby Online sayfasını beğenmek.
    Bu gönderiyi beğenmek.
    5 gün içinde 6 tane şanslı kazananı belirleyeceğiz.

    Not: Şu anki websitemiz geçicidir ve sadece beta sürecinde kullanılacaktır. Büyük açılışta ana websitemize geçiş yapacağız.

    Sitede olacak sıralamalar
     İtem puanına dayalı olarak yapılan en iyi karakter sıralaması.
     En iyi Hunter sıralaması.
     En iyi Trader sıralaması.
     En iyi Thief sıralaması.
     İtem puanına dayalı olarak yapılan en iyi guild sıralaması.
     En iyi JOB Öldürme/Ölüm oranının sıralaması.
     En iyi Pvp Öldürme/Ölüm oranının sıralaması.
     Unique sıralaması.

    Sitede olacak zamanlayıcılar

     Kale Savaşı
     Capture the Flag etkinliği
     Battle Arena etkinliği
     Roc.
     Medusa.

    Siteden baktığınızda görebileceğiniz karakter arayüzü

    Stat ve bluelar ile detaylı Rev6 sistemi
    Karakterle alakalı basit bilgiler ( STR-INT statları , seviyesi , durumu ( online-offline) )
    İtem puanları.
    Hangi joba kayıtlı olduğu.
    Guildi.

    Siteden baktığınızda guild arayüzünde şunları bulacaksınız:

    Üyelerin oyun içi isimleri.
    Üyelerin item puanları.
    Üyelerin grant isimleri.
    Toplam Beceri Puanı.
    Guild başkanı.









    NOT:Server Sahibi veya Yetkilisi değilim Türkler için destek oyuncusuyum.







  • http://www.extraloob.com/forums/threads/ruby-elmaslar-sonsuza-kadar-var-100-cap-sadece-ch-joba-dayali-bir-server-bu-heyecana-katl.305034/#post-3410513 Düzgün Resimli konusu için burdan bakabilirsiniz forumda sıkıntılar oldugu için ekliyemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.